IK Skin Perfection Botanic Soap – Exfoliating Hand Scrub

In de wintermaanden zijn mijn handen erg gevoelig voor uitdrogen en kloven. Ik probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door handschoenen te dragen als ik naar buiten ga. En natuurlijk door een goede handverzorging. Met de IK Skin Perfection Botanic Soap reinig én scrub je je handen op een natuurlijke, en heel milde manier. Waardoor ze zacht en soepel blijven, en beter bestand tegen de winterse kou. Ik vertel je er wat meer over!

IK Skin Perfection Botanic Soap IK Skin Perfection Botanic Soap

IK Skin Perfection Botanic Soap is een hydraterende zeepscrub voor je handen, die vol mooie planten- en kruidenextracten zit. Kleine bamboescrubdeeltjes verwijderen dode huidcellen tijdens het handen wassen. Hierdoor blijven je handen zacht en soepel, en wordt handcrème beter door de huid opgenomen.

IK Skin Perfection Botanic Soap De Hand Scrub is dermatologisch getest, pH neutraal en bevat een allergeenvrij parfum.

IK Skin Perfection Botanic Soap Ingrediënten

IK Skin Perfection is een prachtig merk wat voor haar producten 100% pure, krachtige, organische ingrediënten gebruikt. Alle producten zijn vrij van synthetische stoffen zoals parabenen en synthetische geur- en kleurstoffen. In IK Skin Perfection Botanic Soap vind je vooral veel planten- en kruidenextracten. Alle ingrediënten zijn zo gecombineerd, dat ze elkaars werking versterken. De producten van IK Skin Perfection worden niet op dieren getest, en er wordt altijd gekozen voor duurzame verpakkingen.

IK Skin Perfection Botanic Soap De verpakking van de IK Skin Perfection Botanic Soap is bovendien refillable. Bij je IK salon is een voordelige refill verkrijgbaar waarmee je de prachtige glazen flacon bijvult als hij leeg is. Daar is nou eens goed over nagedacht!

IK Skin Perfection Botanic Soap Textuur en werking

IK Skin Perfection Botanic Soap heeft een gel-achtige textuur. Voor gebruik maak je je handen licht vochtig, en masseert de Hand scrub dan gedurende ongeveer een minuut over je handen. Daarna spoel je je handen af met lauwwarm water.

IK Skin Perfection Botanic Soap IK Skin Perfection Botanic Soap heeft een héél subtiele scrubkorrel, en is daardoor ook bijzonder geschikt voor de droge, gevoelige, of rijpere huid. De huid van je handen is natuurlijk bovenop altijd al wat dunner, en naarmate je ouder wordt, wordt ze alleen maar dunner. Het is dan ook niet aan te raden om voor je handen een te grove scrub te gebruiken.

De Hand Scrub schuimt licht op bij het imasseren. Ze heeft een heel subtiele, natuurlijke frisse geur. De zeepscrub voelt erg comfortabel aan op mijn handen, zelfs als ik wondjes op mijn handen heb, voelt ze heel mild. Na het afspoelen en afdrogen smeer ik mijn handen in met een fijne handcrème (IK Skin Perfection heeft bijvoorbeeld de anti-age handcrème SPOTLESS+ in het assortiment) en voelen ze lekker zacht en soepel.

Resultaat

Ik ervaar niet direct een gladder effect met deze handscrub zoals ik bij andere scrubs wel heb. Wel merk ik dat als ik de scrub 2 tot 3 keer per week gebruik, de huid van mijn handen gezonder en soepeler wordt, en beduidend zachter aanvoelt. Deze scrub werkt dus vooral heel fijn op de wat langere termijn.

IK Skin Perfection Botanic Soap kost € 19,95 voor 200 ml en is verkrijgbaar bij de verschillende IK salons. Een navulling van tevens 200 ml kost € 10,95 en is daarmee dus ook beduidend voordeliger. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

7 Comments on IK Skin Perfection Botanic Soap – Exfoliating Hand Scrub

 1. mireille
  24 november 2017 at 20:43 (1 jaar ago)

  Heerlijk product en staat ook zo mooi op de wastafel de mooie zwarte fles.

  Beantwoorden
 2. Manon
  24 november 2017 at 19:19 (1 jaar ago)

  Klinkt erg goed! ik heb nu hele droge handen.

  Beantwoorden
 3. Miranda
  24 november 2017 at 15:14 (1 jaar ago)

  Wat een mooi product, fijn voor deze tijd.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  24 november 2017 at 09:02 (1 jaar ago)

  Mijn handen zijn nu zooo snel beschadigd 🙁 Goed bijhouden dus! Ik scrub alleen nooit haha

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  24 november 2017 at 08:52 (1 jaar ago)

  Wat mijn handen betreft zit ik in een goede flow . Soms zijn ze vreselijk droog en dan maakt het niet uit wat ik er opsmeer. Ik ben inmiddels ook al begonnen met het dragen van handschoenen, dat scheelt natuurlijk ook. Deze handscrub spreekt mij ook aan, vooral vanwege de kleine scrubkorrel.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  24 november 2017 at 07:25 (1 jaar ago)

  Dit ziet er goed uit!
  Ik heb ook in de herfst- en wintermaanden erg veel last van droge en ruwe handen.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. marije
  24 november 2017 at 06:21 (1 jaar ago)

  Ik begin nu ook alweer last te krijgen van droge plekjes op mijn handen. Deze zeep klinkt als een must have voor mij.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.