Kruidvat Hydraterend Handmasker

In de winter is een goede handverzorging onmisbaar voor mij, evenals goede handschoenen. De kou buiten en de verwarming binnen zorgen ervoor dat ze sneller dan in de zomermaanden uitdrogen, met soms zelfs kloven tot gevolg. Kruidvat introduceert deze wintermaanden een nieuw product: Kruidvat Hydraterend Handmasker. Dit belooft de huid langdurig te hydrateren en te voeden, en je handen te verzachten. Ik heb dit Handmasker getest,en vertel je vandaag wat ik er van vind.

Kruidvat Hydraterend HandmaskerKruidvat Hydraterend Handmasker

Het Kruidvat Hydraterend Handmasker is vergelijkbaar met de momenteel zo populaire sheetmasks voor het gezicht. De handschoenen zijn aan de binnenkant doordrenkt (letterlijk in dit geval) met een hydraterende formule. Doordat je de handschoenen na het aantrekken dicht plakt rond je polsen, kan de formule tijdens de inwerktijd uitstekend zijn werk doen.

Kruidvat Hydraterend HandmaskerHet Kruidvat Hydraterend Handmaskerbevat onder andere Glycerine, Jojoba olie en Shea butter als verzorgende ingrediënten. Het bevat tevens een minerale olie, dit legt een beschermend laagje op de huid wat haar beschermt tegen uitdrogen. Maar het doet verder niets qua verzorging, het is een ingrediënt wat slechts tijdelijk beschermt.

Kruidvat Hydraterend HandmaskerGebruik

Vroeger maakte ik zelf al regelmatig zo’n handmasker, door mijn handen dik in te smeren met handcrème en vervolgens plastic handschoenen aan te trekken. Alleen was het nogal een getob, om met vet ingesmeerde handen te proberen plastic handschoenen aan te trekken. Het is natuurlijk super handig dat Kruidvat nu een kant en klaar product heeft uitgebracht. Het grote voordeel van de handschoenen vind ik het feit dat je tijdens de inwerktijd (15 à 20 minuten) gewoon kunt eten en drinken, en bijvoorbeeld een boek kunt lezen of op je laptop kunt werken. Ik ben nu eenmaal niet zo goed in helemaal niets doen 😉 Na gebruik gooi je de handschoenen weg, ze zijn voor eenmalig gebruik.

De handschoenen zijn lekker royaal. Ik heb vrij grote handen, maar ze passen er makkelijk in, ik heb zelfs nog iets ruimte over. De handschoenen zijn letterlijk doordrenkt met de dunne vloeistof, iets te veel van het goede als je het mij vraagt. Na de inwerktijd druipt het nog net niet van mijn handen af. Het is de bedoeling dat je de resterende vloeistof in je handen masseert, maar je kunt er eigenlijk je benen ook gerust mee insmeren. Iets minder had van mij best gemogen.

Werkt het?

En dan komt natuurlijk de belangrijkste vraag: is het Kruidvat Hydraterend Handmasker echt zo goed als het belooft? Ik had natuurlijk graag verteld dat het geweldig werkt, maar helaas kan ik dat niet beamen. Zowel vlak na gebruik van het masker, laat staan enige tijd daarna, merk ik nauwelijks iets van een verzorgende of hydraterende werking. Naar mijn mening is de textuur van de vloeistof veel te dun, waardoor deze maar nauwelijks in mijn handen trekt. De vloeistof die na de inwerktijd achterblijft op mijn handen, wrijf ik er eerder af dan dat het echt in de huid trekt. Het idee achter het Kruidvat Hydraterend Handmasker vind ik geweldig, maar de uitvoering vind ik op een paar punten wat minder.

Het Kruidvat Hydraterend Handmasker is tijdelijk (tot en met februari) verkrijgbaar via de website en in alle winkels van Kruidvat. Het kost € 1,99 voor één paar handschoenen. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Kruidvat Hydraterend Handmasker

 1. bychristiana
  16 december 2018 at 10:32 (6 maanden ago)

  He wat jammer dat het niet werkt:-( Ik herken wel wat je schrijft, want ik heb dat soms ook met bepaalde producten. Dat het idee natuurlijk geweldig is, maar de uitwerking minder (of helemaal niets;-))

  Beantwoorden
 2. Mariska
  16 december 2018 at 09:17 (6 maanden ago)

  Ik heb deze ook nog in mijn ‘te reviewen’ mand liggen en wil hem ook graag proberen. Lijkt me wel heerlijk om met dit koude weer te gebruiken.

  Beantwoorden
 3. Marije
  16 december 2018 at 09:14 (6 maanden ago)

  Jammer zeg dat het tegenvalt. Hoopte dat het een holy grail was.

  Beantwoorden
 4. Caro
  16 december 2018 at 08:38 (6 maanden ago)

  Hmmmm… heb hier nog nooit van gehoord maar zou hier niet voor kiezen zelfs al zou het wel goed werken. Die handschoentjes komen toch maar weer onnodig op de plastic berg… Ik heb altijd droge en schrale handen in de winter, met barsten en al. Ik blijf liever braaf smeren en heb altijd tubetjes bij me.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.