Je eigen thuis spa manicure met Harmonie

Eigenlijk is het best gek: mijn gezicht verwen ik regelmatig met een scrub en aansluitend een maskertje (buiten de bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste om). Ook de huid van mijn lichaam scrub ik regelmatig en verwen ik iedere dag met de meest lekkere crèmetjes en lotions, en zelfs mijn haren krijgen regelmatig een maskertje. Maar mijn handen moeten het doen met een likje handcrème en twee keer per week een scrub, écht verwennen doe ik die niet vaak. Vandaag laat ik je zien hoe je heel eenvoudig, met slechts twee producten, je handen een echte thuis spa manicure kunt geven.

Spa manicure

Thuis spa manicure met Harmonie Scrubgel en Zoete Amandel olie

De twee producten die ik voor mijn thuis spa manicure gebruik, zijn Harmonie Scrubgel en Harmonie Zoete Amandel olie. De scrubgel is in principe geschikt voor het hele lichaam, maar daarvoor vind ik hem persoonlijk iets te subtiel. Voor mijn handen vind ik de scrub helemaal perfect. Harmonie Zoete Amandel olie is voor vele doeleinden te gebruiken.

Thuis spa manicure

thuis spa manicure

Thuis spa manicure: Harmonie Scrubgel

Harmonie Scrubgel is een milde scrub die zoals gezegd voor het hele lichaam te gebruiken is. De scrubgel bevat diverse heilzame kruiden, aromatische oliën en aloë vera, de scrubdeeltjes bestaan uit fijne stukjes abrikozenpit. Door het scrubben met deze zachte gel wordt de huid ontdaan van dode huidcellen, en voelt nadien glad en soepel. Harmonie Scrubgel heeft een aangename, zoete geur.

Thuis spa manicure

thuis spa manicure

thuis spa manicure

Ik start mijn thuis spa manicure met het scrubben van mijn handen met de Harmonie Scrubgel. Dit kan op een droge huid voor een intensieve scrub, maar bij een wat gevoeligere huid kun je je handen beter eerst even vochtig maken met lauwwarm water. Vervolgens masseer ik de scrub gedurende ongeveer een minuut over mijn handen, door eenvoudig mijn handen te “wassen” met de scrub. Daarna spoel ik de scrub af onder de kraan met lauwwarm water. Dan dep ik mijn handen, die direct al een stuk gladder en zachter aanvoelen, droog met een handdoek (voor het ultieme spa-effect leg je de handdoek een half uurtje van tevoren op de verwarming).

thuis spa manicure

Thuis spa manicure: Harmonie Zoete Amandel olie

Nu is het tijd voor Harmonie Zoete Amandel Olie. Dit is een olie die als huidolie gebruikt kan worden, maar ook voor gezichts- of lichaamsmassage. De olie kan uitstekend gemengd worden met aromatische oliën, hij is van zichzelf vrijwel geurloos (hoewel de naam anders doet vermoeden). Ik gebruik de olie tijdens mijn thuis spa manicure op twee manieren.

thuis spa manicure

Eerst maak ik een hand-badje door in een teiltje of bak lauwwarm tot warm water (te warm water droogt je huid uit) een scheutje Harmonie Zoete Amandel olie toe te voegen, hier houd ik gedurende een minuut of 5 à 10 mijn handen in. Daarna dep ik mijn handen weer droog met een zachte handdoek.

thuis spa manicure

Daarna doe ik een scheutje amandelolie (let op: de opening is vrij groot, waardoor het doseren niet altijd even nauwkeurig gaat als ik wou willen) in de palm van mijn hand en masseer mijn handen. Ik besteed hierbij even extra aandacht aan mijn nagelriemen, die ik lekker ‘invet’. Vervolgens trek ik handschoentjes aan en laat de olie gedurende 10 minuten intrekken. Door de handschoentjes worden je handen warm en kan de olie nog beter haar werk doen. Bijkomend voordeel is dat je niet met je handen in de lucht hoeft te zitten wapperen vanwege de vettigheid, maar dat je ondertussen gewoon lekker een boek kunt lezen of achter je laptop kunt gaan zitten (zoals in mijn geval).

thuis spa manicure

Na afloop van deze thuis spa manicure voelen je handen als herboren, en zijdezacht aan; als je dit eens per week of twee weken doet, zullen je handen je dankbaar zijn. Alles bij elkaar neemt het nog geen half uur in beslag, en je kunt bijvoorbeeld ondertussen ook een gezichtsmaskertje ‘doen’.

Zomer-tip: bovenstaande behandeling kun je ook op je voeten toepassen, voor mooie en zachte voeten!

Zowel de Harmonie Scrubgel (€ 9,45) als Harmonie Zoete Amandel olie (€ 8,25) zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi, evenals de overige producten van dit ambachtelijke merk.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

3 Comments on Je eigen thuis spa manicure met Harmonie

 1. Deb
  21 juni 2014 at 18:13 (8 jaren ago)

  Klinkt mij als muziek in de oren, maar ik ken mijzelf… ik gun mijzelf de tijd hier niet voor of ik vergeet het gewoon 😉 eigenlijk best slecht hé! Misschien toch maar eens inplannen zo’n ‘Harmonieus’ spa-momentje 😉

  Beantwoorden
 2. Titia
  21 juni 2014 at 10:17 (8 jaren ago)

  Goed idee! Ook ik verwen mijn handen te weinig. Omdat ik al meer op mijn verlanglijstje had staan bij SoloBioMooi wordt het tijd voor een bestelling ;).

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  21 juni 2014 at 10:01 (8 jaren ago)

  Dat klinkt heel goed! Ik verzorg mijn handen ook te slecht, ze verdienen beter want ze voeren de hele dag uit wat ik bedenk 😉
  Ik ga het ook zeker eens inplannen, zo’n thuis spa!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.