Kneipp Sheet Masks

De afgelopen paar jaar zijn sheet masks voor het gezicht enorm populair geworden. En hoewel ik er in eerste instantie niet zoveel mee had, snap ik de populariteit inmiddels wel. Het is een hele makkelijke, snelle manier om de huid van je gezicht een oppepper te geven, zonder ‘vieze’ vingers te krijgen. En zonder daarna je huid weer schoon te hoeven maken. Onlangs werden de Kneipp Sheet Masks geïntroduceerd, en ik heb ze getest!

Kneipp Sheet Masks

Kneipp Sheet Masks

De Kneipp Sheet Masks zijn sinds half april toegevoegd aan het steeds mooier wordende assortiment van Kneipp. Waar de meeste sheet masks vooral verzorging geven aan je huid, gaat Kneipp nog een stapje verder. Deze Sheet Masks fungeren namelijk ook als een booster voor je stemming. Ze bevatten etherische oliën en plantenextracten, voor een instant mood-booster. En dat kunnen we in deze tijd allemaal goed gebruiken, toch?

De Sheet Masks zijn gemaakt van 100% natuurlijk en biologisch afbreekbare viscose. Ze bevatten geen conserveringsmiddelen en microplastics en zijn alledrie vegan. Het grootste voordeel van een sheet mask is het feit dat het de huid min of meer afsluit, waardoor een langdurige en diepere werking van de actieve ingrediënten mogelijk gemaakt wordt. Het voorkomt dat de ingrediënten snel verdampen en zorgt er voor dat ze goed door de huid worden opgenomen.

Het aanbrengen gaat super snel en eenvoudig, evenals het verwijderen. Eigenlijk heb je gewoon geen enkel excuus meer om niet regelmatig een gezichtsmaskertje te nemen!

Kneipp Sheet Masks

Kneipp Sheet Mask Hydro Kick

Het Sheet Mask Hydro Kick bevat Watermunt-, Agave- en Cactuswaterextract voor een 24-uurs hydratatie effect (wetenschappelijk bewezen). De natuurlijke etherische oliën en lichte aquatische geur zorgen tijdens gebruik voor een frisse booster van skin en mind.

Dit Sheet Mask is natuurlijk perfect om regelmatig te gebruiken in de zomer. Na een middagje in de tuin of op balkon van de zon te hebben genoten, kan je huid die extra hydratatie goed gebruiken!

Het gebruik van de Kneipp Sheet Masks is voor de drie varianten gelijk. Je reinigt eerst je huid (dat doe je natuurlijk bij ieder gezichtsmasker) en brengt het sheet mask dan aan. Daarna laat je het 10-15 minuten intrekken, ondertussen doe je zelf lekker iets ontspannends. Of zoals ik vaak doe: mijn badkamer ondertussen schoonmaken, hahaha! Na de inwerktijd verwijder je het sheet en masseert de resterende lotion in de huid. Ik gebruik de sheet masks het liefst ’s avonds, dan kunnen de ingrediënten de hele nacht nog hun werk doen. Als je het fijner vindt, kun je de lotion na het verwijderen van het masker ook met een wattenschijfje verwijderen. Dan breng je daarna je gebruikelijke gezichtsverzorging aan.

Ingrediënten

Het is goed om te zien dat de natuurlijke oliën en plantenextracten bij alle drie de maskers bovenin de ingrediëntenlijst staan. Zo weet je zeker dat ze ook daadwerkelijk iets kunnen doen voor je huid.

Ik heb het Hydro Kick Sheet Mask gebruikt in mijn vakantie, toen ik voor mijn doen ontzettend veel van het zonnetje genoten heb. Mijn huid kreeg er echt een hydratatieboost van, wat merkte ik het verschil goed! Ondanks het feit dat ik mijn huid altijd goed bescherm tegen de zon, merkte ik na een paar dagen toch dat ze wat trekkerig werd. Ik heb toen ’s avonds dit Sheet Mask aangebracht, en merkte meteen daarna, maar ook de dagen er na, echt verschil. Deze ga ik de komende zomermaanden zeker vaker gebruiken!

Kneipp Sheet Masks

Sheet Mask Chill Out

Het Sheet Mask Chill Out bevat Hennepzaad- en Patchouli-olie extract voor een kalmerend en ontspannen huideffect (wetenschappelijk bewezen). De natuurlijke etherische oliën en zacht kruidige geur zorgen (tijdens het gebruik) voor ontspanning van skin en mind.

Dit masker is denk ik in gebruik mijn favoriet van de drie. Het heeft namelijk een heerlijke, warm kruidige geur die echt ontspannend werkt. Deze gebruik ik daarom graag ’s avonds vlak voor ik naar bed ga. Of op zondagochtend, als ik lekker op mijn gemakje aan de dag kan beginnen. Ik geniet hier momenteel nog meer van dan normaal.

Naast het ontspannende effect werkt het Sheet Mask ook erg goed voor mijn huid. Mijn huid voelt na gebruik voller en zachter, maar vooral ook comfortabeler aan.

Kneipp Sheet Masks

Sheet Mask Detox Care

Het Kneipp Sheet Mask Detox Care bevat Algen-, Moringa- en Bamboe-houtskool extract voor een anti-pollution effect (wetenschappelijk bewezen). De natuurlijke etherische oliën en revitaliserende geur zorgen (tijdens gebruik) voor nieuwe energie van skin en mind.

Dit sheet mask had ik als eerste getest, omdat ik merk dat mijn huid wel wat meer onzuiverheden heeft momenteel. Logisch natuurlijk, want mijn laatste bezoekje aan mijn schoonheidsspecialiste dateert van eind januari. Eén van de belangrijkste dingen waarom ik regelmatig naar de schoonheidsspecialiste ga, is de dieptereiniging. Dus ik merk nu wel dat er wat onderhuidse onzuiverheden beginnen op te spelen.

Ook bij dit masker staan de actieve ingrediënten bovenaan in de ingrediëntenlijst.

Kneipp Sheet Masks

Gebruik van de Kneipp Sheet Masks in de praktijk

Over de werking van de Kneipp Sheet Masks ben ik meer dan tevreden. Het gebruik is door de etherische oliën echt een moment van me-time in deze hectische tijd. Ze doen allemaal wat ze beloven, mijn huid krijgt er echt een boost van.

Het enige minpuntje voor mij persoonlijk is dat de Sheet Masks voor mijn gezicht te klein zijn. Dat ligt niet aan Kneipp, de maskers zijn volgens het persbericht ontworpen voor ‘Europese gezichtsvormen’. Ik heb blijkbaar een wat groter hoofd dan gemiddeld, want eigenlijk heb ik dit met bijna alle sheet masks. Ik scheur het sheet mask onder mijn ogen, links en rechts van mijn neus, af, zodat ik daar iets meer ruimte krijg. Dan sluit het beter aan op mijn huid, en kan het dus beter zijn werk doen.

Ik vind de textuur van het sheet mask erg fijn en comfortabel aanvoelen op mijn huid, lekker zacht. Het masker blijft tijdens het inwerken goed op zijn plaats zitten, het zakt niet naar beneden en droogt niet op. Ik vind ze kwalitatief erg goed.

Na gebruik van het Sheet Mask Detox Care 🙂

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kneipp Sheet Masks kosten € 3,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de bekende Kneipp verkoopadressen. Je kunt ze ook bestellen via de website van Kneipp. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on Kneipp Sheet Masks

 1. Mariska
  17 mei 2020 at 18:46 (2 jaren ago)

  Goede tip! Heb ze zelf ook nog dus denk dat ik vanavond even lekker een maskertje ga nemen 🙂

  Beantwoorden
 2. Natascha
  17 mei 2020 at 15:17 (2 jaren ago)

  Je bent niet de enige hoor, sheetmasks zijn voor mij ook vaak te klein haha 😉

  Beantwoorden
 3. Neeltje
  17 mei 2020 at 13:11 (2 jaren ago)

  Hihi, bij mij zijn ze meestal te groot. Ik ga deze ook proberen. Een masker is op zondagavond een momente in bad met mijn dochter. Heerlijk samen!

  Beantwoorden
 4. Martine
  17 mei 2020 at 09:28 (2 jaren ago)

  Dank voor je review. Iets om trots proberend!

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  17 mei 2020 at 07:49 (2 jaren ago)

  Deze vind ik ook wel interessant klinken! Ik heb juist altijd het probleem dat sheetmaskers heel vaak te groot zijn voor mij en daardoor gebruik ik ze niet heel vaak.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.