Iva Natura Foot Care Lotion

Nu onze voeten weer tevoorschijn komen na de lange, koude wintermaanden, breekt voor veel mensen ook het moment aan waarop we beseffen dat we ze tijdens die wintermaanden misschien toch iets meer verzorging hadden moeten geven. Herkenbaar? Vandaag laat ik je Iva Natura Foot Care Lotion zien, een lekker lichte, verzorgende lotion waarmee de verzorging van je voeten een fluitje van een cent wordt.

Iva Natura Foot Care Lotion

Iva Natura Foot Care Lotion

Sinds ik een aantal jaar geleden drie jaar achter elkaar de Nijmeegse Vierdaagse heb gelopen, weet ik als geen ander dat de verzorging van je voeten enorm belangrijk is. Maar ook als je niet vier dagen achter elkaar 40 of 50 kilometer loopt, hebben je voeten het gewoon best zwaar te verduren. Ik heb zelf een zittend beroep, maar maak daarnaast best veel kilometers met Benthe, en soms voel ik dat ’s avonds goed aan mijn voeten. Iva Natura Foot Care Lotion bevat Sint Janskruid, wat niet alleen een antibacteriële en antivirale werking heeft, maar daarnaast helpt bij de vernieuwing van de huid, en vermoeide voeten verlichting geeft.

Iva Natura Foot Care Lotion

Naast het eerder genoemde Sint Janskruid bevat Iva Natura Foot Care Lotion nog veel meer mooie natuurlijke ingrediënten, voornamelijk planten- en kruidenextracten en natuurlijke oliën. Iva Natura staat bekend om haar prachtige én krachtige ingrediënten uit de Turkse natuur, de gele bloemen van Sint Janskruid bloeien op de Taurusgebergten bij de Middellandse Zee.

Iva Natura Foot Care Lotion

Iva Natura Foot Care Lotion

Iva Natura Foot Care Lotion zit in een handige en handzame pompflacon. Deze is voorzien van een dop, zodat je hem ook veilig mee in je toilettas kunt nemen.

Iva Natura Foot Care Lotion

Iva Natura Foot Care Lotion heeft een dunne textuur, het is echt een lotion wat dat betreft. De lotion smeert ontzettend makkelijk uit en trekt snel in de huid, dit vind ik vooral in de zomermaanden een heel groot pluspunt. In de winter trek ik na het insmeren van mijn voeten meestal meteen sokken aan, en is het niet zo erg als een voetcrème of -lotion niet meteen intrekt. Maar in de zomer heb ik meestal blote voeten in mijn schoenen, en dan is het wel fijn als ik daar niet-glibberend in kan, zeg maar 🙂

Iva Natura Foot Care Lotion

Iva Natura Foot Care Lotion heeft een aangename, fris-kruidige geur die echt bij een product voor de voeten past, vind ik. Het frisse is ook terug te vinden in het gevoel wat de lotion mijn voeten direct na het inmasseren geeft, zeker als mijn voeten wat vermoeid en/of branderig zijn, is dit heerlijk! Ik gebruik de lotion dan ook graag niet alleen ’s ochtends na het douchen, maar ook ’s avonds na een lange dag. Ik spoel mijn voeten dan eerst even af onder de kraan en na het afdrogen verwen ik ze met een korte massage met de Foot Care Lotion. Ik hoor ze dan bijna een zucht van verlichting slaken, hihihi! Kom maar op met die warme zomerdagen hoor, mijn voeten kunnen ze nu aan!

Het lukt Iva Natura Foot Care Lotion niet om het eelt op vooral mijn hielen helemaal weg te houden, maar vermindert wel duidelijk de vorming van nieuw eelt. Zoals bij alle voetcrèmes en lotions geldt wel dat ik echt iedere dag moet smeren om dit resultaat te krijgen, met 1 of 2 keer in de week smeren red ik dat niet.

Iva Natura Foot Care Lotion is onder andere verkrijgbaar via de webshop van Way2Natural, de flacon van 100 ml (die extreem zuinig in gebruik is) kost € 13,29. Je vindt de producten van Iva Natura ook bij deze verkooppunten.

Verzorg jij je voeten voldoende, iedere dag?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Iva Natura Foot Care Lotion

 1. Hilde Janbroers
  20 mei 2016 at 21:58 (6 jaren ago)

  Ik heb in de zomer inderdaad altijd van die lelijke eelt hielen, zo lelijk! Pas dan ga ik ze eigenlijk vijlen en smeer ik er een lekkere crème op. Dit jaar ga ik voor een crème van Lush, mijn voeten hebben echt wat extra liefde nodig eigenlijk..hihi

  Beantwoorden
 2. Marieke
  20 mei 2016 at 14:44 (6 jaren ago)

  Ik smeer mijn voeten eigenlijk nooit in, maar dit klinkt zeker wel als een fijn product!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  20 mei 2016 at 14:33 (6 jaren ago)

  Oooh dit product lijkt me wel wat zeg, hier ben ik heel benieuwd naar. Als het heet wordt, zijn mijn voeten heel gevoelig!

  Beantwoorden
 4. Yvonne
  20 mei 2016 at 11:55 (6 jaren ago)

  Ik smeer mijn voeten niet genoeg in, ik moet sokjes neerleggen zodat ik die aan kan doen, want voor het slapen gaan moet ik dan ineens nog iets doen of pakken en dat schiet niet op.

  Beantwoorden
 5. jeapiebel
  20 mei 2016 at 10:04 (6 jaren ago)

  Ik ben nieuwsgierig naar dit product, omdat ik wil graag dat hij de eelt op mijn hielen helemaal weghaalt,zo te lezen is het niet het geval. Toch vermindert hij het.

  Beantwoorden
 6. Mireille Mommers
  20 mei 2016 at 07:32 (6 jaren ago)

  Ik gebruik elke avond een voetcrème maar dan het liefst een lekkere volle crème.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  20 mei 2016 at 06:35 (6 jaren ago)

  Klinkt goed ik moet nodig mijn voeten scrubben etc. dan komt zo een goede lotion goed van pas.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.