Konjac Angel Cloth: zachte, natuurlijke reiniging

The Konjac Sponge Company staat bekend om de unieke reinigings-sponsjes voor je gezicht, gemaakt van natuurlijke materialen. Onlangs werden er een paar nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd, waaronder de Konjac Angel Cloth. Ik heb deze de afgelopen weken getest, en vertel je in dit artikel mijn ervaringen!

Konjac Angel Cloth

Konjac Angel Cloth

De Konjac Angel Cloth is het eerste reinigingsdoekje in het assortiment van The Konjac Sponge. Aangezien ik zelf altijd een doekje gebruik om mijn gezicht ’s avonds te reinigen, was ik direct al erg nieuwsgierig naar dit nieuwe product. Ik vind het voordeel van een doekje ten opzichte van een sponge het feit dat ik met een doekje meer ‘contact’ heb met mijn huid. Maar dat is natuurlijk maar net wat je zelf het prettigst vindt.

Konjac Angel Cloth

Konjac Angel Cloth

De Konjac Angel Cloth is gemaakt van Konjac vezels en heeft een wafelachtige structuur. Het is 100% puur en plantaardig, en bevat geen chemische toevoegingen of kleurstoffen. Daardoor is het geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid, of voor een eczeem huid.

De zachte doek kan zowel met warm als koud water gebruikt worden, en zonder of met een apart reinigingsproduct. Het doekje belooft tijdens het reinigen van de huid ook dode huidcellen te verwijderen, waardoor de huid zacht en fris aanvoelt na gebruik, en in goede conditie blijft.

Konjac Angel Cloth

Konjac Angel Cloth

Voor het eerste gebruik moet je het doekje 10 minuten in warm water laten staan, dit is om scheuren tijdens het gebruik te voorkomen. Daarna maak je bij ieder gebruik het doekje even nat onder de kraan, en knijpt het dan voorzichtig uit. Dan voeg je eventueel wat reinigingsproduct toe, en reinig je je gezicht. Na het gebruik spoel je de Konjac Angel Cloth weer uit, en hangt het over een droogrekje om te drogen. De Angel Cloth is meerdere malen te gebruiken, mijn ervaring met de producten van Konjac is dat ze minimaal een maand of twee meegaan, als je er zuinig mee omgaat en ze goed uitspoelt na gebruik. Langer dan twee maanden gebruik ik ze zelf niet, omdat ik het hygiรซnischer vindt om ze dan te vervangen.

Konjac Angel Cloth

Wat mij opviel tijdens de eerste week dat ik de Konjac Angel Cloth gebruikte, is dat het doekje een beetje ‘glibberig’ aanvoelde. Daarna werd dit minder, net alsof er een laagje op het doekje zat wat moest slijten. De Angel Cloth voelt inderdaad heel zacht aan op mijn huid, zachter nog dan de Sponge die ik eerder testte. Ook vind ik, zoals ik hierboven al aangaf, het gebruik van een doekje fijner omdat ik dan voor mijn gevoel meer contact heb met mijn huid. De Angel Cloth reinigt mijn huid uitstekend, zowel zonder als met reinigingsproduct. Ik heb het een paar keer zonder geprobeerd om het resultaat te testen, maar ik vind het persoonlijk prettiger om het mรฉt te gebruiken. Voor het schone resultaat maakt het echter geen verschil, het is puur mijn gevoel. Van de exfoliรซrende werking heb ik zelf niet zoveel gemerkt, ik denk dat dit te subtiel is om echt verschil te bemerken.

De Angel Cloth doet uitstekend zijn werk, alleen had het doekje van mij wel vier keer zo groot mogen zijn, ik vind het qua formaat net te groot om met 1 hand te gebruiken, en veel te klein om met twee handen te gebruiken. Daardoor ligt het (letterlijk) niet prettig in de hand, en is het een beetje onhandig in gebruik. Jammer, want verder ben ik er erg tevreden over!

Konjac Angel Cloth

De Konjac Angel Cloth kost โ‚ฌ 16,95 en is verkrijgbaar bij Heavenly Pure. Je vindt hier ook alle andere (vertrouwde en nieuwe) producten uit het assortiment van The Konjac Company.

Konjac Angel Cloth

Alle producten die je bij Heavenly Pure bestelt, worden met veel zorg en liefde voor de mooie producten ingepakt als een waar kadootje. Dit zorgt er voor dat het open maken van je pakketje iedere keer weer een klein feestje is…

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Konjac Angel Cloth: zachte, natuurlijke reiniging

 1. Annette - Ann Ages Gracefully
  31 juli 2015 at 17:04 (7 jaren ago)

  Fijne review, ik had al eens over zo’n doekje gelezen en was benieuwd. Lijkt me best fijn. En leuk ingepakt weer ๐Ÿ™‚ zo leuk hoe ze dat doet!

  Beantwoorden
 2. Manon
  31 juli 2015 at 15:58 (7 jaren ago)

  Klinkt goed. Ik kende dit eingelijk nog niet

  Beantwoorden
 3. Beau
  31 juli 2015 at 09:46 (7 jaren ago)

  Prettig dat de huid ook een beetje gescrubd wordt met dit doekje, ik gebruik zelf altijd wattenschijfjes en miccelair water voor het reinigen van mijn gezicht

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  31 juli 2015 at 08:45 (7 jaren ago)

  Het klinkt goed, ik reinig mijn gezicht zelf altijd met een washandje met reiniginsmilk en vind de wegwerpwashandjes van Action verrassend goed hiervoor โ˜บ

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.