Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Het afgelopen half jaar heb ik kennis mogen maken met het mooie natuurlijke cosmeticamerk uit Turkije, Iva Natura. Iva Natura heeft een compact, maar compleet assortiment mooie producten op het gebied van gezichtsverzorging, huidverzorging én haarverzorging. Vandaag laat ik jullie de Iva Natura Moisturizing Hand Cream zien, een “heerlijke handcrème met mandarijn-extract uit Antalya”. Mmmm, alleen de omschrijving klinkt al hemels. Tijd om hem te testen!

Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Ik zal in het kort nog even vertellen over het bijzondere merk Iva Natura. Iva Natura is ontstaan (en wordt geproduceerd) in Turkije, en is een prachtig biologisch merk. Al snel werd het in Turkije enorm populair, en werd besloten vanuit een kantoor in Engeland de Europese markt verder te veroveren, met succes. In de Benelux wordt het gedistribueerd via Way2Natural, onder de bevlogen en enthousiaste leiding van Esen.

De producten van Iva Natura bevatten allemaal prachtige, unieke ingrediënten uit Turkije, ieder product heeft zijn eigen ‘magische’ ingrediënt of ingrediënten die het product zijn goede werking en/of heerlijke geuren geven. Ik ben in korte tijd erg onder de indruk geraakt van dit merk!

Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Qua ingrediënten ziet Iva Natura Moisturizing Hand Cream er net zo mooi en goed uit als de andere producten van Iva Natura waar ik eerder over schreef. Veel verzorgende oliën en extracten zoals Rozenbloesemdistillaat, Olijfolie, Arganolie, Mandarijn-extract, Vlierbloesemextract, Mirte en Thijm: prachtig! 24% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw, en de handcrème is vrij van o.a. parabenen, PEG’s, siliconen en andere gevaarlijk klinkende ingrediënten waar je huid niet zo blij van wordt.

Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Iva Natura Moisturizing Hand Cream zit in een mooie matglazen pot met zilverkleurig deksel. In eerste instantie vond ik de pot wel wat aan de kleine kant voor een handcrème, maar dat komt omdat ik van andere handcrèmes gewend ben om een flinke ‘lik’ uit de pot of tube te gebruiken. Toen ik de handcrème van Iva Natura voor het eerst gebruikte, ontdekte ik dat dat hierbij helemaal niet nodig is, en had ik ongeveer 2 of 3 keer zoveel crème op mijn handen zitten dan ik eigenlijk nodig had. Hij is echt héél zuinig in gebruik.

Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Toen ik de pot voor het eerst openmaakte, viel de geur me een beetje tegen. Naar aanleiding van het mandarijnen-extract had ik een frisse, fruitige geur verwacht. Maar eigenlijk ruikt de handcrème helemaal nergens naar, ik vind hem eerlijk gezegd een beetje muf. Maar goed, hoewel een lekkere geur natuurlijk meegenomen is, is het niet het belangrijkste van een handcrème. Ik was benieuwd of deze crème haar beloftes nakomt:

Het is een verzachtende, hydraterende en beschermende crème. Heeft een unieke geur en is rijk aan Vitamine C. Deze crème helpt de handen te voeden, te verzachten en geeft bescherming voor de dagelijkse routine.

Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Wat opvalt, is de beetje zalvige textuur van het product. Hij doet mij wat dat betreft denken aan de Atrix handcrème van vroeger (heel vroeger, toen ik nog een meisje/tiener was). Tegelijkertijd was ik positief verrast door het gemak waarmee de Iva Natura Moisturizing Hand Cream uitsmeert, de textuur smelt bijna als ik hem over mijn handen masseer en is vrij snel in mijn huid getrokken.

Tenminste: niet helemaal in mijn huid getrokken. Er blijft namelijk een heerlijk laagje achter op mijn handen, wat ze echt gedurende langere tijd beschermt tegen kou en andere invloeden van buitenaf. En als ik zeg laagje, dan bedoel ik niet zo’n klef laagje wat veel handcrèmes achterlaten, die ervoor zorgen dat je van die niet weg te boenen vingerafdrukken op het scherm van je smartphone krijgt. Nee, dit is een laagje wat je wel voelt, maar ook weer niet. Sorry, ik weet niet hoe ik het anders uit moet leggen, hihihi! Het is in ieder geval een verzorgend en beschermend effect wat ik niet eerder bij een handcrème ervaren heb. Vorige week ben ik aan het schilderen geweest, en iedereen weet dat dat garant staat voor droge handen, vanwege de klusjes die daarmee gepaard gaan. Ik heb iedere keer zodra ik klaar was met schilderen, mijn handen gewassen en daarna goed ingesmeerd met deze handcrème, daardoor bleven de ‘schuurpapier-handen’ me bespaard. Ook als je (voor werk of hobby) veel met je handen in aanraking komt met water, wat ze natuurlijk enorm uitdroogt op den duur, kan ik je deze handcrème van harte aanbevelen.

Iva Natura Moisturizing Hand Cream

Iva Natura Moisturizing Hand Cream (€ 11,99/50 ml) is verkrijgbaar via de webshop van Way2Natural, maar ook via een gestaag groeiend aantal verkooppunten in Nederland.

Heb jij snel last van droge handen?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Iva Natura Moisturizing Hand Cream

 1. Daisy
  5 mei 2016 at 13:42 (6 jaren ago)

  Yippie!!!! Ga binnenkort naar Antalya, ga daar lekker snuffelen naar dit merk, hihi!!! Ben verslaafd aan handcreme, mijn handen zijn ALTIJD zooooo droog, zo een naar gevoel, bah! Jeukt gewoon, en niets helpt echt, blijf smeren, pfffff 🙁 Dus, ALWEER EEN SUPER TIP…Natasja, ik vind het SUPER leuk dat jij de bijzondere merken waar ik nog nooit van gehoord heb naar voren brengt, anders zou ik er nooit achter komen dat er nog zoveel goede spullen schuilen in aparte tokos en webshops 🙂 ☆☆☆☆☆ Super Bedankt, vind ik zooooo leuk!!!!! Fijne dag, wat een weertje, mensen!

  Beantwoorden
 2. jeapiebel
  5 mei 2016 at 12:37 (6 jaren ago)

  Een klef en vettig laagje dat zou ik ook niet willen van een creme. Fijn dat je hier enthousiast over bent.

  Beantwoorden
 3. Mireille Mommers
  5 mei 2016 at 10:58 (6 jaren ago)

  Hmmm toch jammer dat de geur niet zo geweldig is. Ik snuf namelijk overal aan. Ik houd wel van handcrémes die een verzorgend laagje achter laten.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  5 mei 2016 at 09:10 (6 jaren ago)

  Deze kende ik nog niet, maar het klinkt weer als een heerlijk product!

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  5 mei 2016 at 08:01 (6 jaren ago)

  Het ziet er goed uit.
  Ik wilde inderdaad net schrijven dat het op diezelfde handcréme eruit zit die je vroeger als kind had.
  Fijn dat deze handcréme in een pot zit.
  Dit omdat er altijd iets achter blijft als men een tube gebruikt en de rand vies is.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.