Jippiekajee voor Riceteria Uden!

Al héél lang stond het op mijn verlanglijstje: een bezoek aan een Riceteria. Maar ja, aangezien de dichtstbijzijnde tot voor kort op een paar honderd kilometer afstand zat, zat dat er niet zomaar in. Tot ik een paar weken geleden opeens héél leuk nieuws las op Facebook: Riceteria Uden stond op het punt geopend te worden! Greetje, de eigenaresse van Halsoverkop, was het eerste Rice verkooppunt in Nederland wat de stap durfde te wagen. Als Rice addict wilde ik dat natuurlijk heel graag met eigen ogen zien, dus ging ik afgelopen woensdag op bezoek. En ik laat jullie uiteraard meekijken, ik heb heel veel foto’s gemaakt!

Ricetaria UdenRiceteria Uden ♥

Uden ligt zo’n drie kwartier rijden bij mij vandaan, ik voel me dan ook echt een enorme geluksvogel dat de allereerste Riceteria in Nederland precies daar geopend werd. Greetje vertelde dat ze al langer een koffiegelegenheid in haar winkel Halsoverkop wilde, maar de ruimte ervoor ontbrak. Toen het pand naast Halsoverkop beschikbaar kwam, en Rice Denemarken ondernemers zocht die in Nederland een Riceteria wilden openen, was de optelsom snel gemaakt. Een paar weken héél hard werken, en daar was het prachtige resultaat!

Bij Riceteria Uden kun je terecht voor heerlijke verse koffie of thee, bubbel thee en natuurlijk iets lekkers erbij. Alles wordt vers gemaakt: Carrot Cake, Rocky Road en zelfs zelfgemaakte worstenbroodjes. Tja, je bent tenslotte in Brabant he? 😉

Als je binnen stapt bij Riceteria Uden, weet je meteen waar je bent. Overal waar je kijkt zie je Rice, en natuurlijk is de inrichting helemaal afgestemd op dit heerlijke vrolijke merk. Ik schreef op Instagram: ‘Heaven is a place on earth’. En dat is het echt voor mij, de Ricetaria is een plek waar ik zo blij van word!

Ricetaria UdenBij de ingang staat één van de eyecatchers van de Rice collectie: de thee trolley ♥ En op de achtergrond een geweldige mooie roze buffetkast, die stond meteen op mijn wishlist, hahaha!

Collectie Ricetaria Uden

In de winkel van Riceteria Uden vind je de nieuwste collectie van Rice, maar ook printjes uit eerdere collecties. Eigenlijk precies zoals het er bij mij thuis uitziet: een bonte vrolijke mix van kleurtjes en printjes. Niet zo gek dus dat ik me hier meteen thuisvoelde 😉

Ricetaria UdenDeze zomerse fruitprintjes zijn van de nieuwste collectie, ik vind ze leuk!

Oh jongens, je zult toch zo’n kast in je kamer hebben staan. Dan heb je toch gewoon geen TV meer nodig, ik zou hier uren naar kunnen kijken ♥

Op de koffie

Riceteria Uden is niet heel groot. Er staan drie tafeltjes met stoelen, en voorin de winkel staat een gezellig zitje. Met een werkelijk geweldige bank! Juist doordat het niet heel groot is, doet het erg knus aan, alsof je bij Greetje in de huiskamer zit. Perfect om tussen het jurkjes passen door, even een kop koffie te drinken (met iets lekkers erbij!) en na te denken welk jurkje mee naar huis mag. En het is ook de perfecte gelegenheid om af te spreken met andere jurkenzusjes, en elkaar hier te treffen onder het genot van die heerlijke koffie of thee.

Ricetaria UdenTussen de twee panden is een doorgang gemaakt, je loopt zo vanuit de winkel van Halsoverkop de Riceteria binnen. Hierdoor doet het geheel nog gezelliger en knusser aan.

Die bonte mix van stoelen en poefjes, ik houd er van! ♥

Ricetaria Uden…en die salontafel, en die bank! ♥

Ricetaria UdenAchterin de winkel is een apart hoekje, met ook nog een zitje. En discobollen aan het plafond!

Willem was ondertussen druk bezig met de laatste hand te leggen aan de Carrot Cake. Die ik uiteraard geproefd heb, hij is echt heerlijk!

Ricetaria Uden En eigenlijk wilde ik de Rocky Road ook proeven, maar die moet tot een volgende keer wachten 😉

Tot in de kleinste, mooiste details…

Willem zei: ‘je moet het toilet ook echt even bekijken, die is ook zo mooi!’ Dus daar heb ik natuurlijk ook foto’s van gemaakt. En meteen inspiratie opgedaan voor mijn eigen toilet 😉

Ricetaria UdenDe aardbeitjes print is ook onderdeel van de collectie van deze zomer ♥

Tot slot nog een paar mooie kiekjes van Riceteria Uden. Gewoon, omdat ik er zelf geen genoeg van kan krijgen, en ik hoop jullie ook niet 🙂

Ricetaria Uden Ricetaria Uden Uiteraard heb ik ook een lekkere cappuccino gedronken bij Ricetaria, met een stuk van Willem’s Carrot Cake. Ik kijk alweer uit naar mijn volgende bezoek, ik kom snel weer langs Greetje!

Riceteria Uden zit aan het Brabantplein in Uden, naast Halsoverkop, en is geopend op alle dagen behalve dinsdag. Via de Facebookpagina blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes!

12 Comments on Jippiekajee voor Riceteria Uden!

 1. bychristiana
  13 juni 2019 at 13:25 (3 jaren ago)

  Ha, mijn oog viel DIRECT op die theetrolley, geweldig! En die donkerblauwe muur vind ik ook prachtig. Wat een super leuke en vrolijke winkel, helemaal spekje naar je bekje;-)

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  11 juni 2019 at 16:46 (3 jaren ago)

  Ik voel een dagje winkelen in Uden aankomen 😉

  Beantwoorden
  • Ingrid Verhoeven
   8 februari 2021 at 21:39 (1 jaar ago)

   Ooo hier moet ik een keer naar toe! Zo ontzettend leuk!

   Beantwoorden
 3. Monique van Dinther
  10 juni 2019 at 11:56 (3 jaren ago)

  Vind het zo gaaf, eindelijk kleur! Echt een aanwinst voor Uden!

  Beantwoorden
 4. Patricia
  10 juni 2019 at 09:12 (3 jaren ago)

  Die bank zit ook echt heerlijk. De Rocky road is geweldig en het is zo’n heerlijk plekje in ons mooie Uden.

  Beantwoorden
 5. JannyJanny
  9 juni 2019 at 22:45 (3 jaren ago)

  Zo zeg, ben ik blij dat ik niet gelijk in de buurt woon! Wat een geweldig leuke winkel/koffiehuis lijkt me dat zeg! Ik word er hebberig van. Je zou toch zo van elk item eentje mee naar huis nemen en je huis gelijk gaan verven, schilderen, in de metamorfose?. Echt, wat ziet dat er gezellig uit met die verschillende hoekjes zo. Leuk blog Natasja!

  Beantwoorden
 6. Ria
  9 juni 2019 at 10:58 (3 jaren ago)

  Geweldig al die kleurtjes! En die stoelen…. er staan er nog zo’n in het ouderlijk huis (in saai bruin en bordeaux) heb ik al een tijdje op mijn wishlist staan om te verven… Toch een groot verschil de winkels in NL en B… bij jullie is alles veel gezelliger en kleurrijker!

  Beantwoorden
 7. Petra
  9 juni 2019 at 10:22 (3 jaren ago)

  Wat een leuk blog Natasja! Wat een snoepwinkel!

  Beantwoorden
 8. Neeltje
  9 juni 2019 at 09:57 (3 jaren ago)

  Oh gaaf, hier moet ik echt een keer naartoe. Ik zie gave printjes die het goed zouden doen bij mijn servies

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  9 juni 2019 at 09:47 (3 jaren ago)

  Wauw….
  Leuk verslag…..
  Mooie foto’s……
  Hier moet ik zeker een keer naar toe gaan…

  Xoxo

  Beantwoorden
 10. Joyce siemons
  9 juni 2019 at 07:00 (3 jaren ago)

  Oooooh dit is echt fijn wakker worden, echt zo ontzettend gaaf! Wat heerlijk dat je er zo dichtbij woont. Ik hoop ooit ook eens een bezoekje te brengen, ik weet nu al dat ik me er geweldig thuis zou voelen. Bedankt voor dit kijkje met geweldige foto’s!

  Beantwoorden
  • Caro
   9 juni 2019 at 08:28 (3 jaren ago)

   Staat met stip op mijn lijstje genoteerd!!!! Riceteria Odense stond al veel langer op mijn lijst (en ik wil nog steeds ervoor omrijden deze zomer) maar hier kom ik zeker weten naar toe!!! Zo onwijs tof dat Greetje dit toffe plekje heeft gemaakt! Wat zijn jouw foto’s mooi Natasja! Love it love it love it

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.