Kledingtip: Bonprix Shapewear voor een mooier silhouet

Tegenwoordig draag ik mijn mooie jurkjes zeven dagen in de week, ik kan me eigenlijk niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een spijkerbroek droeg. Of ja toch wel: toen ik de benedenverdieping geschilderd heb. Want ik wil natuurlijk geen verf aan mijn mooie jurkjes. Klein nadeeltje van de jurkjes vind ik persoonlijk het feit, dat vetrolletjes wat meer opvallen dan bij een broek. Vandaag vertel ik jullie mijn geheim, en tevens een favoriet kleding-item: Bonprix Shapewear!

Bonprix ShapewearBonprix Shapewear

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik via Twitter tips vroeg voor fijne shapewear. En ik weet niet eens meer wie me toen de tip van Bonprix Shapewear gaven. Volgens mij waren het Hennie en Marije? Tot dan had ik alleen shapewear van Miss Etam gehad, en die beviel me eigenlijk niet zo goed. Het deed wel wat het moest doen, maar echt comfortabel zat het toch niet. En ik snap heus wel dat corrigerend ondergoed ietwat strak moet zitten, maar toch niet zo strak dat je het gevoel hebt alsof je maag er langs je rug uitgeperst wordt? Inmiddels weet ik dat shapewear ook gewoon comfortabel kan zitten én zijn werk goed kan doen.

Bonprix ShapewearSchoonheidsprijs?

Ik bestelde destijds twee varianten, en kwam al heel snel bij bovenstaand model uit. En nee, dat ziet er verre van charmant, en al helemaal niet sexy uit. Maar aangezien toch niemand behalve ikzelf (en Benthe, maar die interesseert het al helemaal niets wat ik draag) het ziet, vind ik dat totaal niet boeiend. Het gaat mij erom wat het met mijn totale outfit doet, en daar ben ik meer dan tevreden over!

Bonprix ShapewearEr zijn verschillende varianten Bonprix Shapewear, ook een beetje afhankelijk van welk deel van je lichaam je wilt ‘shapen’. Bij mij gaat het vooral om mijn buik en heupen, en deze corrigerende slip bleek het prettigst te zitten. Door de speciale naden geeft de slip vorm aan de buik, heupen en bovenbenen. Aan de voorkant loopt de naad in een halve cirkel naar beneden, en aan de achterkant omhoog. Het bovenste gedeelte is bovendien dubbel van stof, waardoor je buik mooi platter wordt, en je billen mooier gevormd.

Bonprix ShapewearAnders dan bij andere modellen shapewear slips die ik heb gehad, heeft de Bonprix Shapewear slip geen siliconen plakrandjes onderaan de pijpjes en bovenaan. Voor mij één van de grootste pluspunten, want ik vind die plakrandjes vre-se-lijk. En blijven zitten doen ze ook al niet, in tegenstelling tot deze pijpjes. Die blijven prima op hun plaats, ook tijdens een wandeling met Benthe.

Ik vind de Bonprix Shapewear heel comfortabel dragen. Natuurlijk: het zit strakker dan gewoon ondergoed. Het moet natuurlijk wel íets doen. Maar ik zit voor mijn werk een hele dag achter mijn bureau, en ik heb nog niet één keer het gevoel gehad dat de corrigerende slip mijn ingewanden in elkaar plette. En zelfs bij temperaturen boven de 30 graden draag ik ze met veel plezier. En geloof me, als iemand het snel warm heeft met dat weer, dan ben ik het!

Het resultaat?

Maar ik kocht Bonprix Shapewear natuurlijk niet voor het draagcomfort, hoewel dat voor mij wel een heel groot pluspunt is. En ik om die reden de corrigerende slip ook al aan veel dames heb aangeraden (en het nu ook weleens tijd was voor een review). De belangrijkste vraag is: wat doet het voor mijn figuur? Daarvoor heb ik mijn nieuwe Kauwgomballenjurkje van Halsoverkop (aka ‘Vavavoom-dress’) aangetrokken. Op onderstaande foto’s zie je mij links zonder corrigerende slip onder mijn jurkje, en rechts met.

Bonprix ShapewearVan de voorkant bekeken zie je vooral het corrigerende effect bij mijn heupen. Het is niet dat ik opeens een kledingmaat kleiner heb, maar het ziet er gewoon net even iets strakker (en mooier, vind ik zelf) uit. Daarnaast dragen mijn jurkjes ook fijner met een corrigerende slip eronder, de stof valt dan mooier.

Bonprix ShapewearVan de zijkant gezien zie je vooral effect bij mijn billen en buik. Links zie je bij mijn billen de nodige deuken en hobbels, rechts ziet het er mooier gevormd uit. Althans, dat vind ik zelf wel. En mijn buik is net iets strakker. Ook hier geldt: het is niet dat mijn buik en billen opeens verdwenen zijn, maar het is allemaal net iets strakker en mooier gevormd. En daarnaast geeft de Bonprix Shapewear me gewoon zelfvertrouwen, ik voel mezelf mooier als ik het onder mijn jurkjes draag. Ik ben best tevreden met mijn figuur, maar ik zie het als een toegevoegde waarde aan mijn outfit. En ik wilde deze kledingtip graag met jullie delen!

Verkrijgbaarheid en prijs

De corrigerende slip is onderdeel van de BPC Bonprix Collection en is verkrijgbaar in nudekleur, zwart en wit, in de maten 36 tot en met 54. Ik heb gewoon mijn eigen maat gekozen, en die past perfect. De slip kost € 15,99.

20 Comments on Kledingtip: Bonprix Shapewear voor een mooier silhouet

 1. Renee
  24 juni 2017 at 01:43 (5 jaren ago)

  Bij mij rollen die shapewear broekjes altijd naar beneden:-(

  Beantwoorden
 2. Cindy
  8 juni 2017 at 03:54 (5 jaren ago)

  Wat een fijne tip! Begin nu ook jurkjes te dragen en heb genoeg vetjes overal hihi

  Beantwoorden
 3. Jolanda
  7 juni 2017 at 22:39 (5 jaren ago)

  Ik wil ook nog eens graag fijne shapewear, thnx voor de tip!!

  Beantwoorden
 4. mireille
  7 juni 2017 at 20:58 (5 jaren ago)

  Super, ik ga eens kijken.
  Degene die ik nu heb vind ik echt niet lekker zitten.

  Beantwoorden
 5. Talitha
  7 juni 2017 at 20:28 (5 jaren ago)

  Het Verschil zie ik duidelijk, en de prijs is ook fijn. I love bonprix ❤

  Beantwoorden
 6. Jose
  7 juni 2017 at 20:00 (5 jaren ago)

  Ik heb deze keer voor jou een (aanvullende) tip: ik vind een jurkje inderdaad ook mooier vallen met iets eronder draag er daarom altijd een onderjurkje. Bij voorkeur van viscose/polyester (van Hunkemöller, Livera, Nina von C). Je bovenjurk valt daarna mooi glad én je ziet geen ondergoedrandjes of andere bobbels .Bij een lage hals, V-hals o.i.d. heb je geen hemdje meer nodig. Ik kan het je echt van harte aanraden.

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 juni 2017 at 08:34 (5 jaren ago)

   Ik vind een onderjurkje toch niet het effect hebben wat een corrigerende slip heeft, bovendien heb ik dan een extra laagje aan over mijn hele bovenlijf, en dat is nu precies wat ik in de zomer niet wil. En met een corrigerende slip als deze heb je meteen het probleem van schurende bovenbenen verholpen, voor mij ook een heel groot pluspunt.

   Beantwoorden
 7. Natascha
  7 juni 2017 at 19:48 (5 jaren ago)

  Wat een goede tip want deze is lekker betaalbaar! En ik heb er stiekem ook één hoor hihi, ik heb er één van Hema. Die vind ik ook een aanrader! Net zoals de jurkjes met bandjes die onder je bh lopen.

  Beantwoorden
 8. Jeanelle
  7 juni 2017 at 16:36 (5 jaren ago)

  Goede review! Ga ik zeker proberen, zeker nu in de zomer!

  Beantwoorden
 9. Miranda
  7 juni 2017 at 15:43 (5 jaren ago)

  Je ziet duidelijk verschil.
  Ik heb het zelf ook eens geprobeerd voor een feestje maar had al snel buikpijn.

  Beantwoorden
 10. Babs
  7 juni 2017 at 14:05 (5 jaren ago)

  Wat valt de prijs mee! Ik draag ook wel eens shapewear onder een strakke jurk, maar erger mij als het broekje dan oprolt als ik ga zitten. Denk dat deze comfortabeler zit!

  Beantwoorden
 11. Astrid
  7 juni 2017 at 12:41 (5 jaren ago)

  Ik moet er denk ik ook eens een proberen post baby nummer 2 😀 Bedankt voor je eerlijke review met foto’s. Je ziet zeer zeker verschil!

  Beantwoorden
 12. Corine
  7 juni 2017 at 11:50 (5 jaren ago)

  Wat een goed review, misschien dat ik ze ook eens ga proberen.

  Beantwoorden
 13. sabrina
  7 juni 2017 at 11:49 (5 jaren ago)

  Goh, ik verwachtte dat ie veel duurder zou zijn.
  Ik heb gisteren die jurk gepast, leuk ding! Hij paste niet helaas…

  Beantwoorden
 14. anita
  7 juni 2017 at 11:15 (5 jaren ago)

  Goede tip, hoe kies je de maat?
  Ik koop de second skin slips in maat L maxi omdat ik een hekel heb aan billenknijpers. maar mijn jurkjes zijn allemaal maat M.
  Wat denk je voor maat 40 kiezen of juist groter of kleiner?

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2017 at 11:24 (5 jaren ago)

   Hoi Anita, ik draag gewoon mijn normale kledingmaat.

   Beantwoorden
 15. Hennie
  7 juni 2017 at 09:13 (5 jaren ago)

  Dat was ik inderdaad. 🙂
  Fijn dat het je zo goed bevalt. Ik zweer er ook bij!

  Beantwoorden
 16. chucky1012
  7 juni 2017 at 07:32 (5 jaren ago)

  Mooi en superhandig!
  Fijne prijs.
  Normaal is het onbetaalbaar.

  Xoxo

  Beantwoorden
 17. marije
  7 juni 2017 at 06:23 (5 jaren ago)

  Dat is geen geld zeg en het ziet er zeker goed uit. Goede tip

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.