In the mix: nieuwe producten van essence

Een paar weken geleden ontving ik een perspakketje met daarin een aantal nieuwe producten van essence. Ieder voor- en najaar worden er nieuwe producten aan het vaste assortiment toegevoegd. Inmiddels heb ik een aantal producten op de foto gezet en getest, vandaag laat ik je de eerste serie zien!

nieuwe producten van essence

Najaar 2019: nieuwe producten van essence

Of je nu een glowy en vlekkeloze huid wilt, sprankelende ogen, fascinerende wow wimpers of super kusbare lippen – met de nieuwe producten van essence herfst/winter collectie 2019 ben je verzekerd van oneindig veel verschillende looks. Neem nou de Crystal Power-lijn, met producten geïnspireerd op sprankelende kristallen en edelstenen die met hun kleuren, texturen en prachtige verpakkingen een positieve vibe geven aan het beauty-assortiment. Van losse poeder en glanzende highlighters tot verschillende oog- en lipproducten… deze update bevat alles wat gepassioneerde beauty lovers maar kunnen wensen.

Ik ontving een paar prachtige nieuwe producten van essence, er zitten echt een paar pareltjes tussen! Ook dit keer is de kwaliteit van de meeste producten weer dik in orde, zeker als je kijkt naar de prijzen van de producten.

crystal power eyeshadow palette

Dit oogschaduwpalet geeft je je dagelijkse portie positieve vibes en laat je ogen stralen als kristallen. Het palet bestaat uit acht hoog gepigmenteerde glanzende kleuren en één matte tint. De zachte textuur is moeiteloos aan te brengen met een penseel of je vingers en is eenvoudig te blenden. Of je nu kiest voor rosé goud, groen, blauw or iriserend wit – dit palet laat je ogen stralen. Adviesprijs € 5,99

Het crystal power eyeshadow palette is meteen een héél goed voorbeeld van zo’n pareltje. Ik ben aangenaam verrast door de verpakking, door de kleurkeuze én door de kwaliteit van de oogschaduws!

Op de achterkant staat een uitgebreide ingrediëntenlijst, van alle kleuren oogschaduw staan apart de ingrediënten vermeld.

nieuwe producten van essenceHier zie je goed wat ik bedoel met de verrassende kleurkeuze. essence heeft hiermee duidelijk niet voor veilige nude kleuren gekozen, maar voor mooie, intense kleuren. Laat je echter niet afschrikken door de intense kleuren, want ook hiermee kun je prima een basic ooglook maken. Hieronder laat ik de swatches van de oogschaduws aan je zien:

De eerste rij is uitstekend gepigmenteerd. Hoewel ik gele oogschaduw niet snel gebruik, heb ik dat nu wel een keer gedaan. En ik vond het verrassend mooi! De rechtse kleur geeft wel iets fallout bij het aanbrengen, maar dat hebben groene kleuren eigenlijk altijd wel, is mijn ervaring.

De linker kleur uit de middelste rij is iets minder gepigmenteerd, en geeft wat meer fallout. De beide andere kleuren zijn weer prachtig gepigmenteerd, vooral de matte kleur springt er echt uit qua pigmentatie! En de rechter kleur is een kleur waar ik naar kan blijven kijken: roze met een gouden glans. I love it! ♥

nieuwe producten van essenceOok de onderste kleuren hebben een uitstekende pigmentatie, en zijn prachtig qua kleur. De houdbaarheid van de oogschaduws is ook dik in orde: met een oogschaduwbasis eronder blijven ze zonder enige moeite een hele dag mooi op hun plaats. Ik vind het echt een prachtig palette!

crystal power blush & highlighter palette

Shine bright like a crystal! Het vegan palet combineert blush met highlighter om sprankelende looks mee te creëren die qua glans niet onderdoen voor kristal. De twee glanzende poederblushes in bes en abrikoos geven het gezicht een frisse uitstraling, terwijl de poederige highlighter voor een zachte glow zorgt. De romige highlighter voor opvallende accenten kan solo, over of onder de make-up, of over de blush aangebracht worden. Adviesprijs € 5,99

In dezelfde crystal power serie is ook een blush & highlighter palette verkrijgbaar. Met dezelfde mooie verpakking, en exact hetzelfde formaat. Ze staan samen prachtig op je make-up tafel!

Ook hier staan op de achterkant van alle producten afzonderlijk de ingrediënten vermeld. In een lettertype wat ook voor 40-plussers goed te lezen is 😉

nieuwe producten van essenceHet palette bevat twee highlighters en twee blushes, die je lekker met elkaar kunt mixen en matchen. Zo op het eerste gezicht zie ik meteen twee favorieten!

Van de blushes is inner happiness voor mij echt een schot in de roos. Wat een mooie kleur! Oud roze met een gouden glans, ik houd er van!

Hierboven zie je de swatches. De twee blushes hebben een mooie pigmentatie, niet meteen té intens, dat is bij een blush ook niet nodig. Ook glowing energy (de highlighter links boven) heeft een mooie pigmentatie en is prachtig van kleur. Over shine bright (links onder) ben ik niet zo te spreken. Deze heeft als enige een crème finish, en blijft qua pigmentatie een beetje achter bij de rest. Ik gebruik zelf altijd het liefst een poeder highlighter, dat vind ik het prettigste werken en het mooiste effect hebben. De andere drie kleuren in het palette vind ik wel prachtig, en alle drie prima draagbaar. Aan het eind van het artikel laat ik een complete look zien waarin ook dit palette terug komt.

nieuwe producten van essenceWHAT THE FAKE! mascara

Welkom in de familie! De ‘I need a miracle! volumizing & strengthening mascara’ heeft al een naam voor zichzelf opgebouwd in de standaardcollectie en nu is er een nieuw lid in de familie. De ‘WHAT THE FAKE! mascara’ bereikt dankzij de ergonomische, amandelvormige borstel alle wimperhaartjes in slechts twee streken en de speciale nylon vezels geven de wimpers adembenemende lengte en expressief volume. Adviesprijs € 3,59

Ieder seizoen bij de lancering van nieuwe producten van essence zit er minstens één mascara tussen, zo ook dit keer. Over het algemeen vind ik de mascara’s van essence prima hun werk doen. En natuurlijk voor een hele prima prijs!

Over het borsteltje van deze nieuwe mascara ben ik erg te spreken. Niet te grof, en met een taps toelopend borsteltje, zodat je ook de kleine haartjes in de hoeken prima kunt meenemen. Hieronder laat ik het effect op mijn wimpers zien:

Hier draag ik nog helemaal niets op mijn ogen: geen oogschaduw, geen mascara en geen oogpotlood. Zoals ik al vaker verteld heb: mijn wimpers zijn kort en licht van kleur. Zonder mascara zie ik er al snel een beetje ‘ziekelijk’ uit, ik draag dan ook eigenlijk echt altijd mascara. Behalve als ik echt ziek ben, maar dat is gelukkig niet zo vaak.

nieuwe producten van essenceHier heb ik oogschaduw aangebracht, oogpotlood en de mascara. Ik vind het effect van de mascara echt geweldig, wat een resultaat! Ik heb zoals ik altijd doe, twee dunne laagjes aangebracht, dat geeft bij mij het mooiste resultaat.

Van het oogschaduwpalette heb ik de bovenste drie kleuren gebruikt. In de binnenste ooghoek heb sparkle all day als highlighter aangebracht, de gele kleur. Deze heb ik ook op het wenkbrauwbot aangebracht. Op het gehele bewegend ooglid heb ik vervolgens never give up aangebracht, een mooie warme oranje kleur. Daarna in de buitenste ooghoeken de groene kleur, good vibes only. Deze kleur heb ik ook over mijn zwarte oogpotlood aangebracht, op de onderste wimperrand. Hierdoor wordt het zwart wat minder hard. De mascara maakt deze erg geslaagde (vind ik althans) ooglook af.

nieuwe producten van essenceperfect shine lipstick

Hoog gepigmenteerd, prettig om te dragen en verzorgend tegelijkertijd – deze lipstick is een ware all-rounder. Dankzij de romige en zachte textuur is de lipstick eenvoudig aan te brengen en geeft je lippen een superglanzende finish. Rijke ingrediënten als vitamine E en shea butter voeden de lippen. De rosé metallic huls maakt van deze lipstick een echte eye-catcher. Adviesprijs € 2,99

Was de afgelopen jaren vooral matte lipstick de trend, de laatste maanden zie je steeds meer glanzende lipsticks voorbij komen. Essence doet ook helemaal mee met deze trend, met deze nieuwe perfect shine lipstick. Verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, voor een bijzonder leuke prijs!

Ik ontving de kleur 05 perfect plan.

nieuwe producten van essenceDit is een mooie warme, nude-kleurige lipstick die lekker draagbaar is.

De pigmentatie van de lipstick is ook weer helemaal prima. De textuur is lekker romig en verzorgend, hij voelt comfortabel aan op mijn lippen. Helaas betekent een romige textuur bij een lipstick bijna altijd wel dat je hem na een maaltijd of een paar koppen koffie of thee even moet bijwerken, en dat is ook hier het geval. Ik vind het een mooie lipstick voor een bijzonder mooi prijsje, ik ga hier zeker nog een paar kleuren van proberen!

Mijn look met nieuwe producten van essence

Natuurlijk maakte ik ook een complete make-up look met deze nieuwe producten van essence. Een stukje naar boven kon je de ooglook al van dichtbij zien, en hier zie je de complete look. Ik heb een draagbare look gemaakt, zoals ik hem iedere dag kan dragen. Maar natuurlijk kun je vooral met de oogschaduw nog wel iets intenser en spannender te werk gaan.

nieuwe producten van essenceIk ben erg te spreken over de kwaliteit van deze nieuwe producten van essence. Zowel de pigmentatie als de houdbaarheid is van bijna alle producten uitstekend in orde. Ik kijk uit naar de volgende serie producten die ik ga testen, er ligt onder andere nog een heel mooi oogschaduwpalette op me te wachten! De nieuwe producten zijn onderdeel van het vaste assortiment van essence, je vindt ze bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

11 Comments on In the mix: nieuwe producten van essence

 1. chucky1012
  6 oktober 2019 at 20:28 (3 maanden ago)

  Prachtige teinten in de pallette.
  Mooie look 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Tessa
  6 oktober 2019 at 17:29 (3 maanden ago)

  Echt een toffe collectie update heeft essence weer.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  6 oktober 2019 at 12:14 (3 maanden ago)

  Ik vond de pigmentatie van het oogschaduw palette bij de tester in de winkel tegenvallen (maar dan vooral de groene kleur) maar in jouw review komt ie beter uit de bus.
  Een prachtige herfstlook met alle producten samen!

  Beantwoorden
 4. Mariska
  6 oktober 2019 at 11:23 (3 maanden ago)

  Ik vind het echt prachtige producten, stuk voor stuk. En dat voor een mooie prijs 🙂

  Beantwoorden
 5. Tamara
  6 oktober 2019 at 10:53 (3 maanden ago)

  Wat een heldere beschrijving, dankjewel! De oogschaduw kleuren zijn prachtig. In het doosje zou ik ze te intens vinden, dankzij jouw foto’s niet meer!

  Beantwoorden
 6. bychristiana
  6 oktober 2019 at 09:48 (3 maanden ago)

  Ik vind dat blusher en highlighter pallet wel erg mooi, net als de lipstick. De kleuren staan jou ook weer goed.

  Beantwoorden
 7. Neeltje
  6 oktober 2019 at 09:41 (3 maanden ago)

  Oh die oogschaduw ziet er prachtig uit. Ik ga van de week eens kijken bij de kruitvat!

  Beantwoorden
 8. Danielle de Groot
  6 oktober 2019 at 09:26 (3 maanden ago)

  Whowww,

  Als ik het oogschaduwpalette zie denk ik, nee dat zijn geen kleurtjes voor mij.. en dan zie ik wat je er mee tovert.., en dan denk ik waarom ook niet. Mooi hoor!!!!

  Beantwoorden
 9. Charline
  6 oktober 2019 at 09:21 (3 maanden ago)

  Geweldige producten. Ik hoe echt van essence
  . Betaalbaar en mooi.

  Grt Charline

  Beantwoorden
 10. Caro
  6 oktober 2019 at 09:08 (3 maanden ago)

  Ik heb het pakketje ook gekocht (op de blusher na) nadat je de unboxing video plaatste. Geen dpijt van, sterker nog; straks op de runwaw van de Deventer Duurzaam Fashion Show loop ik met deze make up de kleding te showen

  Beantwoorden
 11. Saskia van horne
  6 oktober 2019 at 08:48 (3 maanden ago)

  Mooi hoor!
  Ik heb de lipstick vorige week meegenomen en vind hem echt heel fijn!
  En voor dat geld kun je wel wat kleurtjes uitproberen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.