Kruidvat douche foam Blossom

Sinds een tijdje heeft het Kruidvat een nieuw douche-product in het assortiment: de Kruidvat douche foam Blossom. Er wordt gezegd dat dit een soortgelijk product is als de Rituals foaming shower gel sensation Yogi Flow, hoogste tijd om dit zelf te beoordelen!

Kruidvat douche foam Blossom

De Kruidvat douche foam Blossom zit in een lekker vrolijke, roze bus. De bloemen maken het feestje onder de douche compleet, en geven de bus een extra vrouwelijke touch. Ik vind dat de bus wel echt een budget uitstraling heeft, qua looks kan hij niet tippen aan de Rituals foaming shower gel sensation. Maar goed, dat is alleen de buitenkant, dat zegt niets over het product zelf.

Kruidvat douche foam Blossom

Op de bus staat vermeld dat de douche foam, mede dankzij het “soft complex” verzorgt en hydrateert.

Kruidvat douche foam Blossom

Kruidvat douche foam: de ingrediënten

Naast een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat de douche foam schuimt en de substantie krijgt die hij heeft, bevat de douche foam verzorgende ingrediënten als zonnebloemolie, olijfolie, sheaboter, Royal jelly extract en glycerine. Klinkt erg veelbelovend, en dat voor een product van slechts € 2,49!

Kruidvat douche foam Blossom

De bus douche foam heeft een handzaam formaat, en een inhoud van 200 ml, wat vrij gebruikelijk is voor een douche-product.

Kruidvat douche foam Blossom

De bus heeft een kunststof doseerdop waar je op moet drukken, er komt dan direct “kant en klaar” schuim uit. Je hoeft niet eerst te schudden met de bus.

Kruidvat douche foam Blossom

Kruidvat douche foam Blossom: textuur, geur en werking

De douche foam is een lekker stevig schuim, wat zich goed over mijn huid laat verdelen en goed op de huid blijft liggen. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het schuim niet zo stevig is als de Rituals foaming shower gel sensation, die wint het op dit gebied. Maar de Kruidvat douche foam Blossom is ook prima van kwaliteit, het is geen schuim wat binnen een halve minuut is “neergeslagen”, het blijft stevig.

Kruidvat douche foam Blossom

Ook als ik het schuim over mijn natte huid verdeel, blijft het lekker zacht en luchtig. Hierdoor is het (net als de concurrent van Rituals) ook uitstekend te gebruiken als scheerschuim, wat ik dan ook vaak doe. Qua verzorging en hydratatie zijn beide producten ongeveer gelijk: ze drogen mijn huid niet uit, maar laten ook geen ultra verzorgd of gehydrateerd gevoel achter, ik gebruik bij beiden na het douchen nog een bodylotion of -crème.

De geur van de Kruidvat douche foam Blossom is nagenoeg gelijk aan die van Yogi Flow foaming shower gel sensation. Ik heb laatstgenoemde momenteel niet in huis, dus ik kan ze helaas niet één op één vergelijken, maar ik heb de geur van Yogi Flow vaak genoeg geroken om te constateren dat ze elkaar niet veel ontlopen qua geur.

Al met al heeft Rituals dus een geduchte concurrent aan de Kruidvat douche foam Blossom, als je het mij vraagt. Zeker als je kijkt naar de prijs: € 2,49 voor 200 ml Kruidvat douche foam, € 8,= voor dezelfde hoeveelheid Rituals foaming shower gel sensation. Dan neem ik het feit dat het schuim net iets minder stevig is, graag voor lief!

Gebruik jij weleens een product als dit onder de douche?

4 Comments on Kruidvat douche foam Blossom

 1. Leneke
  22 juni 2013 at 18:16 (9 jaren ago)

  Mooie review. Ben erg benieuwd. Volgende keer dat ik bij Kruidvat ben, gaat er eentje in mijn mandje 🙂

  Beantwoorden
 2. Kim
  22 juni 2013 at 09:02 (9 jaren ago)

  Leuk artikel! Ik dacht alleen dat wordt gezegd deze showerfoam zou ruiken naar de cherry en Rice doucheschuim van rituals.

  Beantwoorden
 3. Marinke
  22 juni 2013 at 08:49 (9 jaren ago)

  Leuk artikel! Ik denk dat in heel veel badkamers in Nederland wel een Rituals doucheschuim staat, mede omdat het een heel fijn type product is.
  Goed om te lezen dat deze goedkopere variant haast niet onderdoet voor de Rituals, ik ga het ook proberen denk ik!

  Weet je of nog meer verschillende geuren hebben van Kruidvat?

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 juni 2013 at 09:26 (9 jaren ago)

   Volgens mij is dit tot nu toe de enige beschikbare geur.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.