Een kijkje in de kledingkast van Jacqueline

In deze nieuwe editie van Een kijkje in de kledingkast van… is het de beurt aan Jacqueline. Een schat van een vrouw, die ik al een paar keer heb mogen ontmoeten. Ik wist al wel dat ze veel mooie jurkjes had door haar outfit-foto’s die ze regelmatig in de Facebook-groep plaatst. Maar het is natuurlijk geweldig om alles op een rijtje te zien, kijk en zwijmel je mee?

KledingkastEen kijkje in de kledingkast van Jacqueline

Hallo! Ik ben Jacqueline, 47 jaar en na jarenlang als internationaal sales manager te hebben gewerkt in de grafische industrie voor een Duits productiebedrijf, heb ik begin dit jaar een carrière-move gemaakt naar full-time mantelzorger….. maar wel een kleurrijke mantelzorger 😉. Ik ben geboren en getogen in Schiedam, maar sinds 2002 woonachtig in de prachtige Achterhoek.

Hoe lang draag je al vrolijke jurkjes?

Ik ben vele jaren aan het schommelen geweest qua gewicht, deels door medische oorzaak, maar sinds 2015 is dat onder controle en heb ik er vele overtollige kilo’s succesvol kunnen afkrijgen…. al in mijn stevigere periode was ik gek van retro-kleding en kon zwaar verlangend naar al die mooie jurkjes kijken…. dromen dat ik ze ooit zou kunnen dragen. In 2015/2016 werd mijn droom werkelijkheid en kocht ik mijn eerste Tante Betsy jurkje. Een verslaving was geboren ……..

KledingkastDraag je ook nog weleens een broek, of 365 dagen per jaar een jurkje?

Ik heb inmiddels een aardige collectie opgebouwd, soms verkoop of ruil ik weer eens een jurkje, omdat het toch (qua model of print) wat minder goed bij me blijkt te passen. Maar ik ben inmiddels echt een “Sjak-stijltje” aan het ontdekken. Ik draag denkelijk gemiddeld 1x per maand nog eens een broek. Maar dan puur uit praktische overwegingen. Ik mag wel zeggen, dat ik 95% van de tijd een jurkje draag.

KledingkastHeb je een of meer favoriet merk(en)? Zo ja, welk(e)?

Als je eenmaal in “jurkjesland” binnenstapt, ontdek je een enorme hoeveelheid aan merken. Ik ben in het begin echt wel even aan het “zoeken” geweest, welk merk(en) het best bij mij passen. Inmiddels ben ik daar wel achter. Met stip op nummer 1 staat Tante Betsy. De heerlijke mix van retro, comfort, prachtige prints of juist heel mooie effen jurkjes past me gewoon heel goed. Maar ook heb ik sinds kortere tijd het merk Margot by MWM ontdekt. Een Deens merk met heerlijk “eigenwijze” jurkjes, waarvan de pasvorm in 90% prima bij me passen…. verder vind je wat King Louie, Blutsgeschwister en nog wat andere merken op mijn rekjes. Van deze laatste merken kan ik verliefd worden op een specifiek jurkje, wat ik dan ook, als hij mooi blijkt te passen, toevoeg aan mijn collectie. Maar mijn grootste collectie is wel die van Tante Betsy.

KledingkastHoeveel jurkjes hangen er in je kast?

Ik heb inmiddels zo rond de 60 jurkjes verzameld, maar met de nieuwe zomercollectie zal dit nog wel wat groeien. Ik heb me er weleens voor geschaamd, want ja, 60 jurkjes kun je niet allemaal tegelijk dragen, maar aan dat gevoel ben ik inmiddels wel voorbij. Het maakt me gewoon gelukkig 😊. Juist omdat ik zoveel keus heb, is het ‘s ochtends weleens lastig kiezen. Welke bui heb ik? Wil ik stoer, wil ik vrouwelijk, wil ik comfortabel etc. Maar er is er altijd weer eentje die wint 😁. Om de look compleet te maken heb ik ook inmiddels behoorlijk wat schoenen en laarzen verzameld. Stoere cowboyboots, kniehoge laarzen in diverse kleuren, maar ook vrouwelijke pumps en sandaaltjes voor de zomer. En niet te vergeten de kleurrijke vesten/vestjes, de spijkerjasjes en leren jasjes.

KledingkastWaar moet een nieuw jurkje aan voldoen om een plaatsje in jouw kast te krijgen? Word je kritischer naarmate je langer jurkjes draagt?

Met zo’n verzameling wordt je langzamerhand natuurlijk wel iets kritischer naar nieuwe jurkjes. Alhoewel ik daar bij de Tante Betsy collectie nooit zo sterk in ben (keuzes maken 😉). Ik kijk wel echt naar welke kleur heb ik nog niet? Welk model bevalt en staat me goed en wil ik nog in een andere print hebben? Maar ik laat me toch vooral leiden door mijn gevoel. Vind ik het mooi, is het voor mij een fijn draagbaar jurkje. Dan komt het er. Het thuisfront is daar heel motiverend in en is verbaasd als er al een tijdje geen pakjes zijn afgeleverd en vraagt dan doodleuk: heb je geen wensjurkjes meer?

KledingkastWat is het aller-, aller-, allermooiste jurkje wat in je kast hangt?

Ondanks dat Tante Betsy dus mijn nummer 1 is, denk ik dat mijn allermooiste jurkje een Margot is. Het is een jurkje met gele bloemen, waarvan ik vooraf flink twijfelde of die kleur me wel zou staan, maar verrassend genoeg bleek het een perfecte match. Ik zal een foto bijvoegen.

Nou dames, ik hoop dat jullie het leuk vonden een kijkje te nemen in mijn kast. Liefs, Jacqueline

Ontzettend bedankt voor je enthousiaste verhaal Jacqueline, ik vind het ontzettend leuk dat we een kijkje in jouw prachtige collectie jurkjes en schoenen mochten nemen! ♥

29 Comments on Een kijkje in de kledingkast van Jacqueline

 1. Aimee Moolenaar-Dols
  5 maart 2018 at 08:51 (4 maanden ago)

  Prachtige collectie jurken en schoenen zie ik. Wauw. En je lievelingsjurk staat je dan ook geweldig.
  Leuk om te zien.
  Groetjes en liefs Aimee xx

  Beantwoorden
 2. Zandra
  3 maart 2018 at 18:56 (4 maanden ago)

  Wauw…wat een geweldige kast met jurkjes en laarzen..fantastisch

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 19:36 (4 maanden ago)

   Hihi…. dank je wel!

   Beantwoorden
 3. Miranda
  3 maart 2018 at 17:57 (4 maanden ago)

  Wat een mooie collectie jurkjes én schoenen! 🙂

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 19:35 (4 maanden ago)

   Dank je wel!

   Beantwoorden
 4. Nielke
  3 maart 2018 at 13:20 (4 maanden ago)

  Leuk Jacq! En wat een immense schoenenverzameling, geweldig! Je bent een prachtvrouw en ik geniet altijd van je! Fijn dat je er bent ❤️

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 14:50 (4 maanden ago)

   Ah Nielke, wat ontzettend lief van je xxx

   Beantwoorden
 5. Babs
  3 maart 2018 at 12:25 (4 maanden ago)

  Wat een leuke jurk van Margot. Heel vrolijk met die gele bloemen!
  Mijn oog viel direct op de schoenen en laarzenverzameling, wat veel!
  En wel heerlijk als je ze zo mooi kan neerzetten, netjes!

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:00 (4 maanden ago)

   Dank je wel! Ben ook heel blij met alles! Ondanks dat ik me realiseer, dat ik best veel heb, ben ik met ieder jurkje of ieder paar schoenen/laarzen helemaal gelukkig!

   Groetjes,
   Jacqueline

   Beantwoorden
 6. tina
  3 maart 2018 at 12:08 (4 maanden ago)

  Mooie Kledingkast en gaaf schoeisel! En je bent er nog maar zo “kort” aan verslingerd!
  xxx Tina

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 19:38 (4 maanden ago)

   Tsja…. als ik eenmaal weet wat ik wil, dan ga ik ervoor

   Beantwoorden
 7. Hennie Rijnders
  3 maart 2018 at 10:28 (4 maanden ago)

  Wat een mooie collectie jurkjes en schoenen. Altijd combinaties te maken. Die kunnen we dan ook regelmatig zien als OOTD. Altijd inspirerend.
  Hennie

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:00 (4 maanden ago)

   Dank je wel voor je lieve woorden, Hennie!

   Beantwoorden
 8. Neeltje
  3 maart 2018 at 09:59 (4 maanden ago)

  Prachtige collectie en jurkjes dragen is heerlijk!

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:01 (4 maanden ago)

   Dank je wel en jurkjes dragen is geweldig

   Beantwoorden
 9. Debby
  3 maart 2018 at 09:53 (4 maanden ago)

  Wat ben je prachtig in het rood en wat een mooie kasten , qua organisatie helemaal Top

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:02 (4 maanden ago)

   Aaahh wat lief van je! Hardere kleurtjes staan me idd beter als zachte pasteltinten… ja die kast is echt heel fijn, blij dat mannetje die ooit voor me gemaakt heeft!

   Beantwoorden
 10. Ellen
  3 maart 2018 at 09:35 (4 maanden ago)

  Wat super leuk een duik in jouw kast! Mooie spullen heb je en heerlijk dat Peter er ook van geniet jou zo mooi te zien, dat lees je tussen de regels door
  Dikke kus Ellen

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:04 (4 maanden ago)

   Dank je wel lieverd en ja iedere dag, als ik me aangekleed heb, zegt hij, wat heb je toch mooie jurkjes en wat staan ze je goed! Gelukkig maar, daardoor is het nog leuker dragen en shoppen

   Dikke kus Jacqueline

   Beantwoorden
 11. Edith
  3 maart 2018 at 08:59 (4 maanden ago)

  Heel leuk om te lezen. En die jurk met gele bloemen vind ik je ook echt fan-tas-tisch staan!

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:04 (4 maanden ago)

   Dank je wel! Ben ook heel blij met dat jurkje!

   Beantwoorden
 12. Fhathima
  3 maart 2018 at 08:58 (4 maanden ago)

  Wauw dan voel je je toch elke ochtend een kind in een snoepjeswinkel!!

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:04 (4 maanden ago)

   Precies dat

   Beantwoorden
 13. Heidi
  3 maart 2018 at 08:56 (4 maanden ago)

  Wauw wat een prachtige collectie. En ik weet al dat ze een geweldige vrouw is.

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:05 (4 maanden ago)

   Wat een lief compliment, Heidi!

   Beantwoorden
 14. Marije
  3 maart 2018 at 06:47 (4 maanden ago)

  Dat jurkje met gele bloemen is geweldig

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:06 (4 maanden ago)

   Dank je wel, ben er erg blij mee, dat ik die ondanks mijn bedenkingen (of de kleur me zou staan) toch gekocht heb!

   Beantwoorden
 15. chucky1012
  3 maart 2018 at 06:19 (4 maanden ago)

  Wauw zovee!
  Leuk om te zien dat ze super veel mooie dressen heeft.

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   3 maart 2018 at 13:07 (4 maanden ago)

   Hahaha…. ja best veel, maar echt heel blij mee!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.