Just the two of us #week50 – Benthe in de lapjesmand

In de rubriek Just the two of us geef ik je een kijkje in mijn leven, aan de hand van foto’s die ik gedurende de week maak voor Beautyspots en privé.

Afgelopen week was weer een gekke week, mijn planning liep weer helemaal in de soep. Gelukkig had ik naast mijn werk een niet al te drukke agenda, en was er ruimte om in de soep te lopen 😉 Kijk je mee naar de warrige week van Benthe en mij?

Just the two of us
Just the two of us #week50

Begin van de week (volgens mij was het dinsdag?) ontving ik een prachtig pakketje met een Lastminute Kerstcollectie van een heel mooi, luxe merk. Ik laat hem vanmiddag aan je zien!

Just the two of us
Ollie lag al de hele week op bed, zodat Benthe er ’s nachts lekker op kon liggen met haar hoofd (als ze niet op mij ligt, hihihi!). Maar van de week besloot ze dat Beer ook mee naar boven moest. Ze heeft hem zelf naar boven gedragen, helaas had ik geen tijd om een foto te maken. Maar het zag er natuurlijk super schattig uit, hihihi! Nog even en er is voor mij geen plaats meer in bed 😉

Just the two of us
Mijn afspraak van vrijdag ging helaas niet door, dat vond ik erg jammer. Maar omdat er zaterdag een bezichtiging van het huis was, besloot ik om mijn vrije dag wel gewoon op vrijdag te laten staan. Zo kon ik mooi het huis weer helemaal spik en span maken. Benthe genoot vrijdagochtend van het feit dat ze wat langer kon blijven liggen. Lekker ding is het toch… ♥

Just the two of us
Tijdens onze wandeling aan het eind van de ochtend probeerde ik wat mooie foto’s van Benthe te maken. ‘Mooie foto’s’ zei ik Benthe, geen gekke foto’s, hahaha!

Just the two of us
Het was vrijdag heerlijk weer, het winterzonnetje deed goed haar best!

Just the two of us
Tijdens het HEMA Kerstevent had ik meegedaan aan de workshop Kadootjes inpakken, maar ik was inmiddels wel heel nieuwsgierig wat ik nu eigenlijk ingepakt had. Vrijdag maakte ik het open, en ontdekte deze ontzettend leuke snowglobe!

Just the two of us
Vrijdagavond waren we allebei heel erg moe, ik van het poetsen, en Benthe van… Ja waarvan eigenlijk? Ik denk van het lopen 🙂 We gingen op tijd naar bed, want zaterdag hadden we een flinke reis voor de boeg.

We gingen naar Heiloo, naar de osteopaat/dierenarts van Benthe. Na de laatste osteopathische behandeling zag ik geen enkele verbetering, het ging eerder slechter. Bij het wandelen zakt ze regelmatig door haar achterpoten en kan dan niet meer overeind komen. Ze lijkt geen pijn te hebben, maar dat is altijd lastig inschatten bij honden. Na telefonisch overleg besloten we om foto’s van haar rug te maken, om te kijken of daar iets op te zien was wat de klachten veroorzaakt.

Op de foto’s bleek al snel wat de boosdoender is: spondylose. Dit is een vergroeiing van  twee ruggewervelschijven, ze zijn dan als het ware aan elkaar vastgegroeid waardoor ze niet meer soepel kunnen bewegen. Benthe heeft het bij de laatste twee ruggewervelschijven, waar veel zenuwen langs lopen. De klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door een vastzittende zenuw, wat een ontsteking tot gevolg heeft (ik hoop dat ik het allemaal goed uitleg). De dierenarts heeft meteen, omdat ze toch al groggy was door een klein roesje, mesotherapie toegepast. Hiervoor heeft hij eerst wat bloed afgenomen, en dat vervolgens 1 op 1 gemengd met Traumeel in vloeibare vorm. Traumeel is een homeopatische, ontstekingsremmende pijnstiller. Dit heeft hij daarna rechtstreeks op de betreffende plek ingespoten, zodat het direct zijn werk kan doen. Daarnaast krijgt Benthe voorlopig iedere dag Tramueel tabletjes, en gaan we een essentiële olie inzetten. Hij hoopt dat dit, samen met de regelmatige osteopathische behandelingen, haar klachten dermate verlicht dat ze voorlopig niet aan de reguliere pijnstillers hoeft (die vaak weer andere klachten veroorzaken).

Just the two of us
Rond een uur of drie waren we weer thuis, ik was helemaal gaar en had nergens meer zin in. Niet zo gek, ik had er bijna 290 kilometer op zitten. Ik had nog niet geluncht, en deed dat toen met twee appelflappen (niet erg gezond, I know). Benthe lust ook appelflap 🙂

Just the two of us
Ik had al weken zin in shoarma, dat was echt heel lang geleden dat ik dat op had. Ik had het voor zaterdag met de boodschappen mee besteld, maar ik had gerust nog meer gewild!

Just the two of us
Gisteren was ik alleen, Benthe was bij haar baasje. En dus heb ik weer de hele dag vol gas gewerkt voor Beautyspots, ik ben begonnen met een heleboel foto’s te maken. Ik wilde ook nog een nieuwe ‘New in’ video opnemen, maar daar was het helaas veel te donker weer voor.

Just the two of us

Toen de batterij van mijn camera leeg was, heb ik mijn auto flink onderhanden genomen. Eerst van binnen gestofzuigd en gezeemd, en daarna de buitenkant ontdaan van de dikke laag modder die erop zat. Vreselijk, het leek wel een off the road- auto, hahaha! ’s Middags ben ik nog naar het optreden van mijn neefje en nichtje geweest, en ben toen weer verder gegaan voor Beautyspots. Het is altijd ontzettend stil zonder Benthe, maar ik kan altijd wel even flink doorwerken omdat ik tussendoor niet hoef te wandelen. Niet goed voor mijn stappenteller, maar goed… Gelukkig zie ik haar vanavond weer, en is ze komend weekend weer gewoon lekker bij mij ♥

Deze week is het op het werk denk ik nog even flink druk, het worden de bekende laatste loodjes voor Kerst. Volgende week werk ik twee dagen, en kunnen Benthe en ik dus nog een beetje vakantie houden. Verder heb ik voor deze week niet zoveel plannen, we gaan ons langzaam op maken voor Kerst. Ben jij al helemaal klaar voor Kerst, of kun je niet wachten tot het weer voorbij is?

17 Comments on Just the two of us #week50 – Benthe in de lapjesmand

 1. Cindy
  19 december 2016 at 21:00 (6 jaren ago)

  Wat een leuke foto’s weer, wat is Benthe toch een schatje. En leuk dat ik je even gesproken heb zaterdag, en Benthe i.r.l. kon zien. In het echt is nog knapper 😉
  Hopelijk slaat de behandeling aan, ik ga duimen!
  En weet je wat? Volgende week om deze tijd is kerst alweer bijna voorbij, hoe heerlijk is dat!

  Beantwoorden
 2. Talitha
  19 december 2016 at 19:05 (6 jaren ago)

  Dikke beterschap knuffel voor Benthe, hopelijk helpen de behandelingen en de traumeel.

  Beantwoorden
 3. Marguerita
  19 december 2016 at 18:44 (6 jaren ago)

  Beterschap voor Benthe! Wat een ontzettend gave kerstbal 🙂

  Beantwoorden
 4. Manon
  19 december 2016 at 17:47 (6 jaren ago)

  Hopelijk gaat de behandeling helpen!

  Beantwoorden
 5. Sylvia
  19 december 2016 at 11:43 (6 jaren ago)

  Veel beterschap voor Benthe, ik duim dat ze baat heeft bij deze behandeling!
  Ik heb al vakantie, dus kunnen lekker toewerken/leven naar Kerst, maar wel lekker rustig aan.

  Beantwoorden
 6. Natascha
  19 december 2016 at 11:28 (6 jaren ago)

  Wat een productieve week heb jij gehad zeg! Ik vind Benthe alleen wel heel erg sneu 🙁 ik hoop voor haar dat dit werkt. Jij nog succes met de laatste loodjes en een knuffel voor Benthe!

  Beantwoorden
 7. Babs
  19 december 2016 at 10:37 (6 jaren ago)

  Beterschap voor Benthe! Mijn hond had dat ook, zag er altijd zo zielig uit.Wat kijkt Benthe grappig op die foto!

  Beantwoorden
 8. Miranda
  19 december 2016 at 10:37 (6 jaren ago)

  Beterschap lieve Benthe ♡
  Door het concert ben ik helemaal in de kerstsfeer gekomen.
  Tijd om te gaan bedenken welke boodschappen er nog gedaan moeten worden en m’n digitale kerstkaart te gaan ontwerpen 🙂
  Succes deze week en veel liefs X

  Beantwoorden
 9. Roos
  19 december 2016 at 10:11 (6 jaren ago)

  Toi toi toi voor Benthe, hoop dat de middeltjes gaan helpen en dat het weer wat beter mag gaan. Wat erg dat het zo snel gaat dat ze door haar pootjes zakt. Ik wens jullie vast hele fijne dagen toe, heb nog helemaal geen idee dat het bijna kerst is, de tijd gaat zo snel. Fijne week X

  Beantwoorden
 10. Colinda
  19 december 2016 at 09:33 (6 jaren ago)

  Klaar voor krest wel. Op een paar kleine boodschappen en we houden het rustig. Op mijn werk is het al druk genoeg de komende dagen. Nog twee verplichte afspraken en verder zie ikmwel. Gelukkig kan er nog wat aan de aandoening van bente gedaan worden. Hoop echt dat het goed helpt. Fijne week voor jullie

  Beantwoorden
 11. Nicole
  19 december 2016 at 09:22 (6 jaren ago)

  Sterkte voor Benthe!Hopelijk heeft ze baat bij de behandeling.

  Ik heb wel zin in kerst maar ben altijd blij als de heisa in januari weer voorbij is.
  Heeft denk te maken met het feit dat ik met de feestdagen moet werken.
  Doe dat al bijna 25 jaar maar heb er de laatste jaren meer moeite mee dan vroeger.
  Dus laat januari maar komen!!

  Fijne week!

  Beantwoorden
 12. Mariëlle
  19 december 2016 at 09:20 (6 jaren ago)

  Ach gerum beestje toch! Onze eerste hond is overleden aan een hernia, die kwam toen INEENS opzetten. Dus ik ben blij dat jij nu wel al weet wat het is en dat er gewerkt wordt aan het probleem!

  Beantwoorden
 13. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  19 december 2016 at 09:19 (6 jaren ago)

  Op de eerste plaats heel veel beterschap voor Benthe. ik hoop dat het allemaal helpt.
  Aan een kant heb ik zoiets hellup het is zaterdag kerstmis en aan de andere kant doe ik het lekker rustig aan. Mijn lijf heeft rust nodig dus die neem ik ook. Wij doen niks speciaals, alleen kerstavond komt dochterlief met haar vriend eten en kijken we altijd ‘All you need is love’ samen en tussendoor pakken we kado’s uit, heerlijk relaxed.
  Voor de rest van kerst brengen manlief en ik tegenwoordig onze kerst heerlijk relaxed door voor de tv in bed of op de bank. Ik zorg dan voor de catering, maar geen hoogstandjes dus lekker gewoon doen en samen genieten. De rest van de week heb ik vrij en ga ik eindelijk Tante ontmoeten yihaaaa! Samen met Hilde ga ik staan stuiteren bij de fotoshoot van het winter 2017 seizoen…poink poink poink.
  Heb een fijne week! Dikke knuffels van Susan

  Beantwoorden
 14. Anke
  19 december 2016 at 09:09 (6 jaren ago)

  Beterschap lieve Benthe!

  Beantwoorden
 15. Mireille
  19 december 2016 at 07:32 (6 jaren ago)

  Oh ik hoop dat de behandeling Benthe gaat helpen. Hier nog vijf dagen heel druk en dan kerst.

  Beantwoorden
 16. marije
  19 december 2016 at 06:34 (6 jaren ago)

  Aah wat heftig voor Benthe. Hopelijk gaat deze behandeling voor verlichting zorgen. Sterkte met de laatste loodjes deze week.

  Beantwoorden
 17. chucky1012
  19 december 2016 at 06:13 (6 jaren ago)

  Jeetje wat erg voor jullie dat Benthe zo ziek is.
  Ik hoop dat de behandeling en medicatie die ze had gehad en nu krijgt goed aanslaat.
  Zo zielig om een huisdier ziek te zien.

  Beterschap en sterkte Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.