In de test: Kruidvat kruidnoten met smaakjes!

Ieder jaar zo eind augustus laait de discussie weer op: ‘Liggen de kruidnoten nΓΊ al in de winkels? Het wordt ieder jaar vroeger!’. Nee, het wordt niet ieder jaar vroeger, het is al jaren zo dat ze eind augustus verschijnen. En nee, het kan mij niet vroeg genoeg zijn, ik kijk er ieder jaar al vanaf half juli naar uit πŸ™‚ Dit jaar heb ik zelfs, tijdens de extreme hitte van meer dan 40 graden, zelf kruidnootjes gebakken omdat ik er zo’n zin in had. Dus toen ik een paar weken geleden het persbericht van Kruidvat ontving over de Unicorn kruidnootjes, deed ik een vreugdedansje. Inmiddels heb ik samen met mijn collega’s alle smaken Kruidvat kruidnoten geproefd, en laat jullie graag meegenieten πŸ™‚

Kruidvat kruidnotenKruidvat kruidnoten met smaakjes

Inmiddels is het al bij veel mensen bekend dat ik gek ben op kruidnoten. De afgelopen weken werd ik regelmatig getagd in Facebook berichten, als er ergens kruidnoten opgedoken waren. Een jurkenzusje stuurde mij een zakje van de allereerste kruidnoten van HEMA, en een ander jurkenzusje zocht in juli al stad en land af voor kruidnootjes voor mij, en stuurde mij een super lief ‘winterpakket’ met onder andere speculaas en winterthee, toen ze de kruidnootjes niet kon vinden. En het supermarkt personeel hartelijk moest lachen toen ze er naar vroeg.

Kruidvat kruidnotenAndere jaren kocht ik vaak kruidnoten met smaakjes van Van Delft, maar die zakjes zijn best duur. En op het moment dat ik dit artikel schreef, was de webshop van de Pepernotenfabriek nog steeds niet online. Ik besloot daarom om de smaakjes van de Kruidvat kruidnoten maar eens te proberen. Deze kwamen precies in de winkels op het moment dat we op het werk een hectische periode tegemoet gingen, vanwege een verbouwing en een verhuizing. Ik vond dat mijn collega’s en ik wel wat mentale steun konden gebruiken, dus bestelde ik in totaal 2,5 kilo kruidnoten πŸ™‚

Kruidvat kruidnotenKruidvat Tiramisu kruidnoten

De eerste smaak die ik testte, waren de Kruidvat kruidnoten met Tiramisu smaak. Deze kruidnoten zijn omhuld met een laagje witte chocolade met Tiramisu smaak. Overigens hebben de meeste kruidnoten met smaakjes een laagje witte chocolade. Dit komt volgens mij omdat witte chocolade het makkelijkst te mengen is met een smaakje.

De Tiramisu kruidnoten smaken heerlijk romig en zoet, met een subtiele koffiesmaak. Romig en zoet zijn mijn favoriete smaken kruidnoten, dus deze is meteen een schot in de roos. Ook bij mijn collega’s is deze smaak één van de favorieten.

Kruidvat kruidnotenKruidvat Unicorn kruidnoten

De Unicorn kruidnoten zijn nieuw bij Kruidvat, en volgens mij nu al een succes! Ze zien er natuurlijk ook super leuk en vrolijk uit, en doen het zeker weten goed op een feestje!

Deze kruidnoten hebben een melkchocolade laagje met daaroverheen een gekleurde suikerlaag.

Kruidvat kruidnotenQua smaak zijn de Unicorn kruidnoten vooral zoet, en minder romig dan bijvoorbeeld de Tiramisu kruidnoten. Zowel de smaak, als de bite doet me denken aan M&M’s. Maar dan met een kruidnootje van binnen in plaats van chocolade of een pinda. Ik vind ze verslavend lekker!

Kruidvat kruidnotenKruidvat Stroopwafel kruidnoten

Mijn absolute favoriet uit deze Kruidvat kruidnoten test is de Stroopwafel variant. Nu is deze smaak sowieso al jaren mijn favoriet, maar deze variant van Kruidvat doet echt, maar dan ook Γ©cht niet onder voor die van de concurrent (die behoorlijk wat duurder is).

Ook de Stroopwafel kruidnoten hebben een laagje witte melkchocolade, met een zoete, romige stroopwafelsmaak. Echt, ik kan hier van blijven eten!

Kruidvat kruidnotenDe Stroopwafel kruidnoten zien er ook uit om in te bijten, en zijn maar moeilijk te weerstaan. Ook bij mijn collega’s is dit de favoriete smaak!

Kruidvat kruidnotenKruidvat Karamel Zeezout kruidnoten

De laatste variant van de Kruidvat kruidnoten met smaakjes die we getest hebben, is de Karamel Zeezout variant. Er zijn overigens ook nog ‘gewone’ chocolade kruidnoten bij Kruidvat, maar die hebben we niet getest.

De Karamel Zeezout kruidnoten hebben een laagje van witte Γ©n melkchocolade, met karamelsmaak. Goed om te weten trouwens: Kruidvat gebruikt UTZ gecertificeerde cacao voor alle kruidnoten, waarmee duurzame cacaoteelt gesteund wordt. Dus terwijl je smikkelt van de Kruidvat kruidnoten, steun jij ook deze duurzame cacaoteelt πŸ˜‰

De Karamel Zeezout kruidnoten zijn bij mij het minst favoriet. En ik kan er ook niet zo veel van eten als de andere varianten, ik zit al snel ‘vol’. Nu is dat laatste natuurlijk ook beter voor mijn slanke lijn, maar ik denk dat ik deze soort niet meer opnieuw zou kopen. Maar dat is natuurlijk echt een kwestie van persoonlijke smaak. Als je gek bent op de smaak van karamel met zeezout zul je deze waarschijnlijk wel erg lekker vinden.

De Kruidvat kruidnoten met smaakjes kosten allemaal € 1,59 voor een zakje van 250 gram en zijn zowel online als in de winkels verkrijgbaar.

16 Comments on In de test: Kruidvat kruidnoten met smaakjes!

 1. Miranda Aerts
  19 oktober 2019 at 07:40 (2 jaar ago)

  Leuk dat Kruidvat zoveel smaken op de markt brengt! Ik ben ook verslaafd aan kruidnootjes, slecht voor m’n gewicht maar ik word er zo blij van! πŸ™‚

  Beantwoorden
 2. Paola
  14 oktober 2019 at 06:52 (2 jaar ago)

  Liefste vraagt steeds of ik naar het Kruidvat moet, breng dan even de unicorn mee

  Beantwoorden
 3. Wilma Rommelse
  13 oktober 2019 at 20:56 (2 jaar ago)

  Van de unicorn kruidnoten is hier al ruim 1kg verslonden, maar nu moet ik dus nog voor de stroopwafelvariant naar de winkel πŸ˜‰ heerlijk blog weer.

  Beantwoorden
 4. Tessa
  13 oktober 2019 at 10:35 (2 jaar ago)

  De eenhoorn en stroopwafel kruidnoten lijken mij erg lekker

  Beantwoorden
 5. Bianca
  13 oktober 2019 at 10:10 (2 jaar ago)

  Wat is testen zo toch een feestje he πŸ™‚ De karamel zeezout vind ik enorm zout. De unicorn is bij mijn dochter en mij vanwege het M&M laagje favoriet x

  Beantwoorden
 6. Caro
  13 oktober 2019 at 09:39 (2 jaar ago)

  Tja… Dankzij jou heb ik er een nieuwe snoepverslaving bij…. eeuhhmm… bedankt? Hahaha, maar zonder gekheid: ik vind ze geweldig❀️ Goed geprijsd (want Van Delft is fors prijzig) en lekker!!!! De unicorn vonden wij thuis unaniem het minst lekker. Te zoet en geen romige bite. Mijn jongste is vooral gek van de caramel-zeezout en ik van de stroopwafel. Juist het korte bittertje maakt hem zo heerlijk. Een hele volle smaak, njammie

  Beantwoorden
 7. bychristiana
  13 oktober 2019 at 09:01 (2 jaar ago)

  Ik was vooral heel erg benieuwd naar die Unicorn smaak. Zelf houd ik altijd vooral van chocolade kruidnoten;-)

  Beantwoorden
 8. Angela
  13 oktober 2019 at 08:52 (2 jaar ago)

  Smakelijk artikel! Heerlijk. Ik had ze nog niet gezien maar zal van de week zeker de unicorn variant voor Sam in huis halen

  Beantwoorden
 9. Rebecca
  13 oktober 2019 at 08:51 (2 jaar ago)

  Zooo, jammer dat ik geen chocolade meer mag/kan eten…. Je beschrijft het weer zo leuk dat ik er zin in krijg.
  Leuk dat je het uitgetest hebt…. enne eet smakelijk.

  Gr Rebecca

  Beantwoorden
 10. ZoΓ©
  13 oktober 2019 at 08:41 (2 jaar ago)

  Mmmm ja die stroopwafel die zijn echt mijn favoriet! Terwijl ik eigenlijk pas als Sint in het land is begin aan pepernoten, kon ik deze echt niet weerstaan.

  Beantwoorden
 11. Bouke
  13 oktober 2019 at 08:37 (2 jaar ago)

  Hahaha! Echt iets voor jou… pepernotentester…! Ik ga de stroopwafel en tiramisuvariant zeker in huis halen na het lezen van je review… nu al zin in

  Beantwoorden
 12. Charline
  13 oktober 2019 at 08:35 (2 jaar ago)

  Goexemorgen, mijn favoriet zijn de witte chocolade pepernoten en ik vond de unicorn pepernoten verrassend lekker. Heel verslavend en je eet zo wat weg. Die stroopwafel pepernoten vind ik dus niet zo lekker…de smaak klopt niet ofzo. Smaken verschillen zullen we maar zeggen en ik koop altijd die van de Kruidvat. Betaalbaar lekker.

  Beantwoorden
 13. Mariska
  13 oktober 2019 at 08:00 (2 jaar ago)

  Die unicorn noten zijn inderdaad heel lekker en die had ik zo op haha. Net als die karamel zeezout trouwens, ook heerlijk πŸ™‚

  Beantwoorden
 14. Esther Messing
  13 oktober 2019 at 06:38 (2 jaar ago)

  Hier zijn ook alle smaken al getets. Ik ben zelf ook niet zo dol op de caramel zeezout en ik ben normaal dol op stroopwafel, maar deze zijn het niet voor mij. Ik vind ze bitter smaken als je ze in de mond hebt en je zit er met je tong aan. Geef mij van deze maar de gezellige unicorn en turamisu pepernoten. Kus Esther

  Beantwoorden
 15. chucky1012
  13 oktober 2019 at 06:20 (2 jaar ago)

  Leuk dat jij dit getest had
  Ik had laatst ook zo heerlijke smaak van een andere winkel….
  Ik zal die met stroopwafel smaak eens van deze bovengenoemde winkel testen…..
  Marsepeinrepen verslind ik nu ook al
  en witte chocoladeletters…..

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.