Karine Jackson 100% Natural Hair Care blended by Beauty Kitchen

Een tijdje geleden ontving ik een persbericht waar mijn Beautybloggershart heel snel van ging kloppen. Een complete haarverzorgingslijn die 100% natuurlijk is. Met producten die het haar effectief verzorgen, herstellen en beschermen. Een lijn die bovendien mede ontwikkeld is door Jo Chidley, oprichtster van één van mijn favoriete merken Beauty Kitchen. Samen met haar vriendin Karine Jackson, award-winning kapper en hoofd van The Fellowship for British Hairdressing ontwikkelde Jo een 100% natuurlijke, duurzame én professionele haarverzorgingslijn voor dagelijks gebruik. Ik mocht drie producten uit deze lijn testen en vertel je er in dit artikel uitgebreid over!

Karine Jackson

Karine Jackson 100% Natural Hair Care blended by Beauty Kitchen

De producten uit de Karine Jackson haarverzorgingslijn zijn verrijkt met het innovatieve Protec7™ complex met Abyssinian Oil, fytosterolen en sapote-olie, dat een gezonde haargroei stimuleert en zorgt voor glanzend, mooi en veerkrachtig haar. Dankzij Beauty Kitchen’s duurzame visie heeft de complete haarverzorginglijn gepre-cyclede verpakkingen en duurzame etiketten, bedrukt met milieuvriendelijke inkt.

Jo en Karine hebben, gedreven door hun passie om natuurlijke innovaties te ontwikkelen die écht werken, een productlijn ontwikkeld die zeven klinisch bewezen effecten voor haar en hoofdhuid biedt, waaronder UV-bescherming, hittebescherming, glans, herstel en bescherming tegen milieustress.

Karine JacksonThe Volumiser – Dry Shampoo (€ 13,50 30 gr)

Sprenkel een kleine hoeveelheid van de poeder bij de haarwortels en masseer in voor een opgefriste coupe met volume!

Ik begin met het product uit de Karine Jackson haarverzorgingslijn waar ik het minst mee heb, The Volumiser. Niet omdat het niet goed werkt, maar omdat ik eigenlijk nooit een droogshampoo gebruik. Ik heb hem uiteraard wel getest, maar kan hem dus niet vergelijken met hoe andere droogshampoos werken op mijn haar.

Karine JacksonThe Volumiser Dry Shampoo bevat slechts twee bestanddelen: rijstzetmeel en Glyceryl caprylate, een plantaardige co-emulgator. Dit herstelt de vetbalans en werkt daarnaast vochtregulerend en vochtbindend. Rijstzetmeel heeft een sterk absorberend vermogen, en is daardoor erg geschikt om het vet rondom de haarwortels op te nemen en je coupe op te frissen.

Karine Jackson Karine JacksonThe Volumiser zit verpakt in een handig kartonnen strooibusje. Naar wens kun je de opening draaien naar één groot gat, of een kleinere doseeropening. Kleine tip: zorg dat The Volumiser niet te vochtig staat, anders kan het poeder gaan klonteren.

Karine JacksonGebruik en werking

Je brengt een kleine hoeveelheid van The Volumiser aan bij de haarwortels en masseert dit in, net alsof je je haar met een gewone shampoo wast. Begin met een kleine hoeveelheid, je hebt echt minder nodig dan je denkt. Na het inmasseren kun je je haar stylen zoals gebruikelijk.

Het aanbrengen en inmasseren vond ik in het begin wel een beetje wennen, maar zoals ik al zei heb ik maar weinig ervaring met droogshampoo. Als je vaker een droogshampoo gebruikt, zal dit vast makkelijker gaan. The Volumiser van Karine Jackson geeft mijn haar inderdaad lekker volume. Niet dat ik op dat gebied te klagen heb, maar ik merk toch wel degelijk verschil. Als je fijn of slap haar hebt, is dit denk ik een erg fijne toevoeging aan je haarverzorgingsroutine! En natuurlijk veel beter voor je haar dan andere, niet-natuurlijke droogshampoos.

Karine JacksonThe Balancer – Pre-Wash Hair Vinegar (€ 13,50 150 ml)

Deze diep reinigende en pH-neutrale pre-wash voor elk haartype is gebaseerd op natuurlijke appelciderazijn die een combinatie van goede bacteriën, fruitzuren en azijnzuren bevat. De pre-wash herstelt de pH-waarde van de hoofdhuid en verwijdert overtollige talg waardoor het perfecte milieu voor een gezonde haargroei ontstaat. De toevoeging van het mineraalrijke paardenstaart-extract versterkt de haarvezels en stimuleert de haargroei. Gebruik een maal per week voor het wassen op nat haar.

Karine JacksonEen Pre-Wash, dat kende ik tot dusver alleen van wasmachines. Vroeger dan, want volgens mij doen we tegenwoordig niet meer aan voorwas, toch? Anyway, The Balancer Pre Wash van Karine Jackson gebruik je dus vóór je je haar wast. Je maakt het nat, brengt The Balancer aan met de sprayflacon en masseert het dan in. Daarna laat je het 1 tot 3 minuten inwerken en spoelt je haar daarna uit en wast het met shampoo. Het product belooft de hoofdhuid in balans te brengen en je haar meer te laten glanzen.

Karine JacksonOok The Balancer van Karine Jackson heeft een bijzonder korte ingrediëntenlijst: paardestaartextract en appelazijn. Appelazijn bevat goede bacteriën voor de hoofdhuid en voedingsstoffen voor het haar.  Het zorgt er voor dat de pH-waarde van je haar en hoofdhuid weer in balans komt. Appelazijn zorgt er ook voor dat de haarschubben sluiten, waardoor het meer glans krijgt en gladder wordt. En tenslotte zorgen de antibacteriële en antifungale eigenschappen van appelazijn ervoor dat bacteriën en schimmels die roos verzoorzaken, bestreden worden.

Karine JacksonGebruik en werking

Ik moest de gebruiksaanwijzing wel een paar keer lezen voor ik snapte wat de bedoeling van The Balancer was. Niet dat het nou zo ingewikkeld is, maar we zijn natuurlijk gewend om eerst ons haar te wassen, en dan pas een verzorgend product aan te brengen. En in dit geval gebruik je de Pre-Wash voor je je haar wast (logisch, gezien de naam).

De eerste keer dat ik The Balancer van Karine Jackson gebruikte was op een maandagochtend. Daar stond ik dan, vijf over vijf ‘s ochtends, klaar om te testen. Ik bracht The Balancer aan op mijn haar en oh jeetje, die geur! Het heeft echt een hele sterke azijngeur, dat was wel even wennen (zacht uitgedrukt). Gelukkig rook ik de geur niet meer  zo sterk na het inmasseren van het product, het is vooral bij het aanbrengen even heel sterk. En na het uitspoelen en wassen van mijn haar was de lucht ook uit mijn haar verdwenen.

Over de werking vertel ik zometeen meer, na het volgende product:

Karine JacksonThe Protector – Priming Treatment (€ 15,75 50 ml)

Deze pre-styling primer is ideaal voor iedereen die een stijltang of föhn gebruikt. Masseer de formule na het wassen in het natte haar en voorkom zo dat je haar door hitte wordt beschadigd. De primer is verrijkt met zoete amandelolie, kokosolie en shea butter.

Karine JacksonThe Protector van Karine Jackson beschermt je haar niet alleen tegen hitte (van föhn of bijvoorbeeld stijltang) maar ook tegen andere invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en vervuiling.

Karine JacksonThe Protector bevat ontzettend veel mooie ingrediënten. In tegenstelling tot de vorige twee producten heeft deze wel een lange ingrediëntenlijst. De belangrijkste ingrediënten zijn allerlei verzorgende oliën en boters, zoals Zoete Amandelolie, Kokosolie en Sheabutter. Het product is ook weer 100% natuurlijk.

Karine JacksonGebruik en werking

Je brengt The Protector aan op net gewassen haar. Ik doe dat na het afdrogen van mijn haar, en vóór ik het nog voor een paar minuten in een handdoek wikkel. Zo kan het extra goed inwerken. En als ik daarna mijn haar uitborstel, gaat dat net iets makkelijker. Ik gebruik overigens geen conditioner na het wassen als ik The Protector gebruik.

Karine JacksonThe Protector heeft een heerlijke, tikje zoete geur, ik houd ervan! Ik gebruik 4 à 5 pompjes in mijn halflange, dikke haar. De crèmige formule laat zich goed verdelen door mijn haar en laat geen voelbaar of merkbaar laagje achter. Ook voelt mijn haar niet zwaarder aan als ik The Protector gebruik. Ik föhn en style mijn haar als gebruikelijk.

Het resultaat

Ik ben echt enorm te spreken over The Balancer en The Protector uit deze geweldige Karine Jackson haarverzorgingslijn. Mijn haar glanst meer, heeft meer volume en voelt zachter zonder haar ‘bouncyness’ te verliezen. Sterker nog: het leeft juist meer, en lijkt ook intenser van kleur daardoor. Ik weet niet precies door welke van de twee producten dit resultaat komt, daarvoor had ik ze eigenlijk los van elkaar moeten testen. Maar ja, dan was ik drie maanden verder geweest voor ik deze review kon schrijven. Dus ik blijf ze gewoon allebei lekker gebruiken 🙂

De producten uit de Karine Jackson 100% Natural Hair Care lijn zijn verkrijgbaar bij Holland and Barrett. In de lijn zijn ook nog een shampoo en conditioner, haarolie en een Finisher verkrijgbaar. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on Karine Jackson 100% Natural Hair Care blended by Beauty Kitchen

 1. Evelien
  6 januari 2019 at 20:04 (5 maanden ago)

  Haha, mijn wasmachine heeft wel een voorwasprogramma, maar die heb ik nog nóóit gebruikt — ik zou ook niet weten waar die voor dient, hihi.
  Wat is The Balancer een apart product zeg! En die azijngeur om 05:05, poe, respect hoor 😉 Wat wij bloggers soms wel niet over hebben, hé?!
  Ik ga zeker even kijken als ik bij H & B ben. Ik ben erg nieuwsgierig nu! Ik houd wel van innovatieve producten zoals de Balancer.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  5 januari 2019 at 12:00 (6 maanden ago)

  Interessant artikel en zeer uitgebreid
  De droogshampoo lijkt me zo goed en fijn…

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  4 januari 2019 at 08:17 (6 maanden ago)

  Wat een mooie lijn, met grappige namen 🙂
  Gelukkig ruiken ze niet allemaal naar azijn!

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  4 januari 2019 at 08:07 (6 maanden ago)

  Ik gebruik zelf ook geen droogshampoo. Ik verbaas me altijd weer over die mega enthousiaste reviews van andere mensen die dan zeggen dat ze mega volume krijgen en hun haar een week niet hoeven te wassen. Ik denk dan altijd: HOE DAN? Als ik droogshampoo gebruik, wordt mijn haar juist vet. Ik vind die protector heel interessant klinken.

  Beantwoorden
 5. Marije
  4 januari 2019 at 07:05 (6 maanden ago)

  Wat een bijzondere producten. De Balancer klinkt apart maar zou ik zeker wel een keer willen testen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.