Kakkerlakjes op je deurmat?

Kakkerlakjes vinden op je deurmat… liever niet zal je denken. Het is gelukkig ook geen echte kakkerlak, maar een Kakkerlakje, een lief klein boekje die je kunt versturen per post. De aantrekkelijk geïllustreerde boekjes hebben uiteenlopende thema’s en bevatten korte verhalen, gedichten of recepten, verdeeld over de categorieën literatuur, culinair, jong en poëzie. Er is voor elke gelegenheid wel een passend boekje te vinden. Perfect om iemand mee te verrassen.

Kakkerlakje

Kakkerlakjes: een schot in de roos

Vorig jaar introduceerde Uitgeverij Loopvis de Kakkerlakjes en dit bleek een schot in de roos. De boekjes gaan als warme broodjes over de toonbank. En logisch, want wie wil er niet een origineel cadeautje vinden in de brievenbus?! Elk Kakkerlakje heeft verstuurallure, net als kaarten in een kaartenrek. Denk aan verhalen en gedichten om iemand een hart onder de riem te steken, iets over jarig, ziek of verdrietig zijn. Over de dood van een familielid of huisdier, over verhuizen, vrienden (of het gebrek eraan) en natuurlijk over de liefde.

KakkerlakjesWaarom een Kakkerlakje?

Marije Sietsma, eigenaresse van Uitgeverij Loopvis is het brein achter de kleine Kakkerlakjes. Waarom deze naam? Marije vertelt: “Omdat de naam enorm goed blijft plakken, omdat ze zich net zo hard verspreiden als Kakkerlakken dat kunnen én als een ode aan de onuitroeibaarheid van creativiteit.” Kakkerlakjes zijn mooi en hebberig makend, maar vooral ook een fantastische manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met poëzie, schrijvers of illustratoren. Marije: “De uitgeverij werkt met gevestigde namen én met jong talent. Zo helpen de grote namen de jonge makers in het zadel, blijven de boekjes verrassend en origineel én bieden we starters een mooi platform.” De boekjes zijn rijk geïllustreerd, duurzaam gedrukt in Nederland en gebonden met een cahiersteek, zodat je echt iets bijzonders in handen hebt.

Nieuwe releases

 • Jong 09: Goedemorgen poes
  Het eigenzinnige karakter van onze favoriete huisgenoot, liefdevol in beeld gebracht door Mies van Hout. Met prachtige poezenpoëzie van diverse dichters.
 • Jong 10: Morgen als ik beter ben
  Een poëtisch verhaal over alles wat je weer kunt doen, als je niet meer ziek bent en in bed moet blijven. Geschreven door Sesamstraatschrijfster Floortje Schoevaart, met illustraties van beeldend kunstenaar, schrijver en illustrator Sandra de Weijze.
 • Literatuur 09: Na je tachtigste
  Een verhaal over ouder worden, loslaten en opnieuw de liefde vinden, geschreven door romanschrijver Ricus van de Coevering. Met krachtige illustraties van debuterend illustrator Michelle Wagenaar.
 • Literatuur 10: Ulysses
  Derde in een reeks wereldklassiekers. Eerder verschenen Pride & prejudice en De toverberg. Allemaal geïllustreerd en bewerkt door dezelfde jonge striptekenares Emma Ringelding.

Kakkerlakjes

 • Poëzie 09: Het is over
  Musicaltekst van Annie MG Schmidt over een verlaten vrouw. Een lied over de (veer)kracht van de verlatene, prachtig geïllustreerd door Hannes Schievink, student illustratie in Zwolle.
 • Poëzie 10: Tweemaal zeven bloemen
  Een boekje vol bloemige haiku’s. Ideaal voor bij – of in plaats van – een bos bloemen. Om iemand te bedanken, te geven bij een afscheid of als spijtbetuiging.

Kakkerlakjes

 • Culinair 09: When life gives you lemons
  Voor al die keren dat het leven je opzadelt met een portie ellende, staat dit Kakkerlakje vol handige tips en recepten om die zurigheid in te zetten voor iets fijns… En bedenk: zonder zuur zou zoet lang zo lekker niet zijn.
 • Culinair 10: Gezellige hapjes
  Met de recepten in dit boekje kun je het ALTIJD gezellig maken. Ook als je alleen bent. Allemaal vrolijk gepresenteerd door Eefje Wentelteefje, het geesteskind van illustrator en theatermaker Jeroen de Leijer.

Verkoopinformatie

De Kakkerlakjes kosten € 6,99 per stuk (incl. envelop). Kijk op de website voor meer informatie over de boekjes en de uitgegeven titels. Er verschijnen tenminste vier keer per jaar nieuwe titels in de Kakkerlakreeks. De boekjes en overige producten van Loopvis zijn verkrijgbaar bij diverse boekhandels, cadeauwinkels en natuurvoedingszaken door het hele land. Je kunt ook langskomen in de Loopviswinkel in Arnhem (Klarendalseweg 155) of bestellen via de webshop van Nozelheden.

4 Comments on Kakkerlakjes op je deurmat?

 1. Jelma
  13 februari 2020 at 16:34 (2 jaren ago)

  Wat zien die er leuk uit: even op de website gegluurd. Om te onthouden voor een moment waarop er iets meer dan een kaartje van toepassing is!

  Beantwoorden
 2. Wilma Rommelse
  13 februari 2020 at 09:08 (2 jaren ago)

  Leuk, wat uitgebreider dan een kaartje ❤️

  Beantwoorden
 3. Marjon
  13 februari 2020 at 08:50 (2 jaren ago)

  Wat leuk! Klinkt als een heel grappig en mooi klein kadootje!

  Beantwoorden
 4. Caro
  13 februari 2020 at 08:19 (2 jaren ago)

  Hee wat leuk! Dat je de kakkerlakjes in de etalage zet. Dochter van onze beste vrienden, Emma Ringelding, is één van de illustrators❤️ Ik heb thuis een hele vroege Ringelding in huis, uit haar zeg maar ‘naïeve periode’ (vertaling: heerlijke kleutertekeningen).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.