Iva Natura Black Face Mask

Gezichtsmaskers maken deel uit van mijn vaste gezichtsverzorgingsroutine. Ze helpen om mijn huid in goede conditie te houden, maar ik gebruik ze vooral om mijn huid 1 of 2 keer per week grondig te reinigen. Mijn huid is gevoelig voor onzuiverheden, en heeft zo’n regelmatige ‘grote beurt’ echt nodig. Het Iva Natura Black Face Mask past perfect bij mijn huid en verzorgingsroutine, ik vertel je in dit artikel waarom!

Iva Natura Black Face Mask

Iva Natura Black Face Mask

In een eerder artikel vertelde ik jullie al over het biologische verzorgingsmerk Iva Natura, wat afkomstig is uit Turkije. Het merk wordt in de Benelux op de markt gebracht door Way 2 Natural, eigenaresse Esen ontdekte dit prachtige merk bij toeval toen ze op vakantie was in Turkije. En daar ben ik inmiddels best heel erg blij mee!

Iva Natura Black Face Mask

Iva Natura is volgens de Europese richtlijnen gecertificeerd als biologische cosmetica. Zeker in deze tijd, waarin steeds meer merken een graantje willen meepikken van de natuurlijke ’trend’, is het belangrijk om te kijken of een product inderdaad een certificaat heeft op dit gebied. Anders koop je stiekem misschien wel de bekende kat in de zak.

Iva Natura Black Face Mask

Iva Natura Black Face Mask is op basis van kleefkruid, wat niet alleen een bijzonder hardnekkig en vervelend onkruid is, maar ook bekend staat als een krachtig geneesmiddel. Het is bijzonder heilzaam bij huidaandoeningen als eczeem, wondjes, zweren, irritaties en schrammen. Het is rijk aan ascorbinezuur, vitamine C en saponinen, en zorgt voor een grondige reiniging van de huid.

Maar ook de rest van de ingrediëntenlijst ziet er erg goed uit. 20% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw. Het Face Mask (net als de overige producten van Iva Natura) is vrij van o.a. parabenen, PEG’s, SLS en SLES, siliconen en petrochemische stoffen.

Iva Natura Black Face Mask

Iva Natura Black Face Mask zit in een grote pot. En als ik zeg een grote pot, dan bedoel ik in dit geval een Mega Grote Pot, er zit maar liefst 250 ml in. Je doet hier dus best lang mee als je het alleen als gezichtsmasker gebruikt, 1 tot 2 keer per week. Maar ik vind het masker ook erg geschikt voor de huid van mijn décolleté. Of als je bijvoorbeeld op je rug veel puistjes hebt, kun je het daar ook prima voor gebruiken. En anders heb je gewoon héél veel voorraad van een uitstekend masker 🙂

Iva Natura Black Face Mask

Op de pot zelf staan de ingrediënten overigens ook nog vermeld, dat vind ik een groot pluspunt. Want zeg nou zelf: wie (behalve als je beautyblogger bent) bewaart nou alle doosjes van verzorgingsproducten? Op deze manier kun je, als je het masker in gebruikt hebt genomen, altijd de werkzame stoffen nog eens opzoeken.

Iva Natura Black Face Mask

Als je het deksel van de pot draait, zie je meteen waar de naam Black Face Mask vandaan komt. Het masker is zwart (nou vooruit: donkergrijs) van kleur en heeft een crèmige textuur. Bij het aanbrengen op mijn huid voelt het masker een beetje koud, maar wel heel zacht aan. Het kan zelfs gebruikt worden op de gevoelige huid. De geur van het masker is een beetje aards, maar heel subtiel, ik vind het een aangename geur.

Iva Natura Black Face Mask

Je brengt Iva Natura Black Face Mask in een royale laag aan op een gereinigde huid, alle gezichtsmaskers werken het beste op een schone huid. Eventueel kun je van tevoren je huid ook nog scrubben of peelen, maar dit is niet persé noodzakelijk. Tijdens het inwerken droogt het masker niet echt op, het wordt niet hard zoals bijvoorbeeld een kleimasker. Na vijf minuten spoel je het masker af met veel water. En dan kom ik eigenlijk bij het enige minpuntje van dit masker: bij het afspoelen blijkt de zwarte kleur toch wel een beetje nadelig, je moet flink spoelen om ál het zwart van je gezicht te krijgen. Ik gebruik het masker ’s ochtends onder de douche, en dan gaat dat afspoelen prima en grondig. Maar aan de wastafel is het best lastig om het masker goed van mijn gezicht te spoelen, ook omdat zwart nu eenmaal de neiging heeft om letterlijk in je poriën te gaan zitten (en daar te blijven).

De werking van het masker maakt dit kleine puntje echter meer dan goed: die is (en dit woord gebruik ik niet vaak) fenomenaal. In vijf minuten tijd is mijn huid grondig schoon, zacht, glad en voorzien van een prachtige gloed. Ik gebruik het masker zoals aangegeven 1 tot 2 keer per week, en dat is voldoende om de conditie van mijn huid zichtbaar én blijvend te verbeteren: onzuiverheden worden minder en áls ze al opduiken, zijn ze beduidend minder heftig en sneller weer verdwenen. Iva Natura Black Face Mask is één van de betere maskers die ik gedurende mijn ‘carrière’ als beautyblogger, maar ook daarvoor, gebruikt heb.

Dat goede én natuurlijke cosmetica echt niet altijd duur hoeft te zijn, bewijst dit Iva Natura Black Face Mask: de grote pot van 250 ml (dit is ruim drie keer zoveel als de meeste gezichtsmaskers) kost slechts € 20,49. Het masker is o.a. verkrijgbaar via de website van Way 2 Natural, maar daarnaast zie je het merk in steeds meer andere webshops verschijnen.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

11 Comments on Iva Natura Black Face Mask

 1. Gonny
  21 november 2015 at 20:48 (7 jaren ago)

  Bijzonder een zwart masker!

  Beantwoorden
 2. lucie
  21 november 2015 at 14:13 (7 jaren ago)

  OOOWWW LEUK ZOU GRAAG WEL WILLEN PROBEREN …….HEERLIJK MOOIE AANBOD

  Beantwoorden
 3. Mieke
  19 november 2015 at 10:22 (7 jaren ago)

  Dat klinkt erg goed zeg! Lijkt me wel apart, een zwart masker! 🙂

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  19 november 2015 at 06:22 (7 jaren ago)

  Dat klinkt goed!
  Ik zal het op mijn shoplist zetten 😉

  Beantwoorden
 5. Cindy
  18 november 2015 at 20:56 (7 jaren ago)

  Klinkt erg goed, deze ga ik onthouden!

  Beantwoorden
 6. Debbie
  18 november 2015 at 20:16 (7 jaren ago)

  OOOOh dat klinkt goed! Dat masker wil ik zeker proberen. Ik gebruik vaker het Philosophy Micro Delivery Peel en daar had ik ook dat schoonspoeldebacle mee. Deed het eerst op na het douchen, maar ervoor is veel handiger qua verwijderen 🙂

  Beantwoorden
 7. Wojis
  18 november 2015 at 13:10 (7 jaren ago)

  Yes! Deze moet:/wil ik hebben, lijkt mij fantastisch. Gavanavond even kijken, nu on route. Wel heel gaaf ook een zwart masker.

  Beantwoorden
 8. jeapiebel
  18 november 2015 at 08:19 (7 jaren ago)

  Wauw dat klinkt als een goed product zeg. Dat goede én natuurlijke cosmetica hoeft niet duur te zijn is zeker heel fijn. Ik gebruik zelf wekelijks gezichtsmasker soms meerdere keren per week. Ik zou het weleens willen proberen.

  Beantwoorden
 9. mariëlle
  18 november 2015 at 07:53 (7 jaren ago)

  Je hebt me echt super nieuwsgierig gemaakt nu, ik wil dit masker ook proberen!!

  Beantwoorden
 10. Marieke
  18 november 2015 at 06:24 (7 jaren ago)

  Klinkt goed zeg! Dit masker gaat op mijn wishlist 😀

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.