Een kijkje in de kledingkast van Melanie

Yes, het is weer tijd om een kijkje in een kledingkast te nemen. Dit keer is Melanie aan de beurt, en wat is haar verhaal herkenbaar 🙂 Sowieso hoor ik het vaak van vrouwen, dat ze na (of tijdens) een vervelende periode in hun leven voor vrolijke jurkjes kiezen. Niet zo gek natuurlijk, want in een mooi en vrolijk jurkje voel je je meteen stukken beter. Nou, de hoogste tijd om het woord aan Melanie te geven!

Kledingkast Hoe lang draag je al vrolijke jurkjes?

Ik denk nu een jaar of 8. Na een vervelende scheiding merkte ik dat ik mezelf was kwijtgeraakt binnen die relatie. Op zoek naar wat ik nu echt wilde, ging ik steeds meer jurkjes en rokjes dragen. Toen een vriendin me wees op Tante Betsy was het duidelijk dat ik mijn stijl gevonden had. Mensen om me heen zeggen regelmatig iets over mijn kleding. Het mooiste compliment vind ik dat ik er altijd zo vrolijk en net even anders uitzie. Ik pas niet in een opgelegd vakje en daar ben ik trots op!

Draag je ook wel eens een broek, of 365 dagen per jaar een jurkje?

Voor mijn werk als jongerenwerker in de gevangenis moest ik een broek aan. Nu ik daar gestopt ben draag ik eigenlijk altijd een jurkje of een rokje. Alleen als ik iets doe waarbij een jurk echt niet handig is, mag die broek aan. Ik bouw decors voor de toneelvereniging waar ik lid van ben en tja verf op mijn mooie jurkjes is gewoon niet handig. Op vakantie bedenk ik soms dat een broek toch wel handig was geweest, maar die blijkt dan gewoon niet in mijn koffer te zitten.

KledingkastHeb je een favoriet merk? En zo ja welke?

Ik heb eigenlijk twee favoriete merken: Tante Betsy en HOK. Bij Tante Betsy merk ik dat vaak de donkere kleuren de blijvertjes zijn (vooral blauw en groen) en bij HOK val ik voor de aparte printjes en felle kleuren. Het leuke bij HOK is dat ze ook kindermaten hebben en ik dus samen met mijn dochter van 11 kan “shinen” in dezelfde jurk. Tot haar grote plezier komt er ook weer Tante Betsy in kindermaten (vanaf komende wintercollectie) dus dat  wordt weer pret.

KledingkastWat is het allermooiste jurkje dat in je kast hangt?

Dat hangt eigenlijk van mijn  bui af. Er hangt wel een hele mooie rood met zwarte stippen jurk in mijn kledingkast. Die vind ik dus zo mooi dat ik er vooral naar kijk, want dragen doe ik hem alleen bij hele speciale gelegenheden. Eigenlijk een kijkjurk dus want stel je voor dat hij slijt….

KledingkastHoeveel jurkjes hangen er in de kast?

Bij het maken van de foto’s heb ik ze eens geteld want ik had eigenlijk geen idee. De schokkende stand was 30 jurkjes en 20 rokjes.

kledingkastHeb je wel eens moeite met kiezen welke jurk je vandaag aantrekt?

Eigenlijk nooit, er is ’s ochtends altijd wel een jurkje of rokje dat het hardste roept. Vaak is het ook zo dat mijn Dr. Martens verzameling bepaalt wat ik die dag aan doe. Ik kies gewoon iets wat past bij de schoenen die ik die dag aan wil.

Waar moet een jurkje aan voldoen om een plaatsje in jouw kledingkast te krijgen?

Ik moet me er vooral fijn in voelen. Een goed jurkje maakt  me blij en zelfverzekerd. Als een jurkje maakt dat ik me mooi voel mag het blijven. Ik ben lang (1.80m) en smal (maat xs of s) maar met brede schouders, daarom kies ik bij HOK voor de rokjes en shirtjes omdat anders de bovenkant van een jurkje niet mooi zit. Ook weet ik dat ik geen a-lijn moet dragen, soms val ik dan toch voor een printje maar dan maak ik zelf de jurk gewoon wat smaller aan de onderkant. Ook kraagjes en knoopjes komen er niet meer, die maken me vaak lijzig. Verder wordt ik het gelukkigst van blauw, groen en bruin, dus ja: ik geloof dat ik ondertussen wel weet wat ik echt wil!

Dankjewel Melanie, voor het delen van je verhaal en de foto’s van je prachtige kledingkast! Ik vind het super leuk dat je aan deze rubriek wilde meewerken ♥

8 Comments on Een kijkje in de kledingkast van Melanie

 1. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  2 februari 2018 at 08:21 (9 maanden ago)

  Hey die Melanie wat leuk om mee te lezen over hoe Tante Betsy in je leven kwam en wat de jurkjes met je doen.
  En natuurlijk als je al zolang HOK en Tante Betsy draagt dan weet je vaak precies wat bij je past en heb je minder last van miskopen. Heerlijke familiefoto ook en wat leuk dat je dochter zich er ook al zo op verheugd dat er ook weer een plukje kleding is voor meisjes. Geniet heerlijk van je prachtige jurkjes! Knuff!

  Beantwoorden
 2. Miranda
  2 februari 2018 at 07:07 (9 maanden ago)

  Wow, dat zijn veel jurken en rokjes!
  Wat grappig, een jurkje om vooral naar te kijken maar ik snap wel dat de aanblik alleen al vrolijk maakt.
  🙂

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  2 februari 2018 at 06:56 (9 maanden ago)

  Leuk om te kijken in een ander haar garderobekast!
  Mooie collectie
  Fijn dat je kan matchen met je dochter omdat er ook veel hetzelfde in kindermaten te koop is.

  Beantwoorden
 4. Mireille
  1 februari 2018 at 08:23 (9 maanden ago)

  Zo leuk om in iemands kast te kijken. Ik word er alleen meteen aan herinnerd dat die van mij wel weer eens opgeruimd moet worden.

  Beantwoorden
  • Melanie
   1 februari 2018 at 22:30 (9 maanden ago)

   ik heb alles wel even extra netjes gelegd voor de foto hoor ☺️

   Beantwoorden
 5. Marije
  1 februari 2018 at 07:23 (9 maanden ago)

  Leuk om weer een kijkje in iemands kast te nemen en de gedachte er achter.

  Beantwoorden
 6. Hennie
  1 februari 2018 at 06:32 (9 maanden ago)

  Wat zijn er veel vrouwen met vrolijke jurkjes! Leuk om te zien. Mocht je eens wat saaiere jurkjes willen in je rubriek, je weet me te vinden he?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.