Een kijkje in de kledingkast van Joyce

Vandaag hebben we een bijzondere gast-schrijfster aan het woord in de categorie ‘Een kijkje in de kledingkast van…’. Niemand minder dan Joyce, op de Jurkjes-Facebookgroepen ook wel bekend als de ‘Koningin van het mixen en matchen’. En wat we daarmee bedoelen, snap je vanzelf als je de foto’s zo ziet. Ik vind het ontzettend leuk dat ze de inhoud van haar kledingkast met ons wil delen!

Kledingkast JoyceHallo Allemaal!

Ik ben Joyce, 38 jaar en dol op kleur en printjes! En… jullie mogen een kijkje nemen in mijn kledingkast. Dat was voor mij meteen een hele goede reden om weer eens alles netjes neer te leggen 😉

Hoe lang draag je al vrolijke jurkjes?

Toen mijn oudste dochter is geboren (9 jaar geleden) veranderde mijn figuur. Daardoor was het voor mij erg lastig om een goede broek te vinden, met als resultaat dat ik leggings, rokjes en jurkjes ging dragen. Alleen waren dit nog niet écht de vrolijke jurkjes die ik nu draag 😊 3 jaar later werd mijn andere dochter geboren, nu 6 jaar geleden. Ik had eigenlijk geen idee van het bestaan van de vrolijke, gekleurde kleding, tot ik in korte tijd 2 vrouwen tegenkwam die er zo te gek uitzagen, dat ik heb gevraagd waar ze het gekocht hadden. Beiden waren ‘toevallig’ in dezelfde winkel geweest. Niet lang daarna ben ik erheen gegaan en kwam met een fantastische set thuis! Ik kreeg super goed advies en dat werd mijn ‘stamwinkel’.

Kledingkast JoyceIk draag meer rokjes dan jurkjes, omdat ik jurkjes met mijn figuur lastig vind. Ook zijn de rokjes meestal wat langer en dat past beter bij mijn lange benen 😊 Ik doe het vaak op deze manier: een rok en shirt in dezelfde print en tadaaa dan lijkt het eigenlijk een soort van jurk 😊

Draag je ook nog weleens een broek, of 365 dagen per jaar een jurkje/rokje?

Ik draag wel eens een broek, maar dat is echt wel op 1 hand te tellen, misschien wel op 2 vingers 😉 . In de zomer vind ik van die korte baggy broeken wel erg leuk, die zitten heerlijk. Wel draag ik ‘s avonds vaak een joggingbroek (uiteraard in ‘stijl’ van blutsgeschwister of iez)

Heb je één of meer favoriet merk(en)? Zo ja, welk(e)?

Blutsgeschwister is toch echt wel mijn favoriet, ze hebben prachtige printen, kleuren en het zit nog geweldig ook! Dat vind ik toch wel erg belangrijk: dat het lekker zit. Het mooie is ook dat je er heel goed mee combineren. Zo heb je elke keer nét een andere combi.

Maar ook iez, 4funkyflavours, Tante Betsy en Halsoverkop vind ik te gek! Margot vind ik ook prachtig, ik hoop ooit nog eens een jurkje/rokje te kunnen vinden wat helemaal bij me past.

Kledingkast JoyceWat is het aller-, aller-, allermooiste jurkje (of rokje) wat in je kast hangt?

Op dit moment is er wel een favoriete jurk. Het is deze van Blutsgeschwister. Ik dacht eerst dat het me niet zou staan, maar toen ik hem ging passen werd ik helemaal blij 😊 Maar het is niet een jurk die ik naar mijn werk draag. Ik werk in de kinderopvang. Maar deze jurk en nog een andere zijn een uitzondering, ik draag verder gewoon alles wat ik in mijn kast heb liggen/hangen naar mijn werk. Mijn favoriete setje is een rokje, shirt en legging van Blutsgeschwister met Roodkapje print. Ik was op slag verliefd!

Kledingkast JoyceHoeveel jurkjes (en rokjes) hangen er in je kast?

Ik heb 7 jurkjes en 15 rokken.

Heb je weleens moeite met kiezen wat je vandaag aantrekt?

Jaaaaaa zeker 😊 Daarom leg ik door de week  ‘s avonds de kleding al klaar voor de volgende dag. Ik bedenk me net dat ik dat alleen doe bij de dagen dat ik werk, dan heb ik echt geen tijd om te treuzelen 😉. Verder laat ik het dus afhangen van waar ik zin in heb, gelukkig is de keuze over het algemeen wel snel gemaakt.

Waar moet een nieuw jurkje of rokje aan voldoen om een plaatsje in jouw kast te krijgen? Word je kritischer naarmate je langer jurkjes draagt?

Het belangrijkste is dat het fijn zit. Ik draag dus eigenlijk geen stugge katoenen kleding. Jurkjes is dus wel een dingetje, ik hou niet van te kort, zowel de lengte van de jurk, maar ook de mouwen. Niets is irritanter dat je steeds de mouwen naar beneden wil trekken. De kwaliteit vind ik ook wel belangrijk, maar bij een nieuw merk weet je dat natuurlijk niet en is het gewoon uitproberen.

Dankjewel voor je leuke verhaal Joyce, het is een waar plezier om in je kledingkast te kijken (maar dat had ik niet anders verwacht). Wil je meer van Joyce blijven lezen? Sinds kort heeft ze haar eigen blog, The Color of Joy, waar ze een kijkje in haar kleurrijke leven geeft. Super leuk om haar te volgen hoor!

8 Comments on Een kijkje in de kledingkast van Joyce

 1. Aimee Moolenaar-Dols
  16 maart 2018 at 17:00 (4 maanden ago)

  Wat ontzettend leuk. Je lijkt mij ook een ontzettend lieve vrolijke meid. Dat straalt er gewoon vanaf.
  Groetjes en liefs Aimee xx

  Beantwoorden
 2. Ellen
  11 maart 2018 at 10:43 (4 maanden ago)

  Yes, Joyce met haar kast en verhaal, vind haar altijd van die gewaagde, top combi’s hebben.
  Heb nog wel een aantal dames op mijn wenslijstje staan bij wie ik benieuwd ben naar hun kast en verhaal.

  Beantwoorden
 3. Miranda
  11 maart 2018 at 09:21 (4 maanden ago)

  Wat een leuke matches, echt een persoonlijke stijl 🙂 ik hou ook erg van kleur en vind jouw collectie lekker vrolijk!

  Beantwoorden
 4. Hennie Rijnders
  11 maart 2018 at 09:10 (4 maanden ago)

  Leuk Joyce, je hebt een mooie kleurrijke collectie . Maar je grootste kracht zijn de combinaties die je maakt. Geweldig, ik volg je met veel plezier. Inspiratie genoeg.

  Beantwoorden
 5. Gracia
  11 maart 2018 at 09:08 (4 maanden ago)

  Geweldig ❤️

  Beantwoorden
 6. Gerda
  11 maart 2018 at 08:39 (4 maanden ago)

  Jaaaa, onze Joyce ontbrak echt nog in dit lijstje. En zoals verwacht, één en al kleur en vrolijkheid!

  Beantwoorden
 7. Marije
  11 maart 2018 at 06:18 (4 maanden ago)

  Oh die tartan jurk is geweldig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.