In Memoriam: onze lieve Beau

Lieve Beau,

Ruim 11,5 jaar geleden kwam je in ons leven. Een klein zwart-wit gespikkeld pupje met een aandoenlijke blik in je ogen. Dat er achter die aandoenlijke blik een groot karakter zat, kwamen we al snel achter toen we je opgehaald hadden. Acht weken oud en twee turven hoog, maar jouw motto was toen al: waar een wil is, is een weg. En tja, als je ons dan met die lieve kraaloogjes aankeek, smolten we natuurlijk iedere keer weer…

Beau

Net zoals iedere jonge hond, belandde je na de puppie-tijd in de puberteit. En na een half jaar volgde de tweede puberteit, en na nog een jaar deed je het nog eens dunnetjes over. Ik heb me serieus weleens afgevraagd: waar zijn we in hemelsnaam aan begonnen door een dalmaat in huis te nemen?

Beau

Hadden we een uur op het strand gespeeld en gelopen, en had je in de gaten dat ik naar huis wilde, ging je gewoon 10 meter van de kant in het water staan: “Come and get me…!”. Roepen, mopperen, het hielp allemaal niets. Tot ik net deed alsof ik wegreed met de auto, toen wist je niet hoe snel je me achterna moest rennen. Dat werd ons “spelletje”: jij was slim, wij moesten gewoon zorgen dat we nét iets slimmer waren dan jij.

Beau

Alles wat jij deed, deed je met volle overgave. Jij leefde je leven voor 200%. Gewoon zwemmen was er niet bij, nee hoor: de bommetjes moesten het liefst met zoveel mogelijk geweld genomen worden. Normaal een bal gaan halen was ook geen sprake van, jij wilde er sneller dan het licht bij zijn. Helaas betekende dat dat je al vroeg het nodige ging mankeren, en dat je heel veel inlever-momenten hebt gehad. Nooit, maar dan ook nooit heeft dat zijn weerslag gehad op jouw humeur en je enthousiasme. Ondanks het feit dat je soms vreselijk veel pijn gehad moet hebben, bleef je altijd onze vrolijke en blije Beau.

Beau

Als er visite was, of als we ergens op visite waren, was jij vrolijk in het vierdubbel kwadraat. Slapen terwijl er mensen over de vloer waren? No way, dat haalde je later wel weer in. Pas het laatste jaar van je leven ging je in je mand liggen als er visite was, een teken dat je steeds vermoeider begon te raken.

Beau

Beau

Nadat je een keer bijna verdronken was, hebben we een zwemvest voor je gekocht, zodat je in ieder geval boven water bleef. Wat heb je daar nog lekker mee genoten… Want zwemmen, dat was toch wel jouw lust en leven. Zodra het water van boven kwam, vond je het echter een stuk minder leuk. Bij regen bleef je het liefst lekker in je mandje liggen.

Beau

Beau

Omdat je op een gegeven moment niet lang meer achter de bal kon aan rennen, ontwikkelde je een ander hobby: verstop de bal en speur hem weer op. Hiermee heb je heel wat riet, klimop en andere groene gewassen helpen te “verticuteren”, soms tot groot ongenoegen van het baasje (het vrouwtje moest er altijd maar om lachen).

Beau

Naast het flosstouw (met vier knopen, niet meer en niet minder en vooral niet van te dik touw) was je bal je favoriete speelgoed. Je liep er het liefst hele dagen mee rond te sjouwen, en viel er soms ook mee in slaap.

Beau

Dat dat tot gevolg had dat je tanden wel érg ver afsleten, deerde jou niets. Tot de één na laatste dag kon je daar nog prima mee eten, en af en toe kraakte je er zelfs nog een kippenekje mee weg.

Beau

Hoewel je de laatste jaren niet hard meer kon rennen, en niet meer zo lang kon lopen als vroeger, genoot je nog van iedere wandeling. En als we dan aan het eind van de wandeling waren, kregen we een “whoewhoewhoe” als bedankje, iedere keer weer.

Beau

Je was een hond met karakter, maar wel eentje met een gouden karakter. Je voelde als geen ander emoties aan, hebt met ons veel mooie momenten beleefd, maar bent ook samen met ons door diepe dalen gegaan. En steeds was jij daar weer met je lieve kraaloogjes, met een troostende lik, of met een ondeugende streek, om ons uit het dal te trekken. Je hebt zo ontzettend veel voor ons betekend…

Beau

Tot het laatst toe bleef je genieten van je eten, van tussendoortjes. Toen je gisteravond je koekje niet in je bek kon houden en je jankte bij het kauwen, wisten we: this is it, tot hier en niet verder. Waarschijnlijk heeft ‘iets’ in je hersenen ervoor gezorgd dat je de laatste dagen veel pijn had, en niet langer de vrolijke en blije Beau was. En juist omdat jij zoveel voor ons betekend hebt, omdat je ons al die jaren zoveel liefde en plezier hebt gegeven, hebben wij jou op dit moment laten gaan. Hoe moeilijk het ook is, en hoezeer we je ook missen. De stilte in huis is oorverdovend en doet zo ontzettend pijn…

Beau

Lieve Beau, waar jij nu bent is geen pijn en zijn geen beperkingen meer. Daar kun je weer rennen als vanouds, hondenkoekjes eten zoveel als je wilt en rollen in het gras tot je duizelig wordt. En weet je, dat heb jij als geen ander verdiend. Geniet van het zonnetje, van het zachte gras en de ontelbare madeliefjes. Over een tijdje zal ons verdriet plaatsmaken voor een glimlach om de ontelbare mooie herinneren. Boki Frikandoki, bedankt dat we jouw baasjes mochten zijn.

We willen graag de dierenartsen en assistentes van Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal bedanken voor hun medische zorg, maar ook voor de persoonlijke aandacht en knuffels die jullie altijd voor Beau hadden. Erwin van Gijtenbeek: jij hebt ervoor gezorgd dat Beau de laatste vier jaar nog heeft kunnen genieten van het leven, zonder jou hadden we al veel eerder afscheid van hem moeten nemen. Ook jij, en het personeel van Any Animal heel erg bedankt daarvoor. En tot slot een woord van dank voor Reinier en het team van dierenpension Ter Aalst. Jullie hebben ervoor gezorgd dat Beau met veel plezier zijn doordeweekse dagen doorbracht, en gaven hem extra zorg en aandacht als dat nodig was. En uiteraard alle familie, vrienden en kennissen bedankt voor alle knuffels, aandacht en kluifjes die jullie Beau altijd hebben gegeven, en voor alle lieve berichtjes van de afgelopen dagen. Het doet ons goed om te merken dat we niet alleen zijn in ons verdriet en gemis.

Arno en Natasja
Benthe

 

27 Comments on In Memoriam: onze lieve Beau

 1. Monique van Oosterhout
  4 september 2013 at 19:30 (9 jaren ago)

  Beste Natasja en Arno,

  Wat een mooi, maar ook aangrijpend verhaal en wat een ontzettende mooie foto’s van Beau!! Het was deze week erg vreemd dat Benthe zonder haar maatje, haar grote voorbeeld naar het pension kwam. Ik leef erg met jullie mee en ik zal Beau (de enige hond die iedere keer weer naar ons lachte) zeker gaan missen!
  Bij deze wil ik jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies! Gelukkig is daar nog Benthe, die jullie een beetje zal afleiden van het vreselijke gemis.
  Liefs en nogmaals hee veel sterkte!

  Monique (team Dierenpension Ter Aalst)

  Beantwoorden
 2. Nicole
  2 september 2013 at 14:33 (9 jaren ago)

  Heel veel sterkte met het verlies van Beau. Het was een lieve hond, die ik met veel plezier verzorgde als hij in het pension was. Altijd vriendelijk naar ons, en hield van een knuffel.

  Nicole van het dierenpension

  Beantwoorden
 3. Lisa
  31 augustus 2013 at 22:01 (9 jaren ago)

  Heel erg mooi heb je Beau zijn leven beschreven, wat heeft hij het goed gehad bij jullie
  Ik wens jullie veel sterkte

  Beantwoorden
 4. Spreeuwtje
  31 augustus 2013 at 16:30 (9 jaren ago)

  Hey Natasja en Arno,

  Via de laptop toch nog even gekeken naar jullie mooie afscheids pagina voor Beau.
  Het is net alsof jullie het over mijn Paapie hebben.
  Zwemmen, donderstenen, 2 oren die het maar selectief doen, altijd proberen net een tel slimmer te zijn als de baasjes.
  Dalmaatje op en top!
  Vol overgave leven, dat zit hem in die stippen, dat is wat ik zo mooi vind aan “ons” ras.
  De vrolijkheid, de twinkeling in die mooie, bruine ogen, die eeuwig kwispelende zwiepstaart. Het “van ondereeeeeeeeeen!!!” van een taluut af.
  Duikbootje spelen tot je klotst van het water in je buik.
  Met een enorme grijns op je bekkie voorbij komen denderen….
  Wat een mooie herinneringen halen jullie boven bij mij!!!

  Dank je wel daarvoor.
  Ik vind het een prachtig memoriam..
  Heel veel sterkte met het verwerken van jullie verdriet..
  Het slijt, soms denk ik wel eens dat dit slijten “te snel” gaat..
  Paapie is nu al 7 jaar weg..
  het verdriet is draaglijker.. maar vergeten doe je nooit..

  Groetjes, Lyda, Patrick en Sano..
  Kiek en Kayne

  Beantwoorden
 5. Tante Fien
  29 augustus 2013 at 23:33 (9 jaren ago)

  Natasja en Arno
  Ik wil voor jullie toch ook nog proberen een klein beetje steun te geven nu jullie die lieve Beau hebben moeten laten inslapen. De keus was voor jullie wel wat anders geworden omdat jullie merkte dat Beau zoveel pijn moest lijden. En dat was wat jullie die lieve Beau waar jullie zoveel van hielden niet meer wilden aandoen. Maar dat wil niet zeggen dat het verdriet daardoor te minder om is. Ik had de vorige nacht al een reactie geschreven maar weet niet door het verdriet wat ik ook had terecht is gekomen. Dus daarom is het nu later maar het was heel goed bedoeld. Arno en Natasja jullie zullen die lieve Beau heel erg missen maar ook ik vond Beau altijd een lieve hond. Ik hoop dat jullie het verdriet om Beau een mooi plaatsje kunnen gaan geven en dan verder genieten van jullie Benthe, die haar maatje ook wel zal missen. Verder wil ik jullie nog heel veel sterkte wensen om jullie verdriet te verwerken. Lieve gr. Tante Fien.

  Beantwoorden
 6. Sjeanne en Ton de Haas
  29 augustus 2013 at 22:31 (9 jaren ago)

  Natasja wat een schitterend verhaal, en prachtige foto’s.
  Wij begrijpen als geen ander wat een verdriet dat je kunt hebben als je zo’n maatje moet missen.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte, en zeker de troost en liefde die je nu van Benthe zult gaan krijgen.

  Veel sterkte

  Sjeanne en Ton

  Beantwoorden
 7. Ingrid
  29 augustus 2013 at 21:52 (9 jaren ago)

  Lieve Natasja,

  Met ontroering lees ik je mooie verhaal over Beau en zijn geweldige zorgzame leventje bij jullie. Hoe enorm jullie van elkaar hebben genoten. Ik kan de leegte die voor jullie ontstaat heel goed begrijpen. Ik wens jouw en Arno heel veel sterkte toe! Liefs, Ingrid

  Beantwoorden
 8. Jolanda
  29 augustus 2013 at 21:18 (9 jaren ago)

  Wat mooi geschreven!
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

  Beantwoorden
 9. Claudia
  29 augustus 2013 at 12:59 (9 jaren ago)

  Wat een mooi oprecht verhaal over jullie hond Beau. Heel veel sterkte met het verlies!

  Beantwoorden
 10. colinda kuijstermans
  29 augustus 2013 at 06:34 (9 jaren ago)

  Wat bijzonder hoe je het leven vasn beau beschrijft. Hoeveel mooie en lieve momenten hebben jullie gekend. Kijk elke dierenliefhebber, weet eens komt een tijd dan moet ik mijn maatje laten gaan. Niks is zo moeilijk dan dast moment. Laat het een troost zijn , dat beau, nu geen pijn meer heeft. Dat jullie juist door de liefde voor haar de moeilijkste maar wel de waardigste beslissing hebben genomen. Heel veel sterkte.
  Colinda en William kuijstermans

  Beantwoorden
 11. Meyke
  28 augustus 2013 at 22:46 (9 jaren ago)

  Lieve Natasja (En Arno en Benthe),

  Wat ontzettende verdrietig dat jullie lieve Beau moest gaan. Ik kan me voorstellen dat hij een grote leegte achterlaat. Wat een mooi en heerlijk leven heeft hij bij jullie gehad.
  Jee, ik pink hier gewoon een paar traantjes weg van ontroering en medeleven met jullie verdriet.

  Heel veel sterkte en een knuffel!
  Meyke

  Beantwoorden
 12. Lenie
  28 augustus 2013 at 22:08 (9 jaren ago)

  Wat heb je dit prachtig geschreven Natasja, ik heb er de tranen van in mijn ogen. En wat een mooie foto’s van Beau. Heel erg veel sterkte voor jou en Arno met het verwerken van dit grote verdriet.

  Beantwoorden
 13. Rieneke Steeghs
  28 augustus 2013 at 21:29 (9 jaren ago)

  Lieve Natasja en Arno,

  Wat een groot verdriet…. En wat heb je Beau’s levensverhaal prachtig verwoord. Wat een ontzettend bijzonder maatje is hij voor jullie geweest. En wat een pijn zal het doen om hem nu te moeten missen….. Heel veel sterkte met jullie verlies. Ik steek straks een kaarsje voor jullie en Beau aan.

  Liefs, Rieneke

  Beantwoorden
 14. sakura
  28 augustus 2013 at 19:58 (9 jaren ago)

  wat heb je dit mooi geschreven natasja , ontzettend veel sterkte.

  Beantwoorden
 15. Jori
  28 augustus 2013 at 19:50 (9 jaren ago)

  Lieve Arno & Natasja….

  Wat is dit stukje prachtig geschreven….. heel de dag bij jullie in gedachten…. Wat moeten we nu toch zonder Beau met de wandelingen….. het was altijd hilarisch… Rocco voortaan alleen met de dames…. pfoe… dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn…. Het was toch… Beau en Benthe…. De laptop staat vol BB Chaam, BB LD duinen… etc etc…. Heel veel kracht om dit grote verlies te dragen……Sterkte XXX

  Een nieuwe ster twinkelt vanavond
  hoog in de hemel,stralend en vrij
  Het is de twinkeling van een gouden hond
  die nieuwe ster, dat ben jij….

  Dag lieve Beau… we gaan je ontzettend missen

  Beantwoorden
 16. Karin
  28 augustus 2013 at 19:35 (9 jaren ago)

  Lieve Natasja,

  Wat een ontzettend mooi verhaal heb je over Beau geschreven. Ik wens jullie ontzettend veel sterkte want het gemis zal groot zijn. Van het Lush forum weet ik hoeveel jullie honden voor je betekenen en wat voor een super baasjes jullie zijn. Dikke knuf!

  Beantwoorden
 17. Jane van Baekel
  28 augustus 2013 at 19:07 (9 jaren ago)

  Stil van….zit hier met zakdoeken en grote tranen je prachtige verhaal te lezen!
  Wat heeft hij een fantastisch leven bij jullie gehad als ik dit zo lees!
  Heel, heel veel sterkte met dit grote verlies!

  Lieve groet,
  Jane

  Beantwoorden
 18. Mireille Mommers
  28 augustus 2013 at 19:05 (9 jaren ago)

  Wat een heerlijk leven heeft Beau gehad, zit niet met tranen in mijn ogen.

  Nogmaals veel sterkte

  Beantwoorden
 19. Miranda Aerts
  28 augustus 2013 at 19:03 (9 jaren ago)

  Voor ons is Beau ook altijd een trouw maatje geweest, van puppy tot aan zijn laatste dag. Wat waren ze schattig, Beau en zijn broertjes en zusjes in het nest in Rheezerveen; we zijn er met de hele familie een dag voor afgereisd om ze te bewonderen nog voordat Beautje naar Brabant kwam.
  Ook onze hond Youri vond een speelkameraadje in Beau, totdat Beau boven hem uitgroeide en ze allebei de baas wilden spelen en we helaas moesten besluiten om ze voortaan maar uit elkaar te houden.
  Yochem en Beau zijn vanaf Yochem’s geboorte altijd de dikste vrienden geweest. Flossen, voetballen, wandelen en knuffelen, ze hielden elkaar graag bezig. Na een dolenthousiaste begroeting in de hal en een kluifje of een kadootje kon het spelen steeds weer beginnen.

  Lieve Beau, we zullen je missen. We zijn er erg verdrietig van dat je er niet meer bent, maar zullen je altijd blijven herinneren als Beautje cadeautje, onze grote vriend. X

  Beantwoorden
 20. Cindy
  28 augustus 2013 at 18:59 (9 jaren ago)

  Toen ik het las op het Lush forum zat ik al met tranen in mijn ogen, maar nu ik dit lees helemaal…
  Wat heeft Beau een prachtig leven bij jullie gehad, en wat zal het gemis groot zijn.
  Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 21. Krista
  28 augustus 2013 at 18:40 (9 jaren ago)

  Wat een mooi verhaal Natasja, ook ik zit met tranen in mijn ogen. Beau zal vreselijk gemist worden. Nogmaals heel veel sterkte met dit zware verlies…

  Beantwoorden
 22. Nancy
  28 augustus 2013 at 18:30 (9 jaren ago)

  Mooi stukje hoor. Zit hier met je mee te huilen. Ook vanaf hier veel sterkte!

  Misschien een idee om dit op stukje in te sturen voor in het Dalmatische nieuws!

  Beantwoorden
 23. Ilse
  28 augustus 2013 at 18:22 (9 jaren ago)

  Echt mooi geschreven ❤ ik ook traantjes in m’n ogen, veel sterkte voor jullie alle drie xxxxxxxx

  Beantwoorden
 24. Leneke
  28 augustus 2013 at 18:12 (9 jaren ago)

  Mooi geschreven. Ik heb tranen in mijn ogen. Ik wens jullie heel veel sterkte. We hebben dit verschillende keren meegemaakt en we weten hoe zwaar het is.
  Liefs,
  Leneke

  Beantwoorden
 25. Jeannette
  28 augustus 2013 at 17:54 (9 jaren ago)

  Lieve Natasja en familie, wat een verdrietig nieuws, ik kreeg tranen in mijn ogen bij het lezen van je verhaal. Wij hebben ook al wat maatjes moeten verliezen!! Je hebt het heel erg mooi geschreven, respect. ik wens jullie heel veel sterkte toe en wil nog graag onderstaand gedicht met je delen. liefs Jeannette

  Regenboog brug

  Er is een plaats in de hemel die Regenboog brug heet.
  Als een dier waar je veel van houdt doodgaat,
  dan gaat dat dier naar de Regenboog brug.
  Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden,
  zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen.
  Er is genoeg eten, water en zonneschijn
  en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig.

  Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter.
  Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond,
  precies zoals wij ze herinneren in onze dromen.
  De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter een klein ding:
  Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje
  achter hebben moeten laten.

  Ze rennen en spelen met elkaar,
  maar dan komt de dag dat er eentje plotseling stopt met spelen
  en in de verte tuurt.
  Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te trillen van opwinding.
  Plotseling verlaat hij de groep,
  rent over het groene gras, sneller en sneller.
  Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling elkaar eindelijk treffen,
  houden jullie elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging.
  Om nooit meer uit elkaar te gaan.
  De vrolijke kussen overstelpen je gezicht,
  je handen aaien zijn liefdevolle kop
  en je kijkt weer in die trouwe ogen, die je zolang niet hebt gezien,
  maar die altijd in je hart zijn gebleven.

  En dan gaan jullie samen over de Regenboog brug…

  Beantwoorden
 26. Kim
  28 augustus 2013 at 17:52 (9 jaren ago)

  Tranen in mijn ogen, alweer. Veel sterkte Natasja en Arno en natuurlijk ook voor Benthe. Dat de mooie herinneren aan jullie lieve mannetje jullie altijd bij mogen blijven.

  Dag lieve Beau..

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on In Memoriam: onze lieve Beau

 1. […] ik niet zo snel voor mijn werk of een gelegenheid zal dragen, maar omdat vandaag de verjaardag van Beau zou zijn, wil ik hem graag met jullie […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.