Korres Santorini Bodylijn

Korres is voor mij altijd een beetje een myterieus merk geweest. Enerzijds omdat het lange tijd niet of moeilijk verkrijgbaar was in Nederland, anderzijds vanwege zijn Griekse achtergrond en bijzondere geurcombinaties van de producten. Sinds Korres bij Cosmania verkrijgbaar is, kunnen we hier in Nederland gelukkig ook onbeperkt genieten van al het moois wat dit merk te bieden heeft. Onlangs werd de Korres Santorini Bodylijn geïntroduceerd, in dit artikel laat ik je deze heerlijk zomerse producten van dichtbij zien!

Korres Santorini Bodylijn

Korres Santorini Bodylijn: Showergel en Bodymilk

De Korres Santorini Bodylijn bestaat uit een Showergel, een Bodymilk en een bijpassende Eau de Cologne. Ik heb de eerste twee gekocht (nu tijdelijk verkrijgbaar in een voordelige cadeauset). Ik werd direct verliefd toen ik de geuromschrijving las op Cosmania.nl:

De Santorini body lijn heeft de frisse, fruitige geur van bloeiende Griekse wijngaarden. Assyrtiko, de oude inheemse witte druivensoort van Santorini met beschermende oorsprongsaanduiding, wordt geteeld op de vruchtbare vulkanische grond van het eiland. ’s Nachts verspreidt de zeenevel zich over het eiland, daalt neer op de wijnstokken en wordt in het ochtendgloren door de dorstige blaadjes opgenomen.

Summer in a bottle!

Korres Santorini Bodylijn

De producten van Korres bestaan altijd voor een groot gedeelte uit natuurlijke ingrediënten en werkzame stoffen. De producten worden niet op dieren getest, zijn meestal geschikt voor veganisten en de verpakkingen bestaan voor het grootste gedeelte of helemaal uit recyclebare materialen.

Korres Santorini Bodylijn

Korres Santorini Bodylijn

De Korres Santorini Showergel bevat wel SLES, maar verder zitten er ontzettend veel verzorgende ingrediënten in, zoals Aloë Vera sap, Coco Glucoside (een heel milde reiniger op basis van kokosolie en/of tarwekiemolie en suikers), aminozuren en extract van witte druiven.

Korres Santorini Bodylijn

Korres Santorini Showergel heeft een doorzichtige textuur. Het schuim wat onder de douche onstaat, is niet heel rijk of overdadig (dat zou ook niet echt bij het merk passen vind ik), maar wel meer dan genoeg voor een zachte reiniging van mijn huid. De geur is helemaal zoals ik verwacht had: fris, fruitig en sprankelend. Als een zomerse, frisse ochtendbries die over de Griekse wijngaarden gaat, ik zie het gewoon helemaal voor me!

Korres Santorini Bodylijn

Korres Santorini Bodylijn

Korres Santorini Bodymilk is ontzettend rijk aan verzorgende ingrediënten, zoals (zoete) amandelolie, Sheaboter, Aloë Vera sap, Rozemarijn-extract en extract van witte druiven.

Korres Santorini Bodylijn

Korres Santorini Bodymilk voelt heel romig, maar is wel heel goed smeerbaar. Hierdoor trekt hij prima in mijn huid, zonder een laagje achter te laten. Desondanks verzorgt hij mijn huid uitstekend, ze voelt zacht en glad aan. Een heerlijk product voor zomerse dagen dus! De geur is gelijk aan die van de Showergel (uiteraard), maar had van mij wel ietsje sterker mogen zijn, zodat hij wat langer op mijn huid zou blijven hangen. Ik overweeg om de Eau de Cologne ook nog te kopen, zodat ik de frisse geur wat langer kan vasthouden <3

Korres Santorini Bodylijn

Handig bij de producten van Korres: op de verpakking staat een lijstje met alle ‘bekende slechte’ ingrediënten die er wel of niet in zitten.

Korres Santorini Bodylijn

De Korres Santorini Bodylijn is verkrijgbaar bij Cosmania, zowel in de winkel als in de webshop. Normaal kost de Showergel € 11,00 en de Bodymilk € 14,00, nu is er tijdelijk een voordelige Cadeauset verkrijgbaar voor € 20,00 en bespaar je dus € 5,00!

4 Comments on Korres Santorini Bodylijn

 1. Krista
  13 augustus 2015 at 09:03 (7 jaren ago)

  Oh, dat klinkt goed zeg, deze gaan op mijn wishlist!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  13 augustus 2015 at 07:08 (7 jaren ago)

  Heb nog nooit van dit merk gehoord.
  Inderdaad deed me wel direct denken aan Griekenland.
  Klinkt goed en mooie verpakkingen.

  Beantwoorden
 3. Marieke
  13 augustus 2015 at 07:04 (7 jaren ago)

  Klinkt heerlijk! Zoals je weet ben ik een groot fan van Korres, maar deze geur kende ik nog niet 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.