Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age: een lofzang

Als je mij (als blogger, maar ook gewoon als vrouw van begin 40) écht blij wil maken, dan moet je een mooi gezichtsverzorgingsproduct op mijn badkamer neerzetten. Hoe meer mijn huid behoefte heeft aan goede verzorging, hoe meer ik zelf de producten die dit bieden ook op waarde weet te schatten. Het product wat ik je vandaag laat zien, is een pareltje onder de mooie gezichtsverzorgingsproducten. Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age is een luxe gezichtscrème, maar wel eentje die zijn geld driedubbel waard is als je het mij vraagt!

Jean d'Arcel Crème Hydro Anti-AgeJean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age

Het afgelopen jaar had ik een bijzonder luxe-probleem. Ik kreeg zo veel gezichtsverzorgingsproducten opgestuurd, dat er gewoon een wachtlijst van een maand of drie was voor nieuwe producten. Aan het einde van het jaar kwam er eindelijk weer wat lucht, en kwam zelfs het moment dat ik op zoek ‘moest’ in mijn mand ’te reviewen producten’, omdat ik zonder gezichtscrème zat. En toen kwam ik Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age tegen, een gezichtscrème die ik al een tijdje in huis had, maar die een beetje onderop de stapel beland was. Dikke shame on me, daar kwam ik al heel snel achter!

Jean d'Arcel Crème Hydro Anti-AgeJean d’Arcel is een vrij onbekend merk denk ik, ik had er in ieder geval nog niet veel over gehoord. Het merk wordt exclusief bij schoonheidsspecialisten verkocht, alle producten zijn op biologische basis. De producten worden niet op dieren getest, in het eigen lab worden de producten ontwikkeld en uitgebreid getest.

Jean d'Arcel Crème Hydro Anti-AgeIngrediënten

Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age zit boordevol mooie, natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten waar ik tot vijf jaar geleden (voor ik begon met bloggen) een beetje van zou schrikken: dat is toch veel te vet voor mijn huid? Inmiddels weet ik dat goede, en zeker natuurlijke ingrediënten, eigenlijk nooit te vet zijn. Ja, tenzij je pure zonnebloemolie op je huid smeert natuurlijk 😉

Het belangrijkste ingrediënt, na water, is Squalaan. Dit is een olie die identiek is aan een stof die van nature in onze huid voorkomt, maar afneemt naarmate we ouder worden. Het herstelt de natuurlijke balans van de huid en geeft haar een mooiere, jongere uitstraling.

Een ander ingrediënt wat hoog bovenin de lijst staat, is Cupuacu boter. Dit ingrediënt helpt de huid het natuurlijke vochtgehalte en elasticiteit te herstellen. Daarnaast is het rijk aan essentiële vetzuren, en is daardoor een bijzonder waardevol ingrediënt voor de verzorging van de huid.

Verder bevat Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age nog een aantal bijzonder mooie natuurlijke oliën, zoals Macademia olie, Avocado olie en Soja olie. De crème bevat tevens Dimethicone, een ingrediënt waar mijn huid soms gevoelig op reageert. Maar gelukkig merk ik daar in dit geval helemaal niets van. Voor mij wederom een teken dat de ene Dimethicone duidelijk de andere niet is.

Jean d'Arcel Crème Hydro Anti-AgeTextuur, geur en werking

Na het zien van de ingrediëntenlijst zal het je vast niet meer verrassen dat Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age een rijke, romige textuur heeft. Mijn huid wordt erg blij van een crème met een dergelijke textuur, vooral in de wat koudere wintermaanden. Dit is een 24-uurs crème, en dus zowel ’s ochtends als ’s avonds te gebruiken. En ook ’s ochtends, als basis onder mijn make-up voelde de crème geenszins vet of te vol aan.

Hoewel ik weet dat veel mensen parfum in gezichtsverzorging mijden, vind ik de heerlijke, luxe geur van deze crème een groot pluspunt. Het versterkt voor mij het luxe, intens verzorgende gevoel wat de crème mij en mijn huid geeft. En het maakt het aanbrengen van de gezichtscrème vooral ’s avonds tot een moment van écht genieten, pure me-time.

Jean d'Arcel Crème Hydro Anti-AgeDe werking van Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age is al even mooi. Ik heb de crème gebruikt en getest gedurende de meest stressvolle weken van het jaar voor mij: de maand voor en tijdens mijn verhuizing. Dit soort gebeurtenissen zorgen er meestal voor dat niet alleen jij, maar ook je huid in de stress schiet. Dat eerste was inderdaad het geval, het tweede is niet gebeurd. De fijne, intens verzorgende crème gaf mijn huid een bijzonder comfortabel gevoel, hydrateerde haar intensief en gaf haar de verzorging die ze als 40+ huid nodig heeft. Zowel overdag als ’s nachts zorgde de crème ervoor dat mijn huid zacht en soepel aanvoelde. Een product waarbij ik een klein traantje moest wegpinken toen ik de laatste druppel crème uit de tube perste…

Prijs en verkrijgbaarheid

Zoals ik hierboven al vertelde: Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age is een luxe crème. Een verpakking van 50 ml (op de foto zie je overigens een tube van 30 ml) kost € 77,70. Meer informatie over de producten en verkooppunten van Jean d’Arcel vind je via de website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Jean d’Arcel Crème Hydro Anti-Age: een lofzang

 1. Manon
  12 januari 2018 at 20:40 (5 jaren ago)

  Pfoe die prijs haha! voor die prijs mag het wel een erg goed product zijn

  Beantwoorden
 2. Debbie
  12 januari 2018 at 18:44 (5 jaren ago)

  Dit lijkt me een fijne crème. Ook een fijn ingrediëntenlijstje.

  Beantwoorden
 3. Miranda
  12 januari 2018 at 15:41 (5 jaren ago)

  Voor mij mag een gezichtscreme romig zijn, maar niet te vet. Lekker smeerbaar (en inderdaad lekker ruiken) 🙂 maar niet te lang op de huid blijven ‘liggen’.
  Jouw review over deze crème klinkt heerlijk en wat fijn dat jij er zo mee geholpen was in de verhuisperiode!

  Beantwoorden
 4. Cindy
  12 januari 2018 at 09:01 (5 jaren ago)

  Klinkt goed, maar helaas klinkt dit ook als veels te rijk/vol voor mijn huid.
  Ik heb dus het “probleem” dat ik volgend jaar de 50 aan tik en nog bijna geen rimpels heb, en een gemengd/onzuivere huid heb. Mijn huid heeft zeker goede verzorging nodig, maar anti-age producten zijn too much. En de cremes die ik nu gebruik zijn net weer niet verzorgend genoeg. Maar goed, red het voor nu met serums en nachtmaskers.

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  12 januari 2018 at 07:53 (5 jaren ago)

  Ah super leuk dat ook jij hier zo enthousiast over bent! Mijn tube is al weer een tijdje geleden opgegaan, maar ik vond het ook een geweldige creme. Heerlijk in alle opzichten.

  Beantwoorden
 6. Marije
  12 januari 2018 at 06:18 (5 jaren ago)

  Nu ik bijna de 40 aantik, zijn dit de producten die ik nodig heb.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.