Kneipp Nature Kids: gastreview(s)

Sinds een paar maanden heeft Kneipp een speciale lijn voor kinderen: Kneipp Nature Kids. De producten in deze lijn zijn, samen met deskundigen en wetenschappers, door Kneipp ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Kneipp adviseert om de producten niet te gebruiken voor kinderen onder die leeftijd, omdat uit dermatologisch onderzoek is gebleken dat de huid van jonge kinderen zich nog actief ontwikkelt, en het gebruik van sterk geurende verzorgingsproducten een nadelig effect kan hebben op de ontwikkeling van het reukvermogen.

Kneipp Nature Kids

De doucheproducten uit de lijn van Kneipp Nature Kids zijn bestemd voor stoere helden en kleine prinsessen. Een kleine prinses ben ik al lang niet meer, en een held ben ik nooit geweest. Daarom besloot ik bij deze review de hulp in te roepen van mijn neefjes en nichtje: Yochem van 10, Martijn van 8 en Lisanne van 8 jaar oud. Ik gaf hen alledrie een fles douchegel met de “opdracht”: ga het maar lekker gebruiken en vertel mij wat je er van vindt.

Kneipp Nature Kids

Kneipp Nature Kids toverdouche aardbei & amandel

Allereerst de Kneipp Nature Kids toverdouche aardbei & amandel. Deze gaf ik met pijn in mijn hart aan mijn nichtje, want wat ruikt deze lekker! Een heerlijk zachte amandelgeur, de aardbeiengeur is heel subtiel aanwezig. De douchegel reinigt mild en verzorgt de tere kinderhuid. Natuurlijke amandelolie en aardbeienextract houden de huid zacht en soepel, zelfs tijdens het douchen

Kneipp Nature Kids

De producten van Kneipp Nature Kids bevatten natuurlijk verzorgende werkstoffen, en geen conserveringsmiddelen en minerale oliën. De producten zijn pH-neutraal, en Kneipp test haar producten niet op dieren. Ik vind het een beetje jammer dat er wel SLS (Sodium Laureth Sulfate) in zit, zeker omdat het om producten voor kinderen gaat. Als ze die in hun volgende nieuwe product nu eens achterwege weten te laten, krijgen ze van mij een dikke 10!

Kneipp Nature Kids

Beide douche-gels zijn vrij dun van textuur, en schuimen volgens de bevindingen van het test-team prima. Links zie je de Toverdouche amandel & aardbei, rechts de Draken shampoo & douche.

Wat vond Lisanne van de Toverdouche amandel & aardbei?

Hallo tante natasja, De badschuim ruikt lekker. En je  krijgt er een zachte huid van. Groetjes lisanne. Bedankt!

Kneipp Nature Kids

Kneipp Nature Kids Draken shampoo & douche

Dan de Kneipp Nature Kids Draken shampoo & douche. Deze heeft een veel frissere geur, echt drakenfruit is hier verantwoordelijk voor. Toverhazelaar-extract beschermt en verzorgt huid en haar van de kleine helden.

Kneipp Nature Kids

De Kneipp Nature Kids Draken shampoo & douche maakt de haren makkelijk doorkambaar. Het feit dat het een 2-in-1 product is, maakt het bij veel jongens vast populair, omdat jongens meestal geen zin hebben om lang te “poedelen” onder de douche.

Wat vonden Yochem en Martijn van de Kneipp Nature Kids Draken shampoo & douche? Eerst Martijn:

Hallo tante natasja de badschuim vind ik niet zo lekker ruiken.Groetjes van martijn

Dat was kort maar krachtig, en eerlijk (kinderen vertellen altijd de waarheid, zo blijkt maar weer).

Edit: in de reactie van Martijn hieronder lees ik dat hij hem inmiddels stiekem toch bijna opgemaakt heeft, en hem lekkerder vindt dan hij in eerste instantie dacht 🙂

Dan Yochem:

Ik vind hem heerlijk ruiken en hij wast/schuimt goed.
Bedankt dat ik hem van jou gekregen heb, tante Natasja!
Groetjes, Yochem

De meningen over de Kneipp Nature Kids Draken shampoo & douche zijn dus een beetje verdeeld…

Beide producten uit de Kneipp Nature Kids lijn kosten € 5,45 voor 200 ml, en zijn te koop bij de bekende drogisterijen, of online via de webshop van Kneipp.

4 Comments on Kneipp Nature Kids: gastreview(s)

 1. Wojis
  12 juli 2013 at 19:56 (9 jaren ago)

  Ik heb ze nog steeds niet geprobeerd, staan wel op de lijst voor de kids. Lekker hoor, maar voor nu zijn ze blij met TBS dingen die ze hebben.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  8 juli 2013 at 15:02 (9 jaren ago)

  Yochem heeft zijn flesje nu ook bij op vakantie. Hij is bijna op dus we zijn blij dat we in Nederland op vakantie zijn want dan kunnen we ergens in de buurt een nieuwe fles scoren. Leuk dat de reviews geplaatst zijn in een apart artikel, dan kunnen meer kinderen horen over de lekkere producten van Kneipp!

  Beantwoorden
 3. martijn van dis
  8 juli 2013 at 09:11 (9 jaren ago)

  Hallo tante Natasja,
  De doucheschuim gebruik ik wel vaak, is bijna al op.
  Vind hem toch stiekem nu wel lekker!
  Groetjes van Martijn

  Beantwoorden
 4. Leneke
  8 juli 2013 at 09:05 (9 jaren ago)

  Leuk artikel. Goed van Kneipp dat ze waarschuwen voor het gebruik van geuren voor kinderen onder 3 jaar. Leuke flessen, spannende namen. jammer van de SLS. Ik ben erg benieuwd naar de geuren. Misschien koop ik stiekem een fles 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.