Just the two of us – The last time…

In de rubriek Just the two of us geef ik je een kijkje in mijn leven, aan de hand van foto’s die ik gedurende de week maak voor Beautyspots en privé.

Eén van de verdrietigste weken uit mijn leven. Maar tegelijkertijd ook één van de dierbaarste, hoe gek dat ook mag klinken na het afscheid van mijn liefste Prinses. Begin van de week nam ik de beslissing dat het leven van Benthe te zwaar werd, doordat ze zoveel pijn had. Samen hebben we haar laatste dagen naar haar afscheid toegewerkt, en dat waren heel dierbare dagen. Ik neem jullie hierin een stukje mee…

Just the two of usJust the two of us – the last time

Zondagavond tijdens ons laatste rondje ging het lopen bij Benthe heel moeizaam. En dan bedoel ik écht heel moeizaam. Natuurlijk ging het de week daarvoor al niet lekker, maar ik zag haar iedere dag alleen maar achteruit gaan. In de nacht van zondag op maandag sliep ze heel onrustig en lag ze veel te hijgen. Hijgen is bij honden vaak een teken van pijn, zeker bij chronische pijn zoals bij rugklachten. Ergens in die twee dagen kwam bij mij het besef: het is op… En hoe moeilijk het ook was om de beslissing te nemen, ik wist dat het de enige juiste was. Ik zag het plezier uit haar oogjes verdwijnen, met iedere pijnlijke stap die ze zette. De stapjes kostten haar in het weekend zoveel moeite, vooral tijdens het laatste avondrondje. De pijnstillers waren natuurlijk een paar weken geleden nog verhoogd qua dosering, maar de pijn kwam daar dwars doorheen. Dat zegt eigenlijk alles.

Just the two of usBenthe is maandag nog naar de dagopvang gegaan, waar ik ‘s ochtends heb gevraagd of zij eens kritisch naar Benthe wilden kijken die dag. Hoe zij vonden dat het ging enzo. Puur om het ook eens van een buitenstaander te horen, om mijn vermoeden bevestigd te krijgen.

Just the two of usAlsof het universum toen al wist dat dit Benthe haar laatste dag op de dagopvang was, zag ik bij het wegrijden een prachtige zonsopkomst.

Just the two of usMaandagavond leek het weer iets beter te gaan, maar dinsdagochtend was het weer helemaal mis met het lopen. Ik besloot toen heel impulsief om haar mee naar het werk te nemen, en wist toen heel zeker dat ze niet langer meer mocht lijden. Ik had inmiddels contact opgenomen met mijn ex, ‘s avonds zouden we even bellen over de situatie.

Just the two of usOp het werk was het ook heel duidelijk dat het op was. Het rondje tussen de middag liep ze normaal altijd heel enthousiast mee, maar dat ging nu ook met zoveel moeite. Gaandeweg de dag vertelde ik mijn collega’s dat ik de komende dagen vrij zou nemen, en dat ik haar later deze week zou laten gaan. Ik moest het alleen nog wel met mijn ex bespreken natuurlijk, en hopen dat hij er hetzelfde over zou denken. In plaats van te bellen, appte hij of hij ‘s avonds even langs mocht komen. Om haar te zien, en het er even over te hebben samen. Toen hij haar zag, was hij er ook van overtuigd dat ze niet langer mocht lijden, en besloten we samen dat ik de dierenarts ging bellen. Dat heb ik dezelfde avond nog gedaan, vrijdag zou ze naar de andere kant van de regenboogbrug gaan ♥

Just the two of usShe knows…

Just the two of usWoensdagochtend moest ik nog een paar dingen regelen, zoals het crematorium. Die dag zijn mijn familie en vriendin langs geweest om afscheid te nemen van Benthe. Tussendoor hebben we wat wandelingen gemaakt, allemaal zoals Benthe het aangaf. Zo wilde ze ‘s middags niet meer naar de polder, maar liepen we een rondje in de wijk.

Just the two of us‘s Ochtends wilde ze nog wel graag naar het bos.

Just the two of us Just the two of us Just the two of us Just the two of us Just the two of usDonderdagochtend hebben we een laatste rondje met het vriendinnetje van Benthe gelopen, en hebben Jori en Vincent nog even koffie gedronken bij ons. Daarna zijn we naar de dagopvang geweest, waar Benthe iedereen nog gedag heeft gezegd die de afgelopen jaren zo ontzettend goed voor haar heeft gezorgd. 13,5 jaar is ze daar geweest, ik wilde dan ook graag nog even gedag zeggen met haar.

Just the two of usDe rest van de middag en avond hebben we samen heel intens beleefd. Ons laatste echte rondje in het bos, samen op de bank… Het klinkt misschien heel gek, maar die laatste dagen zijn me zo ontzettend dierbaar.

Just the two of us Just the two of usDe laatste keer kippenekjes eten, wat was ze daar toch gek op…

Just the two of us Just the two of usEn natuurlijk na het eten even rollen door het gras, vaste prik!

Just the two of usDaarna kwam ze lekker bij me op de bank liggen. Ik was zelf die dagen ook heel rustig en kalm, het echte verdriet kwam pas vrijdagmiddag. Ik wist gewoon met heel mijn hart dat ik de juiste beslissing nam, en hoe Benthe reageerde bevestigde dat alleen maar voor mij. Ik zag de rust in haar ogen nadat ik de beslissing genomen had. Alsof ze wilde zeggen: ‘bedankt dat je het voor me geregeld hebt vrouwtje’. En vrijdagochtend, tijdens ons laatste ochtendrondje, stond ze om de paar honderd meter stil en kwam dan bij me staan en keek me aan. Alsof ze me wilde laten weten dat het goed was.

Just the two of us Just the two of us

Just the two of us Just the two of us Just the two of us Just the two of usOnze laatste outfitfoto samen ♥

Die vrijdag is alles heel rustig verlopen. Ze is rustig en vredig ingeslapen, en omdat ik wist dat ik ‘s avonds haar as weer kon ophalen, had ik er ook minder moeite mee om haar bij het crematorium achter te laten.

Just the two of usDaar is ze weer, thuis waar ze hoort ♥

Just the two of us Just the two of usZaterdag overdag heb ik therapeutisch het huis gesopt en een beetje in huis gerommeld. Tussen de middag heb ik een broodje gegeten bij Jori en Vincent, en zelfs twee keer gewandeld. Het was goed om buiten te zijn, maar wel verdrietig dat ik nu altijd alleen moet lopen. ‘s Avonds had ik het weer heel moeilijk, de leegte is zo vreselijk. Het hele huis voelt gewoon anders zonder haar.

Just the two of usGisterochtend heb ik een begin gemaakt in mijn Art journal. Een mooie manier om foto’s van en met haar vast te leggen, en het voelt goed om zo toch bezig te zijn met haar. Eind van de ochtend zijn mijn moeder en zus even langs geweest, ‘s middags heb ik dit artikel geschreven.

Just the two of us Just the two of usHet is niet in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik ben voor alle lieve reacties, kaartjes, bloemen en berichtjes. Ik wist dat Benthe geliefd was, maar dat ze zo gemist gaat worden had ik niet verwacht. Zelfs mensen die niets met honden hebben, vertellen dat ze zo van Benthe genoten op de foto’s en overal. Jullie medeleven doet mij zo ontzettend goed ♥

Just the two of us Just the two of us En dan, afgelopen vrijdag op de jurkjes Facebook-groepen… Zoals jullie misschien weten, hebben we iedere vrijdag een ‘challenge’: 1 dame mag dan het thema van die week bepalen en iedereen die mee wil doen, trekt een jurkje of rokje in dat thema aan. Het toeval wilde dat ik in één van de groepen deze week aan de beurt was. Eerst dacht ik: ik vraag of iemand anders het wil overnemen. Maar toen dacht ik: ik vraag of iedereen haar mooiste gestipte jurkje of rokje wil dragen vrijdag ♥ Ook in de andere groep deed ik die oproep, en wat er toen gebeurde was zo bijzonder… Volgens mij wel honderden vrouwen die in de loop van vrijdag hun ootd-foto plaatsten, in hun stipjes outfit. Sommigen die zelfs voor het eerst van hun leven een ootd-foto plaatsten. En zoveel meiden die zeiden dat ze steeds moesten huilen, de hele dag aan Benthe en mij moesten denken, dat ze Benthe zo gingen missen en dat het voelde alsof ze ons kenden.

Omdat het zo bijzonder en warm voelde, heb ik gevraagd of ik foto’s mocht delen in deze Just the two of us. En weer liep mijn pb-box en mail vol met foto’s ♥ Dit is nog maar een greep uit alle foto’s die die dag voorbij kwamen!

En ook afgelopen weekend kwamen er regelmatig pb-tjes van jurkenzusjes die vroegen hoe het met me ging. En dan te bedenken dat ik de meesten alleen online ken. De online wereld mag dan soms nare kanten hebben, voor mij is de afgelopen dagen gebleken dat hij ook een heel warme kant heeft ♥

Nogmaals heel veel dank aan iedereen die de afgelopen week zo ontzettend heeft meegeleefd. Het doet me enorm goed, ook het feit dat Benthe bij veel mensen zo geliefd was ♥ Het was blijkbaar een échte prinses !

Vandaag ga ik weer aan het werk, proberen een beetje afleiding te zoeken. Hoe het de komende week en tijd zal gaan, dat zal moeten blijken. Ik weet dat de ruwe kant van het verdriet ooit slijt, maar het gemis zal blijven. Benthe en ik waren één, een echt en heel hecht team. Ik ben dankbaar voor het feit dat ze geen pijn meer hoeft te lijden, en voor het feit dat we ook deze laatste reis samen hebben kunnen doen. Maar de leegte in huis is vreselijk…

Deze rubriek eindigt hier, in ieder geval onder deze naam. Ik ga de komende tijd even kijken of en hoe ik dit ga voortzetten, ik kan er op dit moment nog niets zinnigs over zeggen. Het weekoverzicht vind ik zelf altijd erg leuk om te maken, maar het gaat natuurlijk nooit meer hetzelfde zijn. Misschien neem ik even pauze en komt het daarna terug onder een andere naam, misschien ben ik er volgende week alweer. Ik weet het op dit moment echt niet. Artikelen zijn al ruimschoots vooruit ingepland, dus voorlopig blijft er genoeg te lezen hier, ook al staat mijn hoofd de komende tijd waarschijnlijk niet altijd naar bloggen.

Dikke ♥ voor jullie allemaal!

54 Comments on Just the two of us – The last time…

 1. Nicolette
  14 februari 2019 at 10:18 (1 jaar ago)

  Wat een mooie blogpost heb je van jullie laatste dagen en het afscheid gemaakt.
  Mooi en bijzonder dat je dat met ons wou delen. Zo mooi hoe je alles zo bewust hebt gepland en beleefd. Fijn dat je ook van Benthe een bevestiging kreeg dat het zo goed is.
  Het was zo bijzonder en ontroerend dat zoveel jurkenzusjes die vrijdag gehoor gaven aan jouw oproep om de mooiste stippeloutfit aan te trekken! Fijn dat je je daardoor gesteund en getroost voelde. Zo zie je maar hoe wij met jou meeleven en Benthe ook erg geliefd was.
  Ik zal haar ook erg missen, maar jij natuurlijk het meest. Heel veel sterkte en een dikke knuffel!
  Groetjes, Nicolette

  Beantwoorden
 2. Charline
  12 februari 2019 at 21:16 (1 jaar ago)

  ♡ voor altijd. Sterkte gewenst.
  Liefs Charline

  Beantwoorden
 3. Wilma Rommelse
  12 februari 2019 at 09:46 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja,

  Wat een mooi liefdevol laatste blog ❤️❤️
  Heel veel sterkte voor het geven van een plaatsje van de leegte. ❤️❤️

  XX

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  12 februari 2019 at 07:52 (1 jaar ago)

  Ik vind het zo erg voor jou lieve Natasja…Ik denk aan je, veel sterkte nogmaals, ook namens Andre (want ik liet hem je mooie foto’s van Benthe ook vaak zien;-))

  Beantwoorden
 5. Petra van Schijndel
  11 februari 2019 at 20:31 (1 jaar ago)

  ❤️

  Beantwoorden
 6. Saskia van horne
  11 februari 2019 at 19:59 (1 jaar ago)

  Wat heb je dat mooi beschreven Natasja.
  Het verhaal en gemis van je maatje is zo herkenbaar dat ik net als vrijdag een traan heb moeten laten.
  Jullie hebben er samen een mooie week van gemaakt.
  Dank dat je dit met ons hebt willen delen.
  Dikke knuf

  Beantwoorden
 7. Judith
  11 februari 2019 at 19:55 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja,
  Wat een intense week heb je beleefd. Verdrietig en mooi om te lezen hoe jullie samen naar het definitieve afscheid toe werkten. Mooi en vooral vol liefde….
  En nu is het oorverdovend stil in je huis en moet je alleen aan de wandel. Ik gun je alle rust, rust om te verwerken en rust om verder in je kracht te gaan staan. Dit gaat je lukken.
  Ik zal je wekelijkse blog gaan missen…..juist het gewone maakte het zo herkenbaar en deze blog was voor mij toch wel een kers op je blogs…..ik snap je, maar hoop dat je t.z.t. een andere invalshoek vindt.
  Dikke kus en knuf, Judith.

  Beantwoorden
 8. Chantal
  11 februari 2019 at 19:44 (1 jaar ago)

  Wat heb je deze laatste week met Benthe mooi beschreven. Wat moet het een moeilijke tijd voor je geweest zijn. En nu nog. Fijn dat je je gesteund voelt door alle berichten. ❤️ Koester de mooie herinneringen

  Beantwoorden
 9. Dagmar
  11 februari 2019 at 19:34 (1 jaar ago)

  Benthe mag trots op je zijn!! Wat een prachtig mooi liefdesverhaal !!!

  Beantwoorden
 10. Ria
  11 februari 2019 at 19:22 (1 jaar ago)

  Heb hier eigenlijk niet veel aan toe te voegen…
  Het verbaasd me dat het afscheid van Benthe me zoveel doet… maar ze kwam dan ook bijna dagelijks langs op ons computerscherm… Heb me afgelopen weekend suf gezocht op je facebook en je blog naar de groepsfoto in je tuin waar ik bij Benthe op de grond zit maar heb ze niet gevonden… we zullen ze missen, en bij alles wat ik zie met stippen denk ik sowieso aan haar Heel veel sterkte Natasja

  Beantwoorden
 11. Wilma
  11 februari 2019 at 19:16 (1 jaar ago)

  Wat heb je een intense week gehad. Er spreekt ongelofelijk veel liefde uit. Fijn dat het zo “goed” voelde en dat de beslissing om dit te doen goed is. Wat waren jullie een bijzonder team samen. Dag lieve Benthe! Voor jou heel veel troost en een dikke knuffel!

  Beantwoorden
 12. Iris
  11 februari 2019 at 19:13 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja,

  Wat een prachtig eerbetoon !!

  Beantwoorden
 13. Jacqueline
  11 februari 2019 at 19:12 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja, wat vind ik het knap van je hoe je deze week bent doorgekomen. Om Benthe zo’n mooi afscheid te geven. Nog iedereen even gedag zeggen, een heerlijke laatste maaltijd en veel knuffels van iedereen. Wat moet het moeilijk voor je zijn geweest. Wat ga ik Benthe missen. Het was het eerste wat ik op maandagochtend deed nog voor ik opstond uit bed. Werd zo vrolijk van die leuke foto’s. Wat een karakter had ze toch. Neem de tijd om dit grote verlies een plaatsje te geven. Wij wachten wel tot je er weer klaar voor bent. Dikke kus.

  Beantwoorden
 14. Annette
  11 februari 2019 at 18:05 (1 jaar ago)

  Mooie woorden en een mooi overzicht. Wat ontzettend lief ook van al die stippel-dames, heel bijzonder. Sterkte.

  Beantwoorden
 15. Danielle Schoonderwoerd
  11 februari 2019 at 17:46 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja,
  Wat een ontzettend lief, mooi en ontroerend eerbetoon aan jouw lieve Benthe. Ik ben “blij” te lezen dat het allemaal “goed” verlopen is en dat je van Benthe de bevestiging gekregen hebt dat het goed is zo.
  Nu komt het gemis en de leegte, ik zou niet graag in jouw schoenen staan
  Heel veel sterkte, wij staan allemaal voor je klaar

  Beantwoorden
 16. Astrid
  11 februari 2019 at 17:00 (1 jaar ago)

  Heel veel sterkte en liefs,
  Zoveel liefde voor Benthe❤

  Beantwoorden
 17. Miranda Aerts
  11 februari 2019 at 15:24 (1 jaar ago)

  Zo lief en dierbaar, de laatste foto’s van Benthe ♡
  Je leven, maar ook zeker je blog zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Benthe, maar het is zeker mede dankzij haar dat je nu bent wie je bent en zo sterk bent op dit punt in je leven.
  Geef jezelf alle tijd en ruimte om je leven én je blog weer op te pakken zonder Benthe aan je zijde maar met haar liefde altijd in je hart ♡

  Beantwoorden
 18. Cindy
  11 februari 2019 at 15:11 (1 jaar ago)

  Pffft, wat ben ik blij dat ik dit vanmorgen niet op mijn werk heb gelezen. De tranen lopen over mijn wangen

  Wat een verdrietige, maar ook bijzondere, laatste week hebben jullie gehad, je liefde voor haar spat van het scherm.
  Je kunt ook echt zien dat ze op is, haar houding, haar blik. En wat moet het moeilijk zijn te weten dat je een paar dagen later definitief afscheid gaat nemen
  En hoe verdrietig ook, dit is ook een heel mooi afscheid geweest, intens, liefdevol en met heel je hart, álles voor Benthe.
  Elk afscheid van een dier is moeilijk, pijnlijk, hartverscheurend, maar ergens is het wel ‘fijn’ (voor zover mogelijk, ik weet het even niet anders te verwoorden…) dat deze mogelijkheid er is, dat je niet hoeft te wachten tot je beste maatje zelf gaat (want dat is helemáál verschrikkelijk…)
  Gelukkig houdt ze wel áltijd haar plekje in je hart.

  En nu kijk ik naar mijn eigen meisje, die lekker in d’r slaapzak ligt te slapen en dan voel ik zóveel geluk en liefde voor haar, waar ik ook weer extra verdrietig van word, omdat ik je verdriet zo goed begrijp…

  Heel veel sterkte en neem je tijd, voor alles.

  Dag mooi, lief meisje…

  Beantwoorden
 19. Cindy
  11 februari 2019 at 14:22 (1 jaar ago)

  Vanmorgen wederom heel emotioneel je blogpost gelezen, en snel weggeklikt… Nu even de tijd nemen om te reageren.
  Wat kun je vooral op de 1e outfit foto, met de blauwe jurk, goed zien dat Benthe echt op was.
  En wat een dubbele week zo, heel mooi omdat je echt goed afscheid van haar kon nemen, en anderen ook de kans gaf om afscheid te nemen. Maar zo’n heftig einde van de week… Kan me voorstellen dat je nu gewoon in een gat valt.
  Nogmaal heel veel sterkte de komende tijd!

  Beantwoorden
 20. nieltje
  11 februari 2019 at 13:42 (1 jaar ago)

  Super mooie blog meid! Hele mooie ode aan jouw knappe spikkelprinses. We hebben allemaal enorm van haar genoten en zullen haar nooit vergeten. Wens je ontzettend veel kracht en troost toe de komende tijd. Wij zijn er voor je!
  Super mooi wat jullie tweetjes teweeg hebben gebracht op de groep, zo bijzonder <3
  Dikke zoen

  Beantwoorden
 21. Hendrickje
  11 februari 2019 at 12:52 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja,

  Ik heb niks met honden, ben er zelfs wat bang voor maar de spikkelprinses was bijzonder, was in mijn beleving ook gewoon deel van de groep.

  Ik heb je afgelopen week gevolgt en je mooie blogs gelezen. Erg ontroerend om te zien en lezen wat voor bijzonder team jullie waren. Wat zal het leeg zijn zonder je wederhelft. Maar haar op deze manier loslaten is wel het mooiste wat je kon doen, en uiteraard ook het moeilijkste. En ze zal je dankbaar zijn dat jij deze keus gemaakt hebt. Veel sterkte de komende tijd. Hendrickje

  Beantwoorden
 22. Corine
  11 februari 2019 at 12:26 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja, zat met tranen in mijn ogen dit Blog te lezen, zo knap verwoord en zo intens, heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies, het zal nog niet meevallen, je bent zo lang samen en je maakt samen alles mee. Veel sterkte

  Beantwoorden
 23. Annette
  11 februari 2019 at 11:59 (1 jaar ago)

  Liefde spreekt uit elk woord en uit elke foto uit deze laatste Just the two of us… ik heb het met een flinke brok in mijn keel en natte ogen gelezen en bekeken. Wat hebben jullie samen een waardevolle laatste week beleefd… Hartverscheurend verdrietig, maar toch ook mooi. Dat had ze verdiend en jij ook. Lieverd, neem de tijd… om een nieuwe weg te vinden. Het komt allemaal wel weer. Ik weet zeker dat Benthe altijd bij je zal blijven, in je hart en gedachten. Dikke kus.

  Beantwoorden
 24. Anke
  11 februari 2019 at 11:05 (1 jaar ago)

  Beantwoorden
 25. susan hoogendoorn
  11 februari 2019 at 10:33 (1 jaar ago)

  Zo verdrietig…Heel veel sterkte met het gemis.

  Beantwoorden
 26. Susan happy Tante Betsy blogger
  11 februari 2019 at 10:30 (1 jaar ago)

  Wat een mooie laatste Just the two of us Natasja. Er komt vanzelf wel inspiratie wat je er mee mag doen. Wellicht ga je in vervolg op maandag je Art Journals en outfit foto’s delen. Voel maar heel goed in wat jij nodig hebt en waar jij blij van wordt.
  En wat was het gaaf om zoveel stippen en polkadot outfits te zien, zoveel jurkjeszusjes die mee deden. Het was helemaal aan mij voorbij gegaan omdat ik minder online ben, maar intuïtief had ik ook een ‘stippen’ jurk aan en was ik in mijn favoriete stippen Danefae jas gaan wandelen. Ik hoop dat je toch heerlijk blijft wandelen, het doet zo goed. Ik wens je heel veel sterkte en kracht. Dikke knuffels van Susan

  Beantwoorden
 27. Forever38.com (Vera)
  11 februari 2019 at 10:11 (1 jaar ago)

  Ik heb weinig toe te voegen aan alle lieve woorden en daden die al gedaan zijn, maar wilde je toch een dikke virtuele knuffel geven *knuf*
  Ik wens je veel kracht en sterkte toe de komende tijd
  -x-

  Beantwoorden
 28. Ellen Jacobs
  11 februari 2019 at 10:11 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja,
  Wat een mooi eerbetoon aan jouw lieve kameraadje die je met ons als lezers hebt willen delen.
  Sterkte met deze nieuwe levensfase
  Veel liefs
  Ellen

  Beantwoorden
 29. Mina
  11 februari 2019 at 09:59 (1 jaar ago)

  LIeve Natasja,

  Pff zit hier met tranen over mijn wangen jou stukje te lezen. Je hebt de juiste beslissing genomen maar o wat een moeilijke.En wat ben je dapper en wat fijn dat je je zo gesteund voelt. Neem je tijd om te rouwen want jullie hadden zo’n speciale band en dat was zo prachtig om te zien. Benthe was een hele speciale lieve en mooie hond met haar lieve blauwe oogjes. Heel veel sterkte en kracht wens ik je toe om dit te verwerken. Ook ik ga haar lieve aanwezigheid missen in je outfitsfoto, ze had ook een plekje in mijn hart.liefs

  Beantwoorden
 30. Daniëlle
  11 februari 2019 at 09:57 (1 jaar ago)

  Oww Natasja ❤
  Weer in tranen hier. Wat heb je het mooi verwoord ❤
  Fijn dat wij je zo een beetje hebben kunnen steunen.
  Rustig aan jij en Benthe zal altijd over je blijven waken ❤❤

  Beantwoorden
 31. Michelle
  11 februari 2019 at 09:45 (1 jaar ago)

  Met een brok in mijn keel heb ik je verhaal zitten lezen. Zo herkenbaar. Ik heb al een paar keer afscheid moeten nemen van katten en een konijn maar het blijft hartverscheurend. De leegte en het verdriet hebben mijn man en ik doen besluiten voorlopig geen dieren meer te nemen. Koester de mooie herinneringen samen dat neemt niemand je meer af

  Beantwoorden
 32. Peet
  11 februari 2019 at 09:43 (1 jaar ago)

  Fijn dat je je gesterkt voelde ❤ nu eerst je verdriet verwerken … je voelt vanzelf wel wanneer en hoe verder te gaan … mooi laatste overzicht

  Beantwoorden
 33. Carol
  11 februari 2019 at 09:38 (1 jaar ago)

  Wat een mooie just 2 of us. Mooi om te lezen hoe de dagen voor vrijdag verlopen zijn. Bentjoiw otds met Benthe waren altijd een enom feest om naar te kijken. Vrijdag werd ik geroerd net als jij door alle otds en lievde berichtjes. Benthe zit in heel veel
  harten en heeft zo vaak een lach of een traan op mijn gezicht getekend en dat zonder haar ooit life gezien te hebben. Veel sterkte de komende tijd.

  Beantwoorden
 34. Julia
  11 februari 2019 at 09:37 (1 jaar ago)

  Hoi Natasja,
  Dit raakt mij zo buiten proporties. Ik weet niet wat mij overkomt. Tranen lopen over mijn wangen als ik dit lees.
  Ik kan op de foto’s van Benthe zien dat ze er slecht aan toe was. Wat fijn dat jullie nog een paar mooie momenten hebben gehad. Ik vind het heel moedig van je dat je de beslissing hebt durven nemen. Heel veel respect daarvoor. Ik ga deze blog heel erg missen. Het was voor mij altijd zo’n feest van herkenning. Nogmaals heel veel sterkte,
  XXX Julia

  Beantwoorden
 35. Janny
  11 februari 2019 at 09:31 (1 jaar ago)

  Je spreekt ook hier weer met zoveel liefde over Benthe, dat is wat me de hele tijd zó raakt. Je hebt alles in het belang van Benthe gedaan, zo liefdevol. Snap dus zo goed dat je nu die leegte zo ervaart meisje. Het is me nogal niet een persoonlijkheid die is weggevallen . En ik ben heel blij dat je je door ons gesteund hebt gevoeld dit weekend,dat verdien je ook. Heel veel liefs en een dikke knuffel. En neem je tijd. Janny

  Beantwoorden
 36. Ingrid Hietkamp
  11 februari 2019 at 09:30 (1 jaar ago)

  Wat een liefdevol verhaal Natasja, verdrietig en vol liefde voor Benthe…..alle liefs en ik geloof ik wolkjes waarop een mens of dier naar beneden kijkt, of in vogels, vlinders, welke vorm dan.ook…..

  Beantwoorden
  • Ingrid Hietkamp
   11 februari 2019 at 09:31 (1 jaar ago)

   Knus!

   Beantwoorden
 37. Irma
  11 februari 2019 at 09:02 (1 jaar ago)

  Met tranen in mijn ogen zitten lezen, wat is het toch verschrikkelijk om ze te moeten laten gaan, ik voel je pijn.
  Heel veel sterkte met dit grote gemis.
  Je hebt de juiste beslissing genomen, en zelf heel goed aangevoeld dat dit het beste was om te doen. Respect hiervoor hoor.
  Wat zal je haar ontzettend missen, mooie herinneringen die blijven altijd in je hart bewaard.
  Nogmaals heel veel sterkte de komende tijd.

  Beantwoorden
 38. Mireille
  11 februari 2019 at 09:01 (1 jaar ago)

  De tweede keer dat ik met tranen je blog lees. Wat ben je toch dapper……maar wat zal het gemis groot zijn.
  Heel veel sterkte de komende tijd en deze rubriek vindt zijn weg wel weer daar ben ik zeker van. XoX

  Beantwoorden
 39. Tjaaktje
  11 februari 2019 at 08:56 (1 jaar ago)

  Prachtige blog Natasja! Wat ben ik blij om te lezen dat jij je zo gesteund en gesterkt hebt gevoeld door de mensen in jouw omgeving en via de sociale media. Benthe heeft enorm veel harten veroverd met haar prachtige stippen en blauwe ogen. En jij natuurlijk zelf ook! Jullie waren een prachtige kleurrijke en bonte match. Wat zal ze gemist worden door iedereen, maar het meest natuurlijk door jou!

  Benthe is bij je, in je hart en in gedachten is ze altijd overal.

  Liefs Tjaaktje

  Beantwoorden
 40. Windy
  11 februari 2019 at 08:53 (1 jaar ago)

  Wij hebben nog niet zolang geleden afscheid moeten nemen van onze kat, dus weet precies wat je bedoeld met die laatste waardevolle dagen. Goed dat je dit heel bewust beleefd hebt samen. Nogmaals heel veel sterkte gewenst.

  X Windy

  Beantwoorden
 41. Hanne
  11 februari 2019 at 08:45 (1 jaar ago)

  Wat prachtig geschreven en wat een bijzonder ritueel heb je gemaakt van het afscheid. Neem alle tijd die nodig is boor jezelf om te kijken waar je behoefte aan hebt. Stap voor stap, dag voor dag!
  Veel liefs voor jou!!

  Beantwoorden
 42. Jacquelien
  11 februari 2019 at 08:30 (1 jaar ago)

  Nogmaals heel veel sterkte benthe had hier een plekje in ons hart gestolen zowel bij mij als mijn dochtertje van 3 ze keek altijd mee met de foto’s.
  Met een brok in mij keel dit gelezen en gewegeweldig al die lieve reacties van iedereen ik hoop dat je hier veel steun uit mag halen.

  Beantwoorden
 43. Angelique van Vliet
  11 februari 2019 at 08:29 (1 jaar ago)

  Wederom en prachtig eerbetoon aan je allerliefste Benthe. Heel mooi hoe je deze laatste week samen hebt mogen beleven. En hoe prachtig kan de kracht van internet zijn.
  Nogmaals heel veel sterkte Natasja.

  Beantwoorden
 44. Mariska
  11 februari 2019 at 08:23 (1 jaar ago)

  Zo vreselijk naar dat dit is gebeurd, maar voor Bethe is het alleen maar beter als ze zoveel pijn heeft.

  Beantwoorden
 45. Jose
  11 februari 2019 at 08:22 (1 jaar ago)

  Weer lees ik met tranen in mijn ogen je blog. Je hebt voorbij jezelf gekeken en alleen maar Benthe’s belang voor ogen gehad, dat is echte liefde. Maar wat zul je haar missen. En wij, je lezers en je jurkenzusjes, zullen haar óók missen.

  Beantwoorden
  • Tonnie van Oosterhout
   11 februari 2019 at 15:12 (1 jaar ago)

   Geweldig Natasaja!! weer een heel mooi verhaal verhaal. en mooie foto,s Benthe is erg gelief d. Dat heeft ze ook verdienf. ❤️Veel liefs xx

   Beantwoorden
 46. Julia
  11 februari 2019 at 07:46 (1 jaar ago)

  Geen worden voor. Tranen rollen over mijn wangen. Ik zie aan de foto’s hoe slecht Benthe eraan toe was. Wat ontzettend moedig van je Natasja. Heel veel respect. Ik hoop dat ik straks ook zo moedig zal zijn.
  Ik zal jullie blog ontzettend missen. Nogmaals heel veel sterkte voor de komende tijd.
  XXX

  Beantwoorden
 47. Caro
  11 februari 2019 at 07:41 (1 jaar ago)

  Wat een mooie laatste ‘just the two of us’. Heb ‘m met wederom een fikse brok in de keel gelezen.

  Beantwoorden
 48. Marije
  11 februari 2019 at 07:33 (1 jaar ago)

  Hoewel ik het echt ontzettend verdrietig vind, vind ik wel mooi hoe je de week bewust alles hebt kunnen beleven en echt afscheid van haar hebt kunnen nemen. Ik heb het 2x geel abrupt moeten doen en dan is de impact zo immens.

  Neem je tijd, laat het verdriet er zijn.

  Beantwoorden
 49. GWO
  11 februari 2019 at 07:32 (1 jaar ago)

  Heel veel sterkte de komende tijd.
  Fantastisch zo n team.
  Jullie waren goed voor elkaar.
  HOORDEN BIJ ELKAAR.

  Nu alleen verder….

  Zal als alle anderen aan je denken in deze lege donkere tijd.

  Ook zonder Benthe is jou Bloq de moeite waard
  vanwege je eerlijkheid en persoonlijkheid.
  Heel veel sterkte

  Beantwoorden
 50. EstherK
  11 februari 2019 at 07:02 (1 jaar ago)

  Ik heb je blog met een brok in mijn keel gelezen. Het klinkt misschien raar, maar wat heb je op een mooie en bijzondere manier afscheid genomen van Benthe. Kan me goed voorstellen dat het daarom ook een heel dierbare week werd. Nogmaals heel veel sterkte met het gemis van Benthe. Ik zal haar ook missen op je foto’s. ♥️

  Beantwoorden
 51. Jori
  11 februari 2019 at 06:47 (1 jaar ago)

  Wat ontzettend mooi al die warme reacties en de stipjesoutfits van al je zusjes….Benthe was er 1 uit duizenden en bij iedereen geliefd.

  Beantwoorden
 52. chucky1012
  11 februari 2019 at 06:16 (1 jaar ago)

  Goedemorgen lieve Natas….
  Nogmaals gecondoleerd….
  Ik wist niet wat ik las en het gemis is groot héél groot ❤️❤️
  Ik weet hoe moeilijk het is om je beste maatje te moeten laten gaan…
  Wat een prachtige foto’s van al die lieve en warme vriendinnen van de fb groep etc….
  Dat er zo goed op je oproep gereageerd werd.
  Respect….

  Ik wens je héél veel sterkte en lieve knuffels

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.