Ik weet een heel leuk plekje: een hutje op de hei

Ben jij ‘er ook een beetje klaar mee’? Klaar met 2020, klaar met dat stomme virus, klaar met alle negativiteit om ons heen? Ik wel! Ik kan wel wat positiviteit, wat fleur en kleur, wat ‘feel good’ gebruiken. Sinds kort volg ik een heel leuk Instagram account wat helemaal in mijn straatje past: Hutje op de hei. Ik vertel jullie er graag wat meer over, misschien vind jij het ook wel leuk om te gaan volgen!

Hutje op de hei

Hutje op de hei

Hutje op de hei is het Instagram-account van een ‘jurkenzwager’. Hahaha, ja zo mag ik hem vast wel noemen! Sjoerd is de man van een jurkenzusje, en ik kwam op het account doordat ze een leuke winactie met ons deelde. Die winactie was ter ere van het feit dat ze de sleutels van hun eigen hutje op de hei hadden gekregen, de oorspronkelijke reden achter het Instagram account. En jippie, ik won nog ook! Een super leuke prijs: een setje tuingereedschap en een doos bijvriendelijke bollen. Die ik natuurlijk in mijn tuintje ga planten, zodat de bijen er volgend jaar lekker van kunnen genieten ♥

In augustus begon de zoektocht naar ‘een hutje op de hei’, een vaste vakantieplek op de Veluwe. Natuurlijk dΓ© plek bij uitstek om bij te komen van een drukke werkweek, vakanties door te brengen en heel veel wandelingen te maken. Al heel snel hadden Sjoerd en Sun dat hutje gevonden: een prachtig chalet met een volgens eigen zeggen ‘mega grote tuin’ eromheen. De komende tijd wordt het chalet opgeknapt, een siertuin Γ©n een moestuin aangelegd en het leukste: Sjoerd gaat hiervan heel veel foto’s delen op het Instagram account van Hutje op de hei.

Hutje op de hei

Groene recepten

Maar ook nu deelt hij al veel mooie foto’s uit hun eigen tuin, van hun wandelingen (met hun schattige dochtertjes) op de Veluwe, en niet te vergeten heerlijke (biologische) recepten. Wat dacht je van pompoenpannenkoeken? Of gevulde patisson (een pompoenachtige vruchtgroente), of snijbonennasi? Die pompoenpannenkoeken heb ik natuurlijk zelf al getest:

Kortom: Hutje op de hei is een volledig corona-proof plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse dingen. HΓ©t Instagram-account als je houdt van groen, van biologisch en van de natuur. Het is ook nog eens leerzaam, ik heb al een aantal plantennamen geleerd van Sjoerd πŸ˜‰ Wil je niets missen van het inmiddels lopende project van Sjoerd en Sun? Je vindt het Instagram account van Hutje op de hei hier: klik. Kom maar door met die foto’s Sjoerd!

4 Comments on Ik weet een heel leuk plekje: een hutje op de hei

 1. Miranda Aerts
  1 november 2020 at 12:52 (2 jaren ago)

  Een gezellig plekje, zo te zien! πŸ™‚

  Beantwoorden
 2. Mireille
  1 november 2020 at 09:10 (2 jaren ago)

  Nou ik ga snel kijken bij een hutje op de hei kan wel wat gezelligheid gebruiken in deze tijd.
  I

  Beantwoorden
 3. Petra van Schijndel
  1 november 2020 at 09:01 (2 jaren ago)

  Ik ben heel benieuwd geworden naar hutje op de hei. En om de term jurkenzwager moest ik toch wel heel hard lachen. Geweldig!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  1 november 2020 at 06:11 (2 jaren ago)

  Gefeliciteerd met de prijs.
  Prachtige foto’s op dat account….

  Een fijne dag ‍♀️

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.