Jellyfish Venom Eye Contour Gel: extract van Zeekwallen?

In mijn ‘carrière’ als Beautyblogger heb ik al aardig wat grenzen verlegd. Zo durfde ik het uiteindelijk aan om slakkenslijm op mijn gezicht te smeren, en recent schreef ik nog over een product met slangengif als één van de werkzame stoffen. Toen ik het persbericht over de Jellyfish Venom Eye Contour Gel binnen kreeg, moest ik wel weer even slikken. Zeekwallen-extract zou ervoor moeten zorgen dat de jeugdigheid en stevigheid van de huid verbeterd worden. Ik schrijf je over mijn ervaring met dit op zijn zachtst gezegd bijzondere product!

Jellyfish Venom

Jellyfish Venom Eye Contour Gel

Het is nog niet zo lang bekend dat zeekwallen van nature een extract afscheiden dat de kwaliteit, stevigheid en daarmee ook de jeugdigheid van de huid verbetert. Voor de producten van Jellyfish Venom (er is ook een Age Repairing Gel Cream in het assortiment) wordt het extract van de Rhizostoma-kwallen, ook wel Zeepaddestoelen genaamd, gebruikt. Goed om te weten:

Deze kwallen hebben geen tentakels en zijn daardoor niet irriterend. Het extract dat zij van nature uitscheiden wordt opgevangen en verwerkt. De Jellyfish Venom-producten bevatten geen minerale oliën noch parabenen. De grondstof leverancier van het Jellyfish Venom-extract is Cites-gecertificeerd. CITES staat voor: Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora. In het Nederlands betekent dit: Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde uitheemse dieren en planten.

Jellyfish Venom

De Jellyfish Venom Eye Contour Gel bevat onder andere het DBS-complex (Deep Blue Sea Complex), een samenstelling van mariene ingrediënten, met als meest actieve ingrediënt het Jellyfish Extract (kwallenextract) De fibrilline maakt de huid rond de ogen elastischer, en verbetert en verstevigt zo de huid. De overige actieve ingrediënten waaronder Panthenol (vitamine B5), Niacinamide (vitamine B3) en een plantaardige polysaccharide uit de diepe gebieden van de zee stimuleren celcommunicatie en zorgen daarnaast voor een licht aanspannend effect op de ooghuid en een vermindering van fijne lijntjes, kraaienpootjes en rimpels. Jellyfish Venom Eye Contour Gel is geschikt voor alle huidtypen.

Jellyfish Venom

Mijn foto bleek bij het bewerken een tikje overbelicht, maar ik vond het effect wel mooi, het benadrukt het spooky effect wat dit product toch wel een beetje heeft voor mij. Of beter gezegd: had, ik vond het best een beetje spannend om dit product in gebruik te nemen. Ik weet nog dat ik het als kind doodeng vond om in de zee te zwemmen, doodsbang als ik was om een kwal tegen te komen. Niet dat ik er ooit eentje gezien heb, maar toch: de gedachte alleen al… Maar net als bij mijn eerste kennismaking met slakkenslijm in een cosmetisch product, bleek ook hier mijn ‘angst’ volkomen onnodig. Want het is dat ik het weet dat er extract van zeekwallen in Jellyfish Venom zit, maar verder merk ik dat aan niets. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het slijm van je gezicht loopt bij het aanbrengen, hihihi!

Jellyfish Venom

De textuur van Jellyfish Venom Eye contour gel is best bijzonder: het voelt aan als een gel, maar bij het inmasseren/inkloppen voelt ze zo zacht als een crème. Hierdoor voelt de gel ook meteen al heel verzorgend en comfortabel aan op mijn huid, terwijl de gel-textuur zorgt voor een licht verkoelend effect, wat mijn wallen ’s ochtends meteen iets minder lijkt te maken. De geur is heel subtiel, parfum staat dan ook op de één na laatste plaats in de ingrediëntenlijst. En dat vind ik prima voor een product wat ik op de tere huid rond mijn ogen smeer.

Jellyfish Venom

Na het aanbrengen trekt de Jellyfish Venom Eye Contour Gel vrij snel in de huid (ook weer een pluspunt van de textuur), waardoor het een uitstekende basis is onder mijn oogmake-up. Qua verzorging en werking doet ze niet onder voor een (vaak wat rijkere) oogcrème: de huid rond mijn ogen voelt heel zacht en gevoed aan, zonder al te vet te zijn. Wallen lijken iets minder te worden (al vind ik dat altijd lastig om te meten 😉 ), over een vermindering van rimpels kan ik niet echt iets zeggen, maar dat komt voornamelijk doordat ik, door de vele mooie producten die ik voor Beautyspots mag testen, al vrij weinig duidelijk zichtbare rimpels heb voor mijn leeftijd, al zeg ik het zelf. Wel zie ik dat mijn algehele oogopslag frisser en wakkerder is als ik Jellyfish Venom Eye Contour Gel van Orange Care gebruik. Zeker na korte nachten, of nachten waarin ik niet zo goed geslapen heb, is het effect duidelijk zichtbaar.

Ik was van tevoren best een beetje huiverig/sceptisch toen ik aan het testen ging met de Jellyfish Venom Eye Contour Gel, maar het blijkt gewoon een ontzettend fijn product in gebruik met een uitstekende werking. Een product wat volgens mij iedere vrouw vanaf een jaar of 35 prima kan gebruiken!

De producten van Orange Care Jellyfish Venom zijn verkrijgbaar via De Online Drogist, de Eye Contour Gel kost € 21,99 voor 15 ml, en dat vind ik een keurige prijs voor een dergelijk product.

Gebruik jij dagelijks een oogcrème of oogcontourgel?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Jellyfish Venom Eye Contour Gel: extract van Zeekwallen?

 1. Miranda Aerts
  12 juni 2016 at 12:44 (6 jaren ago)

  Je bent behoorlijk grensverleggend op beautygebied de laatste tijd, ik ben heel benieuwd naar de volgende… 😉

  Beantwoorden
 2. Mireille
  12 juni 2016 at 12:40 (6 jaren ago)

  Ik vraag mezelf dan altijd af waarom. Er zijn zoveel plantaardige extracten die hetzelfde resultaat hebben. Zou dus zo’n product niet gauw kopen. Wel spannend om eens te proberen natuurlijk.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  12 juni 2016 at 09:51 (6 jaren ago)

  Ik kreeg er de kriebels van.
  Ook had ik een groot probleem bij het zwemmen in de zee.
  Fijn dat je dit getest had!

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Hilde Janbroers
  11 juni 2016 at 19:57 (6 jaren ago)

  Ik zie nog net geen kwalletjes in het flesje rondhoppen…hihi. Ik hou zelf van wat vollere oogcrèmes, maar de filosofie erachter vind ik wel weer spannend!

  Beantwoorden
 5. Babs
  11 juni 2016 at 16:10 (6 jaren ago)

  Zeker een spannend product, net als de slakkengel zal het prima te doen zijn. 🙂

  Beantwoorden
 6. Astrid
  11 juni 2016 at 15:29 (6 jaren ago)

  Klinkt wel eng he met dat kwallenextract, maar de verpakking en de gel zien er mooi uit! Fijn ook dat het zo verfrissend werkt.

  Beantwoorden
 7. Annette
  11 juni 2016 at 15:21 (6 jaren ago)

  Lijkt me ook best spannend om te testen Natasja maar fijn dat je het hebt aangedurfd 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.