In the mix: fijne gezichtsmaskers

In deze nieuwe editie van ‘In the mix’ laat ik je drie heel fijne gezichtsmaskers zien. De tijd dat je maar één gezichtsmasker kon gebruiken, ligt gelukkig achter ons. Want je huid heeft niet altijd dezelfde verzorging nodig, soms heeft ze meer reiniging, soms wat meer energie, en soms wat meer zachtheid nodig. Je kunt deze gezichtsmaskers dan ook prima met elkaar afwisselen, naar behoefte van je huid!

Matis Energising Mask

Matis Energising Mask

Ik begin met een masker wat iedere vrouw op haar badkamer zou moeten hebben: het Matis Energising Mask. Dit masker geeft je huid een instant oppepper, en laat een doffe huid weer stralen. Precies wat je nodig hebt, als je er niet zo fris en fruitig meer uitziet, of dit nu door slapeloze nachten, stress, of een avondje doorzakken in de kroeg komt.

Matis Energising Mask

Matis Energising Mask bevat een indrukwekkende lijst aan mooie, werkzame stoffen, waaronder veel natuurlijke bloemen- en plantenextracten, fruitextracten en verzorgende oliën. Dit is echt een klein krachtpatsertje voor je huid!

Matis Energising Mask

Matis Energising Mask heeft een lichte, gel-achtige textuur, die heel zacht aanvoelt bij het aanbrengen, en ook tijdens de inwerktijd blijft de textuur zacht. Het masker doet zijn werk in slechts tien minuten tijd, en is dus uitermate geschikt voor ‘ons drukke vrouwen’. Het is daardoor ook goed te gebruiken als snelle oppepper vlak voor een feestje, of presentatie, of wat dan ook waarvoor je er op je best wilt uitzien.

De werking van het Energising Mask is geweldig: na tien minuten verwijder ik het overtollige product met een wattenschijfje, en reinig mijn huid nog even na met een toner. Vervolgens ziet mijn huid er meteen frisser en vitaler uit, het grauwe is verdwenen en ook oogt ze meer ontspannen. Ik vind het een echte life-saver!

De producten van Matis zijn verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons, klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt. Het masker kost € 36,00 voor een tube van 50 ml, hiermee kun je ongeveer tien behandelingen doen.


Biomed Pure Detox Mask

Biomed Pure Detox Mask

Mijn huid is vrij gevoelig voor onzuiverheden. Met de juiste dagelijkse gezichtsverzorging is dit goed onder controle te houden, maar een zuiverend masker is voor mij hierbij onmisbaar. De afgelopen tijd heb ik hiervoor het Biomed Pure Detox Mask gebruikt, wat niet alleen zuiverend en ontgiftend werkt, maar ook een anti-aging werking heeft. Twee vliegen in één klap dus!

Biomed Pure Detox Mask

Biomed Pure Detox Mask is op basis van Aloë Vera extract en een aantal huidverzorgende oliën en boters, waardoor het ook voor de gevoelige huid geschikt is. Goed om te weten, want de meeste diepreinigende maskers zijn voor de gevoelige huid te heftig. Ik heb dit overigens niet zelf kunnen testen, omdat mijn huid niet gevoelig is. Ik ga hierbij dus puur af op de informatie op de verpakking. 98,9% van de ingrediënten van dit masker is natuurlijk.

Biomed Pure Detox Mask

Biomed Pure Detox Mask heeft een crèmige textuur, die enigszins verkoelend aanvoelt bij het aanbrengen. Gedurende de inwerktijd van vijf minuten (lekker snel!) blijft het masker crèmig, al droogt het wel iets op. Bij dit masker merk ik niet zozeer direct effect, maar ik merk wel dat als ik het regelmatig gebruik (1 à 2 keer per week, afhankelijk van of ik ook andere maskers daarnaast gebruik), onzuiverheden veel minder de kop opsteken en mijn huid egaler blijft.

De producten van Biomed zijn afkomstig uit Duitsland. In Nederland zijn ze verkrijgbaar via de online apotheek Viata. Het Pure Detox Mask kost € 14,99 voor 40 ml, hiermee kun je ongeveer (schat ik) 6 keer doen. Via de Facebookpagina van Biomed Nederland blijf je op de hoogte van nieuwe producten en reviews van andere bloggers.


Bomb Cosmetics Rhassoul Mud Mask

Bomb Cosmetics Rhassoul Mud Mask

Alle goede verzorging ten spijt, kan het soms toch gebeuren dat ik opeens een (grote of kleine) uitbraak van onzuiverheden heb. Soms komt dat door een bepaald product wat ik test (gelukkig komt dat nog maar zelden voor sinds ik wat kritischer ben geworden met wat ik op mijn gezicht smeer), soms door drukte of wisseling van het weer. Of zonder verklaarbare reden. Voor die momenten heb ik het Bomb Cosmetics Rhassoul Mud Mask paraat staan.

Bomb Cosmetics Rhassoul Mud Mask

Na water bevat het Bomb Cosmetics Rhassoul Mud Mask als belangrijkste ingrediënt Kaolin klei, wat bekend staat om zijn zuiverende werking op de huid. En zuiveren, dat doet dit masker zeker: het ‘trekt’ als het ware de onzuiverheden uit mijn huid, ik merk echt direct resultaat. Dankzij de Bergamot en Kamille essentiële oliën voelt het toch heel zacht en verzorgend aan op mijn huid.

Bomb Cosmetics Rhassoul Mud Mask

Bomb Cosmetics Rhassoul Mud Mask (€ 11,50/120 ml, hiermee kun je wel 10 tot 15 keer doen) heeft een vrij dikke textuur, zoals de meeste kleimaskers. Na het aanbrengen laat je het vijf minuten of langer inwerken. Ook dit masker droogt wel iets in, maar vormt niet zo’n harde, trekkerige laag als veel andere kleimaskers doen, ik vind dat een pluspunt. Na het verwijderen ziet mijn huid er direct beter uit: onzuiverheden zijn veel minder, en mijn huid ziet er rustiger uit. Als de uitbraak echt heftig is (meestal als ik een product met slechte dimethicone erin gebruikt heb), gebruik ik het masker 2 of 3 dagen achter elkaar, en is mijn huid weer helemaal schoon en egaal.

De producten van Bomb Cosmetics worden bij verschillende winkels en schoonheidssalons verkocht, klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Gebruik jij vaak een gezichtsmasker?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

9 Comments on In the mix: fijne gezichtsmaskers

 1. Miranda Aerts
  6 februari 2016 at 15:51 (2 jaar ago)

  Ik gebruik tweemaal per week een gezichtsmasker. Ik wissel daarbij nogal eens af met maskers maar het Dr. Van der Hoog 3 minuten masker met rozemarijn extract heen ik altijd in huis.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  4 februari 2016 at 06:53 (2 jaar ago)

  Ziet er goed uit naar de 2e ben ik zeer benieuwd.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  3 februari 2016 at 19:59 (2 jaar ago)

  Ze lijken me allemaal heel fijn! Moet ook eens wat vaker een maskertje gebruiken, heb zat staan. Maar momenteel ontbreekt het me ‘s avonds gewoon aan energie om het uberhaupt aan te brengen… Weekend maar even doen.

  Beantwoorden
 4. Jolet
  3 februari 2016 at 15:35 (2 jaar ago)

  Gezichtsmaskers zijn heerlijk! Alleen eigenlijk vergeet ik altijd dat ik ze heb, haha..

  Beantwoorden
 5. jeapiebel
  3 februari 2016 at 13:14 (2 jaar ago)

  Ik gebruik graag gezichtsmaskers. Ik ken alleen biomed nog. De ander merken lijken mij ook fijne producten.

  Beantwoorden
 6. Marieke
  3 februari 2016 at 08:40 (2 jaar ago)

  Leuk onderwerp, ik ben gek op maskers! Vooral die van matis klinkt erg fijn!

  Beantwoorden
 7. Bianca
  3 februari 2016 at 08:35 (2 jaar ago)

  Vooral het masker van Matis lijkt mij heerlijk, ben sowieso een groot verbruiker qua maskertjes…heerlijk een momentje voor mijzelf x

  Beantwoorden
 8. mariëlle
  3 februari 2016 at 08:01 (2 jaar ago)

  Wat een leuke combi review, ik ben sowieso naar de eerste twee heel benieuwd!

  Beantwoorden
 9. mireille
  3 februari 2016 at 07:30 (2 jaar ago)

  Ik adviseer mijn klanten ook altijd te wisselen met maskers afhankelijk van de huidconditie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.