IK Skin Perfection Foam+ en Prered+ Skincare

Doorgaans heb ik een vrij makkelijk huid. Naarmate ik ouder word, merk ik echter wel dat ze bijvoorbeeld bij de overgang van de seizoenen wat meer last heeft. Dit uit zich dan in roodheid en een trekkerig gevoel. Ik was dan ook erg blij dat ik de IK Skin Perfection Foam+ 3-in-1 Active Wash en Prered+ Redness Defense Serum mocht testen voor Beautyspots. En natuurlijk deel ik mijn bevindingen weer met jullie!

IK Skin PerfectionIK Skin Perfection

IK Skin Perfection is een bijzonder, en heel mooi skincare merk, zoals ik al eerder vertelde.

Bij de ontwikkeling van IK Skin Perfection is de natuurlijke conditie en flora van de huid ons uitgangspunt. Met deze visie bouwen we samen met jou aan innerlijke en uiterlijke gezondheid. Door verschillende factoren kan de huid uit balans raken. Om jouw huid naar een gezonde basis terug te brengen werken we met 100% pure, krachtige, organische ingrediënten – cosmeceuticals – en ontwikkelen we onze producten volgens het NO-label. Dit betekent dat we constant zoeken naar de fijnste natuurlijke ingrediënten op aarde met de hoogst mogelijke actieve bestanddelen. Die combineren we met elkaar voor de beste resultaten, zonder te werken met synthetische stoffen als bijvoorbeeld minerale oliën, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen.

IK Skin PerfectionIK Skin Perfection Foam+ 3-in-1 Active Wash

Hoewel mijn huid iets gevoeliger is geworden naarmate ik ouder ben geworden, blijft ze vooral gevoelig voor onzuiverheden. Deze verschijnen zodra ik een gezichtsreiniger gebruik die niet voldoende en diep genoeg reinigt. Ik ben daar dus heel kritisch in, en merk het ook al heel snel aan mijn huid als een reiniger zijn werk niet goed doet.

Foam+ is een reiniger, lotion en regulerende wash in één, en heeft een milde, maar tegelijkertijd ook krachtige werking. Precies wat mijn huid in deze tijd van het jaar nodig heeft, zo lijkt het!

IK Skin PerfectionIngrediënten

In de Foam+ reiniger vind je (uiteraard) geen SLS of SLES. Mijn huid reageert daar gelukkig nooit op, maar toch zijn het stoffen die je als het even kan, beter kunt mijden in gezichtsverzorgingsproducten. De reiniger bevat geen kunstmatige kleur- of geurstoffen, geen parabenen of andere nare stoffen die je huid kunnen irriteren. Wel zie ik dimethicone in de lijst staan, dat vind ik vrij opvallend voor een reiniger. Dit is een vorm van siliconen, die een laagje op de huid legt waardoor het vocht beter vastgehouden wordt in de huid. Meestal zie je deze alleen in gezichtscrèmes, ik heb het nog niet eerder in een reiniger gezien.

Verder bevat Foam+ Aloë Vera extract, wat een hydraterende, voedende en kalmerende werking op de huid heeft. Salicylzuur werkt exfoliërend: het dringt door in de poriën en lost opgehoopt talg op. Hierdoor worden meeëters en gerstekorrels voorkomen. Niacinanide (vitamine B3) helpt de opperhuid om het vocht beter vast te houden. Hierdoor wordt de huid zachter en soepeler, en voelt minder droog en trekkerig.

IK Skin Perfection Foam+ is geschikt voor de onzuivere of probleemhuid, bij overmatige talgproductie of een huid die last heeft van grove of verstopte poriën.

IK Skin PerfectionGebruik en werking

Je gebruikt IK Skin Perfection Foam+ iedere ochtend en avond voor het beste resultaat. ‘s Avonds gebruik ik vooraf een product om mijn make-up te verwijderen, ‘s ochtends gebruik ik de Foam+ alleen. Je brengt een beetje aan op vochtige handen, en masseert dit over het gezicht en hals. Daarna spoel je je gezicht schoon met lauwwarm water, of gebruikt hiervoor een gezichtsdoekje.

Wat meteen opvalt bij het gebruik, is de geur van het product. Ik vind het een beetje naar brood ruiken, ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet omschrijven, hihihi! Het ruikt heel natuurlijk en aangenaam vind ik.

IK Skin PerfectionHet schuim wat ontstaat zodra  Foam+ in aanraking komt met water en over de huid wordt gemasseerd, voelt heel zacht aan op mijn huid. In tegenstelling tot sommige schuimende gezichtsreinigers voelt mijn huid na gebruik totaal niet trekkerig of droog, ze voelt juist heel verzorgd en soepel. En dat terwijl de reiniger mijn huid wel uitstekend reinigt. Zowel meteen na het reinigen als op de langere termijn, voelt mijn huid schoon en fris, maar wel zacht en soepel. Onzuiverheden blijven ook na langere tijd de reiniger gebruikt te hebben, tot een minimum beperkt. Ik vind het een ontzettend fijn en goed werkend product, ik ben dan ook blij dat de tube lekker veel inhoud heeft (200 ml).

De IK Skin Perfection Foam+ 3-in-1 Active Wash kost € 26,95.

IK Skin PerfectionIK SKin Perfection Prered+ Redness Defense Serum

IK Skin Perfection heeft in haar assortiment een aantal kwalitatieve, hooggeconcentreerde Serum Infusions:

De serum infusions van IK Skin Perfection zijn hooggeconcentreerd, zitten boordevol vitaminen, antioxidanten en werken bijzonder doeltreffend en effectief om jouw huidwens of huidprobleem aan te pakken. Door de lage pH-waarde dringen de serums door in de diepere gelegen huidlagen en voeden zo de huid van binnenuit, waardoor je gegarandeerd een verbetering van je huid zult waarnemen. Heb je last van een droge huid? Acne? Couperose? Pigmentatie? Het serum zorgt voor zichtbare huidverbetering!

IK Skin PerfectionHoewel mijn huid niet echt gevoelig is als in zijde droog of trekkerig, heeft ze wel snel last van wat roodheid. Zeker nu de nachten kouder worden, is dat vaker het geval. Maar ook bij zonnebrand kalmeert dit serum de huid, en is dus ook prima in te zetten als herstellend en kalmerend serum na de zomermaanden.

IK Skin PerfectionIngrediënten

Het Prered+ serum bevat veel mooie, natuurlijke werkzame stoffen zoals verschillende plantenextracten en natuurlijke oliën. Betaïne heeft een hydraterende en verzachtende werking op de geprikkelde huid. Het werkt tevens verlichtend op rode vlekken door hyperpigmentatie. Boswellia Serrata Gum heeft een ontstekingsremmende werking en verzacht de geïrriteerde huid. Biophytex is een verzamelnaam voor een plantaardig complex wat de bloedvaten van de huid versterkt en beschermt. Het heeft daarnaast een kalmerende werking op de huid.

IK Skin PerfectionHet IK Skin Perfection Prered+ serum zit in een zwart glazen flesje met pompje erop. Door het donkere glas blijven de ingrediënten langer houdbaar, en het pompje zorgt er nog eens voor dat er zo min mogelijk lucht bij het serum kan komen. De verpakking ziet er dus niet alleen luxe uit, maar heeft ook een functie.

IK Skin PerfectionGebruik en werking

Je brengt het Prered+ serum iedere ochtend en avond aan op een gereinigde huid, onder je gebruikelijke gezichtsverzorging. Het serum heeft een heel lichte, lotionachtige textuur die zich makkelijk laat verdelen en goed door de huid wordt opgenomen. Ook het serum heeft een subtiele geur  die enigszins lijkt op de geur van Foam+, maar dan wat ‘groener’. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik met deze geuromschrijving bedoel, hahaha!

Het Prered+ serum is geschikt voor de gevoelige, geïrriteerde of zonbeschadigde huid, vooral bij roodheid, gebroken haarvaatjes, rosacea/eczeem/dermatitis, en een rode en vlekkerige huid.

IK Skin PerfectionEenmaal ingetrokken, en na het aanbrengen van mijn gezichtscrème, merk ik nauwelijks dat ik een extra laagje heb gebruikt. Dit vind ik een groot pluspunt, een serum moet een toevoeging zijn aan mijn gezichtsverzorging in de werking er van, niet zo aanvoelen.

Het Prered+ serum heeft direct een kalmerende werking op mijn huid. Dit merk ik vooral bij het gebruik ‘s avonds. Ik heb dan voor het reinigen van mijn huid net Benthe uitgelaten, waarbij mijn huid in korte tijd van de warmte binnen, naar de kou buiten gaat, en dan nog eens een plons water over zich heen krijgt. Dit kan zich nog weleens uiten in roodheid en een trekkerig gevoel vlak na het reinigen, maar het Prered+ serum verhelpt dit uitstekend. Op de langere termijn merk ik dat mijn huid minder last heeft van roodheid, en zelfs beter bestand is tegen de temperatuurswisselingen in de vroege ochtend of vlak voor het slapen gaan, terwijl ik Benthe uitlaat. Over de werking bij een geïrriteerde of eczeem/rosacea huid kan ik niets zeggen, maar voor mijn licht gevoelige huid werkt het serum uitstekend.

Het IK Skin Perfection Prered+ serum kost € 39,95 voor 30 ml.

Verkrijgbaarheid

De producten van IK Skin Perfection zijn exclusief verkrijgbaar bij de salons die met dit unieke, mooie merk werken, een overzicht vind je hier. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on IK Skin Perfection Foam+ en Prered+ Skincare

 1. Miranda
  11 oktober 2017 at 15:28 (1 jaar ago)

  Mooie producten! Ik ben wel erg benieuwd hoe de geur van brood in een reinigingsproduct nou ruikt 😉

  Beantwoorden
 2. Mireille
  11 oktober 2017 at 13:24 (1 jaar ago)

  Ben zo enthousiast over dit mooie Nederlandse merk.
  Werk er erg graag mee in de salon en met geweldige resultaten.
  Het prered serum is één van mijn favorieten. Dit product heeft zo’n mooie werking.
  Leuk dat jij ook zo tevreden bent over de producten van IK Skin Perfection.

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  11 oktober 2017 at 08:46 (1 jaar ago)

  Haha, een reiniger die naar brood ruikt, nog nooit eerder zoiets gehoord, en inderdaad, ik heb dimethicone ook nog niet eerder in een reiniger gezien. Zo zie je maar, voor alles heb je ‘eerste keren’.

  Beantwoorden
 4. Marije
  11 oktober 2017 at 06:37 (1 jaar ago)

  Ik vind dit zo’n mooi merk. Beide producten lijken mij heerlijk.

  Beantwoorden
 5. Wat
  11 oktober 2017 at 06:06 (1 jaar ago)

  Wat een mooie producten.
  Nu heb jij me wel erg nieuwsgierig gemaakt naar deze prducten want ik heb ook er last van de overgang van de zomer naar de herfst en heb een wat rode vlekkerige huid.
  Dus de serum zal het hoop ik minder zichtbaar maken….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.