Just Mineral Body Lotion

Ruim een maand geleden lanceerde Mineral Skin Cosmetics haar nieuwe Just Mineral-lijn. In deze verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam worden de waardevolle en therapeutische eigenschappen van mineralen uit de Dode Zee gecombineerd. De intensief revitaliserende formules zijn bijzonder effectief tegen vroegtijdige huidveroudering en helpen de natuurlijke barrièrefunctie en de weerstand van de huid te versterken. Bij een winactie op Twitter won ik de Just Mineral Body Lotion, en kon dit veelbelovende product dus uitgebreid testen!

Just Mineral Body Lotion

Just Mineral Body Lotion

Just Mineral Body Lotion Dead Sea Cosmetics

Just Mineral Body Lotion komt in een heerlijk royale flacon van 400 ml, welke een basic, maar elegante vormgeving en opdruk heeft. De handige dop klik je met één simpele handeling open én dicht, je hoeft dus niet met je “bebodylotionde” handen een dop op de fles te draaien. Ik houd van dit soort verpakkingen!

Just Mineral Body Lotion

Just Mineral Body Lotion

Just Mineral Body Lotion: ingrediënten

Na water zijn de belangrijkste ingrediënten van Just Mineral Body Lotion minerale oliën. Minerale olie heeft de eigenschap dat het óp de huid blijft liggen, en zo een isolatielaagje vormt, zodat het vocht uit de huid minder makkelijk verdampt. Een droge huid zal daardoor minder droog worden. Minerale olie verstopt de poriën overigens niet, talg kan gewoon de huid uit. Ook Stearic Acid en Glyceryl Stearate leggen een beschermend laagje op de huid, en voorkomen hiermee vochtverlies.

Pas na deze ingrediënten komen de eerder genoemde mineralen uit de Dode Zee, andere verzorgende ingrediënten zijn Limoen-extract en Oranjebloesem-olie, deze staan echter vrij ver onderaan in de ingrediëntenlijst.

Just Mineral Body Lotion

Just Mineral Body Lotion: textuur, geur en werking

Just Mineral Body Lotion heeft een prettige textuur, die goed uitsmeert. De geur is zacht en heel subtiel, daardoor botst de body lotion niet met de geur van je parfum of eau de toilette als je die tegelijkertijd gebruikt. Ook het gebruik van een body spray is geen enkel probleem. Door de uitstekende smeerbaarheid is de Just Mineral Body Lotion extreem zuinig in gebruik, je doet dan ook ontzettend lang met de grote flacon.

Just Mineral Body Lotion

Ondanks de prettige textuur van de Body Lotion en de uitstekende smeerbaarheid, laat hij op mijn huid een laagje achter, zeker als ik wat te veel gebruik. Een laagje wat pas na een minuut of 10 intrekt, en in de tussentijd het bij mij bekende zweet-effect geeft. Ik vermoed dat de combinatie van minerale oliën en de aanwezigheid van dimethicone (siliconen) halverwege de ingrediëntenlijst iets teveel van het goede is voor mijn huid. Ik gebruik de body lotion daarom alleen voor mijn benen, daar heb ik minder last van het laagje. Vooral de huid van mijn onderbenen voelt na gebruik van de Just Mineral Body Lotion, als het laagje is ingetrokken, zacht en verzorgd, en prettig aan.

Mijn conclusie: als je niet gevoelig bent voor minerale oliën en/of siliconen, is Just Mineral Body Lotion een heerlijke bodylotion met een niet al te sterke geur, die gedurende het hele jaar voor een zachte, verzorgde huid zorgt.

Just Mineral Body Lotion is o.a. verkrijgbaar via de webshop van Mineral Skin Cosmetics, hij kost € 18,50.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.