KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn

Vorig jaar maakte ik via één van de beautyboxen kennis met het merk Kappers. Dit merk wordt in principe alleen bij kapsalons verkocht, maar ik ontdekte dat het ook online te koop is. Ik gebruikte de stylingproducten van Kappers al langer, maar onlangs ontdekte ik de KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn. Ik testte de afgelopen weken de KeraMax Shampoo en de KeraMax Treatment.

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn: hoe is het ontstaan?

Het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn was “maximaal haarherstel met een minimum aan verzwarende cosmetische filmlaagjes”. Met als resultaat glanzend haar met natuurlijk volume en veerkracht. Voor de ontwikkeling van de KIS-lijn week Kappers uit naar Amerika, waar het Keratin Infusion System, ook wel KIS genoemd, ontstond. Deze formule herstelt het haar van binnenuit. Je vindt dit unieke systeem in alle KIS-producten, van haarverzorging tot stylingproducten.

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn

Ons haar bestaat uit drie bestanddelen: keratine proteïne, mineralen en vocht. Uit onderzoek is gebleken dat haar wat een tekort heeft aan keratine, water als het ware opzuigt, waardoor het zwaar wordt en elasticiteit verliest. Haar wat het vocht niet voldoende kan vasthouden, wordt droog en stug.

Daarom werkt KIS aan de basis: het bevat keratine met een bijzonder laag moleculair gewicht, waardoor het moeiteloos door het haar kan worden opgenomen. Keratine-moleculen die te zwaar zijn, kunnen het haar niet binnendringen, het blijft dan aan de buitenkant van het haar steken, en vormt alleen maar een cosmetisch laagje, zonder een herstellende werking van binnenuit.

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn: ingrediënten KeraMax Shampoo

De shampoo uit de KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn bevat naast keratine o.a. smeerwortel-extract, brandnetel-extract, extract van theebladeren, kamillebloem-extract en camelia olie. Samen zorgen deze ingrediënten ervoor dat beschadigd en gekleurd haar hersteld wordt, en de beschadigde structuur van het haar weer opgebouwd wordt. De shampoo bevat wel SLS, dus als je daar gevoelig voor bent, is deze shampoo helaas niet geschikt voor jou.

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn: ingrediënten KeraMax Treatment

De KeraMax Treatment bevat grotendeels dezelfde ingrediënten als de shampoo, met als extra toevoegingen onder andere zonnebloem-extract, kaolin en panthenol.

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn

KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn: textuur, geur en werking

Hierboven op de foto zie je links de shampoo, die vrij dun is, goed schuimt en mijn haar in één keer wassen ontdoet van de gebruikte stylingproducten. Hij ruikt lekker fris, de geur is vrij subtiel. De KeraMax Treatment (rechts op de foto), is stevig van textuur, maar laat zich heel goed door mijn haar verdelen. De hoeveelheid die ik op mijn hand heb, is wat ik ongeveer nodig heb voor mijn (korte) haar. De Treatment ruikt heerlijk snoeperig zoet, maar dat is wel een geur waar je van moet houden.

Ik gebruik de shampoo ieder dag, en na het wassen breng ik de Treatment aan. Deze moet 3 tot 5 minuten inwerken, ondertussen zeep ik mezelf in, of scheer ik bijvoorbeeld mijn benen. Na het uitspoelen van de Treatment style ik mijn haar, wat dan lekker zacht aanvoelt, zoals gebruikelijk, mijn haar is niet zwaar of futloos. Na de KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn een tijdje gebruikt te hebben, voel ik dat mijn haar gezonder aanvoelt, en dat zie ik ook. Het glanst meer, en het krijgt zijn natuurlijke, goudblonde kleur terug. Ik wacht nog op de opmerking: “Hé Natas, je haar danst!” 🙂

De KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn is te koop bij Haarshop.nl. De KeraMax shampoo kost € 8,39 voor 300 ml, de KeraMax Treatment kost € 6,99 voor 150 ml.

 

3 Comments on KIS-Kappers KeraMax haarverzorgingslijn

 1. Anika
  8 mei 2019 at 12:56 (3 jaren ago)

  Ik heb de Kis keramoist gebruikt en zonder conditioner…en wawww wat een resultaat na 2 keren wassen…mijn haren zijn voor meer dan de helft niet meer kroes…stug…
  Een tip van me kapster is om met een staart te slapen…krijg je tot bijna geen wrijving op je kussen tijdens het slapen…
  Ik heb mijn shampoo gevonden…:)…
  De Kis treatment gebruik ik 1x of 2x per maand…

  Beantwoorden
 2. Anika
  5 mei 2019 at 10:20 (3 jaren ago)

  Hallo…
  Ik ben naar een andere kapper geweest en ik zag dat de kapster haar haren er heel gezond uitzagen voor een vrouw van 47…ze zei me ik gebruik de Kis producten Kis..ze heeft mijn haren ermee behandelt en wawww wat een mooi resultaat ik had…want mijn haren zijn redelijk droog en kroes…ik heb de shampoo Kis Keramoist en moet die nog zelf uitproberen…conditioner zal ik niet gebruiken want mijn kapster gebruik geen conditioner…dus ik ben benieuwd…

  Beantwoorden
 3. Rieneke
  25 september 2013 at 08:10 (9 jaren ago)

  Helaas kan ik niet tegen SLS dus de shampoo zal ik niet gebruiken, maar misschien probeer ik de conditioner wel een keer uit, want mijn lange haar heeft soms de neiging wat droger te worden en veel conditioners vind ik niet prettig omdat ze mijn haar lijken te verzwaren. Dat zou met deze zoals ik lees niet het geval moeten zijn dus klinkt fijn! En er zitten ook geen siliconen in, ook een no-go voor mijn haar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.