Just the two of us #week32: Paniek met een hele grote P

In de rubriek Just the two of us geef ik je een kijkje in mijn leven, aan de hand van foto’s die ik gedurende de week maak voor Beautyspots en privé.

Afgelopen week begon als een heel normale week zonder al te veel bijzonders op de planning. Maar op donderdagavond moest ik om acht uur met spoed naar de dierenarts, het was kantje boord met Benthe 🙁 En dan bedoel ik ook écht kantje boord…

Just the two of usJust the two of us #week32

Maandag begonnen we de week zoals normaal: op tijd weer op, douchen, aankleden, ontbijten, Benthe uitlaten en nog snel een OOTD-foto maken voor op de Tante Betsy Facebook-pagina. Ik besloot één van mijn mouwloze jurkjes aan te trekken, ’s ochtends nog wel met een vestje eroverheen.

Just the two of usIk had een bestelling gedaan bij de webshop Stip en Bloem, die kwam maandag binnen. Kijk dan wat een feestje om uit te pakken! ♥

Just the two of usIk had een nieuwe tas en portemonnee besteld, in heerlijk vrolijke kleurtjes. De kadootjes kreeg ik erbij omdat ik vanwege de vakantie iets langer op mijn bestelling had moeten wachten dan gebruikelijk ♥

Just the two of us’s Avonds at ik deze heerlijke salade van Albert Heijn, met een stokbroodje uit de oven erbij. Lekker buiten in het zonnetje!

Just the two of usDinsdagochtend zeven uur: klaar voor een nieuwe (werk)dag!

Just the two of usWoensdag was het wat frisser, en besloot ik een jurkje met driekwart mouw aan te trekken. En daaroverheen dit heerlijke lange vest wat ik op de Tante Betsy fandag kocht ♥

Just the two of usVakantietijd @work: het is nu erg rustig, ik denk dat de helft van mijn collega’s afgelopen week op vakantie was. Nog even, en dan ben ik aan de beurt!

Just the two of us’s Avonds kon ik alweer buiten eten, in het zonnetje! Ik vind het heerlijk om na een hele dag op kantoor ’s avonds even te kunnen genieten van de buitenlucht, en probeer daarom echt zo vaak mogelijk buiten te eten, desnoods met een vest aan.

Just the two of usDonderdagochtend begon de dag gewoon saai: lunchpakketje klaarmaken en dan weer op naar het werk!

Donderdag na het werk haalde ik Benthe op, en reden we naar huis. Ongeveer een half uur na het eten werd Benthe een beetje rusteloos, ik dacht dat ze moest overgeven. Dus ben ik naar buiten gegaan met haar, maar ze deed anders dan anders wanneer ze moest overgeven, ze bleef maar drentelen. Ik zag toen ook dat haar buik op een vreemde plek opgezwollen was, en toen sloeg de schrik om mijn hart. Beau heeft ooit een maagkanteling gehad, en dit kwam mij nu te herkenbaar voor. Ik heb de slijmvliezen (tandvlees) van Benthe gecheckt en een paar minuten later nog een keer, en toen ik zag dat ze in korte tijd bleker waren geworden wist ik voldoende… Dus de dienstdoende dierenarts gebeld en met piepende banden richting Etten Leur gereden.

Onderweg ging Benthe steeds harder janken, de paniek was ook bij haar toegeslagen. En toen, vijf minuten voor we bij de dierenarts waren, werd ze stil en lag ze plat op de achterbank. Ik wist even niet wat ik moest doen: stoppen en kijken of ze er nog was, of doorrijden. Maar omdat ik weet dat bij een maagkanteling iedere minuut telt, besloot ik door te rijden, en te bidden dat het niet te laat was…

Bij de kliniek aangekomen kwam Benthe gelukkig weer overeind, en eenmaal binnen bevestigde de dierenarts mijn angstige vermoeden: een maagkanteling… Ik moest haar achterlaten, de dierenarts zou haar onder narcose brengen en eerst met een slang de maag proberen terug te draaien. Als dat niet zou lukken, zou hij meteen gaan opereren, er was geen seconde meer te verliezen. Ik heb Benthe huilend achtergelaten, niet wetend of ik haar nog terug zou zien 🙁

Ik was nog onderweg, toen de dierenarts belde dat hij ging opereren omdat draaien met de slang niet lukte. Inmiddels was ook de milt al flink opgezet, hij vertelde me nogmaals dat hij niet wist of ze het zou gaan redden. Niet alleen de maagkanteling zelf is levensbedreigend, maar ook de vele complicaties die tijdens en vlak na de kanteling kunnen optreden, zijn uiterst gevaarlijk. En toen was het dus wachten tot het telefoontje van de dierenarts kwam. Waarvan ik hoopte dat het zo laat mogelijk kwam, want dat zou betekenen dat de operatie gelukt was.

Uiteindelijk belde de dierenarts om tien uur, dat de operatie gelukt was, maar dat de eerste 48 uur nog erg kritiek zouden zijn. De milt had ook een flinke optater gehad, het was dus allemaal even afwachten hoe ze hieruit zou komen. Als er ’s nachts geen nieuws was, zou hij me vrijdagochtend weer bellen.

Just the two of usJullie begrijpen dat ik ’s nachts niet best geslapen heb. Ik werd ongeveer ieder half uur wakker met de gedachte: een half uur later, en geen telefoontje: ze is er nog! Ik was zó bang dat het alsnog mis zou gaan…

Vrijdagochtend belde de dierenarts me al om half zeven: ze was de nacht goed doorgekomen, maar wilde niet echt goed wakker worden. Hij had sowieso methadon bij moeten spuiten, omdat ze helemaal in paniek uit de narcose kwam. Wat natuurlijk niet zo gek is, als je bedenkt hoe ze in narcose is gegaan, en dan wakker worden in een totaal vreemde omgeving, zonder mij in de buurt… 🙁 Hij ging voor de zekerheid nog bloed prikken en zou me later weer bellen met de uitslag.

Ik besloot om maar gewoon te gaan werken, vooral ook omdat ik in Etten Leur werk, en ik dus dicht in de buurt zou zijn. Ik legde wel eerst de matras beneden, zodat ze daar lekker op kon liggen als ze ’s avonds weer mee naar huis mocht. In de loop van de dag knapte ze gelukkig weer voldoende op, en eind van de middag mocht ik haar ophalen ♥

Just the two of usIk was natuurlijk ontzettend blij dat mijn lieve meisje weer bij me was, maar ik vond het ook wel een beetje spannend. Ik wist nog van Beau dat die de eerste dagen na de maagkanteling erg ziek en zwak was. Ik vond het best eng, omdat ik nu natuurlijk maar alleen was…

Vrijdagavond heeft Benthe veel geslapen, en een klein rondje mee gelopen. Ze mocht die dag alleen nog maar drinken, eten pas de volgende dag. De eerste nacht thuis werd ze vaak wakker, wat niet zo gek was want ze had natuurlijk veel meegemaakt.

Just the two of usZaterdagochtend mocht ze voor het eerst weer eten, en dat ging er goed in! De eerste drie dagen moet ze haar eten verdeeld over vier kleine porties krijgen, en daar was ze het zaterdagochtend nog niet zo mee eens. Volgens mij had ze gerust een volle bak in één keer willen leegeten, hihihi! Een goed teken dus, dat het haar weer smaakt!

Just the two of us Just the two of usDe eerste helft van de zaterdag heeft ze nog veel geslapen. Slapen is alleen maar goed in dit geval, het bevordert de genezing. En de narcose blijft natuurlijk ook nog wel even in haar lichaam, en dat heeft zijn nawerking.

Just the two of usIn de loop van de dag werd ze wat wakkerder, en liep op haar gemakje in huis en de tuin te struinen. Rondjes lopen we nog niet zoveel en niet zo ver, ze kan in de tuin plassen zo vaak als ze wil. Zo kan ze zelf bepalen wat ze wel en niet wil of kan, en dat doet ze uitstekend. Het is tot nu toe een voorbeeldige patiënt hoor!

Just the two of usZaterdagmiddag had ik een afspraak bij de kapper. Mijn ex kwam even kijken hoe het met Benthe was, dus die kon mooi even bij haar blijven in die tijd. Het was hard nodig dat mijn haar geknipt werd, volgens mij is er wel twee kilo af 😉

Just the two of usDe rest van de middag hebben we geluierd en rustig aan gedaan. Ik heb nog een beetje proberen te bloggen, maar er kwam niet zo veel uit mijn vingers en hoofd.

Just the two of usZaterdagavond tegen zeven uur zat ik in de bank met mijn laptop op schoot, proberend een artikel te schrijven. Maar het kaarsje was echt op voor die dag. Ik besloot daarom om gebruik te maken van het feit dat het bed nog beneden lag, en kroop lekker onder de dekens ♥ Ik heb tot half negen geslapen, toen hebben we een rondje gelopen, heb ik een kopje thee gedronken en zijn we lekker gaan slapen. Daar knapte ik wel van op!

Just the two of us Just the two of usZondag heb ik een beetje uitgeslapen tot acht uur, en na het douchen en aankleden hebben we een klein rondje gelopen. Het wandelen doet ze nog erg op haar gemak en heeft ze niet altijd zin in, maar dat geeft helemaal niets. Als ze geen zin heeft, draaien we weer om en proberen we het een paar uur later nog een keer. Dat komt vanzelf weer als ze zich wat beter gaat voelen.

Just the two of usOutfit of the (Sun)day met Benthe op bed op de achtergrond ♥

Just the two of usDe rest van de dag zijn mijn ouders en mijn broer en schoonzus op ziekenbezoek geweest, en heb ik een klein beetje in het huishouden gedaan. Deze week is er weer een bezichtiging, dus het moet wel een beetje netjes zijn. Het bed is weer naar boven gegaan, ik denk dat Benthe daar rustiger slaapt.

Tot en met woensdag ben ik sowieso thuis bij Benthe, en werk ik gedeeltelijk thuis. Super fijn dat mijn manager me die gelegenheid bood! Donderdag komt mijn ex een dagje hier en vrijdag kan ze, mits ze fit genoeg is, naar mijn ouders. Ze kan dus lekker rustig aan op haar eigen tempo herstellen en bijkomen van deze heftige gebeurtenis. Ik vind het zelf ook erg fijn dat ik de eerste dagen nog gewoon bij haar kan zijn, en haar goed in de gaten kan houden. Ik denk dat ik de afgelopen paar dagen wel tien jaar ouder ben geworden. Hopelijk volgende week een wat rustigere editie van Just the two of us! Een fijne week gewenst!

26 Comments on Just the two of us #week32: Paniek met een hele grote P

 1. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  21 augustus 2017 at 10:52 (5 jaren ago)

  Oh pff wat heftig Natasja, ik loop een beetje achter en had wel ergens wat zien voorbij komen maar je blogpost grijpt me enorm aan. Wat ben ik blij om te zien en lezen dat het al weer stukken beter gaat met Benthe en wat fijn dat je er mag zijn voor haar. Dikke knuffels en nog bedankt voor je mooie verjaardagskaart!

  Beantwoorden
 2. Wendy
  18 augustus 2017 at 11:11 (5 jaren ago)

  Pff wat een vreselijke situatie, knap dat je zo koelbloedig bent gebleven. Gelukkig is alles goed afgelopen maar kan me voorstellen dat deze gebeurtenis bij jullie beiden toch nog enkele dagen in jullie lijf zit. Hopelijk nu een relaxere week voor de boeg

  Beantwoorden
 3. Miranda
  16 augustus 2017 at 19:05 (5 jaren ago)

  Echt een hele heftige week voor jou en Benthe, maar gelukkig ligt het ergste weer achter jullie.
  Benthe doet het hartstikke goed, wat een sterke hond is ze toch ♡

  Beantwoorden
 4. Annette
  15 augustus 2017 at 12:21 (5 jaren ago)

  Fijn dat Benthe weer is opgeknapt Natas wat een enorme schrik maar je hebt heel snel en kordaat gehandeld, top.

  Beantwoorden
 5. Moi
  14 augustus 2017 at 19:20 (5 jaren ago)

  Pfff wat schrikken!
  Gelukkig heb je adequaat gereageerd en is de operatie goed verlopen.
  Op de laatste twee foto’s ziet ze er alweer goed uit.
  Hopelijk mag ze nog jaren in goede gezondheid mee 🙂
  Ik geniet altijd enorm van haar foto’s!
  Dikke knuffel voor jullie allebei voor de schrik.

  Beantwoorden
 6. Donna
  14 augustus 2017 at 19:07 (5 jaren ago)

  Benthe toch, lief schatje. Wat ben ik blij dat je op zondag alweer een geweldige pose naast je vrouwtje neer zet.
  Goed van jou Natasja dat je door bent blijven rijden. Pffff.

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  14 augustus 2017 at 17:56 (5 jaren ago)

  Ik vond het zo erg om te lezen, ik weet hoe je er aan gehecht bent 🙁 Gelukkig is ze er nog!! <3

  Beantwoorden
 8. Joyce - LemonyLifeNL
  14 augustus 2017 at 16:55 (5 jaren ago)

  He jeetje wat heftig en schrikken zeg! Ik kan me voorstellen dat je in paniek raakte. Ik moet er niet aan denken dat zoiets met mijn hond of kat gebeurd. Gelukkig gaat het weer de goede kant op met Benthe!

  Beantwoorden
 9. Henderica
  14 augustus 2017 at 15:53 (5 jaren ago)

  Jeetje, heftig zeg. Ik hoop dat het gauw weer beter gaat met Benthe!

  Beantwoorden
 10. Jori
  14 augustus 2017 at 13:28 (5 jaren ago)

  Wat heftig om het zo nog eens na te lezen.Ik hoop dat ik gauw op ziekenbezoek mag komen laat je weten wanneer het uitkomt? En succes met de bezichtiging deze week weer.

  Beantwoorden
 11. Babs
  14 augustus 2017 at 12:45 (5 jaren ago)

  Ik zat ook met vochtige ogen dit te lezen, wat een nachtmerrie! Gelukkig gaat het nu beter. Had Benthe met een volle maag gerend ? Staat míj bij dat ze dan een maagkanteling kunnen krijgen…

  Beantwoorden
  • Natasja
   14 augustus 2017 at 12:55 (5 jaren ago)

   Nee ze had niet gerend met een volle maag. Dat is slechts een van de vele oorzaken van een maagkanteling, maar wel degene die blijkbaar het beste onthouden wordt.

   Beantwoorden
 12. Talitha
  14 augustus 2017 at 11:36 (5 jaren ago)

  Ik heb met je meegelerfd hoor de afgelopen dagen, pfoe wat kun je je dan zorgen maken he. Gelukkig gaat het beter met Benthe en kun je de komende dagen nog bij haar blijven.
  Ik heb het gevoel dat je in de verwerking van de scheiding ook een stap verder bent gekomen nu je dit alleen hebt doorstaan of niet? Het viel me nl direct op dat je schrijft over je ex ipv over Benthes baasje?

  Beantwoorden
 13. Natascha
  14 augustus 2017 at 10:40 (5 jaren ago)

  Och och, die arme Benthe 🙁 Geef haar een dikke knuffel en pootje van me!

  Beantwoorden
 14. chucky1012
  14 augustus 2017 at 10:13 (5 jaren ago)

  Zo dat was schrikken……
  De tranen lopen over mijn wangen….
  Wat zielig en ik hoop dat Benthe goed opknapt en weer beter wordt.
  Zo een lieve en fijne baas heb je dat jij deze week thuis kan werken….

  Heel veel sterkte en beterschap Xoxo lieve knuffels voor Benthe

  Beantwoorden
 15. Marije
  14 augustus 2017 at 10:02 (5 jaren ago)

  Hè bah, wat een drama zeg! Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Fijn dat je manager je bij haar thuis laat blijven. Hopelijk knapt ze deze week helemaal op! Veel sterkte ermee!

  Beantwoorden
 16. Jolanda
  14 augustus 2017 at 09:49 (5 jaren ago)

  Gelukkig dat het weer beter met Benthe gaat! Dat lijkt me behoorlijk schrikken zeg.

  Beantwoorden
 17. Nicole
  14 augustus 2017 at 09:33 (5 jaren ago)

  Poeh,zit het met tranen in mijn ogen te lezen.
  Hoop dat het herstel voorspoedig verloopt.
  Knuffel voor jullie beiden.xxx

  Beantwoorden
 18. Corine
  14 augustus 2017 at 09:19 (5 jaren ago)

  Wat een week, heel erg heftig, ben xo blij dat het nu beter met haar gaat. Als er iets met je huisdier is gaat dat je echt niet in de koude kleren zitten, heel veel sterkte nog voor jullie

  Beantwoorden
 19. Mireille
  14 augustus 2017 at 09:09 (5 jaren ago)

  Ik ben zo blij dat Benthe weer de goede kant op gaat. Wat een hel moet dit voor je geweest zijn. Dikke knuffel en doe allebei maar lekker rustig aan.

  Beantwoorden
 20. Ellen
  14 augustus 2017 at 08:51 (5 jaren ago)

  Ik reageer nooit maar wat een horror zeg, Benthe is de jongste niet meer en dan is het helemaal heel spannend! Gelukkig blijkt ze in topconditie en knapt ze op, ze moet nog heel wat jaartjes samen met jou zijn hoor. Geniet van elkaar!
  Ik heb laatst trouwens bij het water in Dinteloord gewandeld, dat is toch jouw achtertuin? Prachtig daar!

  Beantwoorden
 21. Ellen
  14 augustus 2017 at 08:50 (5 jaren ago)

  Kippenvel!! Ongeveer 3 maanden geleden hebben wij hetzelfde met onze Bo gehad. Ook eerst met een slang geprobeerd maar uiteindelijk gaan opereren, helaas was dit al te laat voor Bo 🙁 De maag was al op verschillende punten zwart van afsterving, onverwachts dus snel afscheid moeten nemen. Fijn dat Bente het wel gehaald heeft x

  Beantwoorden
 22. bychristiana
  14 augustus 2017 at 08:03 (5 jaren ago)

  Arme Natasja:-( Ik kan me goed voorstellen dat de schrik er heel erg in zat. Goed om te lezen dat ze weer de goede kant op gaat. Sterkte, hopelijk is ze gauw weer helemaal de oude!

  Beantwoorden
 23. Marije
  14 augustus 2017 at 07:50 (5 jaren ago)

  Jeetje wat zal je geschrokken zijn. Kan mij voorstellen hoe immems onmachtig je je hebt gevoeld. Gelukkig knapt ze goed op.

  Beantwoorden
 24. Cindy
  14 augustus 2017 at 07:08 (5 jaren ago)

  Wat een schrik, en wat een vreselijke ervaring voor jullie beiden. Dat moment in de auto waarop ze stil werd… moest al bijna janken toen ik het alleen al las.
  Gelukkig is de operatie goed gegaan, en hopelijk gaat het herstel ook goed, maar ik denk van wel. En wat een mazzel dat je het herkende omdat Beau het ook had gehad!
  Fijn dat je thuis kan werken! Rustig aan en dikke knuffel weer voor Benthe!

  Beantwoorden
 25. Romy Merkus
  14 augustus 2017 at 06:14 (5 jaren ago)

  Jee wat een schrik. Wat goed dat je het herkende en gelijk met Benthe naar de arts bent gegaan. Heel veel sterkte en beterschap voor Benthe. Fijn dat je gedeeltelijk thuis kan werken, kalm aan x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.