Iva Natura Shampoo en Conditioner voor droog haar

Het is alweer een tijdje geleden dat ik over het prachtige merk Iva Natura schreef. Iva Natura is een natuurlijk cosmeticamerk, afkomstig uit Turkije. Het leuke en bijzondere van dit merk vind ik het feit dat je in de producten ingrediënten vindt die rechtstreeks uit de Turkse natuur komen. Vandaag mag ik jullie weer twee producten laten zien, Iva Natura Shampoo en Conditioner voor droog haar. Ben je benieuwd of dit net zulke voltreffers zijn als bijvoorbeeld het Iva Natura Black Face Mask, lees dan zeker verder!

Iva Natura ShampooIva Natura Shampoo en Conditioner voor droog haar

In het assortiment haarverzorging van Iva Natura vind je drie verschillende shampoos, twee conditioners, een haarmasker en een babyshampoo. Geen heel uitgebreid assortiment dus, maar volgens mij is er altijd wel een product wat bij jouw haartype past. Omdat ik mijn haar regelmatig verf en föhn, koos ik voor de Iva Natura Shampoo en Conditioner voor droog haar.

Iva Natura ShampooIngrediënten shampoo

Na water is rozenbloesem distillaat het voornaamste ingrediënt, hoe luxe klinkt dat? Daarnaast bevat de shampoo Heermoes extract, dit is een plant uit de paardenstaartenfamilie (kijk, zo leer je nog eens wat terwijl je je review schrijft). Heermoes wordt in de homeopathie vaak toegepast, vanwege zijn genezende eigenschappen. Het bevat onder andere kaliumzouten, flavonoïden en Silica, welke de haarzakjes en de hoofdhuid helpen te voeden en de vochtbalans van het haar verbeteren. De shampoo bevat geen SLES of SLS, maar Ammonium Lauryl Sulfate. Dit ingrediënt heeft dezelfde werking (het zorgt ervoor dat een product schuimt) maar is minder agressief dan SLS of SLES.

De shampoo is vrij van parabenen, PEG’s, siliconen, petrochemische middelen en nog een paar andere nare ingrediënten. 20,1% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw.

Iva Natura ShampooIk vertelde al dat alle producten van Iva Natura ingrediënten bevatten die uit de Turkse natuur komen. Op iedere verpakking staat vermeld waar het ingrediënt precies vandaan komt, super leuk vind ik dat!

Iva Natura ShampooZowel de shampoo als de conditioner zit in een smalle kunststof flacon met stevige klikdop. De shampoo heeft een inhoud van 400 ml, de conditioner bevat 250 ml. En dat vind ik prima, want mijn shampoo gaat altijd sneller op dan mijn conditioner 😉

Iva Natura ShampooIngrediënten conditioner

De conditioner bevat onder andere olijfolie, welke afkomstig is uit de provincie Izmri. Daarnaast zijn arganolie en sheabutter de belangrijkste ingrediënten, deze zijn rijk aan antioxidanten en mineralen, ze verzorgen en voeden het haar intens. De conditioner bevat geen parabenen, siliconen (jeeej!) of petrochemische stoffen. Hier is 24% van de ingrediënten afkomstig van biologische landbouw.

Iva Natura ShampooDe producten van Iva Natura zijn volgens de Europese richtlijnen gecertificeerd als biologische cosmetica, en zijn (uiteraard) dierproefvrij.

Iva Natura ShampooTextuur, geur en werking

Het eerste wat opvalt aan de Iva Natura Shampoo en Conditioner is de heerlijke, bloemig-kruidige geur. De geur is vrij subtiel, maar blijft na het uitspoelen van mijn haar toch nog vrij lang aanwezig. De shampoo ruikt iets bloemiger dan de conditioner.

De shampoo heeft een vrij dunne textuur, de conditioner is juist vrij dik, en lekker romig. Ik begin met het wassen van mijn haar, wat opvalt is het feit dat de shampoo goed schuimt en mijn haar in één keer goed reinigt. Terwijl veel natuurlijke shampoos hier best moeite mee hebben, en ik meestal mijn haar in twee keer moet wassen om het schoon te krijgen. Niet dat mijn haar nou zo vies is, maar ik gebruik natuurlijk wel stylingproducten, en die laten zich er door natuurlijke shampoos niet altijd even makkelijk uitwassen. Nog een pluspunt van de shampoo: het laat mijn haar na het uitspoelen niet achter als een ontploft vogelnest, maar het voelt redelijk zacht en doorkambaar aan.

Maar het echte feestje begint zodra ik de conditioner aanbreng. Zoals ik hierboven al vertelde, heeft die een vrij dikke textuur. Dit geeft bij het verdelen (wat overigens prima gaat) een beetje een luxe gevoel. de conditioner voelt heerlijk aan op mijn haar. Hij maakt mijn haar niet direct zacht en glad, maar dit doen conditioners zonder siliconen vrijwel nooit. Ik laat de conditioner een minuutje of vijf intrekken, en spoel mijn haar daarna uit.

Het resultaat

Iva Natura Shampoo en Conditioner geven mijn haar een uitstekende, heerlijke verzorging. Mijn haar voelt na gebruik zacht en glad, zonder zwaar of onhandelbaar aan te voelen. Het houdt de stevigheid die het nodig heeft om goed in model te blijven. De heerlijke, natuurlijke geur van de producten is voor mij een extra pluspunt, ik vind het hele fijne producten in gebruik en werking. Iva Natura mag dan een vrij klein natuurlijk cosmeticamerk zijn, het is wel een merk met power. Geen enkel product heeft mij tot dusver teleurgesteld!

Je vindt de producten van Iva Natura in de eigen webshop, en bij diverse verkooppunten. Iva Natura Shampoo kost € 13,95 voor 400 ml, de conditioner kost € 11,95 voor 250 ml. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

Ben jij dit mooie merk al eens ergens tegengekomen?

6 Comments on Iva Natura Shampoo en Conditioner voor droog haar

 1. Jolanda
  2 maart 2017 at 09:10 (5 jaren ago)

  Haha grappig. Mijn conditioner gaat juist altijd sneller op dan de shampoo!

  Beantwoorden
 2. Miranda
  2 maart 2017 at 09:04 (5 jaren ago)

  Ik ben er wel benieuwd naar, ik gebruik bijna nooit een natuurlijke shampoo.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  2 maart 2017 at 07:47 (5 jaren ago)

  Leuk he? De conditioner is al op bij mij, maar de shampoo maak ik nu op! Mijn hoofdhuid is nog niet helemaal rustig helaas, maar het is altijd beter dan onnatuurlijke producten!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  2 maart 2017 at 06:59 (5 jaren ago)

  Dit klinkt zo goed en fijn!
  Ben er niet bekend mee….

  Xoxo

  Beantwoorden
 5. marije
  2 maart 2017 at 06:46 (5 jaren ago)

  Ik vind dit zo’n heerlijk merk. Deze producten klinken ook weer zo fijn.

  Beantwoorden
 6. Hennie
  2 maart 2017 at 06:32 (5 jaren ago)

  Klinkt als een hele fijne haarverzorging. Wat je zegt: een merk met power! Ik heb ook weer een paar Iva’tjes in de test. Het blijft een lekkere ervaring.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.