First Impression: Essence nieuwe producten lente 2015

Vandaag heb ik weer een nieuw ‘First Impression’-artikel voor jullie! Al sinds begin februari stalk ik de Kruidvat vestigingen hier in de buurt en de website om te zien of de nieuwe producten van Essence daar al te vinden waren. Vrijdagmiddag was ik nog in Etten-Leur, maar daar trof ik nog een half leeg schap aan. Toen ik daarna even op de website van Kruidvat keek voor een ander product, zag ik opeens dat de nieuwe producten (sommigen weliswaar nog zonder foto) online stonden! Ik deed snel een bestelling, en gisterochtend om half 10 stond de bezorger al voor de deur met mijn pakketje. Ik laat vandaag mijn buit van de Essence nieuwe producten aan je zien, binnenkort volgen uitgebreidere reviews!

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten februari 2015: I Love Nude!

Aan de foto hierboven kun je wel zien naar welke producten ik het meest nieuwsgierig was: Essence doet helemaal mee aan de huidge Nude trend, in het nieuwe assortiment vind je onder andere een paar prachtige oogschaduws, nagellakjes en een nude lipstick-lijn. Ik heb ze uiteraard niet allemaal gekocht, van alle drie kocht ik de kleuren die ik zelf het mooist vind. Daarnaast kocht ik ook de nieuwe kleur van de Silky Touch Blush.

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten: I Love Nude eyeshadows (€ 2,59)

So natural: de vederlichte I love! nude oogschaduw is verkrijgbaar in zes verschillende nuances, variërend van subtiel beige tot rosé en zachtbruin. De gebakken textuur van de nieuwe oogschaduwcollectie biedt een zijdematte finish en een individuele, natuurlijke look. Verkrijgbaar in zes kleuren.

De persbeschrijving van deze nieuwe oogschaduws klinkt geweldig, en ik vind de kleuren echt prachtig. Ik kocht drie kleuren (vlnr): 03 crème brulée, 02 cake pop en 06 coffee bean. Ook de namen vind ik ontzettend leuk gekozen.

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten

De oogschaduws voelen inderdaad zijdezacht aan, de textuur smelt bijna op mijn vinger bij het swatchen. De pigmentatie is uitstekend, al vallen de lichte kleuren logischerwijs wel een beetje weg tegen mijn huidskleur. Als de houdbaarheid net zo goed is, denk ik dat de andere drie kleuren ook in mijn winkelmandje gaan belanden!

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten: Silky Touch Blush (€ 2,59)

Wangen van satijn! Een frisse tint is essentieel voor elke look. Met de nieuwe, zijdezachte koraalkleurige blush breng je prachtige natuurlijke accenten aan op je wangen. Verkrijgbaar in één nieuwe en in totaal zes kleuren.

Ik heb de Silky Touch Blush van Essence nooit eerder gehad (geloof ik), dus toen ik de nieuwe kleur 90 Summer Dreaming zag, besloot ik dat dit een goed moment was om er kennis mee te maken.

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten

Ook deze blush heeft een heel zachte textuur die een beetje cremig aanvoelt bij het swatchen. De kleur is vrij licht, ik ben erg benieuwd hoe deze op mijn wangen staat. Ken jij de Silky Touch Blush van Essence al?

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten: Longlasting Lipstick Nude (€ 2,39)

Eeuwig nude! Dé trend… nu ook voor je lippen. Onze populairste lipstick is nu verkrijgbaar in vijf prachtige nudetinten. De lichte, crèmige textuur voelt prettig aan op je lippen en biedt langhoudende resultaten in zacht nude, beige, zacht rosé, mokka en bruin. Natuurlijke schoonheid – de nude trent past absoluut bij elke beauty! Verkrijgbaar in totaal vijf kleuren.

Nude lipstick is helemaal in, daarom introduceert Essence in haar nieuwe collectie een aparte lijn met vijf kleuren longlasting nude lipstick.

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten

Ik koos de kleuren 05 Cool Nude en 03 Come Naturally. Helaas was de laatste iets beschadigd, maar ach: als ik hem eenmaal ga gebruiken, zie je daar al snel niets meer van.

Essence nieuwe producten

De lipsticks hebben inderdaad een heel crèmige textuur, ze voelen prettig aan op mijn lippen. Ze hebben op mijn arm een paar laagjes nodig voor een mooie dekking; hoe het er op mijn lippen uit ziet en of ze inderdaad langhoudend zijn, vertel ik je binnenkort!

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten:I ♥ TRENDS nail polish the nudes (€ 1,89)

So nude… deze seizoenstrend is de must-have voor alle nagellakfans! De nieuwe I ♥ TRENDS nagellak voorziet je nagels van elegante lichte nudetinten. Van licht beige tot zacht abrikoos en van rosé tinten tot bruin tinten – de keuze in verschillende kleuren en effecten is gigantisch. De langhoudende formule geeft je nagels permanent een verzorgde look. Verkrijgbaar in acht kleuren.

Een prachtige collectie binnen de toch al uitgebreide nagellakcollectie van Essence: nude nagellakjes met zelfs verschillende finishes! Ik koos de kleuren 02 Nude it, 03 Crunchy Cake en 07 Hope for Love.

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten

De kwaliteit van de Essence nagellakjes is de afgelopen paar jaar sterk verbeterd, ik hoop dat dat voor deze collectie ook geldt. Ze lakken in ieder geval erg fijn dankzij het brede kwastje, en alle drie de nagellakjes dekken prima in twee laagjes. Binnenkort laat ik ze uitgebreider aan je zien!

Essence nieuwe producten

De Essence nieuwe producten zijn op dit moment nog niet overal verkrijgbaar, maar aangezien ze inmiddels wel op de webshop van Kruidvat staan, vermoed ik dat het niet lang meer zal duren voor ze overal in het schap liggen te stralen.

Naar welk van deze nieuwe producten ben jij het meest benieuwd? En heb jij verder nog producten van de nieuwe collectie op je verlanglijstje staan?

8 Comments on First Impression: Essence nieuwe producten lente 2015

 1. Anouk
  16 februari 2015 at 21:12 (5 jaar ago)

  Wauw ik ben verliefd op het lakje met de naam Hope For Love! So pretty! Hij doet me een beetje denken aan framboos :).
  xxx

  Beantwoorden
 2. Michelle Kaiser
  15 februari 2015 at 22:14 (5 jaar ago)

  WAUW Wat een prachtige producten zeg. Ik was ook al heel benieuwd na het zien en publiceren van de producten maar dit is helemaal te gek zeg. Die pigmentatie en dergelijke. En de kleuren. WAUW.

  Beantwoorden
 3. Annette - Ann Ages Gracefully
  15 februari 2015 at 15:34 (5 jaar ago)

  Wat een prachtige producten. Ziet er allemaal heel goed uit. Ik heb hier ook al gekeken bij de 2 kruidvat die wij hebben maar helaas nog niets…Ik ga er zeker ook een aantal producten van kopen.

  Beantwoorden
 4. Renée
  15 februari 2015 at 12:43 (5 jaar ago)

  Wat een prachtige collectie, ik ben verliefd. Ik vind de lakjes en lippenstift erg mooi. Binnenkort maar eens naar de DM in Duitsland gaan.

  Beantwoorden
 5. Sonja
  15 februari 2015 at 09:50 (5 jaar ago)

  Ik heb in Duitsland twee lakken gekocht. Verder nog niks (mijn zus stond al bij de kassa en ik was nog aan het ontdekken).
  Ben nog een beetje aan het denken over deze nude trend.

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  15 februari 2015 at 09:35 (5 jaar ago)

  Ze zien er mooi uit, ik ben benieuwd naar de oogschaduws en lipsticks 🙂

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  15 februari 2015 at 07:33 (5 jaar ago)

  Wauw, dat ziet er heel mooi uit!
  Binnenkort eens even checken in de winkel die dit zal verkopen 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.