Ik ga in bad en ik neem mee…

Sinds een jaar hebben we weer een bad. Ein-de-lijk! In ons vorige huis hadden we een heel luxe bad, met jetstreams, maar toen we hiernaartoe verhuisden zat er weliswaar een bad in de badkamer, maar dat was van het formaatje vouw-je-benen-in-je-nek, ik geloof niet dat ik er vijf keer in gezeten heb. Vorig jaar heeft mijn man zelf de boel verbouwd en heeft van een net iets te kleine douche-cabine en een veel te klein bad een lekker groot ligbad gemaakt, met een glazen douche-wandje erop, zodat we in bad kunnen douchen. Sindsdien ga ik minimaal eens per week in bad, het liefst vaker. En wie denkt dat badderen alleen in de winter lekker is: voor de zomermaanden heb je ook hartstikke lekkere badproducten, kijk maar eens mee!

Bomb Cosmetics Bath Blasters

Bomb Cosmetics Bathblasters

Het belangrijkste van mijn bad: wat gooi ik er vandaag in? Bomb Cosmetics heeft voor ieder seizoen bijpassende badproducten, op de foto hierboven zie je de Lime & Coconut Parfait Bath Blaster (een tropische cocktail van kokosnoot met limoen, deze zie je ook hieronder rechts op de foto bubbelen) en de Pine Apple Expressed Bath Blaster (zoete ananas in combinatie met limoen en sinaasappel, een vleugje vanille zorgt voor de zachte finishing touch). Beide producten zorgen voor een heerlijk zomers bad, waarin je je op een tropisch eiland waant. De Bath blasters hebben een zachte, subtiele geur die ook na het afdrogen nog op mijn huid aanwezig is.

Bomb Cosmetics Bath Blasters

Zoals je op de rechter foto ziet, zorgen de Bath Blasters voor een waar bruisfestijn, wat een paar minuten duurt. Daarna is het water (in het geval van de Lime & Coconut Parfait Bath Blaster) lichtgroen gekleurd. De Bath Blasters laten geen laagje achter in het bad, je hoeft dus nadien niet aan de poets 😉

De Bomb Cosmetics Bath Blasters kosten € 3,25 per stuk en zijn te koop in de (gloednieuwe) webshop van Huidverzorging Mireille.

Soley steinEY mineraal masker

Soley steinEY mineraal masker

Een bad betekent bij mij altijd ook: een gezichtsmasker. Even lekker ontspannen, en mijn gezichtshuid verwennen met een onderhoudsbeurtje. Eerst reinig ik mijn gezicht, dan scrub ik het en dan is het tijd voor het masker. Ik gebruik diverse maskers: soms verse gezichtsmaskers van Lush, soms het Lava & Spices mask van RS Natural Cosmetics, dit keer was het de beurt aan het Soley steinEY mineraal masker.

Dit masker bevat vulkanische klei uit de Eyjafjallajökull vulkaan uit IJsland. Het verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden, stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en gaat huidveroudering tegen. Na gebruik van het masker worden voedingsstoffen en vocht beter opgenomen.

Soley steinEY

Het masker bevat: Kaolin, magnesium, calcium, natrium, kalium, ijzer, zink, wilde IJslandse berk, klei uit de Eyjafjallajökull vulkaan. Je mengt een halve theelepel van het mineraal masker met een halve theelepel water en masseert dit met je vingertoppen goed in je huid. Vervolgens laat je het masker tien minuten inwerken (tot het lichtgrijs van kleur geworden is) en spoelt het dan af met lauwwarm water. Ik had het masker op de foto iets te dun gemaakt, daardoor droogde het al heel snel op, zoals je ziet.

Op de rechter foto zie je dat het masker echt tot diep in mijn poriën trekt en dus ook reinigt. Na het verwijderen voelt mijn huid glad en een beetje warm aan. Ik merk echt dat dit masker niet alleen oppervlakkig iets doet voor mijn huid, maar ook ín mijn huid zijn werk doet. Een absolute aanrader!

Het Soley steinEY mineraal masker is te koop bij SoloBioMooi en kost € 29,45 voor 60 ml, het is ook te koop in een sample verpakking, deze kost € 2,75. Ik deed met deze mini-verpakking twee keer.

Dr Organic Virgin Coconut Oil

Dr. Organic Virgin Coconut Oil

Een ontzettend veelzijdig product is de Dr. Organic Virgin Coconut Oil. Deze zachte olie kun je voor je lichaam gebruiken, na het douchen of zoals in dit geval na je bad. Maar je kunt het ook als een intensieve behandeling voor je haar gebruiken (tijdens het bad): je verdeelt een kleine hoeveelheid over je haar en hoofdhuid en wikkelt je haar vervolgens in een (warme) handdoek, om het een minuut of 15 in te laten trekken. Hierna was je je haar zoals je gewend bent. Mijn haar voelt na zo’n behandeling echt enorm zacht en glanst mooi. Daarnaast kun je de Coconut Oil ook gebruiken om je handen en nagels mee te verzorgen en te voeden.

Dr. Organic Virgin Coconut oil

Naast kokosolie bevat de Dr. Organic Virgin Coconut oil onder andere papajazaad olie, gardeniabloemen, mangoboter, cacaoboter, bergamot olie, vitamine E en sinaasappelextract. De olie heeft een fruitige geur. Voor gebruik moet je de fles even in warm water leggen, zodat de Coconut Oil kan smelten. Tijdens het afkoelen stolt het dan weer. Met warm weer blijft de olie vloeibaar, dit kan geen kwaad, het product bederft hier niet sneller door.

Ik gebruik Dr. Organic Virgin Coconut oil na het bad of douche, en een enkele keer als kuur voor mijn haar. Ook mijn huid voelt na gebruik lekker zacht, de olie trekt snel in en laat geen glibberig laagje achter. Het enige minpuntje van dit product is de grote opening in combinatie met de erg dunne olie: het is me nog geen enkele keer gelukt om zonder te knoeien wat olie op mijn hand te gieten…

Dr. Organic Virgin Coconut oil is te koop bij De Tuinen en kost € 14,99 voor 90 gram (het flesje lijkt klein, maar ik gebruik de Coconut oil nu al bijna 3 maanden, en de fles is nog niet voor een kwart leeg. Hij is heel zuinig in gebruik).

Heb jij een bad? Zoja: maak je er vaak gebruik van?

2 Comments on Ik ga in bad en ik neem mee…

 1. Wendy
  7 september 2013 at 08:43 (9 jaren ago)

  Bij mijn ouders had ik wel een bad, maar nu ik een sinds een jaar op mezelf woon niet meer. Ik mis het echt!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  7 september 2013 at 08:36 (9 jaren ago)

  Wij hebben een bad, maar ik lig er zelf zelden of nooit in.
  Zonde, want als ik jouw verslag lees, is het inderdaad wel een heerlijke manier om te ontspannen.

  Zal weer eens zo’n relax-moment inplannen voor mezelf…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.