Kneipp Body Mousse

De Shower Foams zijn inmiddels wel bij iedereen bekend, en bij menigeen geliefd. Ieder bekend cosmeticamerk heeft er wel één of meerdere in haar assortiment. Zo ook Kneipp, bij dit merk kun je kiezen uit een aantal heerlijke geuren, voor iedere mood een andere foam. Met Kneipp Body Mousse zet dit merk weer een heel nieuw product in het schap, dit is namelijk een verzorgend product voor na het douchen. Ik vertel je in dit artikel meer over dit lekkers!

Kneipp Body Mousse

Kneipp Body Mousse

Kneipp Body Mousse is een lichte en luchtige body mousse met verzorgende natuurlijke oliën. Het belooft snel in te trekken, de huid langdurig te hydrateren en niet plakkerig aan te voelen. Vooral naar dat laatste was ik heel nieuwsgierig, want mijn ervaring met een soortgelijk product van een ander merk was op dat vlak niet zo goed. Ik ontving de geur Patchouli, er is ook een variant in de geur Morning Kiss.

Kneipp Body Mousse

Patchouli is een rustgevende geur, als je van een wat meer opwekkende geur houdt, kun je beter kiezen voor Morning Kiss. Of je koopt ze gewoon allebei, dan kun je lekker afwisselen 🙂

Kneipp Body Mousse

Ingrediënten

De ingrediënten van Kneipp Body Mousse zien er goed uit. Ik zie inderdaad lekker veel verzorgende oliën, zoals Zonnebloemolie, Amandelolie, Sheabutter, Sinaasappelolie, Limoen-olie en Patchouli olie. Maar ook andere verzorgende ingrediënten als glycerine, squalane, allantoïne, vitamine E en enkele plantenextracten. Ik vind het een mooi lijstje!

Kneipp Body Mousse

Kneipp Body Mousse zit in eenzelfde flacon als de Shower Foams, en werkt ook exact op dezelfde manier. Let er wel op dat je maar een klein toefje nodig hebt van de Body Mousse, de eerste keer had ik véél te veel gepakt, hihihi!

Kneipp Body Mousse

Textuur en werking

Zo uit de flacon is Kneipp Body Mousse qua textuur zoals je mag verwachten: zacht, fluffy en vooral: lekker! De geur is typisch Patchouli: warm, een beetje kruidig en vrij subtiel. Ik houd van de geur van Patchouli ♥

Kneipp Body Mousse

Bij het verdelen blijft in eerste instantie de Foam-textuur behouden, en vraag ik me af of ik de Body Mousse wel makkelijk ‘weg’ gesmeerd krijg. Dit blijkt echter verrassend makkelijk en snel te gaan:

Kneipp Body Mousse

Kneipp Body Mousse

Kneipp Body Mousse verandert als vanzelf, en al heel snel, in een lotion met een luchtige textuur en laat zich verrassend makkelijk verdelen en inmasseren. Hij voelt lekker licht, maar wel verzorgend op mijn huid, en dat is iets wat ik vooral in de zomermaanden erg kan waarderen. Wat een heerlijk en bijzonder product! Na het inmasseren en intrekken (wat ook snel gaat) is de warme geur nog subtiel aanwezig.

Ik vind Kneipp Body Mousse vanwege zijn lichte textuur en het snelle intrekken een perfect product voor de warme zomermaanden. Maar ook in een snelle ochtendroutine past dit product vanwege zijn fijne eigenschappen prima! Ik ben naar de geur van Morning Kiss inmiddels ook wel heel nieuwsgierig geworden, die lijkt me voor de zomer heerlijk verfrissend. Van mij mag Kneipp nog wel meer geuren aan het assortiment Body Mousse toevoegen!

Kneipp Body Mousse kost € 9,99 voor 200 ml en is verkrijgbaar bij drogisterijen als het Kruidvat (tip: momenteel 1+1 gratis bij Kruidvat op het hele Kneipp assortiment) en Etos. Online vind je de producten van Kneipp onder andere bij Drogisterij.net. Heb jij dit heerlijke product al gespot?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

11 Comments on Kneipp Body Mousse

 1. Claudia
  3 juli 2016 at 12:25 (3 jaar ago)

  Ik houd enorm van mousse producten. Voelt zo lekker aan op de huid. Die actie bij de kruidvat, 2 halen 1 betalen!

  Beantwoorden
 2. Enita
  2 juli 2016 at 10:54 (3 jaar ago)

  Net beide geuren aangeschaft bij het Kruidvat. Ik kan niet wachten om ze te proberen.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  1 juli 2016 at 15:27 (3 jaar ago)

  Ik heb geen idee of ik dit fijn zou vinden, maar eigenlijk klinkt het wel lekker!

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  1 juli 2016 at 15:27 (3 jaar ago)

  Ik heb geen idee of ik dit fijn zou vinden, maar eigenlijk klinkt het wel lekker!

  Beantwoorden
 5. Yvonne
  1 juli 2016 at 12:45 (3 jaar ago)

  Mousse van Kneipp heb ik nog niet geprobeerd, rust en balans lijkt me fijn voor het slapen gaan.

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  1 juli 2016 at 09:00 (3 jaar ago)

  Dit lijkt me inderdaad heerlijk voor de zomer, ook ga nog gauw een kijkje nemen 🙂

  Beantwoorden
 7. Jacqueline
  1 juli 2016 at 07:15 (3 jaar ago)

  Ik heb ze allebei gekocht, was ook zo nieuwsgierig. En bij kruidvat nu 1 +1 op Kneipp

  Beantwoorden
  • Natasja
   1 juli 2016 at 07:35 (3 jaar ago)

   Oh, bedankt voor de tip! Ik heb het even toegevoegd in het artikel 🙂

   Beantwoorden
 8. marije
  1 juli 2016 at 06:43 (3 jaar ago)

  Dit product staat op mijn to buy lijstje. Ben er ontzettend benieuwd naar.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  1 juli 2016 at 06:12 (3 jaar ago)

  Ik ben er ontzettend benieuwd naar want ik ken dit product niet.
  Lijkt me een fijn product.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.