Indemne Miss Ella Lotion natuurlijke gezichtsreiniger

Micellaire reinigers zijn een ware hype op beautygebied. Dit zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten (vandaar de naam), die vet en vuil aan zich hechten. Je brengt de lotion met een watje op de huid aan, de micellen hechten zich dan aan het vuil op de huid (bijvoorbeeld make-up), dit laat zich zo heel eenvoudig verwijderen. Ik ben zelf nooit zo’n fan geweest van deze producten, omdat ik vond dat ze óf mijn make-up en vuil toch niet helemaal voldoende verwijderden, óf niet echt prettig aanvoelden op mijn huid. Onlangs maakte ik kennis met een micellaire reiniger die 100% natuurlijk is: Indemne Miss Ella Lotion. Sindsdien heb ik mijn mening volledig herzien, lees snel verder!

Indemne Miss Ella Lotion

Indemne Miss Ella Lotion

Indemne Miss Ella Lotion (in het Frans La Lotion de Miss Ellaire genoemd) is een cleansing lotion en make-up remover tegelijkertijd, bovendien kalmeert de lotion de huid. De lotion op basis van essentiële oliën en bloesemwater, is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de meest gevoelige! Als je zo de ingrediëntenlijst ziet, zul je begrijpen waarom.

Indemne Miss Ella Lotion

Indemne is een vrij nieuw merk in Nederland. Indemne belooft een natuurlijke oplossing voor diverse huidproblemen, zoals een overgevoelige huid, acne, psoriasis, striae en eczeem. De producten bieden kant-en-klare verzorging, op een no-nonsense manier. Indemne Miss Ella Lotion is hier een goed voorbeeld van: geen ingewikkelde reinigingsroutine, maar simpelweg wat Miss Ella Lotion op een wattenschijfje doen, en hiermee reinig je je gezicht. Simpel en heel doeltreffend, en ideaal als je ’s avonds eigenlijk geen zin hebt om je gezicht schoon te maken.

Indemne Miss Ella Lotion

Indemne Miss Ella Lotion: ingrediënten

Indemne Miss Ella Lotion zit vol werkzame en verzorgende ingrediënten voor de huid, ik licht er de eerste vijf even voor je uit. Capryl Glucoside is een mild reinigend product van plantaardige oorsprong wat zelfs vet goed oplost. Kamille bloesemwater kalmeert, herstelt en verzacht de huid en werkt ontstekingremmend. Toverhazelaar-extract wordt veel gebruikt bij een vette of onzuivere huid vanwege de adstringerende (porie-samenstrekkende) eigenschap. Bovendien werkt het als een anti-oxidant en werkt het genezend bij wondjes, jeuk en huiduitslag. Glycerine herstelt de vochthuishouding van de huid en heeft een verzachtende werking. Aloe Vera heeft een antibacteriële werking en heeft helende eigenschappen, zelfs bij bestaande littekens. Daarnaast helpt het oneffenheden van de huid te verminderen, werkt het erg goed tegen acné, bestrijdt het roodheid van de huid, heeft een anti-aging werking en helpt het rimpels te verminderen. Ik zei het al: een indrukwekkende lijst!

Indemne Miss Ella Lotion

Indemne Miss Ella Lotion: gebruik en werking

Het gebruik van Indemne Miss Ella Lotion is zó makkelijk, dat zelfs de ferventste “Gezichtsreiniging-weigeraar” vanaf nu geen excuus meer heeft: je doet wat van de lotion op een wattenschijfje, en verwijdert hiermee je make-up en/of vuil van je gezicht, inclusief je oogmake-up. Dit doe je bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds. Miss Ella Lotion reinigt zo grondig, dat eenvoudigweg afspoelen daarna voldoende is, ik hoef mijn gezicht niet ook nog eens met bijvoorbeeld een schuimend product te reinigen.

Zoals de ingrediëntenlijst al doet vermoeden, reinigt deze krachtpatser op een heel zachte manier. Zelfs mijn oogmake-up verwijdert hij effectief, zonder de tere huid rondom mijn ogen te irriteren. Bijkomend (maar wel heel belangrijk) voordeel hierbij is het feit dat de lotion geen vet laagje achterlaat, zowel op mijn ogen als op mijn huid. Hierdoor is de lotion perfect te gebruiken als ik voor mijn blog verschillende make-up looks achter elkaar wil maken: na het verwijderen van de eerste make-up, kan ik daarna direct door met het aanbrengen van de volgende look.

Indemne Miss Ella Lotion

Indemne Miss Ella Lotion (€ 14,90/260 ml) is verkrijgbaar bij SoloBioMooi, net als de overige producten uit het assortiment van dit mooie merk.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

Reinig jij iedere avond je gezicht?

4 Comments on Indemne Miss Ella Lotion natuurlijke gezichtsreiniger

 1. Wojis
  10 februari 2015 at 09:58 (7 jaren ago)

  Ik houd ook niet zo van Micellaire cleanser, valt altijd tegen in vergelijking met andre methodes. Deze klinkt goed, fijn ook dat het goed werkt. Ben wel heel benieuwd naar dit merk, ik ga even neuzen. Ben nu een reiniger aan het testen van KikO, maar pfffffieuw wat een odeur! 🙂

  Beantwoorden
 2. Angela
  10 februari 2015 at 09:01 (7 jaren ago)

  Indrukwekkende review! Daar wil ik mij wel eens aan wagen!

  Beantwoorden
 3. Sonja
  10 februari 2015 at 08:30 (7 jaren ago)

  Mooie review. Inderdaad prettig dat het zo goed werkt en dat het olie achtige achterwege blijft.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  10 februari 2015 at 07:56 (7 jaren ago)

  Dit merk ken ik niet maar kan het goed gebruiken voor de onzuiverheden weg te werken op mijn gezicht.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.