Keune Blow Dry Spray en Texture Cream

Ik heb mijn haar nu ongeeer een jaar halflang, voorheen had ik het altijd kort geknipt. En hoewel ik niet anders meer zou willen, is er wel één dingetje wat me af en toe tegenstaat: het droog föhnen van mijn haar. Omdat ik én dik én veel haar heb, ben ik echt wel een tijdje bezig om het ’s ochtends droog te föhnen. Toen ik hoorde van de nieuwe Keune Blow Dry Spray, die de droogtijd aanzienlijk zou moeten verkorten, was mijn nieuwsgierigheid direct gewekt. Ik mocht hem samen met de (ook nieuwe) Texture Cream testen, en vertel jullie vandaag of het echt werkt!

Keune Blow Dry Spray

Keune Blow Dry Spray en Texture Cream

Keune introduceerde recent vier nieuwe producten die het haar volume, glans en textuur beloven te geven, de dingen wat iedere vrouw natuurlijk wil in haar haar. Naast de Keune Blow Dry Spray en de Texture Cream werden een Thickening Cream (voor een volumeboost) en een Press Wax (een wax spray die het haar textuur én body geeft) geïntroduceerd. Ik vind het een mooie toevoeging aan het assortiment.

Keune Blow Dry Spray

Keune Blow Dry Spray

Een hitte beschermende spray die je haar perfect polijst voor een prachtige glans. De spray laat het haar extra snel drogen tijdens het föhnen.

Keune Blow Dry Spray heeft een ‘Holdfactor’ 3 en een ‘Shinefactor’ 7. Qua houdbaarheid redt hij het dus niet in zijn eentje, ik heb nog wel een ander stylingproduct nodig. Dat kan prima, je kunt de Blow Dry Spray probleemloos gebruiken samen met andere styling producten.

Keune Blow Dry Spray

Na water is Alcohol Denat het tweede ingrediënt op de lijst. Eén van de eigenschappen van alcohol is dat het snel verdampt. Waarschijnlijk is dit bij de Blow Dry Spray één van de ingrediënten die ervoor zorgen dat het haar sneller droog is. Gelukkig merk ik geen negatieve (uitdrogende) effecten van de alcohol, en zitten er ook ingrediënten in de spray die het haar verzorgen. Zo zorgt Panthenol er (door zich te binden aan de haarschacht) voor dat er een glanzend laagje om de haar wordt gelegd, en maakt het het haar anti-statisch. Castor olie geeft het haar een mooie, natuurlijke glans en voedt het haar. Glycerine helpt het haar om vocht vast te houden, en voorkomt dus uitdroging van het haar.

Keune Blow Dry Spray

Je gebruikt Keune Blow Dry Spray als iedere andere stylingspray die je voor het föhnen aanbrengt: je sprayt het (volgens de gebruiksaanwijzing: royaal) op handdoekdroog haar en föhnt het daarna droog en in model.

Wat direct al opvalt, is dat de Blow Dry Spray minder nat aanvoelt dan andere stylingsprays die ik in het verleden gebruikte, ondanks het feit dat ik hem royaal aanbreng. Tijdens het föhnen merk ik, dat mijn haar al veel sneller “losvalt”, waar het normaal gesproken in natte strengen aan elkaar geplakt zit. En ja: het scheelt echt in droogtijd! Ik heb het niet opgemeten met de stopwatch, maar het scheelt echt minuten, wat een heerlijkheid! Doet u mij maar een kratje!

Keune Texture Cream

Keune Texture Cream

Een soepele crème die je haar een zachte textuur geeft met opvallende accenten. Dit product is ideaal voor het stylen en restylen van elke gewenste look.

Als mijn haar droog geföhnd is en ik mijn make-up aangebracht heb, breng ik het verder in model. Dit doe ik enerzijds om het extra hold te geven, maar ook om het ‘gestylede’ effect van het föhnen een beetje af te zwakken, ik houd van een beetje speelsheid in mijn haar. Keune Texture Cream lijkt hier perfect voor!

Keune Texture Cream

Ook in Keune Texture Cream zitten enkele verzorgende ingrediënten zoals Glycerine, Castor olie en Grapefruit-extract, maar deze zitten zo ver onderin de lijst, dat het effect hiervan te verwaarlozen is. Maar goed, ik koop een styling-product voor de styling, verzorging van mijn haar haal ik uit producten als shampoo en conditioner.

Keune Texture Cream

Keune Texture Cream

Keune Texture Cream heeft een flexibele textuur, die minder plakkerig aanvoelt dan ik in eerste instantie verwachtte. Waar je de Blow Dry Spray royaal moet aanbrengen, is de Texture Cream extreem zuinig in gebruik. Pas bij de 5e of 6e keer dat ik hem gebruikte, had ik weinig genoeg gebruikt om niet met vet haar rond te lopen.

ik wrijf de Texture Cream tussen beide handen en breng het vervolgens al knedend aan in mijn haar. De Texture Cream zorgt ervoor dat mijn natuurlijke slag geaccentueerd wordt, en houdt mijn haar de hele dag in model terwijl het toch soepel valt. Ik kan het ook heel makkelijk tussendoor een keertje ‘restylen’ als ik dat wil. Het enige nadeel is het feit dat mijn haar in de loop van de dag toch wat vet wordt, waardoor ik het weer iedere dag moet wassen (ik was net sinds een half jaar overgestapt naar om de andere dag wassen).

Keune Blow Dry Spray

Keune Blow Dry Spray (€ 13,90/200 ml) en Texture Cream (€ 13,60/200 ml) zijn verkrijgbaar bij Keune kapsalons door heel Nederland, klik hier voor meer informatie en de verkoopadressen: klik. Je vindt hier ook handige stap-voor-stap tutorial videofilmpjes.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Keune Blow Dry Spray en Texture Cream

 1. Wojis
  24 april 2015 at 14:15 (7 jaren ago)

  Mooi, het geeft en heel zacht effect, een alles onder controle look.

  Beantwoorden
 2. Sonja
  21 april 2015 at 08:21 (7 jaren ago)

  Lijkt me wel fijn, echter mijn haar is zo dun dat ik meer iets zoek voor megavolume!

  Beantwoorden
 3. Bianca
  21 april 2015 at 07:12 (7 jaren ago)

  Dit is nog een merk wat ik zelf zou willen uit proberen vooral de Blow Dry spray lijkt mij wel wat x

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  21 april 2015 at 06:52 (7 jaren ago)

  Dat klinkt heel goed.
  Mijn kapsel is ook zo droog en omdat het halflang is zit het niet goed in model.
  Castor oil werkt perfect bij pluizig haar en een kroezig kapsel.
  Ik denk dat ik dit maar eens moet gaan kopen.
  Ben er benieuwd naar.
  Zeer duidelijke en goede review.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.