Julie P hydrogels

Tijdens de Beauty Salon Dimensions beurs in september maakte ik kennis met de Julie P hydrogels: Eye Swirls en oog- en gezichtsmaskers met een uniek vochtinbrengend systeem wat de huid verzacht, hydrateert en herstelt. In dit artikel vertel ik je wat meer over deze bijzondere manier van huidverzorging.

Julie P hydrogels

Julie P hydrogels

De Julie P hydrogels zijn er in verschillende vormen en soorten. Ik testte het Hydrating Eye Mask (blauw) en de Rescue Eye Swirls. De lijn met gezichtsverzorgingsproducten bestaat daarnaast uit een Face Mask, Eye Discs en Gel Pads, in een Rescue, Hydrating en een Rejuvenating lijn.

Julie P hydrogels

Julie P hydrogels

Julie P hydrogels: Rescue Eye Swirls (€ 9,95)

De Rescue Eye Swirls herstellen de balans in de huid en helpen roodheid en zwelling verminderen. De Swirls bevatten onder andere Aloe vera extract en groene thee, wat een reinigende en antibacteriële werking heeft. Daarnaast zorgen de Eye Swirls ervoor dat het vochtgehalte van de huid hersteld wordt, de collageen-productie gestimuleerd wordt en het verouderingsproces van de huid vertraagd wordt.

Julie P hydrogels

De werking van de Julie P hydrogels is heel eenvoudig: na het reinigen van de huid leg je de hydrogel op de daarvoor bestemde plaats, in het geval van de Rescue Eye Swirls onder je ogen. Ik gebruik ze wanneer ik mijn gezicht een maskertje geef. De hydrogels hebben van zichzelf al een verzorgende werking, voor een extra boost kun je eerst een serum of gezichtsolie aanbrengen, welke door de Swirls een extra intensieve werking hebben. Je laat de hydrogel vervolgens ongeveer 15 à 20 minuten zijn werk doen.

Na het gebruik spoel je de Eye Swirls af onder de koude kraan, en legt ze vervolgens in een afgesloten plastic zakje in de koelkast. Ze zijn ongeveer 6 keer te gebruiken, en tot een maand houdbaar (mits op de juiste manier bewaard, zoals hierboven beschreven).

Julie P hydrogel

Al direct na het aanbrengen voel ik een heerlijke verkoelende en verzachtende werking. Zeker als ik vermoeide ogen heb door te weinig slaap of te veel stress, wat zich uit in duidelijk zichtbare wallen onder mijn ogen, merk ik dat de Rescue Eye Swirls een helende werking hebben: de huid voelt na gebruik zachter en minder gespannen, en de zwellingen zijn minder. Ik gebruikte de Rescue Eye Swirls 2 tot 3 keer per week, en heb ze dus gedurende 2 à 3 weken gebruikt. Deze periode is te kort om iets over de werking op de lange termijn te kunnen zeggen, maar over de directe werking ben ik erg te spreken. Het enige nadeeltje vind ik het feit dat ik echt moet liggen om de Eye Swirls te kunnen gebruiken; als ik ze gebruik als ik in bad ga en dus half lig/half zit, glijden ze na verloop van tijd naar beneden.

Julie P hydrogels

Julie P hydrogels: Hydrating Eye Mask (€ 43,00)

Het Hydrating Eye Mask is bestemd voor het hele gebied rondom de ogen. Het masker herstelt de vochtbalans, beschermt de huid en versterkt de natuurlijke barrière van de huid. Het bevat de volgende ingrediënten:

Purified water, glycerin, sucrose, PEG-8, calcium lactate, xanthan gum, glycomannan gum, chondrus crispus extract, ceratonis siliqua, potassium citrate, malic acid, polyaminopropynyl biguanide, diazolidinyl urea, iodopropynyl butyl carbamate, sodium benzoate, (may contain fragrance), FD&C blue

Julie P hydrogels

Het gebruik van het Hydrating Eye Mask is hetzelfde als de Rescue Eye Swirls, alleen leg je het Eye Mask over je ogen in plaats van er onder (logisch). Ook het Eye Mask spoel je na gebruik af onder de koude kraan en bewaart het vervolgens (in de verpakking) in de koelkast. Het Eye Mask is tot 12 keer te gebruiken en tot 2 maanden houdbaar in de koelkast. Je kunt de Julie P hydrogels overigens rechtstreeks uit de koelkast gebruiken (wat vooral heerlijk verkoelend is als je dikke ogen hebt), maar in de winter is het prettiger om ze een minuut of 10 à 15 van tevoren uit de koelkast te halen.

Julie P hydrogel

In gebruik vind ik het Hydrating Eye Mask minder prettig: sowieso vind ik het niet fijn als er iets op mijn oogleden ligt, en de vorm ligt niet helemaal lekker op mijn ogen. Ik houd het dan ook met moeite 20 minuten vol. Ook qua werking vind ik dat de Eye Swirls meer doen, en ik heb het idee dat dat vooral komt omdat die beter aansluiten op mijn huid. Het Eye Mask heeft dan weer wel als voordeel dat de oogleden ook meegenomen worden in de behandeling, mits het goed aansluit op de huid.

De Julie P Hydrogels zijn verkrijgbaar via diverse schoonheidssalons. In deze salons wordt ook gewerkt met de Professional Hydrogel Range, deze producten worden dan gebruikt in combinatie met een gezichtsbehandeling. Op dit moment zijn de verkooppunten nog niet vermeld op de website, hier wordt druk aan gewerkt. Wil je weten waar de producten van Julie P verkrijgbaar zijn, stuur dan even een mailtje naar julie-p@makeurope.com dan zal Sandra je vertellen waar het voor jou dichtstbijzijnde verkooppunt is.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Julie P hydrogels

 1. Sonja
  28 december 2014 at 18:04 (8 jaren ago)

  Mag ik eerlijk zijn? Dat ik zelf niet zou weten of ik dit wel prettig vind. Okay ik heb het niet geprobeerd, doe mij maar komkommer.

  Beantwoorden
 2. Annette - Ann Ages Gracefully
  28 december 2014 at 16:55 (8 jaren ago)

  Jammer dat ze niet lekker blijven ‘plakken’ die swirls dat zou het wat makkelijker maken. Ik heb ook moeite om er echt voor te moeten gaan zitten/liggen voor zoiets.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  28 december 2014 at 10:04 (8 jaren ago)

  Wat handig! Maar ik zou het geduld niet hebben om er echt voor te gaan liggen haha!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  28 december 2014 at 07:37 (8 jaren ago)

  Dat zijn hele aparte producten!
  Heb nog nooit van het merk gehoord.
  De producten zien er goed uit en het lijkt me zo fijn om het verouderingsproces te kunnen vertragen.
  Maar helaas kunnen we niet eeuwig jong blijven met de looks van een 25 jarige.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.