Een kijkje in de kledingkast van Hester

Kijken jullie inmiddels ook zo uit naar een nieuwe aflevering van ‘Een kijkje in de kledingkast van…’? Gelukkig is het vandaag weer zo ver, dit keer mogen we meekijken in de kledingkast van Hester. Een dame die haar mooie verzameling jurkjes steeds weer heel mooi weet te combineren!

kledingkastEven voorstellen!

Hallo lieve dames, Ik ben Hester Rapp-van der Kooij, geboren in Amsterdam, opgegroeid in Velp bij Arnhem en na mijn studie in Amsterdam ben ik verhuisd naar Duitsland.

Dat was in 1995. Ik heb hier van noord tot zuid op veel verschillende plekken gewoond en ben uiteindelijk in Steinheim am Albuch in Baden- Württemberg beland. Mijn woonplaats ligt in een echte meteoorkrater. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, Daniel (12) en Juliane (10). Zij worden tweetalig opgevoed. Ik werk in de “regionale ontwikkeling” en doe verder ook veel vrijwilligerswerk. Ik kan gewoon niet stilzitten. Ik ben een echte regelneef.   (-:

kledingkast kledingkastHoe lang draag je al vrolijke jurkjes?

Ik droeg altijd al vrolijke en kleurige kleding, maar ben zo´n 5 jaar geleden begonnen met de jurkjes. Grappig genoeg was de aanleiding een rokje van Zand Amsterdam, dat ik op mijn veertigste kreeg van mijn schoonzus. Een paar jaar later zag ik in een dorp zo´n 30 kilometer verderop een rek met Zand-rokken buiten staan. Dat maakte me nieuwsgierig en zo leerde ik Kerstin kennen. Zij heeft twee kledingwinkels in Göppingen met veel vintage kleding en ook Nederlandse merken. Het eerste wat ik kocht was een rok van Zand, maar al snel volgden jurkjes van Blutsgeschwister, Vive Maria en King Louie. Verder heb ik ook Lien en Giel, Surkanya, en Mademoiselle YéYé. Grappig is, dat zowel Blutgeschwister als ook Mademoiselle YéYé uit Stuttgart komen. Dus ik zit maar 85 kilometer van de oorspronkelijke “geboorteplaats” van deze merken vandaan. Ik heb ook drie jurkjes van Tante Betsy, die ik allemaal in Nederland gekocht heb. Hier kan ik Tante Betsy helaas niet kopen.

kledingkastDraag je ook nog weleens een broek, of 365 dagen per jaar een jurkje?

Ik draag nog wel eens een broek. Het liefst een Marlène broek (ik heb er 2) of een spijkerbroek. Ook heb ik een paar Jumpsuits. De broeken draag ik meestal als ik in de tuin werk, mijn kinderen naar een sporttoernooi begeleid of als het hier erg winters is. Tussen November en April valt hier veel sneeuw, dan is een jurkje gewoon te koud en ik vind het ook zonde van de mooie schoenen (Lien en Giel, Miz Mooz, DoGo) om ermee door de sneeuw te lopen.

Heb je een of meer favoriete merk(en)? Zo ja, welk(e)?

Ik draag eigenlijk alle merken graag , maar ben een grote King Louie-fan. Ik weet precies welke maat en welk model ik nodig heb. Ook heb ik sinds oktober twee prachtige jurken van Lien en Giel: fantastisch! Blutsgeschwister vind ik geweldig vanwege de moedige prints en fijne modellen. Hier past soms een maatje kleiner omdat de jurkjes een fijne Schnitt hebben. Mademoiselle YéYé en ik zijn ook grote vrienden. Heerlijke vintage spullen, al heb ik hier werkelijk elke maat tussen s en L.  Ik zou graag meer Tante Betsy dragen, maar omdat ik dat hier niet kan kopen en ik bestellen te riskant vind, ben ik hierin nog niet zo voorzien.

Wat is het aller-, aller-, allermooiste jurkje wat in je kast hangt?

Poeh…ik denk het veren jurkje van Lien en Giel uit de laatste collectie maar ik ben ook dol op mijn rozen en kersen jurk van King Louie. Ik draag ook heel graag polkadots. Voor mijn werk sta ik vaak in de spotlights. Ik leid workshops en vergaderingen, ben bezig met regionale politiek en politici, kom bij openingen en moet vaak naar het ministerie in Stuttgart. Het is dan heel fijn om de keuze uit al mijn mooie jurkjes te kunnen maken. Voor elke gelegenheid is er wel iets bij. De foto´s die dan in de krant staan zijn daardoor meteen een beetje minder saai. Ik krijg er veel reacties op.

Hoeveel jurkjes hangen er in je kast?

Ik had ze nog nooit geteld…dus snel even naar boven gegaan: ik heb 22 jurkjes die ik bij elk jaargetijde draag. 15 jurkjes zijn vooral voor het voorjaar en de zomer geschikt…. Ik vind dat dit klinkt alsof het heel veel is…Maar gelukkig weet ik, dat ik ze allemaal heel vaak en graag draag en dat ze me allemaal passen! Na de geboorte van de kinderen ben ik in de zomer van 2009 begonnen met afvallen via Montignac. Ik ben toen 20 kilo afgevallen. Dat was wel een beetje te veel, ik was toen erg dun, maar ik weeg nu nog steeds 15 kilo minder dan toen. Ik draag meestal een m/ maat 38/40. Bij Blutgeschwister soms een s-je en bij YéYé, zoals ik al zei alles tussen s en l. Wat trouwens lastig is hier in Duitsland, is het vinden van leuke fleurige panties en leggings. Ik zoek hier nog steeds naar, maar met wisselend succes.

kledingkastHeb je weleens moeite met kiezen welk jurkje je vandaag aantrekt?

Ik heb eigenlijk geen moeite met kiezen. Soms zijn er jurkjes die ik minder draag. Dan denk ik er over na of het niet vreemd is, er zoveel te hebben, maar ik heb er nog nooit één verkocht. Het ligt aan mijn stemming en aan het doel waarvoor ik het jurkje aantrek. Is het voor mijn werk, dan maak ik soms een andere keuze als wanneer ik naar een feestje ga of gewoon thuis ben. Op hun verjaardag mogen de kinderen kiezen. Soms overleg ik met mijn man. Hij is heel modebewust en gaat ook graag mee jurkjes uitzoeken. Gisteren waren we nog bij Kerstin in de winkel, omdat ik een Blutsgeschwister jas wilde kopen. Natuurlijk kwamen we met meer de winkel uit, ook met jurkjes! Gelukkig had ik een tegoedbon van kerst!

Waar moet een nieuw jurkje aan voldoen om een plaatsje in jouw kast te krijgen? Word je kritischer naarmate je langer jurkjes draagt?

Ik let op het model, graag een A-lijn. Verder let ik op de kleur. Ik draag graag jurken met rode, groene en turquoise tinten bijvoorbeeld. Ook oranje staat me goed. Ik ben vrij bleek, heb groene ogen, rossig of rood geverfd haar  en sproetjes… dan staat gewoon ook niet alles goed.  Ook heb ik een paar jurkjes voor “alledag”: die zijn vooral gezellig en heerlijk in het dragen. Bijvoorbeeld op basis van het materiaal of het model. Ook hou ik heel erg van capuchons. (ik heb 3 jurkjes met een capuchon) .  Ik ben zeker kritischer geworden. Als een jurkje lijkt op iets wat ik heb (qua kleur/ patroon) dan neem ik het niet. Maar zoals ik al vertelde, bij KL heb ik zeker 6 keer hetzelfde model met een ander kleurtje of patroontje. Soms probeer ik ook iets uit.

Wat me wel te denken geeft is de hoeveelheid, maar ik heb tot nu toe elke keer oudere kledingstukken weggedaan na het kopen van iets nieuws. Ik geef deze kleding één keer per jaar aan een goed doel via de kerk. Dan weet ik dat het aankomt  waar het aan moet komen. Wat leven we toch in welvaart. Als ik terug denk aan mijn studietijd met 2 broeken  en een paar t shirts en 1 of 2 jassen… Onze kinderen vinden kleding en mode ook erg leuk. Onze dochter draagt soms ook KL of Blutsgeschwister, maar alleen bij speciale gelegenheden.  Mooi, dat wij dit voor de kinderen kunnen doen. Maar het zet me toch elke keer weer aan het denken.

Zoals jullie zien, geniet ik hier in Duitsland heel erg van de fleurige jurkjes en zijn er intussen ook hier dames die dat leuk vinden en door mij zijn aangestoken met het Jurkenvirus”.

Ladies, leuk dat jullie meegelezen hebben! En fijn, dat ik in de leuke Facebook- groepen kan meegenieten van alles wat er in Nederland gaande is.

Liefs uit Steinheim, Hester

Bedankt Hester, voor je enthousiaste, uitgebreide verhaal en de vele foto’s die je met ons wilde delen ♥

8 Comments on Een kijkje in de kledingkast van Hester

 1. Henriette
  12 februari 2018 at 08:01 (5 maanden ago)

  Wat een leuk verhaal!!!

  Beantwoorden
 2. Anja van der Hoek
  10 februari 2018 at 21:09 (5 maanden ago)

  Wat super leuk om je hier te zien, Hester! Ik krijg door jouw enthousiasme helemaal zin in al die vrolijke jurkjes!

  Beantwoorden
 3. Yvonne
  10 februari 2018 at 20:31 (5 maanden ago)

  Dat jurkje bij die beer! Erg mooi. Vind ze je allemaal wel goed staan. Ik ben ook gek op jurken de laatste tijd. Vooral in de zomer vind ik het ideaal. Je bent meteen klaar. Leuk idee om er een vestje over te dragen. Stom dat ik daar nooit zelf opgekomen ben. 🙂 Ik vind veel jurkjes van Bodyflirt erg leuk. Te koop bij Bonprix.

  Beantwoorden
 4. Sabrina
  10 februari 2018 at 20:13 (5 maanden ago)

  Leuk om te zien! De King louie jurk bij de beer heb ik ook, in het groen/blauw, super mooi!

  Beantwoorden
 5. Maria Louisa
  10 februari 2018 at 09:17 (5 maanden ago)

  Wat heerlijk om e lezen, en ook super om zoveel jurkenfoto’s te zien. Top.

  Beantwoorden
 6. Miranda
  10 februari 2018 at 09:11 (5 maanden ago)

  Da’s een hele mooie collectie bij elkaar!
  Leuk om naast het kijkje in de kledingkast ook een kijkje in iemands leven te krijgen 🙂

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  10 februari 2018 at 07:27 (5 maanden ago)

  Zo leuk om een fleurige en goed gevulde garderobekast te zien!
  Prachtige foto’s.

  Xoxi

  Beantwoorden
 8. Marije
  10 februari 2018 at 06:46 (5 maanden ago)

  Hele leuke stijl!

  Leuk weer zo’n inkijkje

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.