De kracht van Aloë Vera in cosmetica

Aloë Vera is een vaak gebruikt ingrediënt in cosmeticaproducten. En dat is natuurlijk niet voor niets. Aloë Vera werkt herstellend, verzachtend, genezend en verkoelend. Het heeft een geweldige werking op een geïrriteerde huid, het helpt bij eczeem en zonnebrand, en het versnelt het genezingsproces van de huid. Bij Naturel Beauty vind je een uitgebreide Aloë Vera lijn van het merk LR Health & Beauty, waarvan ik vandaag twee producten aan jullie laat zien.

Aloë VeraAloë Vera bij LR Health & Beauty

De Aloë Vera lijn van LR Health & Beauty is enorm uitgebreid. Je vindt er niet alleen producten op  het gebied van gezichts- en lichaamsverzorging, maar bijvoorbeeld ook Aloë Vera Drink in verschillende smaken. Want ja: ook voor de innerlijke gezondheid is Aloë Vera erg heilzaam. De producten die ik je vandaag laat zien, zijn de Aloë Vera Soft Skin Cream en de tandpasta.

Aloë VeraAloë Vera Soft Skin Cream

Aloë Vera Soft Skin Cream is geschikt voor het gezicht en het lichaam, en bevat maar liefst 35% Aloë Vera. Kijk, dat is nog eens een binnenkomer! De crème belooft de huid intensief te hydrateren en te verzorgen, haar weer zacht en soepel te maken en trekt bovendien snel in.

Aloë VeraNaast Aloë Vera extract bevat de crème onder andere glycerine, Magnolia extract, Jojoba olie, Panthenol, Grapefruit-olie, Sheabutter en vitamine E. De crème bevat parfum, deze staat ongeveer halverwege de ingrediëntenlijst. Vanwege de aanwezigheid van dimethicone, waar de huid van mijn gezicht gevoelig op reageert, heb ik de crème voornamelijk op mijn lichaam getest, en niet voor langere tijd op mijn gezicht.

Aloë VeraTextuur, geur en werking

Aloë Vera Soft Skin Cream heeft een lichte textuur, die inderdaad lekker snel intrekt. Wat opvalt bij het aanbrengen en inmasseren is de licht verkoelende werking van de crème, wat bijvoorbeeld heerlijk is straks in de zomer, als je huid een beetje te veel zon heeft gehad. Ik heb de crème een paar keer als dagcrème op mijn gezicht gebruikt, en daar deed hij het prima. Mijn huid voelde verzorgd en zacht, en bleef dat ook gedurende de dag. De crème heeft een lekker frisse, subtiele geur die mij aan de lente doet denken.

Aloë VeraOok als lichaamscrème werkt de Soft Skin Cream heerlijk. Ik merk dat deze crème, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een body butter, vooral hydratatie aan mijn huid geeft. En daarmee is het voor mij een perfect product voor de lente- en zomermaanden. Ze laat na het inmasseren en intrekken geen vettig, beschermend laagje achter, maar trekt snel in mijn huid en doet daar haar werk. Zowel direct als op de langere termijn voelt mijn huid zacht en verzorgd, en soepel aan. Ook als dagelijkse handcrème doet deze crème het uitstekend, het is een lekker functioneel product wat eigenlijk door het hele gezin gebruikt kan worden. En dus is het ook een ideaal product om straks mee te nemen in de vakantiekoffer!

Aloë Vera Soft Skin Cream kost € 10,99 voor 100 ml.

Aloë Vera Aloë VeraAloë Vera Extra Freshness Tooth Gel

Naar de Aloë Vera Extra Frehsness Tooth Gel was ik erg benieuwd. Ik heb inmiddels al vaker een niet-doorsnee tandpasta getest voor Beautyspots, maar een tandpasta op basis van Aloë Vera zat daar tot dusver niet bij.

Aloë VeraDe tandpasta bevat maar liefst 43% Aloë Vera extract, ook weer behoorlijk indrukwekkend! Daarnaast bevat de tandpasta Echinacea, wat zorgt voor gezond tandvlees. En dus indirect voor gezonde tanden. Aangezien ik een enorme hekel (lees: ik ben er gewoon hartstikke bang voor) aan de tandarts heb, is mij er alles aan gelegen om mijn gebit zo gezond mogelijk te houden.

Aloë VeraAloë Vera Extra Freshness Tooth Gel reinigt tanden en tandvlees grondig, houdt het tandvlees gezond en zorgt voor een frisse adem en een fris gevoel in de mond.

Aloë VeraAloë Vera Extra Freshness Tooth Gel heeft een frisse, aangename smaak. Frisser dan ik verwacht had, dat geef ik meteen toe. Als ik deze tandpasta blind zou testen, zou ik niet in de gaten hebben dat deze tandpasta voornamelijk op basis van Aloë Vera is. De tandpasta reinigt mijn tanden prima, en zorgt inderdaad voor een frisse smaak. Het belangrijkste pluspunt voor mij zit hem echter in het feit, dat na een week of 5 à 6 met deze tandpasta gepoetst te hebben, mijn tanden beduidend minder gevoelig zijn. En wie net als ik gevoelige tanden heeft, weet wat voor een opluchting dat is 😉 Ik geloof dat dit een blijvertje is!

Aloë Vera Extra Freshness Tooth Gel kost € 6,99 voor 100 ml.

Het uitgebreide en mooie assortiment Aloë Vera producten van LR Health & Beauty is verkrijgbaar bij Naturel Beauty. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

9 Comments on De kracht van Aloë Vera in cosmetica

 1. Hillie Schrijver
  15 april 2017 at 00:10 (1 jaar ago)

  Hoi Natasja,

  Bedankt voor je mooie blog voor onze webwinkel.
  We zijn er heel blij mee.
  Fijne dag.

  Liefs Hillie Schrijver

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  13 april 2017 at 12:23 (1 jaar ago)

  Ik had een keer een hevige allergische reactie op een product met (98%) Aloe Vera. Het brandde en huid werd rood. Aloe Vera stond als eerste vermeld op de ingrediëntenlijst en verder zat er alleen vitamine E in en een emulgator. Dus het kan ook de emulgator zijn geweest. Raar hè? Deze producten klinken wel goed!

  Beantwoorden
 3. Babs
  13 april 2017 at 11:29 (1 jaar ago)

  De verkoelende werking lijkt mij super, zeker als het warm is!

  Beantwoorden
 4. jeapiebel
  13 april 2017 at 09:49 (1 jaar ago)

  De producten lijken mij heerlijk. Ik gebruik graag Aloe Vera als ingredient in huidverzorging. Mijn huid reageert er vaak goed op.

  Beantwoorden
 5. Miranda
  13 april 2017 at 08:43 (1 jaar ago)

  Wat leuk om weer verrast te worden door bijzondere beautyproducten, en jij hebt toch al veel gezien en getest. Vooral van de tandpasta is het leuk om daar jouw review van te lezen want die zou de gemiddelde beautyconsument nooit vinden.

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  13 april 2017 at 07:59 (1 jaar ago)

  I love aloë vera ♡ Ik gebruik Santaverde, maar dit zal ik eens onthouden!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  13 april 2017 at 07:18 (1 jaar ago)

  Dat klinkt goed!
  Ik drink weleens Aloe Vera.

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Jolanda
  13 april 2017 at 07:05 (1 jaar ago)

  Klinkt heel goed!! Weer een nieuw merk voor mij

  Beantwoorden
 9. marije
  13 april 2017 at 06:10 (1 jaar ago)

  Aloe Vera in huidverzorging is geweldig. Maar in tandpasta had ik er nog nooit van gehoord. Grappig.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.