INIKA Tanning Mist: natuurlijke zelfbruiner

Zelfbruiners: volgens mij heeft iedereen er een haat-liefde verhouding mee. We willen allemaal graag een mooi zomers kleurtje op onze huid, maar veel zelfbruiners geven een onnatuurlijke bruine kleur. En stinken op het moment dat de bruine kleur verschijnt 😉 Op de Beauty Trade Special maakte ik kennis met de INIKA Tanning Mist: een natuurlijke, biologische en vegan zelfbruiner. Daar was ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar! Ik vertel er in dit artikel meer over!

INIKA Tanning Mist

INIKA Tanning Mist

De INIKA Tanning Mist is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. Dat is al een pluspunt, want de meeste zelfbruiners zijn slechts voor één van beiden geschikt. De flacon is prachtig, en oogt en voelt sjiek. Met de handige sprayflacon breng je het product makkelijk aan op je huid. INIKA heeft tevens een Tanning Glove en Mini Glove (voor het gezicht) in het assortiment, geadviseerd wordt om deze bij het aanbrengen te gebruiken. Ik had de Glove niet, dus ik heb het product gewoon met mijn handen aangebracht en verdeeld.

INIKA Tanning Mist

Naast het feit dat INIKA Tanning Mist natuurlijk is, heeft het product nog een behoorlijk rijtje beloftes. De bruine kleur is tot 7 dagen zichtbaar, geeft geen strepen of vlekken, verstopt de poriën niet en droogt de huid niet uit, hydrateert, verstevigt en regenereert de huid, het product is vrij van alcohol en parfum en is 100% dierproefvrij, gemakkelijk te doseren van een lichte naar een intense kleur en is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid.

Ingrediënten

De ingrediënten staan niet op de flacon vermeld, dus ik heb ze even van de website gekopieerd:

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Dihydroxyacetone, Glycerin, Coco-Glucoside, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil*, Eugenia Caryophyllus (Clove) Bud Oil*, Vetiveria Zizanoides (Vetiver) Root Oil*, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Oil*, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*, Water (Aqua), Citric Acid, Glyceryl Undecylenate, Sodium Citrate, Glyceryl Caprylate, Benzyl Alcohol, Cinnamal, Limonene, Geraniol, Eugenol, Citronellol, Linalool. *From Organic Agriculture, 100% Natural Origin of Total.

Ik zie vooral veel verzorgende, natuurlijke extracten, zoals Aloë Vera sap, geraniumolie en sinaasappelolie. Een groot deel van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw, en alle ingrediënten zijn natuurlijk. Het is mij niet helemaal duidelijk welk ingrediënt(en) voor de bruinende kleur zorgt/zorgen, maar dat weet ik bij reguliere zelfbruiners ook niet 😉

INIKA Tanning Mist

100% Vegan en 100% dierproefvrij.

Textuur, geur en werking

INIKA Tanning Mist heeft een vrij dunne textuur. Het is wel een olie, maar geen vette olie. Hierdoor vind ik hem qua aanbrengen een beetje lastig: het trekt heel snel in mijn huid, en is dus ook snel ‘weg’. Ik moet dus heel snel smeren. Ik vermoed dat de Tanning Glove het verdelen en inmasseren wel een stukje makkelijker maakt. Door de dunne textuur is de Tanning Mist wel zuinig in gebruik.

De geur van het product is heerlijk, een natuurlijk frisse geur. Eindelijk een zelfbruiner zonder chemisch luchtje! Bij het bruiningsproces verandert de geur wel iets, maar niet zo’n nare, doordringende geur als andere zelfbruiners hebben.

Hier zie je dat de INIKA Tanning Mist goed (en snel) in de huid trekt. Hierdoor kun je vrij snel je kleren weer aantrekken, dat is natuurlijk super fijn!

Het resultaat

Op de foto’s hierboven heb ik mijn rechterbeen 1 keer behandeld met de Tanning Mist. Ik vind het resultaat prachtig subtiel. Nu had ik bij een natuurlijke tanner eigenlijk niet anders verwacht, en voor mij is het effect na 1 keer perfect. Ik zoek geen intens bruine kleur, ik wil alleen maar dat mijn benen qua kleur matchen met de rest van mijn lichaam. Gek genoeg blijven mijn benen altijd achter qua kleuring, hoeveel ik de laatste jaren ook loop. Met de INIKA Tanning Mist zijn ze net een tintje bruiner, en steken daardoor niet meer zo af bij de rest van mijn lichaam. Wil je toch een intensere kleur, dan gebruik je de Tanning Mist gewoon twee dagen achter elkaar, of nog vaker.

Het resultaat blijft mij mij zo’n 4 à 5 dagen zichtbaar, daarna neemt de bruine kleur af. Geen 7 dagen dus zoals INIKA belooft, maar eerlijk gezegd haalt geen enkele zelfbruiner dat bij mij. Voor een doorlopende gebruinde kleur op mijn benen gebruik ik de Tanning Mist daarom iedere 5 dagen in de zomermaanden.

De INIKA Tanning Mist kost € 35,00 voor een flacon van 120 ml. De bijbehorende Tanning Glove kost € 21,00, maar ze zijn samen ook verkrijgbaar in een aanbiedingspakket. Je vindt het product in de webshop van Biocare Online. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

2 Comments on INIKA Tanning Mist: natuurlijke zelfbruiner

 1. Forever38.com (Vera)
  15 juli 2022 at 10:19 (3 weken ago)

  Ja, ik zie echt verschil tussen je benen qua kleur. Het ziet er mooi uit (niet oranje ofzo, zoals toch vaak zo is bij zelfbruiners). Ik ben wel nieuwsgierig naar dit product ! x

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 juli 2022 at 08:33 (3 weken ago)

   Ja, ik was zelf ook echt verrast door het mooie, natuurlijke resultaat.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.