Karaja make-up

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik kennis maakte met Karaja make-up. Om precies te zijn tijdens de Beauty Beurs, begin april. Ik heb toen een prachtige goodiebag met producten meegekregen, die ik al snel op de foto heb gezet. Een review schoot er echter steeds bij in, maar de producten zijn echt té mooi om niet over te schrijven. Dus nu besloot ik dat ik alle andere producten aan de kant schoof, en jullie wat meer ga vertellen over dit Italiaanse make-up merk!

Karaja

Karaja make-up

Hoewel ik de afgelopen jaren al heel veel make-up merken heb leren kennen, had ik van Karaja nog nooit gehoord. Maar dat is het leuke van bloggen (één van de leuke dingen): je blijft steeds nieuwe merken ontdekken! Karaja maakte op de Beauty Trade Special meteen al een goede indruk op mij. Mooie verpakkingen, goede kleurranges en een uitgebreide collectie.

Karaja make-up is in 1985 in Italië opgericht, het is een merk wat zich op vrouwen van alle leeftijden richt. Bij de productie wordt niet alleen gekeken naar het decoratieve aspect van make-up, maar ook naar de gezondheid van de huid. De kwaliteit en effectiviteit van de producten staan altijd voorop, alle producten zijn hypoallergeen en dierproefvrij. Je vindt de producten van Karaja bij schoonheidssalons, kapsalons en via de eigen webshop.

Na deze korte introductie is het dan nu echt tijd om naar de producten te gaan kijken. Ik ontving een mooie selectie, een uitstekende manier om echt goed kennis te maken met het merk!

KarajaKaraja Instant Glow Skin Illuminator Primer

Voor een stralende huid, dankzij de bijzonder kleine pareldeeltjes die het licht opvangen en verspreiden, met een delicaat optisch effect. Het houdt de eerste tekenen van vermoeidheid tegen terwijl de huid er glad en egaal uit gaat zien. Het product kunt u alleen gebruiken voor een licht parelend resultaat of u brengt het aan onder de foundation, voor een heldere en natuurlijke look. Het is verrijkt met vitamine E, zonnebloemolie en jojoba-olie. Met name geschikt voor de gecombineerde/droge huid.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste paar jaar geen hele uitgebreide dagelijkse make-up routine meer heb. Maar bij een complete make-up look, dus inclusief een uitgebreide ooglook, bronzer, highlighter etc. vind ik dat een product als dit niet mag ontbreken. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je make-up mooier en langer op je gezicht zit. Het geeft je huid ook een prachtige, natuurlijke glow die je er direct frisser uit laat zien.

Instant Glow heeft een hele fijne vloeibare textuur die zich mooi en makkelijk laat aanbrengen en verdelen. Je zou dit product zelfs zonder foundation eroverheen kunnen gebruiken, als je een droge huid hebt. Ik heb van mezelf al genoeg glow 😉 dus voor mij moet er echt wel een foundation en/of poeder overheen.

KarajaIk vind het resultaat van Instant Glow echt heel erg mooi, zeker in combinatie met de foundation die ik hieronder laat zien. Aan het eind van het artikel laat ik een complete make-up look met alle producten zien!

Instant Glow is verkrijgbaar in twee kleuren en kost € 20,95.

KarajaStop Shine Matt Foundation

De stopshine heeft een licht, zijdeachtige textuur en is onzichtbaar op de huid. Het is niet nodig om een gezichtspoeder over de foundation aan te brengen. Zijn speciale formule garandeert een mat, long-lasting en zuivere laag die de huid laat ademen. Het is olie vrij en waterproof en daardoor ideaal voor sportieve types. Geschikt voor de vette huid.

Stop Shine klinkt perfect voor mijn huid, welke zeker in de loop van de dag wel wat glimmend oogt. Ook de textuur spreekt mij erg aan: een foundation die licht aanvoelt en onzichtbaar is op de huid.

Stop Shine heeft inderdaad een aangename textuur, die vrij vloeibaar is. Hij laat zich goed en mooi over de huid verdelen. Ik gebruik hierbij het liefst een platte foundationkwast, dat werkt het prettigst.

KarajaHet resultaat op mijn hand is niet helemaal het beste voorbeeld, hier had ik gewoon véél te veel foundation voor dit kleine stukje huid. Op mijn gezicht is het effect beter te zien:

(op de eerste foto draag ik niets op mijn gezicht, op de tweede foto draag ik de primer en de foundation)

Ik vind het resultaat erg mooi en natuurlijk. De foundation bedekt de rode plekjes en vlekjes in mijn gezicht, en geeft haar een natuurlijke matte finish. De dekking is medium, en dat vind ik helemaal prima. Wil je een meer dekkend effect, dan kun je gewoon nog een tweede laagje aanbrengen.

Stop Shine is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren en kost € 21,30.

KarajaKaraja Cover Excel Concealer

Zachte en romige waterproof concealerstick. Verdoezelt wallen, kleurverschillen, schaduwvlekken en kleine oneffenheden op een natuurlijke wijze. Bevat een hoog gehalte van Vit. E, Sojaboonolie en goudsbloem en het herstelt en beschermt de oog omtrek, zodat de gelaatstint er weer fris en stralend uit ziet.

Ook voor een concealer geldt dat ik deze niet dagelijks gebruik. Maar als ik echt een uitgebreide make-up look maak, mag deze zeker niet ontbreken. Het verbergt eventuele kringen en/of wallen onder je ogen en geeft je direct een frissere oogopslag.

Cover Excel is een stick, die je direct aanbrengt onder je ogen, en op de plekjes waar je kleine oneffenheden wilt verbergen. Vervolgens werk je de concealer met je vingertop verder uit.

KarajaIn eerste instantie voelt Cover Excel een beetje droog aan. Maar door de warmte van de huid wordt de concealer romiger, waardoor hij zich goed laat verwerken.

Het resultaat is ook hier weer mooi natuurlijk. Ik gebruikte tot dusver eigenlijk altijd vooral vloeibare concealers, maar als je er een beetje aan gewend bent, is dit gewoon ook een heel makkelijke manier.

Cover Excel is verkrijgbaar in maar liefst 14 kleuren en kost € 14,70.

KarajaTone on Tone Fixatiegel

Tone on Tone is een fixatie voor wimpers en wenkbrauwen met gekleurde of transparante gel om de wimpers te versterken. Als basis onder mascara aan te brengen. Brengt tevens de wenkbrauwen in vorm en/of voegt een vleugje kleur toe. Universeel product geschikt voor zowel wimpers als wenkbrauwen!

Hoewel ik meestal een potlood gebruik om mijn wenkbrauwen meer vorm te geven, is dit ook een héél makkelijke en snelle manier. Echt bijtekenen kun je natuurlijk niet met alleen deze gel, maar je wenkbrauwen krijgen wel meteen meer kleur, ogen voller en blijven mooi op hun plek door de fixatiegel.

Tone on Tone Fixatiegel is verkrijgbaar in deze en een transparante variant, en kost € 12,70.

KarajaRouge Cream Lipstick

Rouge cream lipstick is een product met crème-achtige structuur, die zeer prettig aanvoelt. Het kleurpigment is verfijnd met een lichte glans erin. Het is een zeer comfortabele lipstick met bijenwas tegen droge lippen.

KarajaMijn hart maakte een klein vreugdesprongetje toen ik de Karaja Rouge Cream Lipstick openmaakte. Red, mijn favoriete lipstick kleur!

De lipstick voelt inderdaad heel comfortabel aan, zowel bij het aanbrengen als eenmaal op mijn lippen. Door de crèmige textuur slijt hij wel iets sneller van mijn lippen dan een matte lipstick, maar dat is eigenlijk altijd zo bij crème lipsticks. Verder is het gewoon een beauty van een lipstick, met een prachtige pigmentatie. De swatch zie je hieronder, samen met de lipgloss.

Rouge Cream Lipstick is verkrijgbaar in 18 kleuren en kost € 13,30.

KarajaSweet Elixir Lipgloss

Deze kalmerende geurende lipgloss geeft vorm en volume aan de lippen. De wetenschappelijk bewezen anti-age werking imiteert het effect van hyaluronzuur injecties dankzij een mix van plantenextracten (Portulaca Pilosa + Vit. E).

Eerlijk: een lipgloss is niet zo aan mij besteed. Ik houd nu eenmaal van een pittig kleurtje op mijn lippen, en de meeste lipglosses zijn transparant of sheer. Ik heb deze Sweet Elixir Lipgloss dan ook maar één keer gedragen, puur om het gevoel op mijn lippen te ervaren. Hij voelt comfortabel en plakt niet. Maar voor mij is het gewoon te weinig kleur.

KarajaHierboven zie je de swatches van zowel de lipstick als de lipgloss ♥

Sweet Elixir lipgloss is verkrijgbaar in 11 kleuren en kost € 16,80.

KarajaShe’s got the look

Natuurlijk maakte ik ook een complete look met alle Karaja producten. Favorieten van mij zijn de primer en foundation, de concealer en de lipstick. Je ziet op de foto’s dat de foundation en primer mijn huid een prachtige egale look geven, ik ben echt onder de indruk. En de lipstick: tja, ik ben nu eenmaal #teamrodelipstick 🙂

De producten van Karaja zijn verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons en kapsalons (klik hier voor een overzicht van de verkooppunten), of via de Nederlandse webshop. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Karaja make-up

 1. Miranda Aerts
  11 januari 2020 at 19:31 (9 maanden ago)

  Mooie look! 🙂

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  11 januari 2020 at 09:19 (9 maanden ago)

  Wat een mooie look heb je gemaakt Natasja, je bent daar echt goed in. Ik vind de rode lipstick natuurlijk prachtig. En ik ben ook wel heel benieuwd naar de primer. Ik zoek eigenlijk altijd twee dingen in een primer; hydratatie en ‘glow’, dit zou dus denk ik ook wel iets voor mij zijn.

  Beantwoorden
 3. Natascha
  10 januari 2020 at 11:52 (10 maanden ago)

  Wat een leuk merk! Jammer dat ik er afgelopen keer niet bij kon zijn want op die beurs kun je inderdaad altijd toffe, onbekendere merken ontdekken. De foundation maakt mij wel heel nieuwsgierig, en die rode lipstick? Jaaa, staat je natuurlijk fantastisch!

  Beantwoorden
 4. Corine
  10 januari 2020 at 09:45 (10 maanden ago)

  Mooi hoor, ga het misschien ook eens proberen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.