Kneipp douche foam mint eucalyptus: wake up!

Bzzz, bzzz, bzzzz…. Ah nee, nu al? En vervolgens steek je je neus boven de warme dekens uit, en voelt de kou op je slaapkamer. Nee, in de wintermaanden vind ik het alles behalve aanlokkelijk om ’s ochtends om zes uur mijn bed uit te komen. Maar ik heb nu iets gevonden wat het opstaan en wakker worden net iets makkelijker maakt: Kneipp douche foam mint eucalyptus, voor een ‘moment van pure frisheid’.

Kneipp douche foam mint eucalyptus

Kneipp douche foam mint eucalyptus: nieuwe toevoeging aan het Kneipp assortiment

Kneipp douche foam mint eucalyptus is, samen met zijn zusje lavendel, nieuw in het Kneipp assortiment. Het begrip douche foam is natuurlijk al wel wat langer bekend, ik was dan ook erg benieuwd of deze variant van Kneipp kon tippen aan bijvoorbeeld de douche foams van Rituals.

Kneipp douche foam mint eucalyptus

De geurcombinatie van mint en eucalyptus heeft een verkwikkende, verfrissende werking op lichaam en geest. Vanwege deze werking gebruik ik de douche foam het liefst ’s ochtends; als ik ’s avonds douche, geef ik de voorkeur aan een warme geur.

Kneipp douche foam mint eucalyptus

Kneipp douche foam mint eucalyptus is heel makkelijk te doseren, ik vind de flacon erg prettig in gebruik. Het schuim komt door een speciale technologie tot stand met behulp van perslucht. Er komt hierbij geen drijfgas aan te pas, en dat is natuurlijk prettig voor ons milieu.

Kneipp douche foam mint eucalyptus

Kneipp douche foam mint eucalyptus: ingrediënten

Kneipp douche foam mint eucalyptus bevat geen conserveringsmiddelen zoals parabenen, geen minerale oliën en is zeepvrij. Daarentegen bevat de douche foam wel van nature verzorgende werkstoffen. Kneipp maakt voor de vervaardiging van haar producten geen gebruik van dierproeven.

Kneipp douche foam mint eucalyptus

Dit is wat er aan ingrediënten in de douche foam zit. Zoals je ziet, bevat het wel SLES, maar voor een doucheproduct wat je vrijwel direct weer van je huid spoelt, vind ik dat geen probleem. De verzorgende stoffen die erin zitten, zijn eucalyptus olie, glycerine, muntolie en Sodium Cocoyl Isethionate, een heel zachte oppervlakte-actieve stof op basis van vetzuren van de kokosnoot. Het is een zeer efficiënte reiniger, die de huid niet uitdroogt en een rijk schuim geeft.

Kneipp douche foam mint eucalyptus

Kneipp douche foam mint eucalyptus: textuur en werking

Zo uit de bus geeft de Kneipp douche foam mint eucalyptus een gel-achtig schuim, wat ontzettend vol en rijk aanvoelt. Zodra ik dit verdeel over mijn natte huid, gebeurt er dit:

Kneipp douche foam mint eucalyptus

Ok, ok, ik had een ietsiepietsie te veel schuim gepakt voor de foto, maar je snapt het idee he? Heerlijk zacht, romig schuim wat je huid als het ware streelt tijdens het douchen. Wat ik er erg prettig aan vind, is dat het schuim niet ‘instort’ tijdens het douchen, het blijft gewoon lekker stevig. Echt verzorgen doet Kneipp douche foam mint eucalyptus mijn huid niet, maar ze voelt ook niet droog of trekkerig na het douchen. Bovendien gebruik ik sowieso altijd een verzorgend product na het douchen.

Kneipp douche foam mint eucalyptus kost € 6,99 voor 200 ml (hiermee kun je volgens Kneipp 30 tot 40 keer douchen, maar dat ligt er natuurlijk ook aan hoeveel je per keer gebruikt) en is te koop bij de bekende drogisterijen.

Gebruik jij graag douche foam onder de douche?

4 Comments on Kneipp douche foam mint eucalyptus: wake up!

 1. Wojis
  26 november 2013 at 20:38 (9 jaren ago)

  Sounds great to be honest, ik houd wel van eucalyptus onder de douche. Gaat zeker op de lijst, wij zijn Kneipp fan hier thuis.

  Beantwoorden
 2. Mandy
  26 november 2013 at 08:52 (9 jaren ago)

  Lijkt me fijn! Ik heb meerdere merken douche foams, vind het erg fijn

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  26 november 2013 at 07:41 (9 jaren ago)

  Ik gebruik meestal douchegel maar soms ook douchefoam. Ik vind de eucalyptus variant van Kneipp wel heel sterk voor onder de douche (behalve als je verkouden bent), ik houd zelf meer van zachte geuren dus de lavendel zou ik zelf eerder kiezen (maar ik ben dan ook een avond doucher).
  Het zijn wel weer hele mooie producten in het assortiment van Kneipp, ik ben benieuwd of de andere geuren ook in douchefoam variant zullen worden uitgebracht.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.