Iva Natura Cream Peeling

Anderhalve maand geleden werd ik benaderd door Esen, eigenaresse van Way 2 Natural, wat sinds kort het biologische Turkse cosmeticamerk Iva Natura in Nederland importeert. Zij vertelde mij over dit merk, wat een complete lijn van 26 producten heeft, en vrij is van stoffen als paraffine, parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, SLS, siliconen, PEG’s, GMO’s of phtalaten, én dierproefvrij is. Je begrijpt dat mijn interesse direct gewekt was, ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik twee producten van dit veelbelovende merk aan jullie mag laten zien. Vandaag begin ik met Iva Natura Cream Peeling!

Iva Natura Cream Peeling

Iva Natura Cream Peeling

Esen kwam in aanraking met Iva Natura op het moment dat ze zich al een aantal jaar in biologische voeding en cosmetica had verdiept. Ze stond er versteld van hoeveel gifstoffen er in reguliere cosmetica gebruikt worden, voor haar een reden om bewuster te worden bij het aanschaffen en gebruiken van cosmetica. Toen ze op vakantie was in Turkije kwam ze tijdens een zoektocht naar een goede biologische shampoo bij toeval bij Iva Natura terecht. Tijdens de vakantie gebruikte ze de shampoo en deze beviel haar zo goed, dat ze voor terugkeer naar Nederland nog een aantal producten kocht om uit te proberen. Dit was voldoende om haar te overtuigen van de kwaliteit van dit biologische merk.

Samen met Iva Nature besloot ze importeur voor de Benelux te worden, en nu kunnen wij dus ook van de mooie producten genieten!

Iva Natura Cream Peeling

Ingrediënten

Iva Natura Cream Peeling bevat zouten van Tuz Gölü, vrij vertaald “zout meer”. Het zout in dit meer is gevormd door een reeks vulkanische gebeurtenissen en is daardoor erg rijk aan mineralen, welke de huidfuncties en het proces van celvernieuwing stimuleren, terwijl de crème doeltreffend dode huidcellen verwijdert.

Naast het zout van Tuz Gölü bevat de cream peeling biologisch rozenwater, wat de huid hydrateert, helpt de PH-balans te behouden en een helend effect heeft. Poeder van de olijven pit werkt verzachtend en kalmerend, en het voedt en vitaliseert de huid. Olie van Mirte werkt ontstekingremmend en heeft een reinigend effect op de huid. Ook tijm werkt ontstekingremmend en voorkomt puistjes.

Ook goed om te weten: 21% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw.

Iva Natura Cream Peeling

Alle producten van Iva Natura dragen het Etko-keurmerk, het certificerende orgaan in Turkije voor Cosmos Organics. Het merk is volgens de Europese richtlijnen gecertificeerd als biologische cosmetica, waarbij volgens strenge internationale normen toezicht wordt gehouden op milieuvriendelijkheid, veiligheid en effectiviteit.

Iva Natura Cream Peeling

Iva Natura Cream Peeling zit in een kunststof flacon, wat ik eigenlijk niet zo handig vind. In het begin gaat het doseren nog prima, maar naarmate ik de peeling vaker gebruik (en er dus minder in de fles zit), wordt het een beetje lastig om de peeling uit de fles te krijgen. Het beste is om de flacon eerst even te schudden, omdat er bovenop de crème een laagje vocht ligt, en daarna de fles even krachtig op zijn kop ‘naar beneden’ te schudden, zodat de crème makkelijker uit de fles komt. Ik denk dat een tube in dit geval vele malen handiger zou werken.

Iva Natura Cream Peeling

Iva Natura Cream Peeling heeft een zachte, crèmige (duh) textuur die zich heel makkelijk laat verdelen en heel comfortabel aanvoelt op mijn huid. De scrubkorrel is echt heel subtiel, waardoor de peeling mild is en niet irriterend voor mijn huid. De crèmige textuur zorgt er voor dat het zachte, comfortabele gevoel nog eens versterkt wordt. Waar veel gezichtsscrubs nog weleens te ruw of irriterend aanvoelen op je gezichtshuid, is dit eigenlijk gewoon pure verwennerij! De geur van de Cream Peeling is heel subtiel en licht fris.

Iva Natura Cream Peeling

Volgend de gebruiksaanwijzing masseer je Iva Natura Cream Peeling gedurende zo’n vijf minuten over de huid, waarna je het verwijdert met water. Omdat ik hier eigenlijk te weinig geduld voor heb, masseer ik de Cream Peeling eerst gedurende een minuut over mijn gezicht, waarna ik hem een minuut of twee laat inwerken. Tijdens het afspoelen (onder de douche) masseer ik nog een keer met mijn handen over mijn huid. Op deze manier doet de Cream Peeling ook uitstekend zijn werk. Mijn huid voelt naderhand heerlijk zacht en rozig, zonder de roodheid en gevoeligheid die sommige gezichtsscrubs achterlaten. Ik vind het een erg mooi product, mijn huid knapt er zichtbaar en voelbaar van op! Echt dat ‘als nieuw’-gevoel wat je na een goede peeling ervaart.

Iva Natura Cream Peeling (€ 17,99/150 ml) is te bestellen via de website van Way 2 Natural (klik hier voor het bestelformulier), of via diverse verkoopunten.

Kende jij het merk Iva Natura al?

Dit artikel bevat een product wat door een merk of bedrijf beschikbaar is gesteld voor een review.

8 Comments on Iva Natura Cream Peeling

 1. Vera
  1 november 2015 at 13:51 (7 jaren ago)

  Hmm.. bij een peeling heb ik toch meer een beeld van een product zonder korrel eigenlijk.. Toch lijkt dit product me wel fijn, de onhandige verpakking én de 5 minuten inmasseertijd (lamme armen!) houdt me vervolgens weer tegen..

  Beantwoorden
 2. Liselotte de B.
  26 oktober 2015 at 01:55 (7 jaren ago)

  ik heb de foot care lotion van dit merk al gekocht en gebruikt en kan niet anders dan log spreken over het effect.
  Die zit ook in een flesje met een pompje wat wel heel handig is.
  Dit flesje lijkt me inderdaad minder handig maar ondanks dat ga ik hem toch proberen.
  mooi merk en een prachtige review hoor Natasha

  Beantwoorden
 3. Feinette
  25 oktober 2015 at 17:50 (7 jaren ago)

  Ik ken het niet. Wellicht eens uitproberen.

  Beantwoorden
 4. Krista
  25 oktober 2015 at 13:10 (7 jaren ago)

  De scrub klinkt wel goed, maar die verpakking is echt een misser, jammer!

  Beantwoorden
 5. Babs
  24 oktober 2015 at 12:44 (7 jaren ago)

  Klinkt goed, jammer van de flacon. Ik snap dat het niet handig is. Grappig, ik herken het ‘probleem’ om de tijd te nemen om iets in te masseren. Dan laat ik het ook gewoon even intrekken 🙂

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  24 oktober 2015 at 10:22 (7 jaren ago)

  Het klinkt goed! Hoewel ik toch wel een heel gevoelig huidje heb en hier toch snel last van heb!

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  24 oktober 2015 at 08:31 (7 jaren ago)

  Ik gebruik niet vaak (genoeg) peelings, maar deze klinkt wel erg goed.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  24 oktober 2015 at 06:15 (7 jaren ago)

  Dit klinkt goed!
  Het merk ken ik niet.
  Jammer dat het product in een fles zit.
  Een tube zou ik persoonlijker fijner vinden.

  Mooie dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.