Iva Natura Moisturizing Body Lotion #natuurlijk

Ik liet jullie al eerder kennis maken met de producten van het Turkse natuurlijke cosmeticamerk Iva Natura. Na twee gezichtsverzorgingsproducten, is het vandaag de beurt aan een product uit de Skin Care lijn: de Iva Natura Moisturizing Body Lotion met vlinderbloem-extract.

Iva Natura Moisturizing Body Lotion

Iva Natura Moisturizing Body Lotion

Iva Natura Moisturizing Body Lotion is een hydraterende bodylotion, en geschikt voor ieder huidtype. Hij bevat vlinderbloem-extract, afkomstig uit de Munzur valleien in het oosten van Turkije. Turkije telt maar liefst 390 soorten vlinderbloemen, het is dus niet zonder reden dat er voor dit ingrediënt is gekozen!

Iva Natura Moisturizing Body Lotion

Iva Natura Moisturizing Body Lotion is rijk aan verzorgende, mooie ingrediënten: rozenbloesemwater, olijfolie, arganolie, de hierboven genoemde vlinderbloem-extract, en nog enkele planten- en bloemenextracten. De bodylotion is net als de andere producten van Iva Natura vrij van parabenen, PEG’s, SLS en SLES, petrochemische stoffen, siliconen en andere schadelijke of irriterende stoffen. 25% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw.

Iva Natura Moisturizing Body Lotion

Vlinderbloem-extract uit de Munzur vallei in Turkije is rijk aan bio-flavonoïden en staat bekend om haar anti-allergische eigenschappen. Het helpt de vochtbalans van de huid te behouden, met name op droge plekjes zoals de ellebogen of knieën.

Iva Natura Moisturizing Body Lotion

Iva Natura Moisturizing Body Lotion zit in een heerlijk handzame en hygiënische pompflacon die uitstekend doseert. Ik vind de uitstraling van de Iva Natura producten perfect bij het merk passen: eenvoudig, maar toch vrolijk met mooie kleurtjes. De tijd dat natuurlijke cosmeticaproducten in een saaie beige of bruine pot zaten, ligt gelukkig ver achter ons!

Iva Natura Moisturizing Body Lotion

De textuur van Iva Natura Moisturizing Body Lotion is lekker vol en romig. Desondanks smeert hij prima uit en trekt vrij snel in mijn huid. Het verzorgende gevoel wat hij achterlaat, is niet in de vorm van een plakkerig of vervelend laagje, maar gewoon ‘lekker en zacht’. Qua verzorging van mijn huid doet de bodylotion absoluut niet onder voor een bodycrème of -butter.

De geur is zacht, bloemig en een beetje poederig: ik vind het een heerlijke, vrouwelijke geur die tegelijkertijd verfrissend en ontspannend werkt, het is momenteel één van mijn favoriete verzorgingsproducten na het douchen.

Iva Natura Moisturizing Body Lotion

Iva Natura Moisturizing Body Lotion (€ 16,50/250 ml) is verkrijgbaar via de website van Way2Natural, of via één van de andere verkooppunten van Iva Natura producten (en dat worden er steeds meer!).

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Iva Natura Moisturizing Body Lotion #natuurlijk

 1. Miranda Aerts
  22 januari 2016 at 16:21 (7 jaren ago)

  Ik ben ook wel benieuwd naar dit product, het klinkt veelbelovend 🙂

  Beantwoorden
 2. Celine
  22 januari 2016 at 11:20 (7 jaren ago)

  Ziet er lekker uit! En wat een prachtige foto’s!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  22 januari 2016 at 09:34 (7 jaren ago)

  Ik ben ook fan van Iva Natura en dit lijkt me ook weer een heerlijk product!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  22 januari 2016 at 06:22 (7 jaren ago)

  Het klinkt geweldig!
  Hier ben ik nu zo nieuwsgierig naar geworden.
  Dat ik snel naar een winkel toe zal gaan die dit merk huidverzorgingsproducten verkoopt.
  Goed artikel.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.