Kiko anti-age peeling

Het is alweer twee maanden geleden dat wij naar Barcelona zijn geweest, ik heb jullie al een paar van mijn aankopen daar laten zien op Beautyspots. Vandaag is het de beurt aan een gezichtsverzorgingsproduct van Kiko, de Kiko anti-age peeling. Want naast make-up verkoopt Kiko ook verzorgingsproducten voor lichaam en gezicht, en hier was ik eigenlijk net zo nieuwsgierig naar. Klik snel verder voor meer informatie over dit veelbelovende product.

Kiko anti-age peeling

Kiko anti-age peeling

Kiko anti-age peeling

Kiko anti-age peeling is onderdeel van de Kiko exfoliators, die er in verschillende varianten zijn. Deze is speciaal gericht op anti-aging, en belooft een peeling die de huid zachter en stralender maakt. En dat klonk mij als muziek in de oren, dus ging hij mijn winkelmandje in, na een vluchtige (té vluchtig, bleek later) blik op de ingrediëntenlijst geworpen te hebben. Eenmaal weer thuis heb ik alle aankopen op de foto gezet, en ben ze in gebruik gaan nemen. Omdat ik op dat moment nog met een andere gezichtsscrub ‘bezig’ was, duurde het iets langer voor ik de Kiko anti-age peeling in gebruik nam.

Kiko anti-age peeling

Kiko anti-age peeling

Kiko anti-age peeling: textuur en werking

Kiko anti-age peeling heeft een heel zachte, bijna olie-achtige textuur waardoor hij heel zacht aanvoelt op mijn huid. De peeling-korreltjes zijn heel fijn, waardoor deze de huid op een zachte manier van dode huidcellen ontdoen. Je masseert de gel in op een vochtige huid, waardoor deze verandert in een serum-achtige substantie die de huid verzorgt tijdens de peeling. Anti-aging ingrediënten stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen. De anti-age peeling heeft een erg aangename, zachte geur.

Mijn huid voelt na gebruik inderdaad zacht en verzorgd, maar ik mis het “als herboren-gevoel” wat ik bij andere gezichtsscrubs en/of -peelings wel heb. Ik ben gematigd enthousiast, en merk dat ik hem na een paar keer gebruikt te hebben, steeds vaker laat staan en liever een ander product pak. Al met al heb ik hem denk ik een keer of 4 à 5 gebruikt.

Kiko anti-age peeling

Kiko anti-age peeling: de ingrediënten

Trouwe lezers van Beautyspots zal nu iets opvallen: eerst het stukje over de werking en dan pas de ingrediënten? Inderdaad, en dat heeft een reden. Toen ik gisteravond achter mijn laptop zat, met de tube en het doosje naast me om aan de review te beginnen, startte ik met het opzoeken van de ingrediënten op de website van Paula’s Choice. En al vrij snel zag ik dat ik iets helemaal over het hoofd gezien had: Polyethyleen. Polyethyleen valt onder de plastics die (zo is de laatste jaren gebleken) verantwoordelijk zijn voor de Plastic Soep in onze oceanen. En waar ik er (na mijn miskoop van vorig jaar) bij lichaamsscrubs altijd op let als ik een nieuw product koop in de winkel, heb ik er bij dit product totáál niet bij stil gestaan dat een product met fijne scrubkorreltjes ook plastic kan bevatten. Stom, stom, stom! Blijkbaar zijn 40 jaar levenservaring en bijna twee jaar bloggen niet voldoende om niet meer in dit soort dingen te trappen.

Jullie begrijpen dat nu ik dit weet, de Kiko anti-age peeling linea recta de prullenbak in gaat (gelukkig was ik er toch al niet zo tevreden over, dan doet het wat minder pijn), en dat ik vanaf nu nóg beter ga opletten. Toch jammer he, dat je als consument eigenlijk steeds kritischer moet worden bij wat je in je winkelmandje legt.

Voor wie het, na bovenstaande gelezen te hebben, toch wil weten: de Kiko anti-age peeling kost € 6,90 en is verkrijgbaar in de webshop van Kiko Milano, en uiteraard in de winkels, die je helaas niet in Nederland vindt.

Let jij op de aanwezigheid van plastic, als je een verzorgingsproduct koopt? Of had je nog nooit van plastic soep gehoord?

5 Comments on Kiko anti-age peeling

 1. Wojis
  24 augustus 2014 at 21:23 (8 jaren ago)

  Tja, jammer eigenlijk maar wel begrijpelijk voor die prijs. Peelings, scrubs en exfoliators bevatten vaak deze plastic troep, goed op letten. Soms heet het anders en dan weet je het niet eens, wel jammer. Het is meer een zeer lichte scrub dan iets anders als je het met mij vraagt. Jammer, weggegooid geld, dus thanks, je bespaart ons alleen een miskoop. Die 6,90 kan je beter aan iets anders besteden.

  Beantwoorden
 2. Agneta
  22 augustus 2014 at 14:27 (8 jaren ago)

  Bewust worden van dingen die in de producten zitten wordt ook steeds belangrijker. Zelf let ik er niet altijd op moet ik zeggen.

  Beantwoorden
 3. Sonja
  22 augustus 2014 at 08:04 (8 jaren ago)

  Ben benieuwd wat ik dan allemaal al verwoest heb.
  Maar goed, moet ik daar stil bij staan? Ja,… kan ik dat alleen? Nee! Dat is het probleem.., de fabricanten. Je komt er bijna niet onderuit, Dus ik moet nu boodschappen doen met een fysicus, biologiekundige en wat nog meer?
  Ik ben maar een gewone huisvrouw… ik begrijp die taal niet.
  Ik heb natuurkunde nooit gesnapt. En dus pak ik producten op wat ze doen en niet op wat er in zit.
  Vaak neem ik scrubs van de BodyShop,.., hoop dat die goed zijn.

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 augustus 2014 at 08:33 (8 jaren ago)

   Ik ben met je eens dat je dit probleem niet alleen kunt verhelpen, net zoals zoveel problemen op wereldniveau. Maar in je eentje kun je wel een kleine stap zetten door de producten niet meer te kopen waar microbeads in zitten (hier vind je lijsten van verzorgingsproducten waar ze in zitten: http://plasticsoupfoundation.org/nieuws/update-lijsten-verzorgingsproducten-metzonder-plastic/), ik vind dat ik dat kleine stukje bewustwording verplicht ben aan de aarde en ‘onze’ nakomelingen.

   Er zijn gelukkig genoeg alternatieven voor microbeads, en gelukkig zien steeds meer fabrikanten en consumenten dat in, en hoef je dus ook steeds minder ver te zoeken naar “goede” producten.

   Beantwoorden
 4. Bianca
  22 augustus 2014 at 07:23 (8 jaren ago)

  Ehmm ik let eigenlijk nooit op de ingrediënten en plastic soep? Ook nog nooit van gehoord… Ik ga zo dat gelijk even opzoeken maar wel zonde dat dit in de prullenbak is beland gelukkig was het toch al geen top product x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.