Een kijkje in de kledingkast van Francisca

Vandaag is het weer tijd voor een kijkje in een kledingkast. De kledingkast van Francisca, om precies te zijn. Moeder van vier kinderen, altijd vrolijk en kleurrijk gekleed, en veel van die kleding is zelfgemaakt. Zo ontzettend knap vind ik dat! Mijn moeder maakte vroeger ook veel kleding zelf, maar ik heb niets van die creatieve genen geรซrfd. Nou, hoogste tijd om Francisca het woord te geven, veel lees- en kijkplezier!

KledingkastEen kijkje in de kledingkast van Francisca

Een kijkje in mijn kast? Die wil ik wel geven. Ik ben Francisca, 47 jaar en al 23,5 jaar getrouwd met Marcel. Samen zijn wij ouders van 4 mooie kinderen. Drie zoons in de leeftijd van 22 tot bijna 18, รฉn een dochter van 15.

Kledingkast
Hoe lang draag je al vrolijke jurkjes?

Ik kan mezelf alleen maar herinneren als een fan van kleurrijke kleding. Mijn man noemt me niet voor niets zijn regenboogje. Maar dat jurken favoriet zijn, is eigenlijk nog maar sinds een jaar of 10. De tricot stoffen van nu zijn veel mooier en beter dan voorheen. Dat maakt de jurken veel draagbaarder. En er zijn tegenwoordig prachtige prints die ook na veel wassen mooi blijven.

KledingkastDraag je ook nog weleens een broek, of 365 dagen per jaar een jurkje/rokje?

Ik draag alleen een broek als ik ga sporten of schaatsen, of bijvoorbeeld met de kinderen naar het klimbos ga. Ik ben Christelijk en vanuit mijn principe draag ik het liefst rokken of jurkjes. En nee dat hoeft helemaal niet stijf of donker te zijn. God heeft niet voor niets al die mooie kleuren geschapen, denk en zeg ik altijd.

Heb je een of meer favoriete merk(en)? Zo ja, welk(e)?

Het meeste van mijn kleding maak ik zelf, Designed by Cissie. Ja ook jassen, tassen, omslagdoeken enzovoort. Naaien en haken zijn mijn hobby en grote uitlaatklep/therapie. Af en toe creatief bezig zijn is een must voor mijn brein. Mijn favoriete merken zijn Tante Betsy en King Louie. Lekker kleurrijk en een beetje retro, en daardoor tijdloos en niet standaard.

KledingkastWat is het aller-, aller-, allermooiste jurkje (of rokje) wat in je kast hangt?

Dit setje van de foto is mijn favoriete. Het jasje is van King Louie, uit de nieuwste collectie. Met een rokje van Princess Nomade… Aparte printjes vormen samen een geweldig geheel.

Kledingkast KledingkastHoeveel jurkjes (en rokjes) hangen er in je kast?

Uh iets van 15 jurkjes en zeker 20 rokken. Nooit geweten dat het er zoveel waren, maar nu moest ik tellen 😊 En dan zitten mijn zomer jurken en rokken er niet eens bij 😉

Heb je weleens moeite met kiezen wat je vandaag aantrekt? – Ja soms wel…. Uiteindelijk geeft 1 outfit meestalย  de doorslag… Soms laat ik mijn man kiezen uit 2 setjes als ik het echt niet weet en niet kan kiezen.

Waar moet een nieuw jurkje of rokje aan voldoen om een plaatsje in jouw kast te krijgen? – Kleurrijk, het moet het juiste model zijn, en het moet lekker zitten. Ik deed vorig jaar een kleur- en stijladvies. Dat helpt mij heel goed om de voor mij juiste kleur en het juiste model te kiezen. Niet goedkoop, maar het is het geld zeker waard!

Word je kritischer naarmate je langer jurkjes draagt?

Ja vooral over de prijs. Ik kan ze prima zelf maken, maar soms koop ik wat in de sale, zoals laatst bij Tante Betsy, twee mooie jurken voor een prijs waar ik zelf niet eens stof voor kan kopen. Ik vind dat de jurken op o.a marktplaats zo duur worden, dat ik dan denk: voor die prijs wacht ik liever op de sale of maak zelf wat.

KledingkastTja en natuurlijk horen bij die fleurige jurkjes ook fleurige vestjes en panty’s, schoenenย  en hemdjes.Die zie je op deze foto’s!

Francisca, wat ontzettend leuk dat je ons wat meer wilde vertellen over je prachtige verzameling vrolijke jurkjes! Heel erg bedankt dat je aan deze rubriek wilde meewerken ♥

7 Comments on Een kijkje in de kledingkast van Francisca

 1. chucky1012
  17 februari 2018 at 11:19 (4 jaren ago)

  Zo leuk om van deze dame haar kledingstijl te weten….
  Lekker keurrijk.

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Francisca
   17 februari 2018 at 15:27 (4 jaren ago)

   Dank je

   Beantwoorden
 2. Mireille
  17 februari 2018 at 09:40 (4 jaren ago)

  Zo leuk deze artikelen. En wat knap dat je veel zelf maakt Francisca. Bij mij is het net als bij Natasja, mijn moeder maakte heel veel kleding zelf en ik bak er niks van.

  Beantwoorden
  • Francisca
   18 februari 2018 at 07:24 (4 jaren ago)

   Mijn moeder maakte ook veel zelf. Van haar heb ik het geleerd

   Beantwoorden
 3. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  17 februari 2018 at 07:20 (4 jaren ago)

  Oh wat een leuk kijkje in je kledingkast Francisca en wow ook je topjes, vestjes, panty’s en laarzen in alle kleuren van de regenboog. I love it en zo ziet dat bij mij ook uit (nou ja zo ongeveer ;)).
  Wat een lieve koosnaam van je man, dat zegt veel over jullie relatie. De jurkjes staan je prachtig en inderdaad God heeft zoveel mooie kleuren geschapen en er is niks leukers als er zelf vrolijk gekleed bij te lopen.
  Dat geeft jezelf een fijn gevoel maar ook je omgeving wordt er vrolijk van. Geniet er heerlijk van! Knuff!

  Beantwoorden
  • Francisca
   18 februari 2018 at 07:25 (4 jaren ago)

   Bedankt voor je lieve reacties. En inderdaad ik voel me fijn in al die mooie kleuren.

   Beantwoorden
 4. Marije
  17 februari 2018 at 06:55 (4 jaren ago)

  Wat een lieve bijnaam “regenboogje”. Past zeker bij je stijl

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.