Ik vond mijn perfecte parfum bij Otentic Perfumes

Twee weken geleden ben ik samen met Ramona van Beautynailsfun op bezoek geweest bij Otentic Perfumes in Amsterdam, een echte belevenis voor parfumliefhebbers. Samen gingen we op zoek naar ons perfecte parfum, en ik kan alvast verklappen: we zijn beiden erg goed geslaagd! Ik vertel je alles over dit prachtige concept!

Otentic

Otentic Perfumes in Amsterdam: het concept

Otentic Perfumes is gelegen op één van de mooiste plekjes van Amsterdam, aan de Keizersgracht, in de 9 straatjes. Een prachtige locatie, voor een al even prachtig concept. Bij Otentic Perfums draait het maar om één ding: het parfum. Niet om de flacon, en niet om de verpakking, maar enkel en alleen om de geur.

Otentic

De winkel is niet heel groot, maar dat is bij dit concept ook niet nodig. Ook de inrichting van de winkel zorgt ervoor dat je aandacht niet wordt afgeleid van de parfums. Vrij strak, maar wel sfeervol. Ik vind de uitstraling van de winkel perfect passen bij Otentic Perfumes.

Otentic

Langs de wanden staan 9 kasten, hier vind je de 8 verschillende stijlen parfums. Deze zijn ieder ook weer onderverdeeld in 8 parfums:

 • Fyori – bloemige en romantische parfums
 • Lemonia – frisse citrus parfums
 • Elegantia – verfijnde en poederige parfums
 • Sedux – zoete en fruitige parfums
 • Sensuali – oriëntaalse parfums met vanille en amber
 • Arborath – houtachtige, rokerige, aromatische parfums
 • Grasslands – aardeachtige, droge en kruidige parfums
 • Aguamondo – oceaanfrisse, zuurstofrijke parfums

Binnenkort wordt hier nog de ‘Pure’ collectie aan toegevoegd.

Otentic

Het lijkt een onbegonnen klus, om uit 65 parfums je favoriet te kiezen. Misschien ben je daardoor zelfs geneigd om stijlen die je op het eerste gezicht niet aanspreken, over te slaan. Ik kan je adviseren: ruik alle parfums, want ik koos uiteindelijk een parfum uit een groep waarvan ik van tevoren nooit had verwacht daar een geur lekker van te vinden.

Otentic

Tips bij het kiezen van je favoriete parfum

Maar hoe doe je dat dan, zoveel parfums kiezen zonder dat je neus overprikkeld raakt? De truc zit hem in de glaasjes, waarin de parfums ‘gevangen’ zitten. De geur die je hierin ruikt, zijn de pure geurnoten van het parfum, zonder de alchohol. De alcohol in een parfum zorgt voor de scherpe geur in het begin, waardoor je neus al heel snel geprikkeld en overprikkeld raakt. In de glaasjes is de alcohol al vervlogen, en ruik je de pure parfum.

Otentic

Daarnaast kregen we de tip om de parfums slechts heel vluchtig te ruiken, niet diep op te ‘snuiven’. Zoals de lieve Inga ons uitlegde: je neus zelf kan best veel geuren in korte tijd verwerken. Het is het ‘kamertje’ erboven, waar geuren terecht komen als we ze diep inhaleren, wat slechts een beperkte opslag heeft. Als dit kamertje vol is, kunnen er geen geuren meer bij, en ruik je op een gegeven moment geen verschil meer. Vaak wordt dan geadviseerd om aan koffie(bonen) te ruiken om je neus weer te ‘neutraliseren’, maar volgens Marie-José en Inga kun je eigenlijk het beste aan je eigen, ongeparfumeerde huid ruiken, dit neutraliseert je reukvermogen het beste.

En zal ik je eens vertellen: ik heb all 65 de parfums kunnen beoordelen, zonder dat mijn neus overprikkeld raakte. Het werkt dus echt!

Otentic

Naast de 64 parfums verdeeld over 8 verschillende stijlen, is er één heel bijzonder parfum: Anno 1785.

Alle Otentic parfums hebben hun bestaan te danken aan hun inspiratiebron. Anno 1785, de ster van Otentic, de moeder aller parfums bevat oude, in de vergetelheid geraakte, doch luxueuze ingrediënten.

Otentic

Otentic

Hoe vind je je favoriete parfum bij Otentic Perfumes?

Tijdens de eerste ronde noteer je op je eigen persoonlijke geurkaart welke parfums er voor jou direct uitspringen. En dat ging eigenlijk vrij makkelijk, er bleven voor mij van de 65 parfums 11 exemplaren over die doorgingen naar de tweede ronde. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er vier, maximaal vijf, parfums overblijven die je op je eigen huid gaat ruiken, want dan ruikt een parfum vaak toch net weer iets anders.

In de tweede ronde waren er gek genoeg een aantal geuren die voor mij direct weer afvielen, dat maakte de uiteindelijke selectie een stuk makkelijker. Ik hield over: Lemonia 2 en 3, Sensuali 1 en Grass 2.

Otentic

We kregen de vier parfums van onze voorlaatste selectie opgesprayd door Marie-José, op iedere arm twee parfums. Vervolgens kregen deze een minuut of tien de tijd om tot hun daadwerkelijke geur te komen, zodat we ze goed konden beoordelen.

Otentic

Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik voor een parfum uit de groep Lemonia zou kiezen. Bij een citrusgeur heb ik toch altijd een beetje een ‘wc-verfrisser idee’. Maar niets is minder waar, ik koos zelfs twee parfums uit deze categorie om uiteindelijk uit te kiezen!

Dat is dus wat ik bedoelde dat je echt alle parfums moet ruiken, er kunnen soms heel verrassende matches ontstaan!

Otentic

En dit is het parfum wat ik uiteindelijk koos als mijn favoriet: Lemonia 2. Met de geurnoten Petitgrain, Bergamot, Anijs, Munt en Citroen. Ik vind de quote die erbij staat ook zo mooi:

Think Yellow, think bright, think Lemonia

Otentic

Otentic

Als je je perfecte parfum hebt gekozen, wordt deze ingepakt in vloeipapier, en daarna krijg je hem in een bijpassende luxe tas mee naar huis. Leuk detail: voor het inpakken sprayde Marie-José het vloeipapier in met het betreffende parfum, deze kun je in je kledingkast of -lade bewaren ♥

Otentic

Otentic

Ik vond het bezoek aan Otentic Perfumes een heel bijzondere en mooie belevenis. Naast het feit dat ik weer veel geleerd heb over geuren en hun achtergrond, hebben we ook heel veel bijzondere geuren geroken, die weer totaal anders zijn dan wat je in een doorsnee parfumerie tegenkomt.

Otentic

Otentic Perfumes: een echte geurbeleving!

Ik heb samen met Ramona een ontzettend leuke middag gehad bij de lieve dames Marie-José en Inga, ik kan het iedereen die van parfums houdt, van harte aanbevelen. Je voelt je tijdens het bezoek heel speciaal, zeker op het moment dat je met het parfum wat perfect bij jou past, weer naar buiten loopt. Ik wil de dames van Otentic Perfumes in Amsterdam heel hartelijk bedanken voor hun tips, adviezen en hartelijke ontvangst!

Otentic

Ik vind het erg mooi en bijzonder om te zien dat mijn gekozen parfum zo goed past bij de fase waarin ik momenteel zit in mijn leven. Na een bijzonder roerig jaar, merk ik dat ik sinds een week of vijf à zes meer rust in me heb gekregen, dat ik het negatieve achter me heb gelaten en meer ruimte heb voor positiviteit en rust. De omschrijving van de Lemonia parfums past daar uitstekend bij:

Een blend van frisse citrusaroma’s geeft de Lemonia collectie een bijzonder rustgevend karakter. Perfect voor personen die rust en ingetogenheid uitstralen. Geniet van de aroma’s van bergamot, pompelmoes, petitgrain en citroen.

Otentic

Lemonia 2 is een geur die fris, vrolijk en een tikkeltje warm is. Het parfum is mooi subtiel aanwezig, en daardoor vind ik het eigenlijk geschikt om alle dagen van de week te dragen. De houdbaarheid is prima, hij houdt het met gemak een (zo goed als) hele werkdag vol. Meer informatie over alle geuren en de prijzen vind je op de website.

Otentic Perfumes is gevestigd aan de Keizersgracht 233 in Amsterdam. De Store is alle dagen van de week geopend, van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 19 uur, op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 12 tot 17 uur.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

13 Comments on Ik vond mijn perfecte parfum bij Otentic Perfumes

 1. Gerry
  25 februari 2017 at 18:47 (4 jaar ago)

  Wat een bijzondere ervaring.
  Ik ben heel gvoelig voor geuren wat meestal tot een fikse migraine leidt of dat de geur op mijn huid door de zuurgraad van mij omvormt tot iets vies.
  Op de millionairsbeurs werd ik vriendelijk geholpen, , 1 geur bleef me bij, de fyori 2. Ik had hem op mijn sjaal gesprayed en de geur dartelde iedere keer naar mijn neus. Heerlijk, het lietbme niet meer los, gelukkig had ik een kaartje meegekregen met de naam van de geur.
  Ik woon niet in de buurt en toevallig ging een vriendin met haar moeder die slecht ter been was naar een musical in amsterdam. Ik bekde met Otentic en wat regelde de sympathieke verkoopster Carolien? Ze ging de geur brengen met de fiets naar mijn vriendin. Bedankt voor deze service. Geweldig. En wat ben ik blij met het geurtje!

  Beantwoorden
 2. Marieke
  19 juni 2016 at 20:34 (5 jaar ago)

  Wow, wat een leuke en heerlijke ervaring lijkt mij dit zeg! Wat een prachtig concept. En wat fijn dat je weer wat meer rust in je leven ervaart 🙂

  Beantwoorden
 3. Renée
  19 juni 2016 at 13:11 (5 jaar ago)

  Een boeiend verslag. Wat een goed concept van die winkel. Lijkt me de perfecte manier om een parfum uit te kiezen.

  Beantwoorden
 4. Astrid
  19 juni 2016 at 12:36 (5 jaar ago)

  Mooi verslag en prachtige foto’s!
  Ik ben blij voor je dat je wat meer rust ervaart, laat de zon maar schijnen voor je! xx

  Beantwoorden
 5. Babs
  19 juni 2016 at 12:23 (5 jaar ago)

  Wat een verrassend resultaat. Dat je een citrusgeur kiest… ik mijd die ook altijd en kies 9 van de 10 keer voor de poederige geuren.
  Super leuke informatie en zeker handig om te weten. Je ziet er stralend uit overigens 🙂

  Beantwoorden
 6. Hilde Janbroers
  19 juni 2016 at 12:08 (5 jaar ago)

  Wat een super leuke ervaring zeg! Dit is wel een keer leuk om met mijn moeder te doen!! Super!

  Beantwoorden
 7. Mireille
  19 juni 2016 at 12:03 (5 jaar ago)

  Wat een bijzonder leuke manier om een parfum uit te kiezen.
  Waar ik nog veel blijer van wordt dat je vertelt dat je meer rust hebt gevonden en er beter mee om kunt gaan. Laat de zon maar schijnen daar past dit parfum perfect bij.

  Beantwoorden
 8. Miranda Aerts
  19 juni 2016 at 09:32 (5 jaar ago)

  Ik heb genoten van je review, zo ben ik er toch ook een beetje bij geweest want ik zou ook dolgraag een keer zo’n parfum ‘proeverij’ willen meemaken.
  Wat verrassend dat je dan op een andere geurcategorie uitkomt dan waar je normaal gesproken naar op zoek gaat 🙂
  Ik kies dagelijks uit mijn geurencollectie (30 verschillende) welke het beste bij mijn stemming past maar merk wel dat het inderdaad periodes zijn dat bepaalde geurtonen mijn stemming versterken of ondersteunen.
  Geniet van je nieuwe geur ♡

  Beantwoorden
 9. Natascha
  19 juni 2016 at 08:33 (5 jaar ago)

  Dit wil ik dus ook nog zó graag doen! Lijkt me ideaal! Binnenkort heb ik nog een uitje Amsterdam op de planning staan dus ik heb gelijk even op de website gekeken. Ik kon alleen de prijzen van de standaard flacons vinden maar die vond ik nog best wel acceptabel! (ik bedoel een fles Chanel is duurder). Wat een leuke foto trouwens van jullie samen, je ziet er goed uit! Inderdaad lekker relaxed.

  Beantwoorden
  • Natasja
   19 juni 2016 at 09:47 (5 jaar ago)

   De prijzen tussen de verschillende parfums kunnen iets verschillen, vandaar dat ik er geen prijs bij vermeld heb. Maar inderdaad: de prijzen zijn prima voor de kwaliteit die je ervoor krijgt.

   Beantwoorden
 10. Jori
  19 juni 2016 at 08:24 (5 jaar ago)

  Wat een leuk verslag van een gezellige dag.Bijzonder dat je bij een parfum uitkomt wat je nooit had verwacht.

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  19 juni 2016 at 07:19 (5 jaar ago)

  Wat fijn om dit meegemaakt te mogen hebben!
  Mooie ingerichte winkel.
  Leuk dat je er met de andere blogster was.
  Prachtige flacon.
  Leuk website.
  Had daar net al een kijkje genomen.

  Xoxo

  Beantwoorden
 12. Hennie
  19 juni 2016 at 06:52 (5 jaar ago)

  Wat een leuke ervaring!
  De geur lijkt me heel erg persoonlijk en bij jou passend.

  Enne, het mag daar dan wel niet om de fles gaan, maar zelfs die ziet er prachtig uit! WOW.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.