Kneipp Natuurlijk Zacht amandelmelk-amandelolie en vijgenmelk-arganolie

Een tijdje geleden werd de nieuwe lijn Kneipp Natuurlijk Zacht geïntroduceerd: bad- en doucheproducten met de veelbelovende combinaties amandelmelk-amandelolie en vijgenmelk-arganolie. Onnodig te zeggen dat ik hier erg benieuwd naar was. Ik mocht de afgelopen weken crème bad amandelmelk-amandelolie en crème douche vijgenmelk-arganolie uittesten. Allebei de producten zijn er overigens in beide uitvoeringen.

Kneipp Natuurlijk Zacht

De Kneipp Natuurlijk Zacht producten zitten in de bekende Kneipp verpakking, met een mooie, lieflijke opdruk. Ik wil ze knuffelen!

Kneipp Natuurlijk Zacht

Kneipp Natuurlijk Zacht crème bad amandelmelk-amandelolie

Kneipp Natuurlijk Zacht crème bad amandelmelk-amandelolie geeft je een momentje voor jezelf. Amandelmelkextract verzorgt de droge huid intensief, samen met de amandelolie hydrateert het je huid en geeft deze een zijdezacht gevoel.

Kneipp Natuurlijk Zacht

Kneipp Natuurlijk Zacht crème bad amandelmelk-amandelolie zit in een royale fles van 400 ml. De eerste keer dat ik het gebruikte, had ik (mede door de grote opening van de fles) een ietsiepietsie (ahum) te veel in mijn bad gedaan, het schuim kwam bijna tot over de rand. Les 1: je hebt niet veel nodig van dit product.

Kneipp Natuurlijk Zacht

De geur van crème bad amandelmelk-amandelolie lijkt heel veel op die van de welbekende amandel-lijn van Kneipp, maar dan nóg zachter. Ik vermoed dat dit komt door de toevoeging van amandelmelk. De geur blijft gedurende de tijd dat ik in bad lig, goed aanwezig en als ik uit bad kom, ruik ik de geur nog goed op mijn huid.

Kneipp Natuurlijk Zacht crème bad amandelmelk-amandelolie maakt het badwater erg zacht, het voelt als zijde als ik bad stap. Het geeft met recht een heerlijk luxe gevoel, en mijn huid voelt na het badderen zacht, verzorgd en gevoed.

Kneipp Natuurlijk Zacht

Kneipp Natuurlijk Zacht crème bad amandelmelk-amandelolie: de ingrediënten

Hoewel de Kneipp Natuurlijk Zacht crème bad met amandelmelk en amandelolie sulfaten bevat (vrij veel, deze staan als tweede ingrediënt op de lijst), zitten er verder veel verzorgende ingrediënten in, naast de amandelmelk en amandelolie o.a. sinaasappelolie, lavendelolie en patchouli-olie.

Kneipp Natuurlijk Zacht

Zoals je ziet is de crème bad heel dun van textuur. Laat je hierdoor echter niet misleiden: qua schuim en werking is hij heel rijk.

Kneipp Natuurlijk Zacht crème bad amandelmelk-amandelolie kost € 9,99.

Kneipp Natuurlijk Zacht

Kneipp Natuurlijk Zacht crème douche vijgenmelk-arganolie

Kneipp Natuurlijk Zacht crème douche vijgenmelk-arganolie bevat hoogwaardig vijgenmelkextract wat de huid verzacht en deze laat stralen. Arganolie voedt de huid en beschermt intensief tegen uitdrogen. Deze douchecrème geeft je een soortgelijk verwenmoment als hierboven, maar dan onder de douche.

Kneipp Natuurlijk Zacht

De crème douche uit de Kneipp Natuurlijk Zacht lijn zit net als de overige doucheproducten van Kneipp in een flacon van 200 ml. De handige klikdop en kleine opening maken doseren heel eenvoudig.

Kneipp Natuurlijk Zacht

Waar de geur van de crème bad amandelmelk-amandelolie vooral zacht, zacht en zacht is, is die van de crème douche vijgenmelk-arganolie zacht met een bijzondere, licht fruitige ondertoon. Ik ben echt op slag verliefd geworden op deze geur! Hoewel mijn badkamer vol staat met lekkere doucheproducten, heb ik, sinds ik de Kneipp producten  in huis heb, alleen nog maar deze gebruikt.

Kneipp Natuurlijk Zacht

Kneipp Natuurlijk Zacht crème douche vijgenmelk-arganolie: de ingrediënten

Ook hier staan veel verzorgende ingrediënten op de lijst: castor-olie, shea boter, sinaasappelolie, citroen-olie en ceder-olie.

Opvallend bij beide producten is de houdbaarheidstijd na opening: 3 maanden. Dit is vrij kort, maar geloof me: ik heb er geen enkele moeite mee om het binnen die tijd op te maken.

Kneipp Natuurlijk Zacht

De crème douche met vijgenmelk en arganolie is wat dikker van textuur. Hij geeft geen overdreven “schuim-schuim” onder de douche, eerder een melkachtig schuim. Deze voelt nog zachter op mijn huid dan de crème bad. Zeker nu mijn huid af en toe wat gevoelig kan zijn na blootstelling aan de zon, is het heerlijk om deze crème douche te gebruiken, het voelt ultiem zacht en verzorgend.

De Kneipp Natuurlijk Zacht crème douche vijgenmelk-arganolie kost € 5,45. Beide producten zijn te koop bij de bekende drogisterijen.

Het enige wat nog aan deze lijn ontbreekt, zijn verzorgingsproducten als bodylotion en -olie in dezelfde geur, maar ik heb begrepen dat Kneipp deze na de zomer gaat uitbrengen. Ik kan niet wachten!

Ken jij deze nieuwe lijn van Kneipp al?

4 Comments on Kneipp Natuurlijk Zacht amandelmelk-amandelolie en vijgenmelk-arganolie

 1. Wendy
  19 juli 2013 at 15:35 (9 jaren ago)

  Ik heb veel goeds over deze producten gehoord. Ze lijken me heerlijk 🙂

  Beantwoorden
 2. Jori
  19 juli 2013 at 12:20 (9 jaren ago)

  Hoi Natasja,

  Pas al even geroken bij het Kruidvat en na deze recensie moet ik deze heerlijke douchecreme ook maar eens aan gaan schaffen 😉 Eerst maar een de Kneipp Cacao opmaken…..die heb ik gisteren pas in gebruik….. al die leuke fijne recensies leveren je wel een volle voorraad kast op 😉

  Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Kneipp Natuurlijk Zacht amandelmelk-amandelolie en vijgenmelk-arganolie

 1. […] ik onlangs vertelde over de Kneipp Natuurlijk Zacht bad- en doucheproducten, eindigde ik het artikel […]

 2. […] wat ik zaterdag bij het Kruidvat vond! Sinds de Natuurlijk Zacht-lijn van Kneipp er is, kijk ik uit naar een verzorgingsproduct in dezelfde geuren voor na het douchen of […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.