iPhone struggles: welke gaat het worden?

Tot drie jaar geleden was het fenomeen iPhone voor mij onbekend terrein. En eerlijk gezegd vond ik het maar een beetje overdreven, al die heisa erover. Mensen die in hun slaapzak voor de deur van de winkel gaan liggen als het nieuwste model uitkomt. Volwassen mannen die bijna beginnen te stuiteren zodra het over hun nieuwste iPhone gaat. Nee, ik snapte dat nooit zo goed. Tot het moment dat ik zelf ook besloot voor een iPhone te gaan. En nu ben ik op het moment dat hij eigenlijk aan vervanging toe is. En rijst de vraag: ga ik voor de spiksplinternieuwe iPhone X, of kies ik voor een net iets ouder model?

iPhone XiPhone X: de hype waard?

Sinds ik een iPhone heb (ik weet serieus niet eens welke ik precies heb, volgens mij de iPhone 6) snap ik de euforie eromheen wel. Sowieso is een iPhone enorm fijn in gebruik, maar het meest tevreden ben ik over de camera. Voorheen sleepte ik naar events voor Beautyspots altijd mijn grote camera mee, maar sinds ik een iPhone heb is dat niet meer nodig. En dat is voor mij meteen één van de grootste pluspunten.

Ik ben dan echter weer niet zo’n fanatiekeling die de iPhone X als één van de eersten in huis had. Sterker nog: toen ik een jaar geleden mijn abonnement verlengde en dus eigenlijk een nieuw toestel mocht uitkiezen, heb ik ervoor gekozen om het gewoon nog even met mijn ‘oude’ toestel te doen. Alleen merk ik nu dat dat toestel toch een beetje slechter wordt. Als in: batterij sneller leeg, wat vaker vastlopen etc. En dus sta ik nu voor de keuze: welke iPhone wordt mijn nieuwe maatje? De iPhone X, waar nu natuurlijk super interessante introductie-aanbiedingen mee zijn? Of bijvoorbeeld de iPhone 8, die nu extra aantrekkelijk geprijsd is omdat het een ‘ouder model’ is?

De nieuwste snufjes

De iPhone X is (uiteraard) voorzien van de nieuwste technische snufjes. Zo is de achterkant gemaakt van duurzaam glas, hierdoor kun je hem draadloos opladen. Maar dit baart mij meteen wel een beetje zorgen, want dat betekent dat ik hem zonder veilig hoesje echt niet meer durf te gebruiken. De Homeknop, die bij de iPhone 8 en iPhone 8 plus nog wel aanwezig is, is verdwenen. Helemaal in James Bond-stijl ontgrendel je de iPhone X door middel van gezichtsherkenningssoftware. Eigenlijk gewoon bizar dat het kan he?

Maar ook de camera van de iPhone X is wéér verbeterd. Zowel voor het maken van foto’s als video’s zijn er weer verbeteringen aangebracht ten opzichte van de vorige uitvoeringen, en dat is voor mij als blogger natuurlijk geweldig.

X of 8?

En tja, zo sta ik dus voor de keuze. Kies ik voor de allernieuwste snufjes van de iPhone X? Die natuurlijk hartstikke cool zijn, maar waar ik tot nu toe ook gewoon zonder kan? Of kies ik voor de (iets minder hoogstaande, maar voor mij nog steeds een enorme verbetering ten opzichte van mijn huidige iPhone) iPhone 8? Die natuurlijk financieel een stuk aantrekkelijker is? Ik ben er nog niet helemaal uit, en stel mijn keuze dus nog even uit. Heb jij misschien ervaring met één van beiden en kun je de keuze voor mij iets makkelijker maken? Of deel jij mijn liefde voor de iPhone misschien wel helemaal niet? Ik ben benieuwd!

Dit is een samenwerking

4 Comments on iPhone struggles: welke gaat het worden?

 1. Cindy
  16 december 2017 at 11:30 (5 jaren ago)

  Ik heb de iPhone wel altijd ontzettend mooi gevonden, nog steeds. Maar ook (vooral) ontzettend duur. Als je, zoals ik, nog steeds prepaid belt is het gewoon niet te doen. Meer dan een maandsalaris voor een simlockvrije telefoon vind ik écht absurd 😉
  En volgens mij is het ideale aan iPhone ook dat het zo goed compatibel is met de iPad en de rest van de Apple-familie. En ik ben dus eigenlijk níet zo compatibel met Apple, ben té verknocht aan Windows en Android 😉

  Voorlopig ben ik nog steeds tevreden met mijn simlockvrije telefoons. Heb nu sinds begin dit jaar de Samsung A3 2017. Vond de A5 2017 ook mooi maar iets boven budget. Maar nu mijn vriend de A5 heeft heb ik stiekem toch wel een beetje spijt 😉

  Ik moet van mezelf minstens 2 jaar met een telefoon doen, lukt me ook meestal wel, maar dan is ie toch best wel toe aan vervanging. Voorlopig heb ik nog even dus 😉

  Beantwoorden
 2. Mireille
  16 december 2017 at 09:10 (5 jaren ago)

  Hier enorme iPhone fan, alleen heb ik nog een 5 zelfs. Ik vind de andere zo groot en ik ben er niet zo zuinig op. Gebruik deze echt als telefoon voor alle andere zaken ben ik verknocht aan mijn iPad.
  Maar als ik in jou schoenen zou staan zou ik geloof ik lekker voor het allernieuwste gaan.

  Beantwoorden
 3. Loes
  16 december 2017 at 08:09 (5 jaren ago)

  Ik kan me voorstellen dat het een moeilijke keuze is, ik zou het zelf ook niet goed weten! Mijn iPhone gaat nog wel een tijdje mee, dus ik doe het nog maar even met mijn 6S haha.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  16 december 2017 at 07:00 (5 jaren ago)

  Heel moeilijk om een goede keuze te kunnen maken…..
  Ik ken dit merk niet.
  Heb een heel ander merk die perfect werkt

  Fijn weekend Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.